Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Katja

Katja

20-10-2008 om 15:05

Heb je een goed ovenvisrecept?

Ha, de titel zegt het al; wil meer vis eten en zoek lekkere ovenrecepten. Doe zelf vaak allerlei vis in folie maar het moet toch ook zo in een ovenschaal kunnen? Liefst niet te moeilijk/tijdrovend.
Katja

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Heel simpel

Een recept dat ik volgens mij al 20 jaar geleden ergens heb opgeduikeld. kabeljauwfilet in ovenschaal, bedekken met plakjes champignon. Prak 1 boursinkaasje (of kloon) door de inhoud - niet aangelengd - van 1 klein blik champignonsoep. Dat klinkt goor, ja. Dit kaas/soepmengsel over de vis smeren. In de oven gaar laten worden (weet niet hoe lang, iets van 20 min op 200 g ofzo?) Soep/kaaskledder is nu tezamen met vocht uit de vis een heel redelijk sausje geworden.

Kan ik best weer eens maken eigenlijk...

Groeten,

Temet

Simpel

Vis kruiden (mosterd is ook lekker!) en dan een beker slagroom eroverheen & de oven in. Jammie!

Valt op allerlei manieren op te leuken, deze aanpak. Met wat tomaat, of venkel, met boursin erbij of mon chou. Spinazie (of mag dat tegenwoordig niet meer). Het sausje wat exquiser (witte wijn, wat visbouillon)

hmhmh. Jammie, krijg trek!

Ingrid

Wilma

Wilma

20-10-2008 om 16:53

Temet

Hoewel je recept me heerlijk lijkt, klinkt het allesbehalve lekker, moest erg lachen om "soep/kaaskledder" .

Groetjes, Wilma

Rafelkap

Rafelkap

20-10-2008 om 18:53

Temet

Ken dit recept ook, maar dan variant met kip, champ.crèmesoep, boursin en heel veel prei (met pasta) Ook erg lekker.
Maar vraag me af of je door die boursin de vis nog proeft??

Katja

Katja

20-10-2008 om 19:12

Eh... hoe heet, hoe lang?

Moeten al die dingen?
Katja

Enneh, ik probeer aan de lijn te doen, vandaar vis, maarreh die boursin..
Ik gebruik eigenlijk altijd kookroom light?

Guinevere

Guinevere

20-10-2008 om 21:15

Spinazie en vis

Spinazie mag weer met zalmn hoor, dus goed nieuws!
Hier toch een visrecept uit een `pakje`. Alufolie invetten, blok diepvrieskoolvis erop (alaska pollock, heel verantwoord) en daarbovenop een dikke santensaus met pittige indonesische kruiden. Dichtvouwen en een minuut of 25 in de hete oven.

Lol katja,

dat had je er even bij moeten zetten!

Die vis met slagroom etc gaat een kwartiertje of zo in de overn (175 gr??) Ik neem het nooit zo precies op eigenlijk.

Voor de slank mik je gewoon een paar moten zalm op een vel bakpapier. Peper,zout, royaal citroensap en (speciaal voor jou zuinig) olijfolie erover, en klaar in 10 minuutjes. (oven nu wel op zijn heetst)

Ingrid

Amarins

Amarins

20-10-2008 om 21:43

Kookroom light

Die kookroom light gebruik ik ook wel in dergelijke recepten (dus vis + room + smaakmaker), en dat gaat prima. Mosterd is inderdaad lekker (vooral grove mosterd) of pesto. 't is inderdaad in een vloek en een zucht klaar (nou ja, een minuut of 20?).

judiths mama

judiths mama

21-10-2008 om 11:03

Zalm en pesto

Zalm in ovenschaal, pesto erover smeren, hoe lang, hoe heet? geen idee, ik doe 200 graden en 20 minuten. Denk ik.
Heerlijk!

CEA

CEA

21-10-2008 om 11:48

Stomen

Makkelijk & mager: Tilapiafilet in de ovenschaal, citroensap en viskruiden (ik gebruik potje van AH) erover. Afdekken met deksel of alu-folie. 10 minuten op 180°, stoomt gaar in z'n eigen vocht.
Kant en klare stoomvis vind ik niet te eten, maar deze is erg lekker!

Mamvantwee

Mamvantwee

21-10-2008 om 13:31

En door de lasagne?

Heb ik dit weekend gemaakt, duurt ook wat langer:

Teentje knoflook in plakjes, gesnipperde rode ui in de hapjespan bakken. Spinazie (twee van die kant-en-klare zakken) in delen erdoorheen roerbakken. Geheel in een zeef laten uitlekken (beetje aanduwen) en terug in de pan. Een lepel crème fraîche (die light versie, of Finesse) er doorroeren, peper en zout erbij naar smaak.

Een zakje bechamelsaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking (ik neem die van Grand Italia altijd).

Dan in de overschaal beginnen met een laagje spinazie, dan laagje lasagnebladen, dan plakjes gerookte zalmfilet (euroshopper bv), dun laagje bechamelsaus, laagje lasagnebladen, etc. Bovenaan eindigen met de zalm met saus, tenslotte nootmuskaat eroverheen.

En dan ong. 30 minuten in de oven op 200 graden. Was bij ons een groot succes, ook bij de kinderen.

Is trouwens een verantwoorde maaltijd wat calorieën betreft, zeker als je geen olie gebruikt en geen kaas er overheen kiept (smaakt ook niet vind ik).

Kabeljauw?

Kabeljauw is een ernstig bedreigde vissoort.Als we zo doorgaan is er over 10 jaar geen kabeljauw meer.

Meer info op bedreigde vissoorten op http://www.maakschoonschap.nl/Default.asp

Eet smakelijk.

Damajo

Artemisia

Artemisia

22-10-2008 om 18:39

Ernaast

Visfilet met pesto was al voorbijgekomen zag ik. Als de oven dan toch aanstaat, zet ik er een schaaltje naast: geblancheerde spinazie goed uit laten lekken, plakjes mozzarella erop en een paar kerstomaatjes (niet te lezen als kerst-omaatjes (sorry, kan het niet laten zie het net zelf staan)). En dan ook ongeveer 20 minuten, intussen pasta koken.
Artemisia

Een recept heb ik niet echt, ik doe altijd maar wat Maar iedere keer als deze draad me onder ogen komt, denk ik weer: waarom zou iemand een recept willen om ovenvisjes klaar te maken?

Genista

Nou, het is natuurlijk een goedkope en milieuvriendelijke eiwitbron. Alleen duurt het wel lang voor je er genoeg gevangen hebt om een beetje redelijke maaltijd te maken.

Groeten,

Temet

Temet

Ja precies. Ik hoop eigenlijk dat ik nooit genoeg ovenvisjes in mijn huis heb om ook maar voor één portie genoeg te hebben.

Ha genista

ik had precies hetzelfde! Zag die kleine ovenvisjes al in de schaal liggen, pestootje erover..

Lol, en ik maar denken

... waarom ik de titel van deze draad toch zo raar vond...

))

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.