Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

SinterPiet

SinterPiet

10-11-2008 om 21:58

Lootjes trekken per sms

Dit jaar gaan we voor het eerst lootjes trekken voor het fammilie sinterklaas feest. Vantevoren allemaal samenkomen zou het leukst zijn, maar dat gaat niet lukken. Ik heb in het verleden weleens lootjes getrokken via email. Maar niet alle deelnemers (hopeloos ouderwetse oma's en opa's) hebben email. Wel hebben ze allemaal een mobieltje! Nu wil ik dus lootjes trekken per SMS. Maar ik ben bang voor ongevraagde SMSjes en reclame enzo. Heeft iemand ervaring met een betrouwbare SMS dienst?

Groetjes van Sinterpiet.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Van de (Forum)redactie

Van de (Forum)redactie

11-11-2008 om 19:51

Supertip: eenvoudig en snel via email/website

Zie Sinterklaaslootjes.nl, werkt fantastisch!

desiree

desiree

12-11-2008 om 15:09

Papieren methode

Wat je kunt doen is: maak voor iedere deelnemer een envelop met zijn / haar naam erop. Stop daarin een lootje met diezelfde naam. Nu leg je alle enveloppen op een rij, of in een cirkel, in willekeurige volgorde. Vervolgens haal je een lootje uit een envelop, en stopt die in de volgende. Net zolang tot alle lootjes 1 envelop zijn opgeschoven. Dan plak je de enveloppen dicht, en doet ze op de bus. Niemand heeft zichzelf getrokken, en niemand weet wie een ander heeft. Het enige dat je weet is dat diegene voor wie jij een surprise maakt, jou niet kan hebben getrokken.

groet,
desiree

Iemand anders vragen?

"Maar als je met weinig bent onthoud je toch zo wie er in welke envelop zit wanneer je ze omkeert en op de bus gaat doen?"

Daarom moet je ze goed door elkaar schudden, eventueel doe je dat nog een keer nadat je de lootjes in de nieuwe enveloppen hebt gedaan. Dan kan je het niet meer weten!

Als je het trouwens per sms wilt doen: ik zou iemand anders vragen, een vriendin of zo, om even een verdeling te maken en naar iedereen te sms'en. Dan loop je ook niet het risico dat je telefoonnummer in een of ander bestand terecht komt zodat je vanaf dan wekelijks gebeld wordt door energieleveranciers bijvoorbeeld. Maar dat laatste is meer een persoonlijke frustratie!

SinterPiet

SinterPiet

12-11-2008 om 19:55

Yes!

Dat is nog eens een goed idee! Zo gaan we het doen!
En deze SinterPiet snapte het in een keer, zonder wiskunde studie

Bedankt!

desiree

desiree

12-11-2008 om 21:20

Bedankt pelle!

voor het verder duidelijk maken. Ik had al erg m'n best gedaan om het zo duidelijk mogelijk op te schrijven, maar dat valt nog niet mee.
Veel plezier allemaal op 5 december!

desiree

SinterPiet

SinterPiet

13-11-2008 om 00:23

Er is één maar.

Ik ben de enveloppen aan het schrijven en bedenk me iets. Als de post een van de brieven zoek maakt, komen we er nooit achter welk lootje dat was
Maar dat gaat natuurlijk niet gebeuren!

Sinterpiet

"Als de post een van de brieven zoek maakt, komen we er nooit achter welk lootje dat was "

Stel dat dat 1 persoon overkomt, dan is het ook nog wel op te lossen! Dan laat je iedereen uitprinten wie hij heeft en dat weer naar degene opsturen die geen lootje heeft gekregen. Als alles is uitgeprint kan je geen handschrift herkennen en dan krijg je dus weer alle namen op 1 na terug zonder dat je weet wat van wie is. Die ene die je niet krijgt, is dan jouw persoon.
Maar als de post dat dan ook weer niet bezorgt, tja, dan wordt het wel erg lastig!

SinterPiet

SinterPiet

15-11-2008 om 21:43

Gelukt!

Alle lootjes zijn aangekomen. We hoeven niet (nog) moelijk(er) te doen
En allemaal bij elkaar komen is natuurlijk veel leuker. Maar het is door drukke banen en familieleden met wisseldiensten al lastig genoeg om op vijf december (zes dus dit jaar) iedereen bij elkaar te krijgen.
Fijne SinterPiet dagen allemaal!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.