Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Miss M®

Miss M®

06-10-2008 om 14:37

Novilon

Wie heeft er thuis ook Novilon liggen en is er helemaal tevreden over? Of zijn er dames in de zaal die er echt spijt van hebben?
Wij willen binnenkort een nieuwe vloer. De vloer moet glad zijn (makkelijk te swiffen i.v.m. huisstofmijt-allergie). Is Novilon kras- en deukvrij?
Ben benieuwd! Groetjes, Miss M.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
(Janneke)

(Janneke)

06-10-2008 om 15:20

Ik moet het niet meer

Ik heb het boven liggen en de ondervloer komt er doorheen!

Vroeger hebben de vorige bewoners vloerbedekking gelegd en die was verlijmd. Die lijmvlekken (het is net een dambord nu) is door de Novilon heen gekomen.... Het heeft ook enige tijd geduurd voordat ik wist wat het was(nu ligt hij er al weer te lang is om nog te reclameren, daar ben ik altijd zo laks in)

Maar ik hoef het niet meer. In de andere slaapkamers ligt nu laminaat en die novilon gaan we ook vervangen.

Groetjes Janneke

Ellen Wouters

Ellen Wouters

06-10-2008 om 15:58

Gehad

Wij hebben het in een vorig huis gehad. Ik vond het best mooi en makkelijk schoon te maken, maar de ondervloer moet absoluut vlak zijn. Zelfs het kleinste oneffenheidje in de ondergrond ga je op den duur zien.

Groet, Ellen

Novilon fan

wij hebben het al 6 jaar in het hele huis liggen,op de kinderkamers ,keuken en in de woonkamer de wat dikkere kwaliteit,in de hal ,de wc, de badkamer en onze slaapkamer de wat dunnere.
we hebben overal een betonnen ondervloer en het ziet er nog steeds mooi uit.
ik wil nooit meer anders,wij hebben het ook ivm huisstofmijtallergie,het is heel goed en gemakkelijk schoonhouden,dat doe ik sinds kort met de stoomreiniger.

Jesse_1

Jesse_1

06-10-2008 om 20:33

Andere optie?

Heb je ook al eens gekeken naar pvc? Daar hebben ze ook echt heel mooie vloeren van!
Jesse (met pvc in de woonkamer)

Jesse

een pvc vloer? daar heb ik nog nooit van gehoord,wat zijn daar precies de voordelen van?en hoe is de prijs/kwaliteit verhouding?

Jesse_1

Jesse_1

06-10-2008 om 22:41

Sus-anne

Het klinkt heel vies vind ik zelf (naar pvc pijpen) , maar wij zagen het min of meer per ongeluk in de winkel en waren er meteeen weg van.
Op http://www.pvcvloeren.nl/home.html kun je meer lezen.
Het is niet goedkoop, maar het is goed slijtvast (wordt ook wel in winkels gebruikt). Het mooie van een pvc-houten vloer bijvoorbeeld ten opzichte van een aantal andere vloeren is dat het wel reliëf heeft, maar dat het geen kieren vertoont zoals een echte houten vloer en is ook goed schoon te houden.
Jesse

Jesse

ziet er heel mooi uit,jammer dat het vrij prijzig is,maar ik denk wel dat het dat waard is.

Miss M®

Miss M®

07-10-2008 om 10:14

Jesse

Ziet er idd erg mooi uit, de site ook. Maar, waar kan ik de prijzen vinden?
Is Novilon dan stukker goedkoper? En marmoleum dan?
Groetjes, Miss M.

Miss m

Op de site vind je de prijzen,ik zag dat het vanaf 55 euro per vierkante meter is.
Novilon in de betere dikkere kwaliteit kost ongeveer vanaf 50 euro per strekkende meter ( vier meter breed),dus dat is een groot prijsverschil.
marmoleum heb ik geen prijsindicatie van.

Jesse_1

Jesse_1

07-10-2008 om 11:29

Inderdaad

Wij betaalden 3 jaar terug € 55 per m2.
Het wordt ook in 'planken' gelegd (in strips van 15cm bij 90 cm of zo dus) en dus verlijmd op een gegoten vloer. Op het eerste gezicht zie je niet dat het geen hout is, alleen klinkt het heel anders als je er op loopt.
Jesse

Jesse_1

Jesse_1

07-10-2008 om 11:36

Hoe wij er trouwens bij kwamen...

we kregen een stukje aan onze woonkamer/keuken (Deze lopen min of meer in elkaar over) en er lag een houten vloer. De houten vloer in de keuken was niet mooi meer, dus het was een beetje de vraag hoe we eea op gingen lossen - aparte vloer in de keuken, dan kreeg je een rand en een houten vloer was daar ook niet echt praktisch. In de woonkamer wilden wij eigenlijk wel gewoon een houten vloer (houden).
Toen zagen wij dit en dat bleek dus een prachtige oplossing om de gehele vloer mee te doen! Toen wisten wij nog niet dat onze oudste huisstofmijtallergie heeft, gelukkig dat deze vloer daar ook erg voor geschikt is.
Jesse

Ideaal

Wij hebben de hele benedenverdieping bekleed met novilon, wel een goede kwaliteit, zit er al 15 jaar in, en is nog als nieuw. Zorg wel dat je een hele vlakke ondervloer hebt, want anders zie je er alles onder. Wij hebben beton, en dit glad gemaakt met een steen.
Ja kan ook de vloer laten egaliseren. Wij hebben houtstructuur, en iedereen denkt dat het echt hout is.
Boven hebben we laminaat, maar dat vind ik zo nep en gehorig.
Ik zou het je dus wel aanraden, maar novilon valt of staat met de ondervloer, let daar dus echt op!!
Groeten Melanie

O, ja ook gewoon los laten leggen, want als ze gaan lijmen wordt het heel lelijk

Ook novilon

Beneden in de woonkamer en boven in een paar slaapkamers. Nooit spijt van gehad! Het is makkelijk schoon te houden en na al die jaren (het ligt er ruim 14 jaar nu) is er nog niets aan te zien.
Beneden hebben we een soort tegelmotief en boven zwart met een glittertje. Klinkt verschrikkelijk maar je moet het zien
Oja, inderdaad wel goed de vloer eronder laten egaliseren! Niet alleen zie je anders elk oneffenheidje, maar (is ons verteld) je Novilon gaat er ook veel sneller door stuk!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.