Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

ayla

ayla

09-12-2008 om 09:30

Staat de kerstboom al?

eben wel even nieuwsgierig, wie heeft de kerstboom al staan of bij wie hangt er al een kerstmannetje voor het raam? en dan helemaal fout, wie heeft de kerstkaarten al verstuurd?

Trouwens, ik moet het allemaal nog doen


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
*Veertje*

*Veertje*

09-12-2008 om 22:29

De laatste zielige verpieterde boom

Het is al een paar jaar zo gegaan dat ik de aller-allerlaatste zielige boom had. Een dag voor kerst ofzo.
Ook jaren geen boom vanwege toch continu weg.
Nu voor vierjarige wil ik wel. Maar zo druk. Vriend jarig (gaat opeens driftig feest organiseren) schoonmoeder jarig, kind met astma-aanvallen.

De kerstkaarten schrijf ik tijdens of na kerst.
Ik heb ook regelmatig een stuk of vijftig kerstkaarten teruggevonden, met postzegel en al. Maar dan wel een jaar te laat.
Ik vind kerstkaarten met alleen de namen eronder niet leuk. Dus wil ik altijd een persoonlijke boodschap opschrijven en dat kost tijd. Vandaar dat ze vaak uren, dagen, maanden, een jaar dus liggen te wachten. Misschien kan ik ze dit jaar gebruiken, al moet ik door veelvuldige scheidingen in vriendenkring wel her en der een naam veranderen op de enveloppe.

Prulletje

Prulletje

09-12-2008 om 22:32

Yep, ik ben vroeg dit jaar.

Ik heb ook altijd een van de laatste boompjes een enkele dag voor kerstmis. Maar mijn dochter was twee dagen vrij van school gisteren en vandaag. En die wilde zo graag een boom... Dus ben ik dit jaar heel vroeg voor mijn doen.
Alleen zouden we ook alvast de playmobiel kerststal opzetten. En dat zijn we vergeten.
En kerstkaarten? Die gaan per mail! Maar dat moet nog.

Prulletje

Prulletje

Prulletje

09-12-2008 om 22:33

Jons

Jons, woonde je maar bij me in de buurt. Dan had er al een boom voor de deur gestaan...

Op 6 december al

Wij hebben ook een nepperd en die heb ik afgelopen zaterdag van zolder gesleept en samen met dochter opgetuigd. Hij staat te pronken in de woonkeuken die we sinds een paar maanden hebben, op een perfect plekje.
Ik vind het echt wel genieten, die decembermaand!

ayla

ayla

10-12-2008 om 08:58

Kerstboom

Mochten er meer mensen zijn die vinden dat IEDEREEN dit jaar een kerstboom verdient stuur dan even een mail naar Boebboeb, die sluist dat dan weer door naar mij

ayla

ayla

10-12-2008 om 09:25

Uitleg kerstboom

We willen graag Jons helpen aan een kerstboom, wil je hier een bijdrage aan doen dan kun je je dus melden bij Boebboeb

Hanny61

Hanny61

10-12-2008 om 09:44

Jons

Meestal hebben basisscholen in elke klas een kerstboom, die voor de vakantie moet zijn opgeruimd. Misschien is het een idee om daar een kerstboom van te vragen. Hebben jullie een kerstboom met de kerstdagen en de school komt mooi van een kerstboom af.

Lieve ayla, hanny

Hanny, onze school heeft nepperds, dus dat schiet ook niet echt op.

Ayla, heel, heel erg lief van je, maar het is echt niet mijn bedoeling om op een subtiele manier te 'bedelen', hoor! Het is echt niet nodig om bij alles waarvan ik aangeef het niet te hebben/kunnen betalen alles in het geweer te brengen om mij te helpen! Straks voel ik me nog bezwaard om dat soort dingen te melden hier

Echt, heel erg lief, maar als je wilt helpen, doe dat niet omdat je denkt dat ik daarom vraag, he?

He wat lastig om zo uit te drukken wat ik bedoel, ik hoop dat je/jullie me begrijpen?

liefs,
Jons

ayla

ayla

10-12-2008 om 10:20

Jons

Dat weet ik lieverd, maar jullie verdienen het zo, een kerstboom hoort er gewoon te komen, juist vooral bij jullie

mijk

mijk

10-12-2008 om 11:15

De 24e pas..

Vorig jaar waren we tegen die tijd al bijna flauw van de boom. DIt jaar hebben we ook nog een jonge hond dus de dag voor kerst. Morgen gaan we wel het kerstdorp opzetten en het huis verder versieren..

MIjk

Minerva (kerstboom met katten)

Ik heb jaren geleden jute strikjes en houten poppetjes gekocht voor in de kerstboom ivm katten (heb bij opvang gewerkt) dat werkte prima. Lampjes deed ik er gewoon in daar is nooit een katje aan geweest. Wel van die slierten, die eet een van mijn huidige katten ook nog steeds graag om ze daarna in een hoekje met veel lawaai weer op te hoesten (ik zeg het ff netjes).

Wel de boom in een flinke emmer met veeeeel zand zetten. Hier is het altijd goed gegaan!

Ben dit jaar bezorgder, heb een 1 jarige rondkruipen die zich aan alles optrekt!

Groetjes,
Moon32

Houten ballen

werkten hier ook goed tegen nieuwsgierige katten. Niet dat de katten eronder leden, maar de ballen dus ook niet

knevel

knevel

10-12-2008 om 23:33

Jons, straks zit je met een huis vol kerstbomen

Grapje hoor (!), maar ik zie het ineens voor me.

Minerva

Minerva

11-12-2008 om 13:38

Nou hij staat hoor!

Wel met lampjes maar ja ik heb uiteraard wel meer dingen met een stekker in huis. En voor de rest is alles plastic. Uiteraard begonnen ze bij mij ookalle sliertjes op te kauwen en vanochtend kon ik de gang helemaal reinigen want overal had er wel 1 gekotst. Maar goed de meeste sliertjes zijn nu uit de boom en ze mogen er 'snachts niet in.

Nu maar hopen dat alles goed gaat.

Minerva

amk

amk

11-12-2008 om 21:33

Het is rood en scheef

en vreselijk lelijk: mijn kerstboom.
Maar nu al zo dierbaar. De eerste die ik samen met mijn dochter heb versierd. Ze was zo enthousiast dat ze alleen nog maar kon springen en stuiteren. Nog meer als voor sinterklaas.

Josef is Piraat geworden, de engel is getrouwd met een van de wijzen en samen zijn ze de papa en mama van het kindje Jezus. Maar waar Maria gebleven is weet ik even niet. Misschien moeten we toch dat kerstverhaal nog maar een keer herhalen. haha.

En de kerstbomen mijnheer vindt mijn kerstboomstandaard lelijk. Hoezo, een zwarte plastic klus emmer van de Gamma kan toch prima. Ik doe er toch een wit laken om heen ala sneeuw. Ding is tenminste waterdicht.

groetjes,
Angela

Knevel

ja ja, mijn man ziet me aankomen! We hebben al niet zo'n heel groot huis met 4 kinderen...

haha, je hebt wel een beeld opgeroepen

overigens, jammer van je nick, doet me zo denken aan Andries, en dat is voor mij niet zo'n heel positief gevoel! (zie draadje in algemeen geloof ik, over tegenhander leuke mannen, daar mag meneer knevel voor mij in), terwijl je reactie juist een positief beeld oproept!

kerstgroeten,
Jons

knevel

knevel

12-12-2008 om 18:55

Jons, maar andries is mijn vader....

Niet dus, maak je maar geen zorgen. Er zit wel een logica in mijn nick en ik heb hem zelf niet bedacht hoor. Ik wilde onder mijn voornaam inloggen, maar die was al gegeven. Dit is ooit eens mijn user id geweest, tig jaar geleden. Deze is me altijd bijgebleven...

Ik wil(de) graag een boompje bij je bezorgen, maar je woont niet echt in de buurt heb ik begrepen. Vandaar ook mijn reactie; er waren meer dames op het idee gekomen. Ik ben dus blij dat er weer een coordinator is.

Onze boom komt waarschijnlijk dit weekend het huis in. En de versiering vast in het thema: ker(st)mis.

amk

amk

12-12-2008 om 20:30

Jons

uit eerste hand kan ik zeggen dat ik ook geen familiaire trekjes heb kunnen ontdekken tussen A. Knevel en onze Knevel.

OO-ers zijn in het echt ook zo leuk.

Angela

Knevel en amk

hoi,

joh, Knevel, het was helemaal niet naar bedoeld, juist niet zelfs! Maar ja, stel je toch voor dat het idd je vader was geweest (of je man???), dan was het niet zo tactisch van me.
AMK, dat Knevel, net als zovele OO-ers, in het echt ook zo leuk is, dat is eigenlijk van mij ook wel een uitgangspunt, hoor!
Heb inmiddels een paar OO-ers ontmoet, en nog van geen 1tje een negatief gevoel gehad, eerder het grote tegendeel!

Jons

knevel

knevel

12-12-2008 om 23:01

Zo had ik 'm ook niet gelezen hoor, jons!

Ik vond het eigenlijk wel leuk, je link met Andries. Er zullen vast al wel meer forummers de link hebben gelegd. Helaas ik ben op geen enkele manier gerelateerd aan deze BNer.

Maar goed, laten we het kerstbomendraadje niet langer vervuilen. Heb oveigens al wel een klein nepperdje staan. Geweldig.

Kerststukje

Knevel, je hebt gelijk, we gaan weer vrolijk ON topic.

Ik heb vandaag van mijn zus het eerste kerst-stukje gekregen. Heel leuk, een donkerrood glazen schaal, opgemaakt met het klassieke groen/rood/denneappel en in het midden een donkerrood glazen olielampje wat er net bovenuit piept.

Echt heel leuk en het geeft toch al meteen wat meer sfeer. Nu hebben we hier in het dorp dit weekend een groot feest waarbij alles in het oude centrum in het teken staat van kerst, paar honderd jaar terug, dus dat helpt ook om in de sfeer te komen. Dan mis ik inderdaad toch wel een kerstboompje.

groetjes,
Jons

knevel

knevel

13-12-2008 om 19:54

Ayla, heb je mijn mail ontvangen?

Ik 'hoor' maar niets van je....

Margriet*

Margriet*

14-12-2008 om 08:49

Jons missschien een goedkoop alternatief

Kun je niet uit de natuur wat kersttakken halen, hulst, etc en daar iets van maken?. Hang je daar je ballen/lichtjes in?
Nog een idee, bij de kerstboomverkoop halen ze vaak ook de onderste takken eraf, kun je vragen of je die mag hebben en dan kan je daar stukjes van maken. Ik weet het een echte kerstboom is leuker.

Margriet*

Margriet*

14-12-2008 om 08:53

Hier hebben

we gisteren de kerstboom neergezet.
De kat kijkt er naar maar nog weinig actie.
De Nordmann (ook 25 euri, best duur hoor) is alleen zo breed dat we er al meerdere ballen zijn afgelopen. Man is groot dus koopt een te grote kerstboom, maar mooi is ie wel.
hier veel verschillende versiering maar ik kan het niet hysterisch noemen hoewel het een allegaartje is.
Ik vind de nieuwe kerstverlichting van de hema wel wat tegenvallen. Het zijn ledlampjes en het licht is 'koud'. Wel 8 standen zodat ik nu al zenuwachtig wordt van al die knipperlichtjes (en zoon het leuk vindt om hiermee te spelen).

Margriet

lief dat je meedenkt!

Komt wel goed, hoor. We gaan nog wel op 'takkenjacht', niet te verwisselen met wandelende-takken-jacht
De sfeer komt er heus wel in. Het is ook een beetje een melancholische tijd voor mij/ons en dan hecht ik blijkbaar meer aan dat soort symbolen dan ik eigenlijk had gedacht.
Voorgaande jaren was het nooit een punt van aandacht, omdat die boom er altijd wel kwam. Nu hij er niet komt, merk ik pas hoe ik eraan hecht
Tijd voor nieuwe symbolen, dus!

ps, van die lichtjes zou ik persoonlijk knettergek worden, en mijn kinderen zouden het ook geweldig vinden, haha.

groetjes,
Jons

Boompje!

Mijn moeder kwam vandaag even koffiedrinken en verrastte ons met 15 euro om een boompje van te kopen!
Het wordt dus geen grote jongen, maar de kinderen en ik krijgen wel een boompje!

Lief, he?

Jons

Jons

wat superlief van jouw mams

gula

Guinevere

Guinevere

14-12-2008 om 20:47

Ayla, kerststal

He Ayla, is het nog gelukt met het bouwen van je kerststal? De mijne wel, een boevepoppetje is Jozef is uitverkoren tot Jozef (het was een eenvoudige man, vandaar) en dit jaar heb ik een varken bij de dieren in de stal gezet. Lekker fout. De 3 wijzen zijn dit jaar met paard, raceauto en helicopter in aantocht.

Asa Torell

Asa Torell

14-12-2008 om 21:11

Net van het balkon gehaald vandaag

onze kerstboom (ofwel struikje) van vorig jaar! Die heeft het een heel jaar overleefd op het balkon. Jammer genoeg is hij nog net zo lelijk als vorig jaar, maar zoon is zo enthousiast aan het versieren geslagen dat het toch al helemaal leuk is. En vanwege dreumesdochter laat ik een grotere boom dit jaar nog maar even zitten, daar is echt totaal geen veilige plek voor te vinden. Dit dingetje kan nog net in een hoekje tussen de 2 banken.

Guinevere

Guinevere

14-12-2008 om 21:23

Lekkere zinsbouw

God, wat heb ik weer een lekkere zinsbouw. Dat heb je ervan als je je tekst alsnog wilt aanpassen en het dan maar half doet. Dus ik word maar geen tekstschrijver later...

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.