Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

margje van dijk

margje van dijk

13-10-2008 om 10:36

Zo'n leuk feest gehad - dank forum ;-)

Gisteren heb ik mijn verjaardag gevierd en het was een groot succes. Vooral ook omdat het eten allemaal zo lekker was. En dat was vooral omdat ik hier in het forumarchief zo veel lekkere dingen had gevonden. Dus een collectief dankjewel is wel op z'n plaats

Ik heb zaterdag de hele dag in de keuken gestaan (maar koken is een hobby van me waar ik alleen te weinig tijd voor heb - en als je dan een excuus hebt vna een feestje en je mag de hele dag dan is dat alleen maar erg leuk).

Ik heb gemaakt:
Taart:
- de ultieme brownies van Annie Tsung (http://www.ouders.nl/cgi-bin/TMMforum/FRshowpost.cgi?template=4&actueel=0&archief=1&zoek=brownies&thread=102448&forumsel=26&forum=26&post=1612503)
- walnoot-kokostaart van mijn collega (niet op het forum)
- friese oranjekoek (familierecept)

Salades:
- Salade nicoise van Nicole van der Kraan (http://www.ouders.nl/cgi-bin/TMMforum/FRshowpost.cgi?template=4&actueel=0&usrkey=79948592776003468797&archief=1&zoek=nicoise&thread=35251&forumsel=26&forum=26&post=508082)
- bruine bonensalade van IngridT (http://www.ouders.nl/cgi-bin/TMMforum/FRshowpost.cgi?template=4&actueel=0&usrkey=79948592776003468797&archief=1&zoek=maaltijdsalade&thread=99935&forumsel=26&forum=26&post=1569038)
- posteleinsalde van Bibi63, maar de postelein vervangen door rucola (http://www.ouders.nl/cgi-bin/TMMforum/FRshowpost.cgi?template=4&actueel=0&usrkey=79948592776003468797&archief=1&zoek=maaltijdsalade&thread=63267&forumsel=26&forum=26&post=978591)
- en nog een pastasalade die héél lekker was en die ik van het forum had maar die ik nu met de beste wil van de wereld niet meer terug kan vinden (pasta met mozzarella en tomaten en heel veel basilicum en een lekkere dressing).

En daarbij natuurlijk mijn eigen foccaccia in grote hoeveelheden (http://www.ouders.nl/cgi-bin/TMMforum/FRshowpost.cgi?template=4&actueel=0&archief=1&zoek=foccaccia&thread=122596&forumsel=26&forum=26&post=1952123) - let op, daar staat een fout in: de baktijd (op het laatst) is geen 40 maar 15 minuten

En ik had 15 liter pompoensoep gemaakt (ook eigen recept).

Nou, ik heb nog nooit zo'n leuk eetfeest gehad. Die salades waren echt een groot succes. Ik had alles van te voren gemaakt maar de dressings er niet door gedaan, en tomaten en eieren had ik nog niet gesneden. De rest al wel en ook al gemengd, maar dat zag er nog heel goed uit (je zag er niks van dat het al een dag oud was).

Wat fijn he, zo'n forum

Margje

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Merla

Merla

13-10-2008 om 11:14

Leuk margje!

Maar mén wat een werk!
En dat vind jij leuk om te doen?
OK mag ik je dan ook eens inhuren?

Petr@

Petr@

13-10-2008 om 11:27

Geweldig

maar idd wat een werk!
Ik heb volgende maand een jarige zoon en hoop het dan toch iets eenvoudiger te houden. Soep met broodjes en een salade.
Mag ik dus van jou het recept van de pompoensoep )

gr.
Petr@

margje van dijk

margje van dijk

13-10-2008 om 13:31

Aangemoedigd door ingridt

Ik las in het archief (op zoek naar recepten) dat IngridT ergens in 2004 een keer zelf eten gemaakt heeft voor 80 gasten en dat dat goed te doen was.

Ik verwachtte er ongeveer 30 dus ik dacht: dan moet ik het ook kunnen.

En inderdaad, het is me erg meegevallen. Eigenlijk is eten veel makkelijker dan koffie en taart en drankjes en hapjes (tenzij je daar ook weer een buffet van maakt). Want dan loop je continu te checken of er nog wel genoeg koffie is, of iedereen wel taart heeft. Die salades en de schalen met brood zet je gewoon op tafel, serviesgoed en bestek erbij, en dan loopt het vanzelf. Ik had een grote pan soep waarvan ik telkens 3 liter per keer opwarmde in 2 roulerende pannen (volle pan van het vuur op tafel, lege pan van tafel weer op het vuur) zodat ik geen 15 liter tegelijk hoefde op te warmen.

Nee, echt, ik wil in mijn volgende leven best een cateringbedrijf starten, en dan kom ik graag bij je koken Merla

Margje

margje van dijk

margje van dijk

13-10-2008 om 13:38

Ps - en recept pompoensoep

Dit neemt niet weg dat wij de hele week nog wel pompoensoep kunnen eten, en dat er ook voor minstens 3 maaltijden salade over is, maar ach, dat is dan je beloning: lekker relaxed de rest van de week

En Petra, je wilde het pompoensoeprecept. Nou, dat is heel 'basic' (ik maak het heel vaak) maar erg lekker. Ik heb het vast wel eens eerder ingeklopt ... ja, gevonden: http://www.ouders.nl/cgi-bin/TMMforum/FRshowpost.cgi?template=4&actueel=0&archief=1&zoek=pompoensoep&thread=105554&forumsel=26&forum=26&post=1662704

Ik heb het gedaan zoals het er stond, maar dan 5 keer. Voordeel met zo'n grote pan is dat je de pompoen-stukken er bijna in hun geheel in kunt gooien (ipv eerst in kleine stukjes snijden), en de knolselderij (1 hele grote van bijna 2 kilo had ik) heb ik er zelfs met hele schijven tegelijk in gedaan. De staafmixer kon het allemaal aan.

Ik heb er in totaal 10 liter water aan toegevoegd maar ik denk dat ik wel 15 liter soep had.

Ik heb ook wel wat extra bouillonblokjes door gedaan.

Hij was heel lekker.

Margje

Merla

Merla

13-10-2008 om 13:41

dan pas Margje?
Maar goed, al met al neem ik dus écht mijn petje voor je af hoor! Ga er maar aanstaan, 30 man! En IngridT dus in het verleden maar liefst voor 80 man!! :0
Overigens staat me nog iets bij van iemand hier die ook voor heel veel gasten gekookt heeft nog niet zo lang geleden. Was dat niet ter ere van een nieuw huis ofzo? Wie was dat toch ook weer? In mijn beleving was jij dat ook Margje, maar ik haal jou wel eens met meerdere andere oolers door elkaar, dus... dat zal nu ook wel het geval zijn haha.

margje van dijk

margje van dijk

13-10-2008 om 13:48

Ja, klopt, merla

Dat was precies een jaar geleden (op de dag af), toen ik min of meer per ongeluk al mijn collega's (met aanhang) had uitgenodigd voor mijn open huis.

Ik heb toen alleen soep met brood gedaan (2 verschillende soepen en foccaccia). Maar als ik had geweten dat salades zo makkelijk en zo lonend zijn, had ik dat toen ook zeker gedaan.

Overigens was het toen ook een succes. Maar ik merk dat ik dit jaar al weer een stuk relaxter was. Ik zie aanlokkelijke visioenen dat ik er over een jaar of 10 mijn hand uberhaupt niet meer voor omdraai

Margje

Samen doen, margje?

Lijkt me wel wat. Bestrijken we heel oost-Nederland.
(Binnenkort Indisch buffet voor een man of 10, en een jubileumverjaardag in het verschiet waarbij ik wil koken voor zo'n 25 volwassenen en een zooi kinderen).

margje van dijk

margje van dijk

13-10-2008 om 14:01

Ja, en ingridt er ook bij

IngridT kan al voor 80 mensen koken. Jij met je indische vakkundigheid, ik met mijn broodbakmachine en taartbakvoorliefde, ik denk dat we een onverslaanbare combinatie worden

He, gezellig!

was toch al op zoek naar wat carreier-ideetjes. Toch nmaar geen juf? Of zal ik het combineren en een baan zoeken als leerkracht op een hotelschool? hahaha!

Ingrid (maar mooi dat ik je onbewust moed heb ingepraat margje, en dat het goed gelukt is. Mijn bruine bonensalade heb ik toevallig deze zomer ook nog eens van stal gehaald voor een zomerse verjaardag, heerlijk!! Gisteren trouwens voor 20 man kippenpastei van Jamie gemaakt, wegens jarige dochter. Was ook heerlijk! Vonden zelfs de kinderen!)

Merla

Merla

13-10-2008 om 14:09

Dan is er misschien toch nog hoop voor mij! Woon mooi in de goede regio! Yes!
Euh houden jullie me wel op de hoogte dan? Dan hebben jullie in elk geval al één klant! )

margje van dijk

margje van dijk

13-10-2008 om 16:41

Ja! sophie!

Die was het!

En hij was heerlijk!

Ik had alleen natuurlijk niet die Orichette of hoe heet het, maar ik heb hele mooie andere pasta gevonden die wel een beetje in de buurt kwam hoop ik (maar ook daarvan ben ik de naam vergeten).

Margje

*Sophie*

*Sophie*

13-10-2008 om 16:50

Echt leuk te lezen marrgje!

Wij vinden hem hier ook heerlijk!
Brood met rauwe ham erbij is ook erg lekker ;- )

Ben wel benieuwd welke pasta je gebruikt hebt; ik moet soms stad en land afrijden voor die Orecchiette.

groetjes, Sophie.

margje van dijk

margje van dijk

13-10-2008 om 22:57

Sophie

Ik had zo'n pak van Albert Heijn, 'Excellent' of zo, zo'n zakje met zo'n zilvergrijze kartonnen bovensluiting, en de pasta zag er uit als knoopnavels (weet je wel: je navel, maar dan alleen als je navel de vorm van een knoop heeft, niet de vorm van een putje).

Heel lekker. (Vreemd, met die navel-associatie is het veel moeilijker om me die pasta nog als 'lekker' voor te stellen).


Margje

*Sophie*

*Sophie*

13-10-2008 om 23:13

Margje

Oke, ik zal ze eens zoeken de volgende keer dat ik bij AH ben. Ben benieuwd! Ben behoorlijk kritisch als het om pasta gaat :- (
Pasta moet voor mij ook altijd stroef zijn anders is het kansloos vwb de saus, die blijft er dan niet genoeg aan kleven. En niet te dik natuurlijk, te dikke pasta vind ik zooo vies! Sedanini vind ik heerlijk! Mmmmmm! En nog veel meer soorten, maar het ligt er wel heel erg aan met wat voor saus.
Toen ik in Italie woonde at ik graag! iedere middag pasta, heerlijk!

Dank je voor je reactie iig.

groetjes, Sophie.

margje van dijk

margje van dijk

13-10-2008 om 23:35

Nou....

Ik heb niet de illusie dat deze pasta door de selectie van een echte Italiaanse pastakenner zal komen, maar voor ons was hij echt super!

Margje

Petr@

Petr@

03-11-2008 om 10:00

De soep was erg lekker!

Gisteren hebben we de verjaardag van onze jongst zoon gevierd en heb ik jouw soep gemaakt. Ik heb het simpel gehouden: alleen soep en zelfgebakken brood.
En het was een succes en ik kreeg veel complimenten. Dank je wel voor het recept!
gr.
Petr@

margje van dijk

margje van dijk

03-11-2008 om 11:31

Hee, wat leuk, petra!

Leuk om te horen! Ik ben blij dat het een succes was.
Margje

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.