Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

even zo

even zo

08-12-2008 om 10:28

Hond loopt tegen jogger op.....


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Jun

Jun

08-12-2008 om 19:55

Dazer

Wij hebben een dazer voor het wandelen.
We gebruiken hem echt pas als de honden ons echt benaderen. Ik denk dat 99 % van de honden ons zowiezo negeren. Dus die enkele keer dat het nodig is zijn het niet goed opgevoede honden, want die benaderen vreemden niet als die ze niet aankijken. Ik negeer de hond en groet de baas. En doe dus geen stap voor ze opzij, dat doet de hond maar. Ook een pup, dan kijkt hij voortaan wel om zich heen. Zijn gehoor zou goed genoeg moeten zijn om een rennende volwassene aan te horen komen. Dus die heeft nu een goede les geleerd.
We hebben de dazer voornamelijk voor de kinderen, vooral in het buitenland beschouwen erfhonden een wandelaar op de weg nog wel eens als iets wat weggejaagd moet worden. De kinderen worden daar erg zenuwachtig van en dat maakt de honden bozer. En de dazer is dan diervriendelijker dan een steen naar ze gooien.
Voor hardlopen is hij best groot. Maar het werkt wel goed en diervriendelijk.
Jun, meer een kattenmens (die alles netjes op de bak doen)

Jose van Polanen

Jose van Polanen

08-12-2008 om 20:37

Stap opzij of niet

Jun, wandelen is iets anders als joggen. Nogmaals, om door te kunnen joggen zit er soms niets anders op dan een bochtje te maken. Ik wil niet stoppen. Ik wil niet wandelen. Ik wil niet door een hond heen moeten lopen met alle kans op vallen zoals de ongelukkige jogger die evenzo nu probeert de schuld te geven. Ik wil geen extra kans op blessures. Want bij joggen val je eerder over zo'n rotbeest dan bij wandelen. Ik wil geen rekening hoeven houden met het peuterbrein van een hond, ik wil dat het menselijk brein van de baas dat kleuterbrein compenseert. IK WIL JOGGEN!! Zoals Pelle de post wil rondbrengen. Het is verbijsterend hoeveel slecht opgevoede honden er zijn. Het is ook verbijsterend hoe deze draad binnen de kortste keren ontaardt in wat mensen allemaal moeten doen of laten. In navolging van evenzo, die zoals de meeste hondeneigenaren druk doortatert over hoe degene die zij schade heeft toegebracht daar zelf zogenaamd de schuld van is. Ik moet niks, maar misschien moet ik inderdaad wel een dazer. En dan de eigenaren maar weer horen schelden als zo'n beest met een rotvaart wegvlucht van die dazer. Daar verheug ik me dan wel op....Zoveel naarlingen gezien in de loop der tijd.
groet,

Jose van Polanen

Jose van Polanen

08-12-2008 om 20:42

P.s.

Wat ik dus maar wil zeggen: vragen aan iemand die probeert te trainen om voor elke eigenwijze hond stil te staan, is net zoiets als een voetballer vragen om tijdens de wedstrijd om de tien minuten zijn bal drie minuten in te leveren en niettemin door te spelen.

Jun

Jun

08-12-2008 om 20:52

Hardlopen

Echt Jose, ik had altijd aanvaringen met honden. Totdat ik wat meer leerde over honden. En juist door de houding die ik nu aanneem heb ik bijna nooit meer problemen met honden. Ze voelen dat aan, en inderdaad zou jij niets moeten doen. Maar helaas is de werkelijkheid dat ze er zijn.
Ik loop ook hard, en ik herken je verhaal. De dazer past helaas niet in het sleutelzakje van mijn broekje. En de ontwerpers van de dazer raden aan om hem uit zicht te gebruiken, omdat juist de bazen van onopgevoede honden geen begrip hebben voor het gebruik van de dazer. Met alle gevolgen van dien.
Groetjes van Jun

Guinevere

Guinevere

08-12-2008 om 21:40

Door een hond heen

Ja, dat heb ik een keer gemerkt, toen er een hond op het fietspad losrende. Nou, die ging echt niet opzij voor mijn racefiets. Gevolg was, dat ik per ambulance werd afgevoerd. Sindsdien minder ik toch echt wel vaart totdat ik zie dat de baas zijn hond bij zich houdt. Hond en eigenaar heb ik na het ongeval niet meer gezien trouwens.

even zo

even zo

09-12-2008 om 08:09

Miriam

Ik stond zowat NAAST de man stond toen het gebeurde en de man stond gewoon praktisch stil. In natuurkundig licht bekeken, klopt mijn redenatie dan precies hoor en ik ben ook niet slechtziend.

even zo

even zo

09-12-2008 om 08:16

N@nny

Ik zal niet zeggen dat ze vooraf iets beraamd hebben. Maar zo'n flinke, grote vent (ja, zeker 1.93 want mijn broer is zelfs 1.95 en ongeveer net zo groot dus dat kun je best inschatten; hoef je geen rekenwonder voor te zijn)
die praktisch stil staat, een hondje loopt tegen zijn onderbenen op, en ineens een DUIK over dat beest maakt alsof hij keihard door een hond in volle vaart omver wordt gelopen......dat geeft mij gewoon te denken. En dan eerst dat gekreun erna....Ik had haast de ambulance gebeld....
Die man moet zich opgeven voor het Italiaans voetbalelftal, echt.

even zo

even zo

09-12-2008 om 08:25

Nogmaals jose

Ik geef de schuld niet aan de jogger! Wat ik wel erg uit jou verhaal vind doorschemeren is dat jij het idee hebt dat jullie de enige zijn die op deze aardkloot rondjoggen. Een beetje rekening houden met elkaar is toch niet teveel gevraagd?

De goede man stond praktisch stil, ZIET mijn hondje aankomen die hem overduidelijk NIET op haar pad ziet. Hij had even een stapje opzij kunnen doen. POEH ZEG wat een MOEITE!! Maar dat hoeven joggers in jou ogen kennelijk in deze situatie ook niet te doen. Lekker egocentrisch!

Je zegt al zelf: bij JOGGEN val je eerder over zo'n rotbeest dan bij wandelen. Dus als de man stilstaat, staat die gewoon stil en duikt er niet als een dramaqueen overheen!

even zo

even zo

09-12-2008 om 08:37

Nog dit

Het is verbijsterend hoe SLECHT veel joggers gesocialiseerd zijn. IK WIL JOGGEN, IK WIL JOGGEN! Met datzelfde kleuterbrein loop je daar dan en WIL je gewon geen rekening houden met de medemens! Ga vooral zo door zou ik zeggen.

Ik wil mijn hondje uitlaten en niet van die asociale rot joggers tegenkomen zonder greintje fatsoen die zelfs een drama maken als ze praktisch STILSTAAN! De man riep al dat hij honden haatte, dus dan weet je al wat voor een mens dat is!

De man liep op een fietspad en ik hoop dat hij een fietser tegenkomt die hem regelrecht voor zijn flikker fietst omdat die jogger uit de weg moet! HIJ MOET DAAR FIETSEN NAMELIJK!

Vee geluk met je Dazer! Ik hoop dat dat ding spoedig door een hondeneigenaar rectaal bij je ingebracht wordt! Zielig mens! Als je niet met mensen kunt samenleven, ga dan ergens wonen waar je alleen bent! Op de Noordpool ofzo! Oh, nee.....dan wordt je natuurlijk weer aangevallen door andere enge dingen!

Ik wordt zo langzamerhand doodziek van dat zielige gedoe van jullie. Iedereen moet rekening houden met ons, maar wij houden geen rekening met anderen! Nee, zo gaat tie goed hoor Jose! Met zo'n houding solliciteer je gewoon naar een flinke hondenbeet van een grote rottweiler!

Ik laat het hierbij. Ik ga niet meer reageren op jullie kleuterbreintjes.

Veel valplezier!

Jose van Polanen

Jose van Polanen

09-12-2008 om 09:00

Fietspad

"De man liep op een fietspad en ik hoop dat hij een fietser tegenkomt die hem regelrecht voor zijn flikker fietst omdat die jogger uit de weg moet!" Dat betekent dat jouw hond losliep op dat fietspad.... Dat betekent dat de eerste de beste fietser over jouw pup had kunnen vallen. Want jouw hond gaat niet opzij, zo is gebleken. Stel je voor, zo'n fietser kukelt natuurlijk dramatisch over zijn stuur, gaat opzettelijk op de grond liggen te kreunen, waagt het om zijn fiets en kleren na te kijken op schade. Schande!!!
Verder is mijn punt gemaakt, zie ik. Niet de honden zijn zozeer het probleem maar sommige eigenaren.......
Nu ga ik die dazer verwijderen. Met veel gekreun en gesteun natuurlijk, dat voel je.
groet,

amk

amk

09-12-2008 om 09:46

Jose

ik loop lekker een stukje met je mee. Ja sommige joggers zijn irritant. ja, sommige honden eigenaren zijn irritant, ja de meeste honden zijn als jogger lastig, want je weet niet wat ze gaan doen. Net als een kind ken je je eigen huisdier, maar als buitenstaander heb je werkelijk geen idee. Het zijn dan ongeleide projectielen. Je probeert ze wel te ontwijken, maar zo'n beest gaat ook wel eens net op het laatste moment ontwijken. En dan dus dezelfde kant op als jij. Sta je bijna stil maar nog net niet helemaal struikel je er dus alsnog over.

En zo'n dazer heeft een clip en die heb ik aan mijn loopbroek of aan mijn mouw (gewoon aan de onderkant waar je handen eruit komen.) Ik heb er geen last van bij het lopen, maar wel veel baat. Ik zo 'm dus ook bij de hond van de to gebruikt hebben. Om z'n aandacht te trekken, als ik gezien zou hebben dat hij niet oplette.

Verder vind ik dit draadje een nogal vervelende wending hebben gekregen. Niet alle honden zijn lastig, niet alle hondenbezitters zijn onwillend, en zeker ook niet alle joggers zijn onwillend, alleen honden zijn niet zo voorspelbaar als je ze niet goed kent.

Angela

Bree

Bree

09-12-2008 om 10:04

Mmm, even zo

Kan het niet zo zijn dat die man een duik maakte omdat hij je hond geen pijn wilde doen of een botsing wilde voorkomen.
Overigens (en dit is algemeen bedoeld) erger ik me ook aan loslopende honden rondom fietspaden, ongeacht of er een jogger rondrent. Ik heb gisteren ook weer meegemaakt dat ik op het fietspad fietste en dat zo'n hond blaffend achter mij aan rende, happend naar mijn been. En dan het baasje roepen: "Gewoon blijven fietsen, dan doet ie niets." Mijn neus. Ik fiets daar op een verplicht fietspad, hond kan niet tegen fietsers, aldus baas, waarom laat je je hond dan loslopen in de buurt van een fietspad? Zo'n blaffende hond om je heen is niet leuk, en bovendien ben ik bang dat ik de hond aanrijd.

mirreke

mirreke

09-12-2008 om 10:18

Jammer

Als iedereen nou eens uitgaat van de goede bedoelingen van de andere partij...
Ik zie bij even zo nl. helemaal geen onwelwillendheid, wel is ze inmiddels geïrriteerd geraakt door sommige berichten. En ik kan me ook wel iets voorstellen van wat ze vertelt. Maar even zo, misschien heeft dat joggende stel wel net iets naars meegemaakt en lopen ze er al wat verbeten. Kan natuurlijk.
Jose, ik zou toch dat peuterbrein van die hond in mijn achterhoofd houden. Het is nou eenmaal een feit dat ze rondlopen, ook daar heeft de wet een plaatsje voor gemaakt, en het is nou eenmaal een feit dat veel hondenbezitters niet goed opvoeden. Als je dan iets beter weet hoe ermee om te gaan lijkt me dat alleen maar fijn voor jezelf. Tuurlijk wil je joggen, maar als er ineens mountain bikers langs racen (dat overkomt mij weleens) hou je ook wel eens je pas in.
En een dazer (net even opgezocht) lijkt me ook niet zo verkeerd.
Mirjam, geen hondenbezitter, wel weet ik nog goed hoe zoontje van toen anderhalf ondersteboven gelopen werd door twee los rennende dobermann pinchers van iemand uit onze straat. Nog geen excuus kon eraf. En dát vind ik dus weer vreselijk, zeg dan minstens sorry.

Jose van Polanen

Jose van Polanen

09-12-2008 om 10:32

Mijn punt is

"Jose, ik zou toch dat peuterbrein van die hond in mijn achterhoofd houden." Dat doe ik dus ook. Dat zei ik al. Ik loop regelmatig even een bochtje om, om aldus hond en mijzelf de ruimte te gunnen. Niks aan de hand. Zeggen sommigen in deze draad: "niet doen, gewoon rechtdoor lopen". Ik heb niet eens een hekel aan honden. Ik heb wel een hekel aan al die tegenstrijdige adviezen. Je moet doorlopen, zeggen sommigen. Je moet je pas inhouden, zeggen anderen. Je moet 'een houding aannemen' zegt weer iemand anders. Het punt is: die honden zijn niet hetzelfde. Dus er is m.i. geen algemeen advies dat altijd helpt. Vandaar dat Pelle ook altijd last zal houden met de post.
Ik schat dat van elke tien honden die ik tegenkom, er maar twee echt lastig zijn. Dus dat is: grommen en dreigen, tegen je opspringen, naar je benen happen, in je kruis snuffelen en nog zo wat fijnzinnige toenaderingspogingen. Wat mij opvalt is dat veel honden met juist dat gedrag, eigenaren hebben die direct mij beginnen te dirigeren, in plaats van gewoon de hond bij zich te roepen. "Niet doorlopen, dan blijft hij achter u aan komen". "Hij doet niks hoor". "U bent zeker bang, daar komen ze op af". "U moet gewoon doorlopen hoor". Wat altijd hetzelfde is bij zulke honden, is dat de eigenaar geen contact lijkt te hebben met de hond en het daarom dus maar direct met mij zoekt. Dus vandaar dat ik steeds meer neiging begin te krijgen om dan maar zo'n dazer aan te schaffen.
Angela en June, als je die dazer gebruikt, wat gebeurt er dan? Hollen ze de andere kant op, die honden? Worden ze bang? Enlighten me!
groet,

Bree

Bree

09-12-2008 om 11:29

Berber

Dat is dan wel erg onhandig gekozen van de gemeente. Bij de plek waar ik het over had, is dit niet het geval.

amk

amk

09-12-2008 om 13:01

Ja maar stopverf

waar laat ik die hond dan als ik niet hardloop?
Een dazer stop ik in mijn sporttas.

amk

amk

09-12-2008 om 13:02

Jose

ze schrikken en gaan staan. Dat is althans mijn ervaring. Ze komen in elk geval niet dichterbij.

Guinevere

Guinevere

09-12-2008 om 13:11

Amk

Amk, dan moet je een chiwawah (hoe schrijf je dat?) nemen! Neem je echt óveral mee naar toe. Of ze goed kunnen joggen weet ik niet.

amk

amk

09-12-2008 om 13:48

Guineverre

die mag niet mee naar mijn werk, en ik loop altijd in mijn lunchpauze.......
En slijt ie dan niet nog verder als ie 2 uur mee moet lopen zo'n 18 km?
En, en en, maar anders is het misschien het overwegen waard, ik zal het even aan mijn katten vragen. Mijn dochter is het er vast wel mee eens.

Petr@

Petr@

11-12-2008 om 19:30

Wat een vreemde reactie, even zo! Zeker de hormonen?
Je schijnt even te vergeten dat lopers meestal niet uitgerust zijn met een bek vol scherpe tanden. Ze mogen dan misschien soms wel een grote bek hebben, maar leggen het toch wel af tegen de gemiddelde hond.
En daar zit dus het verschil tussen een niet gesocialiseerde loper en een niet gesocaliaseerde hond )) Van ons heeft niemand last, van een hond wel...
gr.
Petr@
(ook zo'n niet sociale loper, maar gelukkig wel één die haar hond aanlijnt als ze lopers of fietsers tegen komt!)

even zo

even zo

12-12-2008 om 14:14

Petr@

Hoe kom je in godsnaam met die opmerking over "een bek vol met scherpe tanden en dat mijn hond niet gesocialiseerd is?!! Nogmaals, voor de zeer slechte lezers onder ons: mijn hondje liep recht op de man af (na mijn commando dat ze naar mij toe moest lopen) met haar KOP OMGEDRAAID!! ZE ZAG HEM DUS NIET AANKOMEN! Die vent zag haar wel! maar kennelijk was deze man niet zo gesocialiseerd om in dat geval even een stapje opzij te doen!!

OK, ik had inderdaad mijn hond moeten vasthouden (ik houd mijn hond altijd vast als er fietsers of joggers etc..aankomen). Die man en vrouw had ik zelf te laat gezien omdat ze ineens die brug overkwamen en al zowat naast mij stonden voordat mijn pup bij mij kon zijn.

Maar als je nou toch als jogger ZIET dat er een hondje recht op je af komt lopen die jou overduidelijk NIET ZIET omdat je ziet dat het met het kopje omgedraaid loopt...dan zou ik als jogger in zo'n situatie even opzij gaan.
Dan stop ik niet eerst en laat mij dan niet als een dramaqueen over die hond vallen zeg! kennelijk hoeven joggers de situatie niet in te schatten en hoeven joggers totaal geen rekening te houden met andere mensen, dieren etc....WANT ZIJN WILLEN JOGGEN!
Mens, als mijn zoontje daar toevallig had gelopen? dan had hij hem zeker ook overhoop gelopen?

Beetje de situatie inschatten en rekening houden met elkaar. Is dat nou te veel gevraagd?

Vanochtend netjes mijn hondje bij me geroepen omdat ik een aantal joggers aan zag komen (andere dan het stel wat ik eerder was tegengekomen). Heb de hond netjes bij de halsband vastgehouden totdat ze mij gepasseerd waren. Wat roept zo'n onverlaat nog achterom?? "Als je dat KUTBEEST maar vast houd!!" ZO SOCIAAL ZIJN JULLIE JOGGERS NOU!

Tinus_p

Tinus_p

12-12-2008 om 15:05

Ach ja

"Heb de hond netjes bij de halsband vastgehouden totdat ze mij gepasseerd waren. Wat roept zo\'n onverlaat nog achterom?? "Als je dat KUTBEEST maar vast houd!!" ZO SOCIAAL ZIJN JULLIE JOGGERS NOU!"
Hoe zou dat nou komen he, zo'n reactie. Dat weet je best: Die jogger heeft slechte ervaringen. Misschien met een andere hond dan die van jou, mar toch.

Kom ik weer met een stokpaardje: Tijd voor het 'hondenrijbewijs'. Alleen mensen die hun hond goed aan de lijn houden etc etc etc mogen nog een hond. Wie zijn hond niet in bedwang heeft en de stront laat slingeren, mag zn hondenrijbewijs inleveren. Een uitkomst voor de goede hondenbezitters zoals jij.

Rafelkap

Rafelkap

12-12-2008 om 15:07

Even zo

Nou, nou. Ik ben geen jogger, maar wil dit best gaan doen, prima sport, is een heel ander verhaal. Maar dit "zo sociaal zijn jullie joggers nou" (met hoofdletters nog wel) zal velen in het verkeerd keelgat schieten. Krijg je hondenliefhebbers contra joggersgescheld. Doet er gewoon niet toe. Als je geen aso-joggers (want die zijn er ook, uiteraard, zoals er bij elke sport aso's en niet-aso's zijn) wilt tegenkomen moet je je hond niet uitlaten maar in je huis laten poepen. Ik heb je een link gegeven waarbij je kon zien dat hoe dan ook een hondenbezitter "de lul" is. Tja, zo is het dan. Ook al deed die vent het met opzet, weet dat maar eens te bewijzen. Is lullig. Jammer, maar helaas.
Jij bent wel erg boos. Het is bijna kerstmis hoor.

Petr@

Petr@

12-12-2008 om 18:41

Even zo

Beter lezen!
Je mist nl. helemaal mijn clou: ik kan als loopster jou helemaal verrot schelden en dan heb je daar verder geen last van. Maar een hond die mij bijt (= bek met scherpe tanden), moet ik nou echt gaan uitleggen hoeveel erger dat is?

Petr@

Petr@

12-12-2008 om 18:46

Jose

Ik heb nog eens nagedacht over dat advies dat jij kreeg (gewoon doorlopen).
Als mijn hond mij in de weg loopt dan loop ik inderdaad door, maar dat is dan om mijn baaszijn te tonen.
Maar een vreemde hond? Ik zou het in ieder geval niet doen. Maar dat komt ook omdat ik al twee keer gebeten ben en daarom weet dat het zeer pijnlijk is.
Ik heb vanochtend gelopen en kwam prompt een loslopende hond tegen, zonder zichtbare baas. Met dit draadje in gedachten heb ik de hond niet aangekeken, probeerde mij langer te maken en ben gewoon doorgestampt. Het werkte, want hond had totaal geen aandacht voor mij.
gr.
Petr@

-Wendy-

-Wendy-

13-12-2008 om 08:55

Het is toch eigenlijk heel simpel?

Halverwege het draadje ben ik gestopt met lezen, maar het is toch eigenlijk heel simel?

Even zo is een nette hondenbezitster die haar hond bij zich roept als er iemand aankomt.
Desondanks gaat het mis en valt er iemand. Al dan niet expres, maar dat doet er helemaal niet toe (want bewijs het maar eens). Als de man hierdoor schade had veroorzaakt was even zo daarvoor aansprakelijk geweest. Zo eenvoudig is het. Voor de wet is een dier gewoon een ding.

-Wendy-

-Wendy-

13-12-2008 om 08:59

Joggers

Hondenbezitters zijn niet over een kam te scheren, joggers ook niet. Zon opmerking als even zo naar haar hoofd krijgt is al a-sociaal, maar in een loslaatgebied ook nog eens misplaatst. Daar hoef je je hond niet vast te houden. Je moet er alleen voor zorgen dat je een ander geen overlast bezorgd. Tegelijk vind ik dat je als jogger in een losloopgebied best rekening kan houden met loslopende honden. We leven nu eenmaal in een druk landje.

Nasha the first

Nasha the first

13-12-2008 om 19:32

Vast heel onaardig....

maar zo'n opmerking zou mij een "grijp hem" ontlokt hebben (daarbij mijn hond nog steeds vasthoudend overigens, want dat meen ik niet echt......). Vind het een beetje laf, en inderdaad in een losloopgebied kun je dat verwachten....

Christa.A

Christa.A

13-12-2008 om 20:01

Nasha

Dan ben ik net zo onaardig als jij, want dat soort neigingen zou ik ook krijgen na dat soort opmerkingen.
En ja Tinus, ik vind het raar dat ze dat naar haar hoofd kreeg. Ik vind namelijk ook niet iedere man een klootzak alleen omdat ik misschien een paar nare ervaringen met een kerel heb gehad. Dus waarom een hond zomaar uitschelden voor kutbeest? Ik vind het niet logisch eigenlijk.
Christa.

Nasha the first

Nasha the first

14-12-2008 om 00:11

Oh stopverf

jij vindt de opmerking van de jogger dan wel normaal? en moet ik daar dan normaal op reageren?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.