Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

even zo

even zo

08-12-2008 om 10:28

Hond loopt tegen jogger op.....


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
even zo

even zo

14-12-2008 om 09:51

Tinus

Hoe zou dat nou komen he....etc...

Ik scheld gewoon de eerste de beste jogger die ik tegenkom helemaal de huid vol.....en WAAROM? Omdat ik eerder slechte ervaringen met joggers heb gehad! Mischien niet met deze jogger, maarwel met andere.....

KOM OP ZEG! Dit bedoel ik nou! Dit is gewoon ASOCIAAL GEDRAG HOOR!

Ik wordt altijd onpasselijk van mensen die anderen te pas en te onpas uitschelden voor rotte vis of zelfs nog veel erger.....omdat ze ooit een slechte ervaring hebben gehad! DAT IS EN MAG NATUURLIJK NOOIT EEN EXCUUS ZIJN VOOR ASOCIAAL GEDRAG!

Maar ja....kennelijk vind jij dat dus heel normaal....Ben benieuwd hoe jij reageert wanneer je ineens zonder aanleiding de huid wordt volgescholden omdat de meneer jouw huisdier niet kan uitstaan omdat hij toevallig slechte ervaringen ermee gehad heeft.

even zo

even zo

14-12-2008 om 10:13

Petr@

Ik heb je clou heel goed gelezen hoor! Bijten is inderdaad erg vervelend en pijnlijk ja. Het feit dat bijten pijn doet, geeft een ander nog niet het recht om iemand zomaar uit te schelden! Dat moet je toch met me eens zijn.

Mijn clou: we leven allemaal met elkaar in een klein landje en het is toch niet te veel gevraagd om een beetje rekening met elkaar te houden. Ik wil ook lekker genieten van de buitenlucht en de natuur, net als joggers, fietsers...etc...Ik houd mijn hond bij me als ik ook maar een jogger, fietser, rolschaatser etc...op ons af zie komen. Het gaat altijd goed, tot die ene laatste keer. Dit soort dingen kunnen gebeuren. Ik had het ook liever anders af zien lopen. Maar sommige racties vind ik zo bot en hatelijk, dat ik gewoon erg geirriteerd raak. Alsof ik geen recht zou hebben om met mijn hondje buiten te lopen. Alsof ik vogelvrij verklaard ben en scheldkannonades naar mijn hoofd maar moet accepteren, omdat ik met een hond loop.

Begrijp me niet verkeerd, maar ik vind het ook vreselijk als ik verhalen hoor van mensen die echt in hun benen zijn gebeten door honden tijdens het jogger, honden die bewust tegen hun opspringen of naar de benen bijten.....Ik keur dit echt af. de eigenaar moet de hond bij zich houden als
er joggers, fietsers etc...aankomen, zeker als ze weten dat de hond dat doet. Aan de andere kant is het ook erg fijn als hondeneigenaren lekker met hun hondje kunnen wandelen zonder bij voorbaat al de huid volgescholden te worden. Het eerdere incident als ik heb meegemaakt had helemaal niet hoeven gebeuren. De jogger zag overduidelijk mijn pup op zich afkomen en had makkelijk 1 stap opzij kunnen zetten (nogmaals mijn hondje zag hem niet en de jogger haar wel). Een beetje de situatie inschatten als het mogelijk mis kan gaan is toch een kleine moeite.
Aan de andere kant, als ik de jogger eerder had gezien, had ik veel eerder mijn hond kunnen aanlijnen. Helaas was het net iets te laat omdat ze ineens over die brug kwamen aanzetten. Ik zie het als een ongelukkige samenloop van de omstandigheden.

Ben je nou nog niet klaar?

Verbazingwekkend dat dit draadje nog loopt.
evenzo:"Mijn clou: we leven allemaal met elkaar in een klein landje en het is toch niet te veel gevraagd om een beetje rekening met elkaar te houden."
"we" leven niet met honden. JIJ leeft met een hond. Dat mag je helemaal zelf weten, maar dat maakt niet dat wij jouw hond dezelfde beleefdheden moeten gunnen als de mensen met wie we maar te leven hebben.
Honden uitschelden mag. Ze verstaan je niet. Dat jij dat zo persoonlijk neemt, is werkelijk jouw dingetje. Daar zou je wat aan moeten doen om het met elkaar leven, met andere mensen dus, makkelijker te maken.
Groet,
Miriam Lavell

Bree

Bree

14-12-2008 om 12:01

Tja

even zo: "Ik zie het als een ongelukkige samenloop van de omstandigheden."
Waar maak je je dan al een week lang zo druk over?
PS Met hoofdletters schrijven is hetzelfde als schreeuwen. Niet gebruiken dus

tonny

tonny

14-12-2008 om 12:22

Een hond is een hond

daar heb je een punt...

Voor veel mensen is een hond een huisgenoot, iemand die hun leven deelt, die op een dag ook bij de ondertekenaars van een overlijdensbericht genoemd wordt.

Voor buitenstaanders is een hond gewoon een hond. En honden staan 'lager' dan mensen (al moet je uiteraard goed voor hen zorgen!)

tonny

tonny

tonny

14-12-2008 om 12:25

En terug naar de startvraag

Of nu je kind of je hond overlast of schade berokkent: ja, je bent aansprakelijk.

Net las ik je verhaal nog even door - had je niet even kunnen roepen naar die jogger, als je de botsing aan zag komen? nou ja, achteraf praten is altijd makkelijk...

tonny

Christa.A

Christa.A

14-12-2008 om 14:03

Miriam (en anderen)

"Honden uitschelden mag. Ze verstaan je niet."
Als jij mijn hond zomaar zonder reden voor kutbeest uitscheldt, kun je hetzelfde van mij terugverwachten. Dat kun je asociaal vinden, maar ik zie het als het verdedigen van mijn hond. Want ik vind het asociaal als jij zomaar mijn hondje uitscheld omdat hij er alleen maar loopt. En mensen die mijn hond zomaar uitschelden, daar hoef ik niet zo nodig mee samen te leven hoor. Die zijn namelijk in mijn ogen vreselijk onverdraagzaam omdat ze een ander zijn/haar plezier van een hond niet gunnen.
Wij houden onze honden altijd aan de lijn en zorgen dat ze niet naar mensen toe kunnen (ze zijn vreselijk enthousiast) en we ruimen ook hun uitwerpselen meteen op, maar toch worden we vaak aangekeken alsof we met een stel moordenaars lopen. Daar kun je als eigenaar wel eens heel kriegel van worden. En dus de neiging krijgen terug te schelden/vies te kijken. Ik heb trouwens nog nooit 'pak ze' gezegd tegen mijn honden en ook al zou ik dat doen, dan zouden ze me vragend aankijken en onze reu zou op zoek gaan naar zijn speeltouw......
Ik scheld toch ook geen krijsende baby uit? Dat mag dan blijkbaar ook want die verstaan je ook niet namelijk en kunnen vreselijk hinderlijk zijn....
Leven en laten leven hoor..... Beetje verdraagzamer naar elkaar (en niet alleen de hondeneigenaren naar de rest, maar ook andersom) en de wereld ziet er al een stuk prettiger uit.
Merry X-Mas.

Plien

Plien

14-12-2008 om 17:46

Even zo?

Hoe weet jij zo zeker dat die man jouw hond werkelijk ZAG? Misschien was hij wel met zijn gedachten heel ergens anders en zag hij het beest helemaal níet. Als er dan plots iets voor je voeten loopt maak je al snel een rare beweging om dat te ontwijken.
(Ik ben overigens geen jogger en ook geen hondenbezitter.)

Hond is ook een scheldwoord

LOL Christa!
Groet,
Miriam Lavell

Christa.A

Christa.A

14-12-2008 om 21:46

Wat een humor

...

Tinus_p

Tinus_p

15-12-2008 om 08:57

Berber

Berber:
"Ik heb medelijden (shoot me) met de hond waarvan het baasje na eerst juigend zijn eh, hondbewijs te hebben gehaald, het later weer in moet leveren. Een hond is namelijk geen auto oftewel geen ding en hecht zich aan het baasje, of die nou poep ruimt of niet."
Zolang het baasje 'zijn verantwoordleijkheid neemt' is er geen probleem.

even zo

even zo

15-12-2008 om 11:46

Miriam

Ik sluit me volledig aan bij wat Christa steeds probeert duidelijk te maken. maar waar kennelijk niet op gereageerd wordt, omdat ze gewoon gelijk heeft.

Hieraan voeg ik nog toe dat ik mijn hond verre als mijn kind zie (ook weer zo'n idiote suggerering van iemand). Mijn hond is een hond en staat ook bij mij ook onder aan de ladder hoor.

Miriam: Waarom reageer je trouwens nog als jij vind dat ik er niet over uitgepraat raak. Jij kennelijk ook niet.

Dat ik continu dingen moet uitleggen en al die idiote suggereringen; daar wordt ik niet goed van. Vandaar die hoofdletters. En hoe zeker ik het wist dat die jogger mijn pup zag? Hij keek er verdomme naar en stopte zelfs. Of hij moet stront in zijn ogen hebben gehad natuurlijk. DIT BEDOEL IK DUS! VAN DIE ONZINNIGE VRAGEN!

Even zo

Je schreeuwt weer. Ik jog niet en heb geen hond, maar ik ben huiverig voor ze. Ik heb namelijk geen idee hoe goed de hond die ik tegenkom opgevoed is en hoe goed de baas is die erbij hoort. Daarom mijd ik ze liever allemaal.

Tinus_p

Tinus_p

15-12-2008 om 14:01

Verantwoordelijkheid

Berber:
"Wederom, een hond hecht zich aan zijn baas of deze nou zijn verantwoordelijkheid neemt of niet."
En wat is je punt dan precies? Bedoelje dat een hondenrijbewijs daarom niet kan? Dat lijkt me het afschuiven van verantwoordelijkheden; als hond zich aan baas (m/v) hecht, moet baas zich bewust zijn van zijn verantwoordelijkheid om dat hondenrijbewijs te behouden. Als hij dat niet meteen snapt, is hij al vantevoren ongeschikt en hoeft dat papiertje niet eens te krijgen.

Met andeer woorden, ik krijg de indruk dat JIJ iig gezakt bent

even zo

even zo

15-12-2008 om 15:45

Stopverf en berber

Stopverf:
Nee hoor, ik heb een hele lieve Belgische herder en ik kan met iedereen opschieten. Je hoeft echt niet bang voor me te zijn hoor (, maar van sommige (ronduit domme) reacties raak ik gewoon erg geirriteerd.

Ik houd mijn hond altijd bij me, zelfs als ik mensen met kleine kindjes zie lopen (terwijl mijn hond erg lief is voor kleine kinderen). Ze kan altijd enthousiast worden en het kindje in het gezichtje likken of te enthousiast tegenaan springen; iets waar kindjes erg van kunnen schrikken. Ze mag nooit tegen mensen opspringen (dat heb ik haar ook direct aangeleerd). Ik vind het ook niet fijn als ik met mijn zoontje wandel en dat er ineens een hond tegen mij opspringt. Zo houd ik ook altijd mijn hond bij me als ik fetsers etc..zie aankomen. Ik heb nooit ruzie of gedoe tot dit ene incident en die vent dan die mijn hondje uitmaakte voor "kutbeest" terwijl ik haar vast had.

Maar als ik dan hier lees wat ik allemaal naar mijn hoofd krijg (los va dat incident), dan wordt ik op zijn zachtst gezegd niet erg vrolijk en niet alleen ik lees ik.

Berber:
Ik zou niet weten wat ik zou moeten winnen? Ik geef alleen mijn mening en antwoorden. Als je daar al niet tegen kunt, kun je beter maar stoppen ja.

Mamasan

Mamasan

15-12-2008 om 16:22

Jakkes

"Ze kan altijd enthousiast worden en het kindje in het gezichtje likken of te enthousiast tegenaan springen; iets waar kindjes erg van kunnen schrikken."
Gadverdegadver, ik vind honden zulke smerige beesten en moet er niet aan denken dat zo'n beest mijn kind in haar gezicht zou likken. Gisteren was er in het tuincentrum ook een gezin met hond. Het was vreselijk druk en dat beest probeerde zoveel mogelijk mensen in het kruis te besnuffelen. En zijn baasje maar roepen dat hij niets deed. Ten eerste vind ik dat je het je hond niet moet aandoen om die naar zo'n drukke winkel mee te nemen. Ten tweede vind ik zo'n hondenneus gewoon smerig en moet hij bij mij uit de buurt blijven. Noem dat maar niets doen. Veel hondenbezitters zijn gewoon niet reëel. Die vinden hun hond alleen maar schattig en snappen écht niet dat niet iedereen dat vindt.

Christa.A

Christa.A

15-12-2008 om 17:00

Evenzo

Wat Berber bedoelde is dat je er idd beter mee kan stoppen hier want ze blijven toch bij hun eigen 'gelijk'. JIJ bent fout en aso en ZIJ zijn heilig, want jij hebt een hond en zij zijn brave met-iedereen-rekening-houdende joggers en burgers *knipoog*
Als ik vertel wat ik voor honden heb, gaan ze hier helemaal op hun achterste poten staan.... Daar zijn mensen standaard bang van lijkt het wel.
Christa.

Christa.A

Christa.A

15-12-2008 om 17:00

Hey kat,

Mooie kat!!
Haha, Christa.

Starry Night

Starry Night

15-12-2008 om 17:06

De weg

Een weg is aangelegd met als doel dat erover gegaan kan worden. Sommige wegen zijn uitsluitend voor gemotoriseerd verkeer, sommige wegen voor alles op twee wielen en sommige wegen voor eenieder die zich op eigen benen voortbeweegt. En soms vermengt zich dat.

Omdat verschillende mensen het op dezelfde tijdstippen in hun verschillende hoofden kunnen halen zich op verschillende manieren in het openbare leven te storten kom je elkaar wel eens tegen in verschillende hoedanigheden. Zo ben ik wel eens automobilist, fietser, wandelaar, wel eens jogger, wel eens joggende moeder met een kind dat op een belendend pad meefietst etc. Dat laatste vinden langvliegende wielrenners bijvoorbeeld vaak hinderlijk. Zoals mijn zoon hun langsgevlieg hinderlijk vindt. Tja.

Ik jog en ik haat honden. Is dat interessant voor deze discussie? Nee. Ik mag best joggen over het voetpad zonder me erom te hoeven bekommeren of dat een 'losloopgebied' is (ik weet ternauwernood wat hondenbelasting is, van losloopgebieden had ik nog nooit gehoord). De hondenbezitter die wel van honden houdt en geen boodschap heeft aan mijn aversie tegen de stinkerds echter mag daar ook gewoon zijn met zijn of haar lieveling.

Als we dat nou eens allereerst accepteren. Dat we gevoelsmatig wel vinden dat die ander daar flink in onze weg aan het lopen is, maar ondertussen heus wel beseffen dat dat natuurlijk irrationele nonsens is waarmee je geen samenleving op een beetje leuke manier kunt organiseren, is het dan teveel gevraagd gewoon rekening met elkaar te houden?

Ik ben ook wel eens bijna te pletter gevallen over een hond. Ook dat baasje schrok harder dan ik en hond. En doet het baasje dat niet, dan is het een stom baasje, maar daar ga ik echt niet van wakker liggen. Dat lijkt me erger voor de hond, want die wordt dan niet opgevoed.

Meestal wijk ik alvast een beetje uit als een baas met hond opdoemt en ik plak mijn allervriendelijkste och-och-wat-zijn-honden-toch-doddige-wezens glimlach op. Dit ontwapent de hondenbezitter en met een och-och-wat-zijn-hardlopers-toch-eigenlijk-alleraardigste-ploeteraars glimlach spreekt zij de hond alvast waarschuwend toe. Ik zorg dat ik geen oogcontact krijg met het dier, zodat hij zich op generlei wijze door mij bedreigd hoeft te voelen en tegelijkertijd recht ik de schouders om uit te stralen dat ik voorwaar ook niet met een prooi verward moet worden.

Nou, en eigenlijk gaat dat altijd goed.

Verder nog problemen die ik op kan lossen?

Bastet

Bastet

15-12-2008 om 18:40

Amen, starry

Fijn je hier weer te zien..
Bastet

Jose van Polanen

Jose van Polanen

15-12-2008 om 21:00

Ja er is nog wat

Starry:"Meestal wijk ik alvast een beetje uit als een baas met hond opdoemt en ik plak mijn allervriendelijkste och-och-wat-zijn-honden-toch-doddige-wezens glimlach op. Dit ontwapent de hondenbezitter en met een och-och-wat-zijn-hardlopers-toch-eigenlijk-alleraardigste-ploeteraars glimlach spreekt zij de hond alvast waarschuwend toe. Ik zorg dat ik geen oogcontact krijg met het dier, zodat hij zich op generlei wijze door mij bedreigd hoeft te voelen en tegelijkertijd recht ik de schouders om uit te stralen dat ik voorwaar ook niet met een prooi verward moet worden.
Nou, en eigenlijk gaat dat altijd goed.
Verder nog problemen die ik op kan lossen? "
Ja. Ik kijk de hond ook niet aan en wijk ook uit zie hierboven in de draad. Niettemin komen sommige honden toch op me af, het helpt nu eenmaal niet altijd, sommigen zijn hondsbrutaal! Inderdaad ontmoet ik bij het hardlopen ook veel welwillende hondeneigenaren. Ik maak ook wel eens een praatje met ze, sommigen ken ik etc. Helaas is het ook vaak niet zo gezellig. Aan evenzo zie je bijvoorbeeld hoe sommige eigenaren reageren als er toch iets gebeurt. Gebeurt er toch wel eens iets dan? Ja hoor. Het aantal hondenbeten neemt hopelijk nog steeds af, maar wij hebben het toch altijd nog over heel wat beten per dag. Jaarlijks worden gemiddeld 6.900 mensen behandeld op een Spoedeisende Hulp-afdeling (SEH) van een ziekenhuis in Nederland voor de gevolgen van een hondenbeet. (cijfers 2002-2006). Elk jaar overlijdt minstens één persoon in Nederland aan hondenbeten. Tja.
groet,

Grinnik jose

Hondsbrutaal, leuke vondst in dit verband

Plien

Plien

15-12-2008 om 23:57

Tja

Evenzo, aangezien je hier geen filmpje kunt plaatsen en we het dus moeten doen met jouw beschrijving van de situatie, kunnen mensen daar vragen over hebben. Als ik iets niet geheel voor me zie, vraag ik dat. En dat mag.

Verder is dit een forum, daar kun je ook reacties krijgen die niet precies in jouw straatje zijn. Ik snap best dat dat vervelend is, maar daarom hoef je iemand met een eenvoudige en serieuze vraag nog niet (schreeuwend en wel) af te snauwen. Dat helpt niet om je probleem serieuzer te gaan nemen hoor. Ik vraag het niet om zeikerig te doen.

Verder geheel met Starry eens (en leuk je weer eens te zien hier Starry

even zo

even zo

16-12-2008 om 06:36

Nou plien

ik zat er net aan te denken.....ha,ha,ha. Ik had het moeten opnemen. Maar als ik het dan uitleg en er wordt dan nog van alles en nog wat omheen verzonnen en gesuggereerd; daar wordt ik hondsmoe van (ha,ha,ha).

Starry Night: Heel duidelijk. Ben benieuwd hoe er op jou posting wordt gereageerd want ik heb dus precies hetzelfde geprobeerd uit te leggen net als Christa.

even zo

even zo

16-12-2008 om 06:44

Mamasan

Zoals Pelle al scheef: Ik voorkom dit dus omdat ik weet hoe honden kunnen zijn. Dit bedoel ik nou. Ik zeg toch helemaal niet dat ze niets doen?

Ik weet en begrijp precies wat je bedoeld en ik vind het ook niet fijn als ik ergens loop te winkelen en een hond probeerd me steeds in mijn kruis te tasten of loopt continu met zo'n kletsnatte neus tegen mijn benen te ruiken....(vooral van die kleine ....likkertjes doen dat). Dan wordt ik ook boos en vraag de baas toch echt het beest bij zich te houden. Likken in het gezicht vind ik gewoon goor! Ben zelf hondenbezitter, maar ik kan er gewoon niet tegen en wil er niets van hebben (zo'n kwijlbek in mijn gezicht). Ik vind dat gewoon onhygienisch. (weer een leuke voor een draadje ha,ha,ha). Maar ja er zijn er helaas bij die dat helemaal niet erg vinden. Kortom: houdt een beetje rekening met elkaar. Ik heb nu eemaal een hond en ik moet ervoor zorgen dat een ander er geen last van heeft.

even zo

even zo

16-12-2008 om 12:36

Berber

Oke, dat is dan duidelijk. Ik heb je dan verkeerd begrepen.

Jammer voor je dat je hondje zo over enthousiast is. Dan kun je inderdaad niet anders dan haar aangelijnd houden om het gekissebis voor te zijn ja.
Jij doet dat netjes omdat je weet hoe je hond is. Ik zie zat hondeneigenaren die hun zeer enthousiaste hond dan toch loslaten.....met helaas alle gevolgen....

Zo heb ik een hele discussie gehad met iemand die 3 labrador-retrievers heeft die ook over enthousiast zijn en werkelijk iedereen in hun niet aflatende enthousiasme omver springen en tegen mensen opspringen (ze komen dan echt met een noodvaart op je af).
Mijn zoontje werd dus zowat omver gekegeld (kon hem nog net wegtrekken. Dit terwijl ze toch weet hoe haar honden zijn. Ze keek mij vies aan en zei dat ik daar dan maar niet moest lopen met mijn kind en dat zij pertinent weigert om haar honden even vast te houden. Tja, wat moet je met zulke mensen. Als ik ze al van verre zei, maak ik al een omweg om ze niet tegen te komen. Eigenlijk te bizar voor woorden, maar wat moet ik dan.....

even zo

even zo

16-12-2008 om 13:04

Hi,hi knurf

Nee...ik laat toch ook echt niet een hond in mijn gezicht liggen.....(geintje).

Vies is dat. En dan heb je van die hondeneigenaren die mij ervan proberen te overtuigen dat een hondentong schoon is.....Nou, niet dus! Als mijn hond net met haar kop in een hoop stront is gedoken of een kadaver heeft gevonden die ze dan deels opvreet, vind ik het uitermate smerig om dan gelikt te worden. Brrrr, het idee alleen al. Ik snap ook echt niet waar dat idee vandaan komt hoor.....dat een hondentong schoon is. Ze worden er dan zelf niet ziek van, maar het zit toch echt onder de bacterien.

Marjan Vlaardingerbroek

Marjan Vlaardingerbroek

19-12-2008 om 14:29

JA ABSOLUUT

Als je hond zo de wegoprent wil je dat de automoblist zelf laten betalen?

Gewoon via de WA.

Groet,

Marjan

kaatje43

kaatje43

30-12-2008 om 13:09

Ja, jij bent inderdaad verantwoordelijk

Maar volgens mij valt het onder je W.A, mits je hond daar los mag lopen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.