Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

reina

reina

06-10-2008 om 11:27

Gordijnen wassen

Slechte huisvrouw die ik ben kom ik nooit toe aan het wassen van de gordijnen in de woonkamer.. Onze hulp bood aan het te doen in onze komende vakantie, een aanbod wat ik graag aanneem. Maar hoeveel kan ik (of liever mijn man, ik zie haar zelden) daar in vredesnaam voor vragen? Het gaat om gordijnen die net zwaarder zijn dan vitrage, maar wel dun ( laten wel licht door, maar je kunt er niet doorheen kijken). Het zijn er 5 met een totale lengte van 16 meter en ze zijn 2.40 hoog. Wie heeft hier ervaring mee?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Ellen Wouters

Ellen Wouters

06-10-2008 om 11:36

Uurtarief

Ze is toch al je hulp? Dan betaal je haar sowieso al een vast bedrag per uur. Dat kun je haar toch ook geven voor het wassen van die gordijnen?
Als je haar vertrouwt, dan kun je gewoon achteraf vragen hoeveel tijd ze er mee kwijt was en haar die tijd betalen. En als je haar niet vertrouwt, waarom is ze dan je hulp? (met een knipoog, maar de kern is wel dat ik bij de mensen die ik inhuur er altijd min of meer van uitga dat ze hun uren eerlijk schrijven. Ik ben namelijk zelf altijd weg als er in mijn huis geklust of gepoetst wordt).

groet, Ellen

Reina

Mag ik de gordijnen in jouw wasmachine wassen en strijken? Dan poets ik ondertussen gewoon lekker door terwijl jouw wasmachine draait.( in de normaal betaalde uren dus ) Dan strijk ik ze en hang ze gelijk weer op. Moeten ze allemaal mee naar mijn eigen huis en daar wassen en strijken en weer heen en weer naar jou dan....euh...25 euro? Als ik het in jouw huis doe dan doen we de gordijnen in gedeeltes en hangen ze niet in èèn ochtendje, maar kost je niets extra`s. Als ik ze meeneem en alles in èèn keer aflever kost het me meer tijd buiten de poetsuurtjes om.

reina

reina

06-10-2008 om 15:33

Wil

Tja, nou doet de hulp het al . Helaas hier niet genoeg hangruimte. En het is een rotklus ze eraf te halen ( hangen aan een bepaald systeem wat je moet aandraaien, ingewikkeld , dus we willen de hele boel er in 1 x afhalen en ook in 1 x weer ophangen, lastige mensen, he? Enne, manlief brengt en haalt, het is maar een paar minuten rijden.

Merla

Merla

06-10-2008 om 16:03

Hangruimte?

Ik denk dat ik ongeveer net zulke gordijnen heb als jij. Teminste afgaande op wat je erover schrijft. Ik snap alleen niets van het ingewikkelde aandraaisysteem waar je het over hebt
Maar mijn gordijnen gaan zo'n 4 á 5 keer per jaar in de wasmachine. Ik haal ze dan 's avonds af; doe ze in een kussensloop, bind de haken af met een haarelastiek en vervolgens gaan ze een half uurtje in de wasmachine. Centrifugeren doe ik net zolang als echt nodig is (dus dat ze niet meer druipen) en daarna hang ik ze gelijk weer op op de plaats waar ze horen. Ik heb dus geen hangruimte nodig want ze drogen gewoon in de kamer. Omdat ik het 's avonds doe kunnen ze gewoon volledig uithangen (gordijnen dicht).
Ik heb heel veel ramen; voor, achter en aan de zijkant een halfronde serre met alleen maar ramen. Ik ben in totaal 4x een half uur voor het wassen (doet de machine dus) plus nog de tijd voor het afbinden en ophangen kwijt. GEwoon even een avondje en tussendoor kun je allerlei andere dingen doen. Valt toch reuze mee!?
Ik zou het dus gewoon lekker zelf doen! Extra hangruimte heb je geen eens nodig want je kunt ze gewoon gelijk weer ophangen.

Merla

Merla

06-10-2008 om 16:08

Strijken

Gordijnen strijken?
Dat doe ik dus niet. Minimaal centrifugeren en gelijk ophangen dan hoef je niet te strijken. Tenminste als het is wat ik denk dat het is

reina

reina

06-10-2008 om 16:20

Merla

Het is niet de bedoeling dat ze de wasmacine in gaan, dat durf ik niet aan. Enne, dat systeem kan ik niet uitleggen, een soort dik ijzerdraad wat aan gedraaid moet worden, maar omdat het één lang stuk is (waar 3 gordijnen aan hangen) is dat een rotklus (dus in delen wassen is niet handig, dan moet alles steeds weer los en vast). Ik laat het echt door haar doen, mijn vraag is alleen wat ik ervoor kan vragen (met de hand wassen dus)

Dat is bewerkelijk

met de hand wassen ,dat is behoorlijk veel werk,ik zou haar vragen of ze de tijd op wil nemen die het haar kost en dat uitbetalen ,en daarbij haar nog een bos bloemen aanbieden als dank,want dit is wel heel erg lief van haar!

reina

reina

06-10-2008 om 19:01

Sus-anne

Ik denk dat ik inderdaad maar achteraf verreken (na onze vakantie dus), ik ben gewend haar vooraf te betalen als we op vakantie gaan, dus daar dacht ik nu ook aan. (En ik zal iets lekkers meenemen van m'n vakantie-adres )

Reina

dat zal ze vast waarderen,trouwens ,jij boft maar met zo,n werkster,denk niet dat er veel werksters zijn die zo,n grote klus erbij willen doen,hou haar in ere
en een fijne vakantie!

Hahaha reina

De prijs van 25 euro gaat acuut omhoog, hèèèlp, op de hand wassen?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.