Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Cheesecake recept?? (jujube?? anderen??)

Ik was 2 weken geleden uit eten, en heb in een restaurantje zulke onvoorstelbaar lekkere cheesecake gegeten dat ik me er zelf ook eens aan wil wagen. De versie die ik at was met vanille en bloedsinaasappel, maar ik sta open voor andere suggesties. Het staat me bij (geen idee waarom) dat Jujube hier de cheesecake expert is??? Of zijn er nog andere forummers die hun succesrecept voor me willen overtypen??

Ingrid


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
juno

juno

02-11-2008 om 13:56

Cheesecake

Weer iets amerikaans..........
Wat is bloedsinaasappel?

Bastet

Bastet

02-11-2008 om 14:27

Juno

Dat zijn heerlijke,sappige sinaasappels met rood vruchtvlees.
Bastet

wendelien

wendelien

02-11-2008 om 15:42

Käsekuchen

(Ik heb dit zeer eenvoudige recept hier weleens eerder geplaatst)

150 gram zachte boter
150 gram fijne suiker
6 eieren gesplitst
500 gr magere kwark
ruim 120 gram gemalen amandelen
ruim 100 gram rozijnen
1 - 2 zakjes vanillesuiker of flink wat geraspte citroenschil (en misschien kan sinaasappelschil ook wel?

Oven voorverwarmen op 150 graden C

Grote springvorm invetten en bodem bekleden met bakpapier
Eiwitten stijfkloppen
Boter en suiker romig roeren
Overige ingrediënten behalve eiwitten toevoegen
Eiwitten erdoor scheppen.
In vorm scheppen.

50 - 60 minuten in de oven.
Is de volgende dag nog lekkerder (evt. bestrooid met poedersuiker).

Annie Tsung

Annie Tsung

02-11-2008 om 15:50

Cheesecake

kijk anders eens op www.epicurious.com
Daar vind je de beste cheesecakes.

Het is geen monchou taart,maar er zit creamcheese in.Die van Philadelphia werkt het beste.
Verder heb je eieren nodig,suiker,en "graham crackers".
Die kun je eigenlijk niet vergelijken met iets dat je in Nederland kunt kopen,maar in Nederland maakte ik de bodem dan van bastogne koeken ofzo(of biscuitjes),met gesmolten boter en dan in de oven.
Daarnaa giet je een mengsel van eieren, suiker, creamcheese,soms vanille extract in de bakvorm op de bodem en nog weer de oven in.

Hou er wel rekening mee dat de taart minimaal 6 uur in de koelkast moet hard worden.als je hem uit de oven haalt is deze nog zacht.
Succes
Annie

Ik dacht

Ik heb altijd gedacht dat cheese cake kwarktaart was, maar dan gebakken. Dat is dus niet zo, begrijp ik hier. Weer wat geleerd vandaag.

Roos

Roos

02-11-2008 om 20:25

Heerlijk

Cheesecake is zooo lekker! Maar échte cheesecake heb ik toch nooit helemaal na kunnen maken helaas. Het lekkerste vind ik het toch naturel en dan met aardbeien erop.
Roos

IngridT

IngridT

02-11-2008 om 20:43 Topicstarter

Hahaaa!

Ik creeer in elk geval heel wat enthousiasme.

Ik bedoel in elk geval niet iets mon chou taart achtigs. de cake die ik gehad heb oogde en proefde alsof ie echt in een oven had gestaan, de bodem had ook idd iets cakigs, was zeker geen bastognekoek met roomboter oid.

Ik zal de sites eens even bestuderen, word altijd wel wat iebelig van al die 1/4 cups en ounces en zo (hoewel ik binnen 12 seconden ergens een conversiesite opduikel, ik weet het), maar ik hou me nog steeds aanbevolen voor echte geslaagde succesrecepten die jullie zelf hebben uitgeprobeerd.

En idd, wat zijn die graham crackers?????

Ingrid

Roos

Roos

03-11-2008 om 01:20

Goh

Misschien bedoel jij toch iets anders dan? Want de Amerikaanse cheesecake lijkt wel enigszins op monchou taart?
Roos

Witteman

Sylvia Witteman heeft ooit in een van haar kookboeken een lekker cheesecakerecept gegeven (staat vziw als 'kaastaart' in de index). Er gaat roomkaas, eieren, suiker en citroensap en -schil in. Ik sla de laatste stap over (bovenlaagje van zure room en frambozenjam) en heb de laatste keer de bovenkant bedekt met aardbeien-in-saus (goedkope aardbeienjam in een pannetje aan de kook laten komen, stukjes verse aardbeien erin, een keer laten pruttelen, af laten koelen)

Helaas weet ik het recept niet uit mijn hoofd, maar die taart is dus erg lekker. Alleen barst bij mij de bovenkant altijd, da's wel jamme, maar voor de smaak maakt het niet uit.

Heeft iemand het recept toevallig bij de hand?

Groeten ,

Temet

margje van dijk

margje van dijk

03-11-2008 om 11:32

Het trekt mij ook totaal niet

Ik ben dus erg geintrigeerd, IngridT, door wat voor lekkers jij dan wel niet geproefd moet hebben. Het lijkt me zo op het oog niks. Maar als jij nou even alle recepten uitprobeert, dan doe ik wel waar jij op uit komt, OK?

Trouwens Temet, ik heb het kookboek van Sylvia Witteman maar ik heb het momenteel niet bij de hand.

Margje

Margje

Dat probleem heb ik ook. Het recept staat volgens mij in het eerste boek. Heb helaas ook vanavond en morgen geen tijd om het na te zoeken.

Het is trouwens weer een typisch Witteman-recept: grote hoeveelheden (er gaat meen ik 600g roomkaas in en ook iets van 6 eieren). Ik heb speciaal een kleiner springvormpje gekocht zodat ik af en toe die cheesecake of haar truffeltaart zou kunnen maken zonder dat we meteen een risico op acute adervervetting lopen

Weet iemand hier trouwens hoe zo'n cheesecake te maken zonder dat er barsten in komen? Zoals gezegd doet het aan de smaak niets af, maar het zit me toch dwars.

Groeten,

Temet

Overigens

Bij het kleine springvormpje hoort uiteraard dat de taart ook met de helft van de ingrediënten wordt gemaakt. Want hetzelfde recept in een kleiner vormpje persen lost natuurlijk niks op

juno

juno

03-11-2008 om 13:04

Cheesecake

Het is allemaal zo ongezond die amerikaanse baksels want er zitten eigenlijk geen natuurlijke ingredienten in zoals bij hollandse baksels.

Huh?

Er zijn zat Amerikaanse recepten die puur natuurlijke ingredienten gebruiken hoor. Kijk maar eens op allrecipes.com
(overigens, die botercake van mij daar hebben ze helemaal verkeerd geinterpreteerd, maar nu na 8 jaar na verschillende verzoeken nog steeds niet bijgewerkt...)

Het Engelse woord voor bloedsinaasappelen is blood oranges. Juice is gewoon te koop in supermarkets.

juno

juno

03-11-2008 om 13:54

Dirksmama

Bedoel je niet buttertart? (boterkoek) Ik bak die met schijfjes appels erop, canadezen vinden het heerlijk ook mijn appeltaart wordt steeds om gevraagd.

trijntje71

trijntje71

03-11-2008 om 15:13

Niet ongezond amerikaans baksel maar

maar een klassiek joods gerecht. Vaak gegeten tijdens Sjavoeot. Ik heb wel 10 verschillende recepten en allemaal de klassieke versie
In ieder geval het oudste recept (oma van 90) heeft een bodem van deeg en de vulling is kwark, zure room en eieren. Het barsten voorkom je door de taart op een niet al te hoge temp te bakken en rustig te laten afkoelen in de oven.

trijntje71

trijntje71

03-11-2008 om 15:21

Recept van mijn oma

150gr bloem, 1/2 tl bakpoeder, snufje zout, 75 gr basterdsuiker, 65 gr koude boter, 1 ei, 1/2 tl vanille-essence.

Vulling
750gr kwark, 150 gr basterdsuiker, 3 el citroensap (of sinaasappel), 50 gr maizena, 4 el rozijnen (laat ik altijd weg), 3 eieren gesplitst, 2,5 dl zure room.
oven 180 graden.

Meng voor het deeg bloem, bakpoeder, zout, suiker en boter zodat kruimelig deeg ontstaat. Ei en vanille toevoegen, deegbal maken en in koelkast leggen.
Meng voor de vulling alle ingredienten behalve de eiwitten. Die eerst stijfkloppen en daarna door het kwarkmengsel spatelen.
Rol het deek uit tussen twee vellen folie of bakpapier en leg die op de bodem van een springvorm (23cm).
Vulling gelijkmatig verdelen en de taart in 1,5 uur goudbruin latenw orden of tot de randen stevig aanvoelen. Oven uitzetten en deur openen, taart volledig laten afkoelen en dan pas uit oven en vorm halen.

Trijntje

Dank voor je opmerking over barsten. De baktemperatuur zal denk ik laag genoeg geweest zijn, maar het is heel goed mogelijk dat ik die taart te snel uit te oven heb gehaald.

De versie van jouw oma lijkt mij een heel stuk vriendelijker voor lijn, hart en bloedvaten dan het recept van Witteman trouwens. Ook maar eens proberen...

Groeten,

Temet

trijntje71

trijntje71

03-11-2008 om 16:07

Temet

dat denk ik ook altijd als ik hem bak: dat kwark eigenlijk heel erg mager is

overigens claimt mijn moeder dat het barsten ook kan komen als je de ingredienten direct uit de ijskast haalt en gebruikt. De overgang is dan te groot.
En je moet de oven voorverwarmen (heb je wel een oventhermometer zodat je precies de temp weet).
mmmm als ik niet uitkijk neemt mijn familie deze posting over en voor je het weet staan ze bij je op de stoep

Haha trijntje

mmmm als ik niet uitkijk neemt mijn familie deze posting over en voor je het weet staan ze bij je op de stoep

Stuur ze dan liever naar mij toe. Ik kan niet bakken (vanwege geen fatsoenlijke oven) maar ben dol op cheesecake!

Tip culinair

Ik maak wel eens het cheesecakerecept uit het Tip culinair kookboek ("het beste uit 25 jaar" )

(boter, suiker, zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, sinaasappelsap, ei, bloem, volle kwark, creme fraiche)

Ik geef er graag een flinke klodder creme fraiche en vers rood fruit bij (frambozen, bramen, bosbessen, evt. gemarineerd in likeur of zo)

Marlies

Jujube

Jujube

03-11-2008 om 21:47

New york cheesecake

Hee IngridT,
Ja, ik heb hier ooit het recept van de New York Cheesecake neergezet. Ik zou 't even moeten opzoeken en vertalen, want het recept staat in 'The all new all purpose Joy of Cooking'. Allemaal amerikaanse maten en gewichten dus. Heb je zelf ook cups of reken je 't om? (Cups zijn overigens zoveel handiger dan grammen afwegen e.d.).
Ik ga 't straks wel even opzoeken.
Groet,
Jujube

IngridT

IngridT

03-11-2008 om 22:12 Topicstarter

Jujube!

had ik toch gelijk!!!!!

Ik heb geen cup, maar ik kan erg goed rekenen (gnuif) dus ik red me er wel mee! Is dit er eentje die in de oven moet??? Want dat wil ik!

Alvast dank!!

ingrid

Jujube

Jujube

04-11-2008 om 10:55

Vanavond

Ik zit nu op m'n werk, dus ik zal het vanavond opzoeken en hier neerzetten. Ingrid, hij moet idd in de oven. Anders is het ook geen echt cheesecake, een mon chou taart is iets heel anders (ook lekker) en smaakt ook anders. De cheesecake is redelijk bewerkelijk, maar zeer de moeite waard!
Greetz,
Judith

Jujube

Jujube

04-11-2008 om 15:00

Cobi

In het recept dat ik gebruik voor cheesecake worden geen Graham Crackers gebruikt, je maakt een echt deeg
En ja, ik heb al gestemd. Ik vind het zo spannend! Ik ga vannacht deels kijken, de hele nacht gaat niet lukken denk ik. Bovendien moet ik morgenochtend werken
Groet,
Jujube

Jujube

Jujube

04-11-2008 om 21:44

Recept

Okay, hier mijn recept (stond nog op de externe harde schijf, hoezee):
New York cheesecake

Deeg: 1 ¼ cup bloem, 1/3 cup suiker, 1 theelepel geraspte citroenschil en ¼ theelepel zout door elkaar roeren in een kom. Daarbij 110 gram boter en 1 eierdooier. Kneden of in foodprocessor tot het een bal deeg is. Als ’t plakkerig is minimaal 30 minuten in de koelkast leggen.
Oven voorverwarmen op ongeveer 180 graden C. Vet een springvorm in van 24 cm. doorsnee.
Druk 1/3e van het deeg op de bodem van de vorm, zo gelijkmatig mogelijk en prik er gaatjes in met een vork. Doe de vorm met het deeg ongeveer 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven tot het licht goudbruin is. Laat het daarna volledig afkoelen.
Bekleed nu de zijkant van de vorm met de rest van het deeg, maar doe dat zo dun mogelijk (anders wordt de korst te dik en da’s minder lekker, weten we nu uit ervaring ☺). Klop een eiwit een beetje op en ‘bekwast’ daar de bodem en zijkanten van het deeg mee.
De ingrediënten van de vulling dienen op kamertemperatuur te zijn.
Verwarm de oven voor op 230 graden C.
Klop in een kom ongeveer 800 gram roomkaas romig en glad met een garde of mixer en klop er 1 ¾ cup suiker bij en 3 eetlepels bloem. Dan 1 theelepel geraspte citroenschil toevoegen en ½ theelepel vanille essence.
Dan 5 grote eieren toevoegen en nog 2 extra eigelen. Voeg als laatste een 1/2e cup slagroom toe.
Giet dit alles in de met deeg beklede vorm en doe het in de oven en bak het 15 minuten op 230 graden C. Laat dan de temperatuur van de oven zakken tot ongeveer 80 graden C. en bak hem nog minstens een uur (tot hij niet meer vloeibaar is). Zet dan de oven uit en de ovendeur op een kier (bijvoorbeeld met een houten lepel ertussen) en laat de taart ongeveer 30 minuten in de oven afkoelen. Laat ‘m dan buiten de oven verder afkoelen en zet ‘m dan minimaal 6 uur afgedekt in de koelkast, maar het liefst 24 uur, want dan smaakt ‘ie nog lekkerder.
Eet smaak'lijk,
Jujube

IngridT

IngridT

04-11-2008 om 22:20 Topicstarter

Oh jammie jujube,

die ga ik proberen.

Zei cobi het nou? Een feesttaart voor obama??? Goed idee!!

Ik laat het je weten of ie gelukt is en hoe ie smaakte.

Ingrid

IngridT

IngridT

04-11-2008 om 22:21 Topicstarter

Oh, en daarna....

ga ik al jullie sites en recepten napluizen en varieren met smaakjes en zo.

Hmmm, heeeerlijk!!

Jujube

Jujube

05-11-2008 om 04:48

Jaja

Dat gaat cheesecake worden, Elena en IngridT! Obama's doing extremely well. Ik ga vanmiddag ook maar wat bakken om het te vieren!
Groet,
Jujube

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.