Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Wat vraagjes over verse gember

Hallo allemaal,
Ik heb mezelf er maar eens aan gewaagd: verse gember. Netjes verpakt....ziet er grappig uit

Maar...eenmaal thuisgekomen ben ik er mee in de weer gegaan. Ik maakte een Thaise salade en heb een stukje gember geschild. Hoort het een beetje "draderige" structuur te hebben? Ik dacht dat het gewoon glad hoort te zijn. En hoelang kun je eigenlijk bewaren?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Diepvries

ik steek gember altijd ongeschild in de diepvries. Wanneer ik het nodig heb snijd ik een stukje af, schil dat en dan met de rasp heel fijn maken. Supermakelijk als het nog bevroren is. Als ik het gewoon fijn snij krijg ik klachten van mijn huisgenoten (die lusten zogezegd geen gember)
gr, Corleone

Yep!

Wortel gewoon in de diepvries mikken. Ik ben nog veel makkelijker dan Corleone. Ik neem de wortel uit de diepvries en rasp 'm dan gewoon met schil en al. Overgebleven stuk weer in de diepvries leggen. Zelfde met laos. Daarnaast bewaar ik al het Indonesisch blad in de diepvries (salam, deroek poeroet, sereh, pandan of petehbonen)

Draderig

Gember is inderdaad vezelig/draderig, daarom moet je het ook heel fijn snijden/raspen/hakken! Maar vers is superlekker. Heel fris en aromatisch.

Eke

Eke

08-11-2008 om 19:27

Wow, de vriezer!

dat ik daar nou niet zelf aan gedacht heb! Ik gebruik best redelijk wat gember (naar Nederlandse maatstaven) maar ook niet vaker dan 1 x per week. Ik koop dus altijd hele kleine stukjes. Vanaf nu niet meer dus: in de vriezer ermee. Bedankt Silone!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.