Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

gerdien

gerdien

16-11-2008 om 13:01

Hoofdluis, nog even wat vragen


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
mammavan2meiden

mammavan2meiden

19-11-2008 om 15:51

Een luizenleven

Wat ik heb gevonden op internet:
Een luis kan 2 dagen zonder voedsel (=bloed).
Een neet komt na 6 a 7 dagen uit. Een neet heeft niks nodig om te overleven, en gaat dood in de vriezer.
Een luis is na 6 a 7 dagen geslachtsrijp en gaat eitjes (neten) leggen.

Groeten van een (helaas helaas) expert

Helaas ben ik ondertussen een expert geworden.....

Tink

Tink

19-11-2008 om 16:25

Dag of 5

Na een dag of vijf kan een luis zelf eitjes gaan leggen.
Maar daar heb je dus precies de reden dat kammen zo belangrijk is: met 2 dagelijkse kambeurten vang je dus die jonge luizen vóórdat ze zelf een bijdrage gaan leveren aan het instandhouden van de soort!! En dat mini luisje dat eventueel ontsnapt is dus geen ramp. Die vang je een dag later wel weer, als-ie weer net iets groter is.

Puck, klopt hoor, van die capes. Ik ben ook stomverbaasd als ik zie dat de kleuterjuf bij een besmetting in haar eigen klas niet meteen de verkleedkleren in een vuilniszak stopt en ze daar een paar weken in laat zitten. Ik heb mijn zoon nu maar verboden om voorlopig iets van verkleedspullen te gebruiken op school.
En ja, die gymkleren inderdaad... Ikzelf zorg dat de kleren van mijn kinderen ten tijde van luizenbesmetting in hun klas ook bij gymles, zwemles e.d. in een plastic zak zitten en niet los aan de kapstokjes hangen. Maar ik ben ook daar de enige. (Wat er tijdens de schoolgymlessen gebeurt, daar heb ik natuurlijk geen controle over.)
Maar goed, alle beetjes helpen, en zo'n jas hangt een halve dag achter elkaar stil in die gang op school. Dus wie weet. Mij geeft die cape een iets geruster gevoel in elk geval.

Millium wel preventief

Millium kun je gerust preventief gebruiken! wordt juist aangeraden, ander spul niet, omdat het resistentie veroorzaakt.
En het werkt prima. Nooit meer luis! Lijkt wel of het niet geloofd wordt door de verstokte kammers!

Nasha the first

Nasha the first

24-11-2008 om 23:47

Ach...

ik blijf gewoon wassen, mogen zij kammen

Tink

Tink

25-11-2008 om 12:14

Prima hoor

Ik blijf gewoon kammen, mogen jullie je geld uitgeven

Pluto

"En het werkt prima. Nooit meer luis! Lijkt wel of het niet geloofd wordt door de verstokte kammers!" Zijn er bewijzen dan? Ik heb namelijk óók een heel goede remedie. Wij laten na verjaardagen slingers altijd een paar dagen hangen. Eigenlijk doen we dat per ongeluk, maar nu hebben we ontdekt dat dat preventief werkt tegen hoofdluis. Wij hebben het namelijk ook nog nooit gehad.

Kijk eens aan knurf

Hebben wij dat samen eens even flink onderbouwd!

Grappig

Erg grappig ja. Ik heb net zoveel bewijzen dat het wel werkt als jij hebt dat kammen werkt. Hoe wilde je bewijzen dat kammen goed werkt? Hoe kan ik bewijzen dat Millium goed werkt? Mijn dochters klas is nog nooit luizenvrij geweest, wij hebben ze slechts 1 keer gehad en na Millium nooit meer. Ik hoef verder niemand te overtuigen.Niet zo'n zin meer in.
En ja ik geef mijn geld daar graag aan uit hoor. Spaart tijd gedoe, pijnlijke hoofden, veel gewas etc.
En inderdaad, als je kamt, is je kind nog weken besmettelijk, leuk voor een ander!

Maar pluto

Ik heb ze zonder Millium óók nog nooit gehad. Wat ik graag wil zien, zijn grote getallen waaruit blijkt dat Millium inderdaad preventief werkt. Zoals je dat bijvoorbeeld voor knoflook eten zou kunnen doen. Volg 2 jaar lang 3000 kinderen. Geef 1000 ervan dagelijks knoflook, behandel er 1000 met Millium en neem bij de overige 1000 geen maatregelen en bekijk hoe hoeveel kinderen na 2 jaar hoe vaak luizen hebben gehad. Dat zegt mij veel meer dan: "Ik gebruik het en ik heb nog nooit luizen gehad."

Tink

Tink

25-11-2008 om 22:56

Genista

En dan ook graag een groep die alleen maar kamt, natuurlijk!

Pluto: 'En inderdaad, als je kamt, is je kind nog weken besmettelijk, leuk voor een ander!'
Eh, dat ben je ook als je wél Millium gebruikt of andere shampoo/lotion/whatever, want er is *geen enkel* middel dat 100% de luizen doodt!
Valt trouwens hard mee met die besmettelijkheid hoor, als je 2x daags kamt vang je de meeste beesten echt. En zoals ik al eerder zei, een luis kan pas zelf eitjes leggen een dag of 5 nadat-ie zelf uit het ei is gekomen. Dat is 10x kans om 'm te vangen voordat-ie ook maar 1 ei legt. Je doorbreekt er de cyclus van het 'luizenleven' mee

Tink

Tink

25-11-2008 om 22:58

P.s.

Ik begin al met om de dag een keer kammen als ik hoor dat er ergens in de school hoofdluis heerst. Dus dan ben ik er bij de eerste signalen meteen bij.

Genista

Goed, ik heb het verder niet over preventief of niet. Ik begrijp goed wat je bedoelt hoor, daar niet van. Ik heb het gebruikt toen we hadden, en daarna preventief.
Ik heb niet gezegd "Ik gebruik het en ik heb nog nooit luizen gehad." Dat was Nasha. Dus dan moet je verder bij haar zijn.

Pluto

Je hebt gelijk, Nasha zegt het preventief te gebruiken. Maar jij schreef: "Millium kun je gerust preventief gebruiken! wordt juist aangeraden, ander spul niet, omdat het resistentie veroorzaakt. En het werkt prima. Nooit meer luis!". Daaruit concludeerde ik dat jij het ook preventief gebruikt. Onterechte conclusie?

Nasha the first

Nasha the first

26-11-2008 om 12:37

Even hoor....

mij maakt het verder niks uit wat een ander doet, laat ik dat even duidelijk maken.....kammen heb ik ook eens geprobeerd, nou heeft dochter fluthaar en met de luizenkam werd het ene grote klit.....dat drama wil ik haar niet nog eens aandoen, en dus heb ik Millium, en nee, we hebben hier nog nooit luis gehad, ondanks allerlei epidemieen.....komt dat door de millium? Geen idee, misschien vinden ze ons ook wel niet zo leuk, hoe dan ook, laat mij lekker wassen, doen jullie lekker kammen, ok? Even goede vriendjes )

Nasha, mij maakt het wel uit

Als mensen preventief shampoo gaan gebruiken, werk je resistentie in de hand. Als ik dan toch een keer in de prijzen val (of die vriendinnen die er helaas gevoelig voor blijken te zijn en ondanks voorzorgen al twee keer hoofdluis in het gezin hebben gehad), dan heb ik (cq die andere ouders) te maken met resistente luizen. Dan kàn ik niet eens anders meer dan kammen.

Nasha the first

Nasha the first

26-11-2008 om 17:18

Tja....

dan moet ik toch naar millium zelf verwijzen die duidelijk aangeven dat het een preventieve werking heeft, omdat het ook op de neten werkt....En daar ga ik vooralsnog van uit, ik voel mij niet verplicht om ook te gaan kammen, zie mijn bericht over het haar van dochter.....

Puck2

Puck2

26-11-2008 om 17:22

Tuurlijk nasha

Geloof jij alles wat de fabrikant van iets beweert?
Het zal de fabrikant van Millium alleen maar goed uitkomen om te zeggen dat het ook preventief gebruikt kan worden. Dat geeft namelijk mooi hoge verkoopcijfers. En dat luizen daar resistent van kunnen worden zal de fabrikant al helemaal geen bal schelen, komt vast erg mooi uit, wordt er nog meer anti-luizenshampoo gekocht.

Nasha the first

Nasha the first

26-11-2008 om 19:28

Oh nee...

gaan we nu een kamp kammers en wassers creeeren??? Ik hoop het toch niet zeg....

Nogmaals, hoe het werkt weet ik niet, ook niet waarom het hier kennelijkk altijd voorbij trekt, maar het is nu eenmaal zo....en ik ga niet kammen, ga mijn dochter niet pijnigen (nogmaals) en door de klitten de helft van haar toch al niet zo dikke haar eruit trekken....misschien is dat het, mijn kinderen hebben allemaal heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel dun fluthaar, daar houden luizen misschien niet van......zucht....

Fraz

Fraz

26-11-2008 om 19:57

Emma

ik heb wel eens ergens gelezen dat luizen die hier wonen aangepast zijn aan onze haarsoort en luizen die in bijv afrika wonen juist weer betere grip op kroeshaar hebben. Dus de luizen hier vinden dat haar van jouw kinderen gewoon niet prettig.

Fraz

Fraz

26-11-2008 om 19:59

Gelukkig

ook nog geen luizen gehad hier en ben niet preventief aan het kammen of wassen. Wel een luizentassen op school maar ja gewoon mazzel denk ik en oninteressant haar......

Tink

Tink

26-11-2008 om 23:34

'preventief kammen'

Grijns, dat kan niet eens, waar geen luis is kun je hem ook niet vangen immers
Maar ik bedoelde dat ik als ik weet van een besmetting, wél regelmatig de koppies van mijn kinderen nakijk of er zich soms een beest op bevindt, of dat ik neten in het haar zie. Want dan ben ik er áls er besmetting is, zo snel mogelijk bij.

Tink

Tink

26-11-2008 om 23:40

En nasha

Je kunt ook de natkammethode toepassen he, misschien werkt dat bij het haar van jouw kinderen beter? Google er maar eens op, sites genoeg. En in het archief vind je daar ook wel info over.

Ik vind het net als Genista niet erg fijn dat mensen gewoon rücksichtslos doorgaan met preventief luizenmiddeltjes gebruiken, terwijl bekend is dat dat resistentie in de hand werkt. Vooral mee doorgaan, dan helpt er over een paar jaar echt niks anders meer dan kammen en zul je er toch aan moeten geloven. Of denk jij: dat zal mijn tijd wel duren...

Nasha the first

Nasha the first

26-11-2008 om 23:52

Tink

ik HEB het nat gedaan.....echt, het liep uit op een drama....ja het spijt mij dat ik mijn dochter dat niet meer wil aandoen....Uiteindelijk zal er dan nog maar 1 oplossing zijn, kaalscheren....En dat vond ik toch wat te ver gaan hoor....

Nogmaals, ik denk dat Millium wel goed werkt, wij wassen er niet dagelijks mee, ook al zou dat wel kunnen, maar in tijden van explosies begin ik er meteen mee, het hele gezin.....Ik zie toch wel een verschil met de meeste chemische oplossingen, maar dat is mijn persoonlijke mening.....

Preventief

Ik kam ook niet preventief, ik kijk de hoofden van mijn kinderen geregeld na. Kammen vinden ze hier ook niet leuk. Dat zou ik doen als ik luizen/neten moest verwijderen en ik doe het soms als er inderdaad luizen in de klas gesignaleerd zijn.

hemuul

hemuul

27-11-2008 om 11:50

Hoezo resistent?

Nasha heeft nu al een paar keer te horen gekregen dat ze niet preventief met millium mag wassen, omdat de luizen daarvoor resistent zouden worden. En daardoor zou ze andere mensen met de (kam)problemen opzadelen.
Ik vind dat een kromme redenering. Ten eerste bevat Millium geen gif, dus van resistentie is geen sprake. Ten tweede hebben Nasha plus kids helemaal nooit luizen, dus welke luizen worden er dan resistent? Die twee per jaar die Millium in het haar ruiken en denken: wegwezen hier?
Denk eens even na, als mensen preventief gel, haarlak of weet ik wat voor ander onschuldig spul in het haar doen, worden zij toch ook niet beschuldigd van het in stand houden van de luizenpopulatie.. give nasha a break..

Puck2

Puck2

27-11-2008 om 20:45

Waarom niet resistent

Hemuul, waarom zouden luizen niet resistent worden tegen Millium. Je kunt heus voor meer dingen resistent worden dan chemisch gif. Op de site van Millium lees ik dat er oliën inzitten en dat de luizen daar dood van gaan. Bij veelvuldig gebruik loop je dan net als bij chemische bestrijdingsmiddelen het risico van resistentie. En verder las ik op de site dat ook bij millium kammen het allerbelangrijkste is: "Het regelmatig en grondig uitkammen van het haar met de anti-hoofdluiskam (zie punt 6) is het belangrijkste onderdeel van de behandeling tegen de hoofdluisbesmetting. De natuurlijke werkzame stoffen van Millium 2 in 1 doden de luizen en lossen de lijm op waarmee de neten aan het haar vastzitten. Zo kunnen ze makkelijk worden uitgekamd."
Dus dat de dochter luisvrij blijft lijkt me eerder aan geluk te liggen dan aan het gebruik van Millium.

Ik ben niet van de politie, hemuul

hemuul: "Nasha heeft nu al een paar keer te horen gekregen dat ze niet preventief met millium mag wassen"
Hahaha, is afraden al hetzelfde als verbieden? Ik vind je reactie nogal over the top, hemuul. Nasha legt argumenten neer en anderen ook. Dat heet discussiëren. Ik geloof niet dat Nasha op een "break" zit te wachten

Nasha the first

Nasha the first

27-11-2008 om 23:41

Hemuul

dank je wel voor je steun, dat waardeer ik echt wel.....

Ieder draagt zijn of haar argumenten in deze discussie aan....dat mag, en niet iedereen hoeft het met elkaar eens te zijn. Ik vind wel dat hemuul een punt heeft, welke luis raakt er resistent bij mij? Aangezien we ze nooit hebben....Bij een uitbraak op school of BSO begin ik wel meteen met Millium, al houdt de geur ze maar op afstand, ben ik al tevreden. En, wat let jullie om dat ook eens te proberen? Ik zal je ook eerlijk zeggen, je doet heel lang met zo'n fles, hebt er niet veel voor nodig

Ja, ook op hun site hebben ze het over kammen, maar bij de veel gestelde vragen is ook een vraag over kroeshaar wat moeilijk met een luizenkam door te werken is, en daar geven ze aan dat kammen wel de VOORKEUR heeft, maar dus niet noodzakelijk is.....En dus kies ik er voor wel te wassen met Millium, maar niet te kammen vanwege, nogmaals, het drama met mijn dochter. En van dat laatste brengt echt niemand mij af, break of geen break )))

gerdien

gerdien

28-11-2008 om 10:34

En hoe lang blijf je kammen

we zijn nu twee weken verder, moet zeggen dat ik nog wel elke dag controleer (1x meestal). Meestal haal ik er ook wel één ieniemienie luisje met de nagels uit. verder blijft staan dat ik nog geen herkenbare neet gezien heb.
tijdens het kammen lijkt er soms wel eens een plakkerig iets in te zitten (heel klein) wat dan aan het eind van de lange haren in de knoop komt, met een beetje stevig trekken gaat dat er dan uit. Maar het lijkt meer op een knoopje dan op een "rond bolletje dat aan de haren geplakt zit, dicht bij de hoofdhuid". is dit nou wel of geen neet?
Hoelang moet ik nu doorgaan met dagelijks kammen?

Nasha

Zie wat ik eerder schreef: Ik kam ook niet preventief, want mijn dochter maakt er ook drama's van. Ik kijk de haren na, zoals dat ook op school gebeurt.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.