Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Sassefras

Sassefras

17-10-2008 om 14:47

Hoe verwijder ik kalkaanslag van een douchewand?

In onze nieuwe woning hebben wij een doucheruimte met een kunststof douchewand. Ik probeer het goed schoon te houden door na iedere douchebeurt de wanden met een raamwisser af te nemen en het regelmatig te behandelen met Antikal. Toch blijft er kalkaanslag achter, en ik krijg het niet weggepoetst.
Heeft iemand de ultieme kalkaanslagverwijderings-tip?
Alvast bedankt! Sassefras

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Bastet

Bastet

17-10-2008 om 16:45

Tip

Doodgewone schoonmaakazijn.Spotgoedkoop,en ontkalkt prima.Trek wel handschoenen aan als je ontkalkt,je nagels ontkalken namelijk ook.....en laat het even inwerken op de kalk,en niet gelijk afspoelen.
Groetjes,Bastet

Cillit bang

wij maken ons glazen douchemuurtje 1 keer in de 1 à 2 weken schoon met Cillit bang, dat helpt fantastisch!

De voegen even goed natmaken voordat je het erop sprayt, omdat anders de voegen aangetast raken, alles insprayen, inpoetsen en afspoelen. Manlief droogt meestal nog even na met een theedoek en het glimt weer als een..... in de maneschijn

Ha, ik geloofde nooit zo in die reclamepraatjes, maar dit werkt echt.

Kranen die ik wil ontkalken, daarvoor gebruik ik schoonmaakazijn, bij hardnekkige kringen onder een kraan leg ik doordrenkte wattenschijfjes rondom en dan laat ik het een nacht intrekken (wel uitkijken of je kraan er tegen kan)
Succes!

steffie G

steffie G

17-10-2008 om 18:00

van de Liddle werkt ook geweldig, een keer per week spuit ik voor ik ga douchen de wand in, naderhand drogen met een trekker en klaar is kees. Gebruik het ook voor de kranen, toilet etc..
groeten Steffie

Lynna

Lynna

18-10-2008 om 07:50

Glazen douchewand

Kun je die middelen ook gebruiken voor glazen douchedeuren? Want daar zit ook een heleboel kalk op bij mij.

Bastet

Bastet

18-10-2008 om 09:58

Lynna

Ja hoor,geen probleem!
Bastet

Jaymza

Jaymza

18-10-2008 om 18:36

Hier niet

Ik heb ook een glazen douchewand met veel aanslag en inmiddels alles wat hier ooit is aangeprezen en wel meer geprobeerd. Niets heeft echter geholpen. Wat doe ik fout? Kalk is kalk zou ik zeggen.

Jaymza

Azijn

Hm, die azijntuc moet je me dan eens leren Bastet, op glazen deuren blijft dat namelijk niet lang genoeg zitten om in te werken

Bastet

Bastet

19-10-2008 om 11:18

Azijn tip

Gewoon goed inwrijven met azijn,en het goed laten intrekken,bij hardnekkige aanslag desnoods een hele nacht.Dan pas afspoelen.Er blijft altijd wat achter,ook al loopt het er gelijk af voor je gevoel.
Groetjes,Bastet

Bastet

Bastet

19-10-2008 om 15:35

Ja,hoor,doe het maar eens op hardnekkige plekken rondom kranen,dan werkt het 'snachts gewoon door.Ik ben helaas door de woningbouw verblijd met tegels die niet tegen dergelijke agressieve reinigingsspullen kunnen,dus ik heb veel kalk helaas.Zelfs azijn kan niet..
Bastet

Ja, dat met die kranen

... dat lukt mij ook. Een oude tandenborstel bewaren is trouwens een goed idee. Ik zag laatst ergens in een openbare gelegenheid een meneer die de toiletten aan het poetsen was, en die was ook met een tandenborstel bezig bij de kranen. Moest er toen een beetje om lachen maar eigenlijk is het een geweldig idee.

Ah, dus die azijn blijft wel zitten ook al lijkt het meteen weg te lopen? Nooit geweten, maar ja ik heb dan ook nooit leren poetsen van mijn moeder

Bedankt Bastet!

Bastet

Bastet

20-10-2008 om 08:06

Mickey

Geloof me,ook ik heb nooit leren poetsen van mijn moeder,ze vindt het nog steeds he-le-maal niks..)
In mijn geval:al doende leert men,dat idee.De basisprincipes heb ik ook wel meegekrgen vanuit mijn opleiding,ziekenverzorging.
Groetjes,|bastet

+ Slimme Brunette +

+ Slimme Brunette +

20-10-2008 om 10:55

Poetsen, niet alleen een middeltje erop

Misschien een overbodige opmerking, maar bij hardnekkige aanslag is azijn of wat dan ook en dan afspoelen niet genoeg. Gebruik eerst een schuursponsje of een plastic spatel en spoel daarna pas af.

Lynna

Lynna

20-10-2008 om 12:52

Mieke: toilet schoonmaken?

Hallo Mieke,

ik ben dan wel benieuwd hoe je het toilet het beste schoonmaakt? Ik ben echt een huishoudelijke onbenul hoor, heb eigenlijk sinds ik op mezelf woon een werkster gehad en sinds kort dus niet meer. Ik heb vandaag voor het eerst van mijn leven ramen gelapt (heb eerst op internet gezocht hoe dat moest.....).

Bastet

Bastet

20-10-2008 om 18:48

Mieke

Ja,ik heb nog steeds zoveel profijt van die opleiding,in allerlei opzichten.
Groetjes,Bastet

Lynna

Lynna

20-10-2008 om 21:00

Dank!

Hallo Mieke,
toch handig, zo'n opsomming. Ik doe ook al die dingen, maar mijn volgorde is anders. Ik ga wel die van jou aanhouden, die is logischer! En hygienischer denk ik, ik begin namelijk met de wc-bril, de pot en pas als laatste de lichtknop en de deurknop.

Sassefras

Sassefras

22-10-2008 om 13:43

Bedankt!

Sorry voor de late reaktie, maar helaas nogsteeds geen i-net aansluiting hier. Hartelijk bedankt voor alle tips!
Heb inmiddels schoonmaakazijn in huis (had er zelfs nog nooit van gehoord) en mocht dat niet lukken dan ga ik de Cillit Bang eens proberen. Overigens Slimme Brunette, jouw tip om met een schuursponsje te gaan poetsen op een kunststof douchewand lijkt mij geen aanrader. Dan krijg je toch allemaal krassen?
Sassefras

Puck2

Puck2

26-10-2008 om 20:55

Blue wonder voor sanitair

Laatst heb ik in onze enigzins achterstallig in onderhoud zijnde douche schoongemaakt met blue wonder voor sanitair. Verdunnen volgens de gebruiksaanwijzing (iets sterker gehouden) en dan in een sprayflacon op de douchedeuren en wanden gespoten en een kwartiertje laten inwerken. Daarna met een doekje even schoongeveegd en weg was de kalkaanslag. Werkte super, wel goed ventileren want het spul slaat giga op je luchtwegen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.