Home » Forum » Welke kleur badkamervloer om zo weinig mogelijk te zien

Welke kleur badkamervloer? om zo weinig mogelijk te "zien"?

14 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Julie
Welke kleur badkamervloer? om zo weinig mogelijk te "zien"?

Wij zijn aan het rondsnuffelen voor een nieuwe badkamer. Ik heb een vraag over de vloer. Nou hoor je overal dat zwart of donker zo besmettelijk is, en dat je er alles op ziet, maar dat hoor ik ook van lichte vloeren.
Ik ben nogal lui en hoe langer het *lijkt* alsof de vloer schoon is, hoe beter. Wie heeft ervaring en wat Do's en Don'ts voor mij?

Petra-
Sinds kort

hebben wij een nieuwe badkamer, van een witte vloer zijn we overgestapt naar een donkergrijze vloer, waar we ook één van de wanden mee hebben getegeld. Ideaal vind ik het! De tegels zijn iets gemeleerd en je ziet er niets op!

LindadR
Terracotta

Wij hebben een terracotta-kleur tegels op de badkamervloer. Ideaal, blijft lang mooi en je ziet er niet ieder haartje op, zoals bij wit of grijs. Ook belangrijk; de kleur van de voegen, wij hebben grijze voegen laten aanleggen. Dat ziet er ook erg mooi uit.

Linda

Sigrid70
Antraciet

Wij zijn ook overgestapt van wit (redelijk glanzend) naar grote matte antraciet kleurige tegels en ik vind het veel fijner. Sowieso zijn deze tegels veel sneller droog en ik zie er nix op (terwijl ik op de witte altijd haartjes/pluisjes zag).

MaximeM
Grijs met spikkels

Hier grijs met spikkels en ook een grijze voeg. Zie je praktisch niets op.

Maxime

Minnie
Hij ligt nog niet..

..maar uit ervaring kan ik je vertellen dat je op onze notenbruine-kurkvloer nagenoeg niks ziet (we hebben een lichtere versie op zolder liggen).

Kurk leent zich trouwens uitstekend voor de badkamer, het kan zelfs onder de douche!

Minnie

ayla
Donker grijs/antraciet

ik heb op de vloer grote donker grijze/antracite matte tegels liggen, ik vind het ideaal, je ziet er nauwelijsk iets op. Zelfs met de katten gaat het super.

Julie
Wow

wat veel reacties al. Toevallig hadden wij ons oog al eventueel laten vallen op een antracietkleurige vloer, zo te lezen is dat prima.
Kurk op de badkamervloer? Daar heb ik nou echt nog nooit van gehoord. Het lijkt me wel lekker warm en comfortabel, maar blijft dat over 10 jaar ook nog mooi?
Bedankt in elk geval!

Puck2
Blauw met spikkels

Ik denk dat je op een effen tegel meer ziet dan op iets met spikkels. Onze tegels zijn vrij knallerig blauw met daarop zwarte, witte, grijze en wat roodbruine spikkels, kleine streepjes etc. Net of iemand een beetje met de verf heeft gemorst ofzo. En je ziet dus helemaal niets op die tegels, ideaal.

Minnie
Ja, kurk

Ik had er ook nog nooit van gehoord, maar omdat we kurk op zolder hebben en op zoek waren naar een badkamervloer (waar tegels niet kunnen, laminaat te gevoelig is voor water en we zeil niet mooi vinden) kwamen we dus al snel bij een kurkvloer uit.

Wij hadden nog onze twijfels, maar de vrouw van de kurkboer was stellig: kurk is ideaal in de badkamer! Ze liet een foto van haar eigen badkamer zien, met kurk tot onder de douche, en als wandbekleding naast het bad en om de badombouw.

Het is volledig waterproof omdat kurk geen water absorbeert plus dat de vloer helemaal (mat) is dichtgelakt. Dus ik verwacht dat het gewoon mooi blijft. De vloer op zolder is dat in elk geval nog wel... En het kost ook nog eens niet zoveel: 40 euro per vierkante meter, incl kleuren, lakken, lijmen. Leggen doen we zelf (maar dat is peanuts).

Minnie

Roos
Andere ervaring

Ik vind juist dat je op antraciet heel erg alle spetters ziet. Zowel van water als naast de pot spetteraars. Wel prettig dat je het gelijk kan schoonmaken dan, maar ja... Ik zou het om deze reden nooit nemen.
Roos

Kari1
Eens

met Lorwyn. De soort tegel is belangrijker dan de kleur als het gaat om hoeveel je erop ziet.
Hier matte tegels met verschillende tinten blauw in de tegel, beetje gevlekt dus en ook een oppervlak wat niet helemaal glad is. Zie je niets op, en dat ligt niet zozeer aan de kleur.
Kari

Z0nnetje
Gekleurd mozaiek!

Even een tegengeluid... wij hebben gekleurd mozaiek op de vloer van Tecmix, grijze voeg. Je ziet er echt niks op! Ideaal :-) En... het is een vrolijke vloer.

In de nieuwe badkamer (in het nieuwe huis waar we morgen de sleutel van krijgen) willen we toch wat anders en nemen we kiezels in natuurtinten. Deze lijken mij ook niet zo besmettelijk..

Mare
Benina, die matte muurtegels....

... is dat wat?

Wij hebben net nieuwbouwwoning gekocht en zitten middenin fase dat we van alles moeten beslissen over badkamer. Ik volg dit draadje dan ook met belangstelling.

Op de vloer hebben ook wij gekozen voor antracietkleurige tegels (30x30) met grijze voeg. In huidige badkamer is een witte voeg, en dat is gewoon niet handig.
Maar... op de muur nemen we witte tegels van 25x33. We kunnen echter kiezen tussen glanzend of mat. Eerst hadden we mat, daarna ging ik weer aarzelen. Badkamer is niet heel erg groot, en dacht dat glanzend wel ruimtelijk zou zijn. Maar ja.. nu lees ik jouw posting en denk, tsja, misschien toch is dof wel mooi.

Moeten het uiterlijk 17 november doorgeven dus zou het fijn vinden als je dan kunt reageren. En als je een foto hebt is dat helemaal geweldig! (mare01@live.nl)

groet
Mare

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.