Home » Forum » Ik wil een zwerfkei in mijn badkamer

Ik wil een zwerfkei in mijn badkamer ;-)

13 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Sinilind
Ik wil een zwerfkei in mijn badkamer ;-)

Echt waar. Ik heb het idee opgevat om onze nieuw badkamer een specifieke "sfeer" te geven en daar past een mooie zwerfkei op de grond mee. ALleen, waar vind ik een zwerfkei in NEderland? Hihi! In Estland zijn ze overal te vinden, maar ik kan het moeilijk terugnemen uit Estland met het vliegtuig, beetje zwaar. Kan men een zwerfkei kopen? Zijn er raapvelden voor zwerfkeien in Nederland? Ik wil niet een hele grote, maar een mooie zwerfkei-tje van +- 30x30 cm, beetje onregelmatige vorm, mooi grijs, beetje grillig. WIe oh wie, waar oh waar ?
Sini

wil40
Tuincentrum?

Hier liggen ze bij het tuincentrum, je betaald per gewicht van de steen. Allerlei kleuren en maten. Buiten in grote ijzeren manden.

wil40
Da`s 2x naar het tuincentrum!

Pelle, dat was tegelijkertijd posten! Goede tip hoor!

albana
Of hier

je kan ook naar de achterhoek komen, daar liggen ze overal. soms zijn het velden van particulieren, moet je wel even toestemming vragen,maar over 't algemeen zijn boeren blij met elke kei die van hun wei is...
je kunt ze vaak ook gratis afhalen bij mensen die er veel hebben en ervanaf willen (via via of via advertentie) of je rommelt even op de gemeentelijke storplaats rond (gratis) ook altijd raak.
ik zou niet eens op het idee komen ervoor te betalen bij een tuincentrum, hahahah! wat een goeie bak! betalen voor zwerfkeien ! guttegut, wat een raar idee...
groeten albana

reina
:-) erg ot

Ik las in eerste instantie: "ik wil een zwerfkat in mijn badkamer' Mijn reactie: ????? :-)

Vera*
Pelle

Maar dan heeft ze wel een leuk dagje uit ;).

albana
Hahaha

ik ben een beetje 'bekomen' van de schrik dat het op andere plekken in ned (en misschien erbuiten ook wel) heel gewoon is te betalen voor een zwerfkei.....mmm, misschien zit er een handeltje in? wie wil er nog meer?? dan gooi ik een aanhangertje vol en ga op de zwarte markt staan ofzo...hahaha. lijkt me óók wel gezellig.
en sini als je de steen in de auto geheld (hahaha, hoe vervoeg je dat nu weer??)hebt....wil je chocolademelk of kofie of thee? en als je dat rietje uit je mond haalt krijg je er nog een koekje bij ook....
groeten albana

*Sophie*
Ik zie het juist helemaal voor me!

En je kunt die kei natuurlijk altijd op een passend, evengroot dus, verhoginkje leggen, zodat haren en stof zich niet irritant onder de kei verzamelen. Wel zul je dan je tenen tegen het verhoginkje stoten... ;- )

Hoe gaat de rest van de badkamer eruit zien? Veel hout? Naaldbomenhout? Is dat donker of licht? Larix misschien? Scandinavisch larix? Hebben wij hier onze hele benedenverdieping mee, onbehandeld!

Het lijkt mij erg mooi. Ik ben ook zo'n type dat bij een inrichting uitgaat van iets gevoelsmatigs, maar vaak wel onhandigs. En de rest wordt daar omheen verzonnen. ;- )

Ik ben benieuwd!

Wat vond je nou van Sigur Ros? Je hebt er in die andere, overbevolkte (hehehe) draad waarschijnlijk overheen gelezen... Is vast mooie muziek voor tijdens het baderen of douchen ;- )
Kun je je met je ogen dicht zo in die contreien wanen...

groetjes, Sophie.

albana
Het lijkt het meest op

je foto doet mij het meeste denken aan de allomvertegenwoordigde rotstuintjes/vijvertjes die hier in overvloed aanwezig zijn...(gratis keiën hé? dan krijg je dat)ik kan de buren vragen of je daar als je afreist een beetje in de vijver mag poedelen? maar....de meeste keiën zijn wel zo gladjes afgesleten dat er niet veel stof achter hoekjes enzo blijft hangen. misschien is een richeltje inmetselen boven het toilet (als je zo'n hangtoilet hebt blijft er zo'n leuk richeltje over) of naast de douchebak best wel leuk. een emmertje water erover spoelt alle stof wel weg, wel een putje laten aanleggen! er zijn hier ook wel oude boerderijën die kleine veldkeiën als vloer hebben. dus gewoon ingemetselde kleine veldkeiën naast elkaar in cement of specie. maar dat lijkt me beroerd lopen met blote voeten (met schoenen trouwens ook).
groeten albana

Sancy
Haha

inderdaad, ik vind net als Albana die keien hier in de omgeving. Het beste moment is het vroege voorjaar, als de boeren gaan ploegen en dan wéér een hele lading zwerfkeien omhoog halen, het lijkt alsof die dingen gewoon in de grond groeien, ze blijven maar opkomen, net onkruid ;) als je in het voorjaar rondrijdt, kun je ze vaak aan de randen van versgeploegde akkers vinden, daar neergegooid totdat de boer tijd heeft om ze te verplaatsen (of te verkopen ;-)) zo heb ik ooit inderdaad een rotstuintje aangelegd, gewoon op een zaterdagmiddag even in de omgeving rondrijden ;-)

*Sophie*
Maar sini

Ik mis nog het wrakhout! Voor een levende 'touch'!
Je kunt van die prachtig vergrijsde stukken vinden, het zou niet misstaan, denk ik. Verder lijkt het me erg mooi worden! Helemaal mijn stijl! Prachtig, die verschillende grijstinten met wit gecombineerd. En aangezien je toch een zweem van zandkleur hebt zou ik daar nog echt iets van hout aan toevoegen, als accesoire, ahum ;- )

En potver3; nou heb je alweer niet gereageerd op die muziektip! Het komt uit Ijsland, misschien wil dat niet samen met Estland? Ik heb daar geen verstand van..
Maar als ik naar die muziek luister dan lijkt het net alsof ik daar ben, zo met die natuurklanken om je heen... Tja, ik kan redelijk met mezelf aan de haal gaan, en het is ook een beetje vreemd want ik ben er helemaal nog nooit geweest, maar misschien weet je wel wat ik bedoel...
http://www.youtube.com/watch?v=sWiJWLiSKro&feature=related

groetjes, Sophie

albana
Ik heb ook moeite

met me in te beelden dat een strand een badkamer moet worden....
maar het is een leuk idee!
en voor die foto (geweldig idee!) is het niet iets om dat afwasbaar te maken?? je hebt toch tegenwoordig ook van die platen kamerhoog waar je een foto op kan laten drukken, waterdicht? heb ze weleens gezien in een keuken. dan 'lijkt' het net of je zo van de badkamer je strand oploopt? is dat wat? leg je ervoor een paar van die keiën.
groeten albana

*Sophie*
Sini ! ;- )

Hee! Bedankt voor je link! Prachtig hoor! En die mooie torens! En ik heb je keien ook gezien! Heel kort, maar ik heb ze gezien, haha!
Er zal dan toch ook een pietsje groen in moeten, in je badkamer, duingroen, zag ik in het filmpje ;- )

Klopt het dat het daar best fris is maar dan met een scherp zonnetje? Dat vind ik zoooo lekker! En dan lijkt alles ook zo schoon en helder. Die indruk kreeg ik van het filmpje.

Hoe zit het nou? Jij bent Francaise, maar daarnaast ook Scandinavie-fan? Vanwege? Of zomaar? En je hebt daar gewoond, begreep ik, in Estonia ;- )
Goh, dat je dan hier in Nederland belandt. Of is Siniman van hier? En wat schrijf je trouwens knettergoed Nederlands!

O ja, het is geen nieuwsgierigheid, maar interesse die ik heb ;- )

Bedankt voor de link. Als wij hier geld over hebben dan gaan we ergens naar het verre noorden, da's al heel lang een wens van mij. Wie weet doen we dan ook Estland wel aan!

groetjes, Sophie.

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.