Huis, Tuin en Keuken
oela
10-11-2008 om 09:31
Fondant hard geworden
hallo! een tijd geleden heb ik het taarten versieren ontdekt. Hele leuke taartjes gemaakt met een mooie fondant laag erover. Nu ik het weer tevoorschijn haalde voor een nieuw project bleek een groot deel van mijn voorraadje toch wel erg hard geworden te zijn. Is er een mogelijkheid om dat nog te gebruiken?
vast bedankt voor jullie reactie!
groetjes van Elske
Minet
10-11-2008 om 10:09
Au bain marie
Ik zou de fondant au bain Marie verwarmen, waarschijnlijk is het dan nog wel bruikbaar.
Lukt dat niet, dan kun je het evt. oplossen in een beetje kokend water, en de fondant dan weer in laten koken.
Groetjes, Minet
Jessica O
10-11-2008 om 15:03
Magnetron
even in de magnetron doen, dan wordt het weer warmer en soms nog kneedbaar.
Maar fondant moet je echt mega luchtdicht opbergen, liefst in folie, minimaal 2x ingerold.
Jessica