Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

gerdien

gerdien

16-11-2008 om 13:01

Hoofdluis, nog even wat vragen


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
hemuul

hemuul

28-11-2008 om 10:47

Gas terug

okee okee ik neem wat gas terug, ik draafde misschien wat door. Ik weet ook wel dat jullie alleen aan het discussieren zijn en niemand Nasha iets verbiedt. Overigens kun je volgens mij pas van resistentie spreken als je het hebt over toxische stoffen. Is een semantische kwestie denk ik.

Gerdien, hier een tekstje van de rivm-site, kijk maar of je er iets aan hebt:
Het beste en meest doeltreffende advies blijft, zoals ook al eerder beschreven door Bannenberg6 en de Boer9 en nu weer bevestigd door de eerder genoemde Garfinkel: dagelijks het natte haar met een netenkam (een fijn metalen stofkam) kammen gedurende twee weken. Dit werkt altijd. Bij gebruik van verdunde azijn laten de neten gemakkelijker los. Alle luizen zijn na drie dagen verdwenen, het kammen moet daarna nog tien dagen worden volgehouden worden om alle larven die uitkomen ook direct te verwijderen.
De behandeling is weliswaar arbeidsintensief maar veilig, absoluut niet toxisch en 100% succesvol. Ook als ondersteuning van een eventuele peliculicide behandeling voorkomt het dagelijks kammen reïnfestatie en overdracht naar anderen. Zolang kaalscheren (de snelste, veiligste, makkelijkste en meest overzichtelijke therapie10) nog niet universeel geaccepteerd is, kan het dagelijkse kammen (met de garantie op succes) een goede bijdrage leveren in de strijd tegen de luis.

Puck2

Puck2

28-11-2008 om 11:20

Tja hemuul

Dan is het idd maar net wat je toxische stoffen noemt. Die luizen gaan hartstikke dood van de oliën die in Millium zitten, dus voor de luizen is het kennelijk op één of andere manier toxisch en volgens jouw eigen redenering kunnen ze daar dus wel resistent voor worden. Ik zou ook niet weten waarom ze er niet resistent van kunnen worden. Als je 2 luisjes hebt die Millium overleven (net als de chemische middelen zal Millium echt niet 100% doden) en die dus mooi nieuwe luisjes gaan maken dan zullen die ook makkelijker overleven. Voilá, resistentie.

Tink

Tink

29-11-2008 om 00:33

Gerdien

Doorkammen tot je minstens 5 dagen geen levende beesten meer gevangen hebt! Ikzelf ging dan nog een weekje terug naar 1x daags ipv. 2x daags, en dan om de paar dagen nog eens even (meer voor mezelf, die psychische jeuk ben je niet zomaar kwijt )

millium shampoo

Mijn zoontje heeft het tot nu toe nog niet gehad, geluk of... Millium shampoo af en toe, veel 'troep' in zijn haar zoals gel en parfum, af en toe kammen, luizentas (één van de 2 in de klas) en hopen dat ik ze niet in huis krijg.

ps krijg meteen jeuk op mijn hoofd nu ik dit lees...

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.