Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Mama Nijntje

Mama Nijntje

20-10-2008 om 16:32

Ervaring met laminaat in plavuis-vorm?

Wij zitten te dubben over een nieuwe vloer in de kamer. We willen beslist geen laminaat weer daar dat heel snel sleet en echt kapot ging. Nu wordt er bij ons ook heel
intensief gebruik gemaakt van de kamer, dus we zoeken iets wat wel de warmte uitstraalt van laminaat/parket maar niet de "ongemakken" zoals randen die afbrokkelen etc.

Nu zagen we dit weekend plavuizen echt met de lengte en structuur van laminaat/parket, het leek ons ideaal, heeft iemand hier ervaring mee?

Groeten Mama Nijntje

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Jesse_1

Jesse_1

20-10-2008 om 22:50

Wil ik toch...

...even de optie pvc ook nog even onder je aandacht brengen, voordat je later spijt krijgt

Zie http://www.pvcvloeren.nl/home.html

Ziet er echt uit als een houten vloer, maar is slijtvast.

Jesse

Jesse_1

Jesse_1

22-10-2008 om 14:26

Wij hebben 3 jaar geleden zelf zo'n vloer laten leggen. We zijn er zelf erg tevreden over, ik heb er al vaker over gepost in draadjes (geen aandelen .
Er zit wel een soort reliëf in, waardoor het echt lijkt, maar geen kieren tussen de 'planken'. Het ligt op een geëgaliseerde vloer, en wordt dan vastgelijmd in 'flappen' (de planken zeg maar) zoals marmoleum.
Waren het echt plavuizen die je hebt gezien, of was het stiekem pvc?
Jesse

truuske

truuske

23-10-2008 om 13:51

Wij

wij hadden plavuizen met een houtlook. het leek of het roodachtige oudhouten planken waren. smalle en iets bredere plavuizen.
ik vond het wel mooi, maar als het eenmaal ligt (met voeg en zo) ziet het er toch echt uit als een plavuizen vloer, en niet echt als een houten vloer.
er zat ook profiel in de plavuizen, en die werden op den duur op sommige plekken wel vuil. ik ergerde me eraan als ik de vloer aan het dweilen wad, maar verder zag niemand het.
wel vond ik de plavuizen met vloerverwarming heel fijn.

Jesse_1

Jesse_1

23-10-2008 om 22:00

Daar kwamen wij dus achter toen de vloer al lag en wij een paar reststukken zagen liggen . (In de winkel hadden ze een voorbeeldstuk al verlijmd liggen).
Maar ik zou zeggen, ga eens bij een vloerenzaak kijken.
Hoe dan ook, succes met de keuze! Jesse

Puck2

Puck2

24-10-2008 om 20:37

Ja wij

Wij hebben sinds 1,5 jaar laminaat met de uitstraling van natuursteen. De tegels hebben ook de maat van een natuursteentegel: 50x50. Het relief trekt geen extra viezigheid aan en ook tussen de tegels zit zo'n microgroef en die blijft ook prima schoon. De tegels die wij hebben zijn ook geschikt voor keukens. Wanneer je googelt op Quickstep Prato dan kan je vast wel plaatjes vinden. ons bevallen ze erg goed en er zijn al diverse ongelovige mensen geweest die op hun knieën op de vloer hebben gezeten om zelf te ontdekken dat het toch echt laminaat is en geen natuursteen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.