Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Lyke

Lyke

10-11-2008 om 11:15

Maaltijdtips als niemand tegelijk thuis is

Wie heeft erg goede maaltijdtips op die dagen dat iedereen op een ander tijdstip moet eten ivm sport, werk, school etc.
Ik ben erg van de gezonde maaltijden, dus graag wel gewoon met groentetoevoegingen.
Een van de kids is geen fanatieke pasta-eter.
Ik ben benieuwd wie mij waarmee verrast.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Merla

Merla

10-11-2008 om 11:45

Bijna elke dag

Wij eten tegenwoordig zelden nog allemaal tegelijk. Meestal is er altijd wel eentje die of later komt of er helemaal niet is en dus vooraf of achteraf nog moet eten. Maar op de dinsdag en donderdag is het echt helemaal een ramp. Dan maak ik meestal:
stampot (boerenkool of zuurkool meestal, maar kan natuurlijk ook wat anders zijn.)
Lasagne, blijft in een nog warme oven heel lang warm. Je zou ook een andere ovenschotel kunnen maken.
erwtensoep met brood
Of macaroni, spaghetti, bami of nasi. En dan voor de niet pastaliefhebber wat extra sla erbij oid?
Niet zo heel veel bijzondere tips dus, ik lees dan ook met belangstelling deze draad mee

Rijst

Pasta vind ik zelf - met mogelijke uitzondering van lasagne - niet lekker als het weer is opgewarmd. Gekookte rijst daarentegen verdraagt het prima om in de magnetron opgewarmd te worden. Rijst-met-iets is dus vaak goed te doen.

Groeten

Temet

Minet

Minet

10-11-2008 om 12:23

Gewoon alles

wij eten hier op werkdagen eigenlijk ook zelden met zijn allen tegelijk door sport/werk/stage etc.
Er wordt gewoon gekookt, geen rekening gehouden met eters op andere tijdstippen. De latere eters warmen hun eten gewoon in de magnetron, rauwkost blijft wel een paar uur wachten in de koelkast.

Groetjes, Minet

Puck2

Puck2

10-11-2008 om 12:36

Ook gewoon alles, als het maar makkelijk is

Hier ook op 4 dagen in de week dat er niet gelijktijdig gegeten wordt en ik ben op doordeweekse dagen ook erg fan van makkelijk koken: pasta's, rijst, stamppot, etc. En ook hier gaat alles de magnetron in voor de laatkomers en houd ik er weinig rekening mee met wat we eten. Oke, gebakken aardappels en vlees met een knapperig jasje die eten we niet op die dagen, maar de rest wel.

Yta Chalne

Yta Chalne

10-11-2008 om 12:41

Ook alles

Erg handig en lang lekker vind ik zelf ook ovenschotels. Overigens wordt hier door iedereen opgewarmd in de pan, dat vinden we allemaal lekkerder. Een eenpersoons portie opwarmen gaat in de pan even snel als in de magnetron.

Yta Chalne

Yta Chalne

10-11-2008 om 12:43

Overigens

Het hoeft hier niet persé makkelijk of snel klaar. Als ik zin heb in koken (of één van de puberella's) en ik heb de tijd dan maakt het me niet uit of het ook snel klaar is. Het stoort me niet als we het niet gezamenlijk kunnen opeten, als ik er plezier in heb (zowel in koken als in opeten) is het goed.

De dressing er naast

Hier ook geen bijzondere maatregelen voor wisselende eettijden. Nou, eentje dan. Ik heb (vrijwel) altijd een warme groente en sla/rauwkost. Als we niet allemaal tegelijk aan tafel gaan, dan doe ik voor de sla de dressing apart. Dan blijft het knapperig.
Wat trouwens ook nog wel eens voorkomt is dat we allemaal wat anders eten. Zo had dochter laatst een restje rosbeef (over van twee dagen daar voor) met brood op een bedje van sla met een sinaasappel-mosterd dressing (echt, dat is sneller klaar dan je het opschrijft), paps een restje cassoulet (over van de vorige dag) en zoon en ik dopperwtjes gehaktbal, aardappel en sla (voor die avond dus voor maar twee personen gekookt).
Groet,
Miriam Lavell

Terpi

Terpi

10-11-2008 om 21:27

Chili

Is ook een fijn gerecht om een grote pan van te maken en eenieder die later komt schept op en warmt op
Lekker ook nog met een tomatensalade, die blijft wel een paar uur lekker in de koeling en verlept niet gauw.
Groet Terpi

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.