Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Lassie

Lassie

15-12-2008 om 19:08

Waarom nemen mensen (vecht) honden?

Naar aanleiding van het draadje hierboven, ben ik benieuwd welke overwegingen meespelen bij het aanschaffen van een hond.
Ik ben eigenlijk reuze nieuwsgierig waarom je zou willen overgaan tot het aanschaffen van bijvoorbeeld een rotweiler, waarvan toch bekend is dat daar wel vaak problemen mee zijn. Of bijvoorbeeld zo'n Afrikaanse hond (boerboel) die nu zo populair is, daar staat in de rasbeschrijving bij dat hij een ferme hand van opvoeden nodig heeft, erg baasgericht en waaks is en vreemden wantrouwt..Beschermt zijn familie met zijn leven.
Nou weet ik dat er onder alle type honden, valse exemplaren zitten. Maar waarom voor een hond kiezen die als historie het slavenvangen heeft? Of gefokt is voor het vechten?
Kan iemand mij vertellen wat daar leuk aan is?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Gewoon omdat die lief kan zijn?

Hallo Lassie.

Tja wij hebben dan wel geen rotweiler of boerboel(wat wel prachtige honden zijn !) maar een herder. Waarom kies je voor een hond? Wij wandelen heel veel dus de keuze voor een actieve grote hond ,een hollandse herder, had net zo goed een rotweiler kunnen zijn omdat ik die ook erg mooi vind. We hebben veel plaats om het huis en vind het daarom ook wel prettig als het een hond is die voor zijn baas gaat en waakt.Het hoeft ook geen allemans vriend te zijn want dan waakt die niet meer zo goed. Nu is onze hond evengoed wel een allemans vriend maar dat weet de inbreker niet als die onze blaffende hond voor zich heeft.

Ik maak verder geen associatie tussen een merk hond dat dit een vechthond of een oude slavenvanger is. Wij hebben onze hond zelf opgevoed , in ons gezin, is als pup zijnde al in huis met de kinderen in aanraking gekomen. Heb met de kinderen en hond op de hondenschool een kindertraining gedaan zodat de kinderen er bewust leerde goed mee om te gaan. En ja er zijn type mensen die zich "sterker" vinden met een pittbull of zoiets dergelijks . Ik denk echter dat een goede opvoeding van de hond , die duidelijk en consequent is maakt dat zijn karakter ook "gevormd" kan worden.Net als bij mensen ,je hebt ook agressieve mensen , daar ligt meestal ook wat in de opvoeding.....

O en op onze cursus zat een meisje met een boerboel. Die was nog makker en softer dan onze herder, wat moeilijker op te leren maar een heerlijke softie!

gr. Angie

Duitse herder

Mijn ouders hebben thuis een Duitse Herder (eigenlijk mijn hond). Gekozen omdat ze waaks zijn, goed getraind kunnen worden en heel slim zijn. Mijn hond heeft een keertje inbrekers weggejaagd en een keertje intimiderende mannen weggejaagd die niet wilden vertrekken toen mijn moeder alleen thuis was. Dat vinden we allemaal een prettig idee.

Er zijn zat mensen die Duitse Herders zien als aggressief en eng en dat kunnen ze ook best zijn. Ik vind dat aan de ene kant wel prettig, het brengt toch wat bescherming mee voor mijn ouders die in de middle of nowhere op het platteland wonen met een moeder die veel alleen thuis is. Ik ben liever alleen thuis met mijn hond dan met het alarmsysteem.

Aan de andere kant is het wel eens vervelend als mensen al panisch worden bij het zien van mijn hond.

Even voor de duidelijkheid. Mijn hond luistert goed en loopt alleen los waar geen mensen zijn (dat is waar mijn ouders wonen nog mogelijk) en volgt op de hiel als ze ergens zijn waar het druk is.

In het kort is de reden om een hond te kiezen dus om de positieve karaktertrekken, waaks, beschermend, slim en wat dan ook van toepassing is. De negatieve karaktertrekken die er kunnen zijn probeer je weg op te voeden en als je een hond hebt die gewoon vals is (ik geloof dat Rottweilers en Bernarsennes dat als mutatie kunnen hebben) ga je over inslapen nadenken.

Mariel

Ja daar moet je mee oppassen

Mijn Opa trainde vroeger politiehonden. De oppas van mijn moeder heeft eens een hele avond niet naar boven gekund om bij de kinderen te kijken omdat de hond dan grommend onder aan de trap ging staan.

Wij hadden thuis altijd een Hollandse Herder toen ik klein was, daarna een kleiner vuilnisbakkenras hondje en nu weer een Duitse Herder dus.

Toen ik klein was speelde de hond gewoon mee. Hij ging wel opgewonden blaffen maar nooit problemen gehad.

Mijn ouders hebben nu geen kleine kinderen meer maar als er kleine kinderen over de vloer zijn gaat de hond op haar plaats. De hond aaien of mee stoeien gebeurt alleen als er een volwassene bijstaat. Onze hond is erg geinteresseerd in kleine kinderen en vooral wandelwagens. We laten haar niet bij echt kleine kinderen (voegt niets toe) en kinderen die groot genoeg zijn om haar te willen aaien of een bal voor te gooien daar blijven we bij. Als kinderen bang zijn van de hond of allergisch of zo gaat de hond zonder pardon de garage in, daar heeft ze haar eigen plek.

Ik heb de combinatie waakhond en kind wel een keer mis zien gaan op een rijschool waar ik werkte. Kinderen naar binnen gestuurd want waakhonden (ook herders) gingen los op het erf voor de nacht en een kind luisterde niet en verstopte zich achter een trailer. Honden los en eentje had onmiddelijk dat kind gevonden. Hap! Gelukkig waren de honden goed gehoorzaam en gingen allemaal af op het moment dat ik de situatie zag en "af" riep. Dat was heel vervelend maar er waren op die rijschool al meerdere keren akkefietjes geweest met vreemde mannen die rondhingen en als leiding vond ik het bijzonder prettig dat die er na de aanschaf van de honden niet meer waren en dat ik altijd een hond had om mee te nemen naar de donkere plekken 's avonds.

Oplossing is dus hond nooit alleen laten met kinderen, hond en kinderen goed opvoeden en verder zijn er allerlei situatie's die mis kunnen gaan buiten een hond om. De dingen die eventueel mis kunnen gaan met een hond in een gezin vind ik niet opwegen tegen de gezelligheid en de waakzaamheid van een hond.

Mariel

Lassie

Juist de honden die de meeste beten uitdelen zijn b.v. die lieve labradors/golden retrievers. En waarom? Die lopen lief door het huis en mogen met de kinderen meespelen."Ach, hij doet nooit iets." Het is net een knuffeldier voor de kinderen.
Juist mensen die kiezen voor b.v. een Duitse herder voeden de hond beter op en nemen geen risoco`s.
Een hond hoort niet alleen te zijn met kinderen onder de 10/12 jaar. En kinderen mogen zeker niet zonder begeleiding een hond uitlaten. En je moet het niet goed vinden dat je hond stoeit met kleine kinderen. En de hond mag zich ook niet mengen tussen stoeiende kinderen.
Zelf heb ik altijd "makkelijke"honden gehad omdat ik weet dat ik niet genoeg overwicht heb voor een "moeilijke"hond. Maar b.v. een duitse herder vind ik erg mooi.

Met vreemde kinderen

Hallo

Ja met vriendjes ben ik wel wat alerter. Ik hou de hond dan meestal alleen in de keuken. Ze wil wel graag meespelen maar dat laat ik niet toe.Doordat er altijd veel kinderen over de vloer zijn gekomen is de hond niet onder de indruk van rennende schreeuwende kinderen. Als er nieuwe kinderen komen spelen laat ik ze wel even kennis maken met de hond. Als kinderen bang zijn voor haar doe ik ze even buiten in de stal.
Ik denk dat je als verstandige ouder (hondenbezitter) altijd alert moet zijn met kinderen en honden hoe groot of klein ze zijn . (ik vind jack russels bv bijteriger dan mijn herder!) En ja als de jongens s'avonds uitgeteld op de bank liggen met de hond daar lui tussenin vind ik dat alleen maar aandoenelijk en gezellig. Ook daar hebben we een hond voor!

gr Amgie

Hangt van de hond zelf af

Ik denk dat je niet zo heel duidelijk kan zeggen dat een Duitse herder dit en een Schotse herder dat. Honden hebben ook een persoonlijkheid die deels gevormd wordt door hun opvoeding. Duitse herders zouden dapper moeten zijn, mijn hond is bang voor vuurwerk, hijskranen, de stofzuiger en fotocamera's. Om maar even een voorbeeld te noemen.

Alle honden boven het formaat van een kat zijn potentieel gevaarlijk voor kinderen en dan nog hebben hele kleine hondjes ook scherpe tanden. Mijn moeder, opgegroeid met grote politiehonden, is als klein kind in het gezicht gebeten door een poedel die op de arm van de man tegenover haar vader zat (mijn moeder zat bij haar vader op de arm). Verder is ze nooit gebeten.

Ik zou trouwens geen Schotse herder willen vanwege het borstelen - zou ik geen geduld voor hebben.

Ik snap je vraag wel hoor, ik zie niet in waarom mensen een pitbullachtige zouden willen (lelijk, gefokt om te vechten, veel gezondheidsproblemen) maar er zijn vast mensen die ze om hun andere karaktertrekken fantastisch vnden. Daarnaast is zoals ik al eerder zijn elke hond weer anders en draagt de opvoeding daar ook veel aan bij.

Mariel

PS Mijn ouders will graag ooit nog een keer een border collie maar zullen dan de waaksheid toch wel missen waarschijnlijk.

Tirza G.

Tirza G.

15-12-2008 om 22:56

Meeste beten

door Goldens en Labradors - maar dat is ook wel de meest voorkomende hond, dus verhoudingsgewijs bijten die ook het meeste.
Ik denk, dat ras-karakter-trekken ook wel eens worden overdreven. Als je een bouvier opvoedt alsof het een dwergpoedel is, gaat-ie zich ook zo gedragen. Mensen kiezen voor een ras op de karakteromschrijving, maar echt, er zijn agressieve labradors en softe bouviers.
Ik heb in een trainingsgroep voor "moeilijke honden" wat rondgehobbyt en de baas is meestal het grootste probleem. De hond heb je zo op de rit met een gerichte aanpak, maar om de baas zo ver te krijgen is moeilijker.
Ik hou zelf helemaal niet van de rottweiler-achtige types, ik vind ze gewoon niet mooi (kaal, glad). Ik hou van de harige types En een bouvier is daarin een leuke combi, toch lekker fors (ik hou ook niet van plintenzeikertjes) en waar je lekker mee op sjouw kunt en toch een leuke bos haar voor hun ogen

Tirza

Lassie

Ja, op zich ben ik het met je eens dat er bepaalde hondenrassen zijn waarbij het bijtrisico veel groter is.
Ze zijn supersterk en hebben kaken om dòòr te bijten zullen we maar zeggen.
Wat je met de aanschaf van zo`n hond wilt bereiken? Ik begrijp dat ook niet.
Een familielid van mij schafte ook zo`n moordwapen aan. Iedere voorbijganger stak over en de eigenaar werd raar bekeken. Dat weet je toch van te voren? De hond moest ook weg na een bijtincident en commentaar uit de buurt. Dus eigenlijk ben ik het wel met je eens. Waarom zou je een hond in huis nemen die meer kans geeft op bijtincidenten met dramatische afloop. Ik niet dus. Maar dan krijg je het volgende, wat is de grens? Welke hond(en) kan je beter niet aan beginnen?

Massi Nissa

Massi Nissa

16-12-2008 om 07:17

Tirza heeft gelijk

Bazen zijn het grootste probleem. En bouviers kunnen fantastische honden zijn, ik ben ermee opgegroeid. Reuen zijn wat bewerkelijker dan teven (onze reu in elk geval, had zeer dominante trekjes). Een bouvier is ook een geweldige gezinshond.
Verder helemaal eens met bovenstaande posters: geen enkele hond alleen laten met jonge kinderen.
Groetjes
Massi

Dat er eentje is

Ik heb honden om mijn erf te beschermen. Dat dat echt nodig is bleek toen mijn eerste hond (een Fox, 40cm) plots het loodje had gelegd en ik dus even zonder zat. Wij wonen in het paradijs dat zomer en winter overspoeld wordt door wandelaars en fietsers die zich in Disneyland wanen en menen dat alle hekjes er zijn om door hen geopend te worden. Ook mijn tuinhek.
Dat was over zodra er een nieuwe hond achter dat hekje zat. Een puppie nog maar en ook nog van het meest Disneyachtige soort: een blonde retriever.
Ik maak me geen illusies over dieven. Vechten hoeven ze ook niet. Ik heb inmiddels weer een Fox terrier. Dat zijn harde honden, ooit gefokt om vossen en ratten te lijf te gaan. Dat laatste doet hij wel (4 muskusratten gevangen deze zomer!) maar voor het overige heb ik nog nooit zo'n watje meegemaakt.
Nee, vechten hoeven honden van mij niet, maar ik maak wel degelijk gebruik van het beestachtige karakter van de hond en de natuurlijke reserves die dat bij mensen oproept. Ze laten mijn hekje dicht.
Groet,
Miriam Lavell

Valse honden worden gemaakt

en niet geboren.

Ik ben opgegroeid met grote honden, bouvier, rottweiler, herders en die werden door mijn ouders goed opgevoed. Nooit problemen mee gehad maar inderdaad: ik werd er niet mee alleen gelaten en mocht ze niet alleen uitlaten tot ik een jaar of 12 was.

Toen mijn ouders gingen scheiden wilde mijn moeder weer graag een hond maar dan een kleintje. Leek haar makkelijker. Eentje uit het asiel gehaald en dat beest moest echt weer helemaal opgevoed worden want het beet naar alles wat langs kwam lopen.

Wij hebben zelf ook een herder gehad, prachtbeest, lief voor de kinderen, luisterde goed. Over een paar jaar willen we graag weer een hond in huis en dat komt er zeker weer een herder of rottweiler.

Het is maar net hoe je met je hond omgaat. De ene hond zal een opvliegender karakter hebben dan de andere, maar dat is niet perse rasgebonden. Nogmaals: valse honden worden gemaakt, niet geboren.

even zo

even zo

16-12-2008 om 12:57

Waarom

Als ik het onderwerp lees, zitten daar 2 vragen in:
1) waarom nemen mensen vecht honden
2) waarom nemen mensen honden

Dat zijn twee dingen. Ik denk wel dat je er als baas en fokker ontzettend veel aan kunt doen om pups te socialiseren en hun gedrag te sturen.

Mijn Belgische herder is als pup erg gesocialiseerd. Als kleine pup tijdens de eerste weken veel in aanraking geweest met kleine kinderen en veel verschillende mensen en situaties meegemaakt (kinderboerderij, winkels, scholen etc. Dat merk je goed.
Zeker de eerste 8 tot 12 weken zijn zo ontzettend belangrijk want dan prenten ze dingen in namelijk. Als baas moet je dat voortzetten. Ik denk ook dat je an de andere kant als baas iedere hond ontzettend vals kunt maken. Je ziet dat vaak bij oudere mensen die hun hondje direct optillen of wegtrekken als er ook maar iemand in de buurt komt. Deze hondjes zijn vaak bang en echte bijtertjes (puur omdat ze geen andere mensen gewend zijn en overal maar bij weggehouden zijn).

een goede hondenschool is dan ook onontbeerlijk in mijn ogen. Niet alleen voor de herders en rottwielers, maar ook voor de teckeltjes, fox-terriers, jack russels etc....

Ik krijg vaak als antwoord (van eigenaren met kleine viervoeters) op mijn vraag of ze naar de hondenschool gaan: "Nee, dat hoeft niet want ik heb toch een klein hondje". Ze vergeten dan dat ze op zo'n hondenschool niet alleen leren om netjes te volgen, maar ook leren om sociaal met andere honden om te gaan; net als de baasjes trouwens.

Bij honden die puur voor de vechtsporten zijn gefokt (en dus hier verboden), is het een ander verhaal. Dit soort fokkers selecteren de ouderdieren al op agressie in de genen en fokken ermee door. Het zit dus al voor een groot deel in het karakter van de hond.
Maar een zeer consequente baas met een goede opvoeding kan de hond nog opvoeden tot een zeer lieve en sociale hond. Doet de baas dat niet en stimuleert hij juist het bijtgedrag , dan kunnen die echte gevaarlijke vechtmachines worden. Je ziet dat vaak mensen in achterstandswijken (en schijt hebben aan alles en iedereen) zulke honden hebben. Dat maakt het zo gevaarlijk (combinatie baas en hond).

Ik heb mijn Belgische herder vooral gekozen omdat ze erg werklustig zijn, mooi zijn en van nature erg lief. Ze zijn slim en erg aanhankelijk, maar ook waaks. Mijn hond is echt mijn maatje. Maar zoals gezegd, ze moeten altijd goed opgevoed worden en ik blijf ook met haar trainen. Het blijft nl. een hond. Dat zou ik ook gedaan hebben met een yorkshire terrier.

groene specht

groene specht

16-12-2008 om 13:49

Omdat (beetje generaliseren)

Waarom mensen een vechthond nemen? Zo'n hond waarvoor je snel oversteekt en die lijkt op bepaalde verboden rassen?
Ik ga nu een beetje generaliseren. In de wijk waar ik woon (een Vogelaarwijk) hebben best veel jonge mensen zo'n soort hond. Ze hebben volgens mij respect nodig, want ze hebben verder niet zo veel. Geen groot huis, geen dikke baan (of ze hebben iets illegaals met drugs van doen, en dan heb je zo'n hond ook nodig voor je veiligheid). Ze vinden het kicken dat je voor hen opzij gaat. Status dus - diezelfde jongens hebben ook vaak een auto die heel snel kan, veel sneller dan je mag. eentje met twee uitlaten erachter en met een heel zwaar geluid. Die jongens willen graag opgefokt door die smalle Vogelaarstraatjes van onze wijk (p)ronken: BroembroeeemVRROOooooeMMm! Iedereen kijkt op. Respekt!
Ik heb het dus NIET over mensen met een hond in het algemeen, heb ik niets op tegen, integendeel.

groene specht

groene specht

16-12-2008 om 15:37

Tja, het d-woord

Mensen die te pas en te onpas het d-woord in de mond nemen, daar loop ik sowieso een straatje voor om. Zo stoer ben ik nou ook weer niet.
Ik ben ooit een keer echt onwijs aangevallen door een halfblinde boxer in een bos (geen losloopgebied). Zijn baasje liep hijgend achter de hond aan en riep steeds Hij doet niets, het is zo'n lieve hond! Terwijl die hond dus aan mijn arm hing (gelukkig had ik toen een leren jas). Toen de hond mij losliet, ging baasje het hondje ook nog eens fijn aaien (en het baasje was niet halfblind, hoor). Jaaaa, braaaave hond!
Baasje heeft gewoon beetje bordje voor de kop, he baasje?
Ik pas wel eens op een hond van een vriendin, een geweldig beest is dat, een mechelse herder, heel goed opgevoed (hondenschool, kan ik iedereen aanraden). Maar ik laat hem echt nooit, nooit loslopen. Omdat ik niet het Alfavrouwtje voor 'm ben, maar ook omdat ik vind dat je mensen iet met een loslopend dier moet confronteren. Weet een wildvreemde passant dat 'hij niets doet'? Nee!

Nog niet eens zo heel lang geleden liepen mijn spechtekind -toen 3- en ik (zwanger) in een park, bij een vijver (daar mogen honden nooit los vanwege de vogels). Toen een onstuimige hond op mijn spechtekind afstormde en haar meteen in haar gezicht ging likken, ben ik wel even helemaal door de rooie gegaan (ik doe anders ook niks!). Getverdegetver.
Baasje van die hond, zei tegen de hond "Wat een rare mevrouw he rakker? Wil jij lekker spelen met het kindje, gaat die rare mevrouw schreeuwen dat jij een vies beest bent! Maar dat ben jij niet, he rakker? Nee, die mevrouw discrimineert jou, die wil dat de kindjes het hier voor het zeggen hebben."
GRRRRR.

Sassefras

Sassefras

16-12-2008 om 19:58

'enge' honden en hun baasjes

De vraag die Lassie hier stelt is een vraag die ik ook regelmatig in mijn hoofd opkomt als ik weer eens zo'n 'fijne' Pitbull-achtige hond met baas zie lopen. En zo zijn er meer van het soort honden waar je bepaald geen aai-neigingen bij krijgt en waarvan ik bang word van alleen al het uiterlijk van zo'n hond. Ik zou mij alleen kunnen bedenken dat je een dergelijke hond wilt hebben voor het bewaken van je boerderij of bedrijfspand om ongewenste gasten af te schrikken. Maar zo'n hond als 'gezellige' huishond die je regelmatig eens een aai en een knuffel geeft? Nou nee; het geeft mij meer de indruk dat sommige eigenaren van dit soort hondenrassen er op 'kicken' dat ze voorbijgangers angst kunnen aanjagen. Maar goed, misschien zie ik het wel allemaal verkeerd en zal het mijn kortzichtige visie wel zijn...
Voor mij persoonlijk moet een hond per definitie een uiterlijk hebben met een hoge aaibaarheidsfactor; ik moet het zelf al erg prettig vinden om naar mijn hond te kijken. Zo hebben wij tot nu toe alleen kleinere, Boomerachtige hondjes gehad (nu nog) met veel haar en een zeer uitnodigend uiterlijk om te aaien. Met deze hondjes hebben wij geen cursussen gevolgd. Mijn man heeft bij zijn eerste hondje (inmiddels overleden) wel een puppy- en vervolgcursus gevolgd, en hij heeft de meest noodzakelijke dingen die hij daar geleerd heeft over de opvoeding van een hond ook weer toegepast op onze volgende honden. Dit ging altijd prima en wij hebben nooit noemenswaardige problemen met onze honden gehad. Daarbij vind ik het ook van minder belang omdat het om een kleinere soort hond gaat, dit in tegenstelling tot iemand hierboven. Kleinere honden lopen je nu eenmaal minder in de weg als grote, en door hun kleine formaat en vriendelijke karakter ben ik ook nooit te bang om onze honden terecht te wijzen wanneer ze soms wangedrag vertonen.
Na de kerst krijgen we er een 'grote' Golden Retriever-pup bij. Hiermee begin ik meteen in januari wél aan een puppycursus en daarna de daarop volgende opleidingen. Dit word dan onze eerste 'modelhond' die volgens het boekje opgevoed gaat worden, en waar ík mee naar cursus ga!
Sassefras

Lassie

Natuurlijk, als een rottweiler bijt is de schade veel groter dan bij een klein hondje (alhoewel, als een klein hondje niet loslaat moet je het ook maar afwachten) maar het is net wat jij aangeeft: zo'n beest wordt getriggerd.
Een hond moet opgevoed worden maar er zijn ook nog steeds genoeg ouders die hun kinderen niet leren dat niet je niet zomaar op een hond af kunt denderen om hem te aaien en dat je dieren (welk dier dan ook) niet uit moet dagen.

Sassefras

Sassefras

16-12-2008 om 21:21

Pelle

Nee, van mij hoeven bepaalde honden niet verboden te worden. Ik ben mij er wel van bewust dat ondanks het beangstigende uiterlijk de meeste honden geen gevaar vormen als ze een degelijke opvoeding/cursus hebben genoten. Zolang ze buiten maar correct aangelijnd zijn en zich gedragen, heb ik er weinig bezwaar tegen. Maar de keuze voor een dergelijke hond zal ik nooit begrijpen.
Sassefras

Hondenliefhebber

Hondenliefhebber

16-12-2008 om 21:25

Wat een onzin lees ik hier allemaal zeg....

Mijn mond valt open van sommige mensen en hun kortzichtigheid zeg bah! Wat een vooroordelen hier.
Hier in huis wonen 3 honden waarvan 2 Staffordshire Bull Terriers en een Chihuahua(!) Gaat prima samen en de eerste Stafford kwam hier wonen toen onze dochter 4 was.
De Stafford is dus zo'n hond die voor 'pitbullachtige' of zelfs 'pitbull' uitgemaakt wordt. Laat de Stafford in Engeland (waar ze vandaan komen) nou 'nannydog' genoemd worden (google maar op dit ras) Ze zijn geweldig met kinderen en hebben een hele hoge pijngrens waardoor een kind ze minder snel pijn kan doen en ze dus ook minder snel bijten van pijn. (daar waar een herder, boef, klein plintenzeikertje (goeie!) sneller zou bijten)
Ik ben niet hooggeblondeerd, draag geen nepgoud, mijn vriend loopt niet buiten in een trainingsbroek, heeft wel een bomber (sjit betrapt) en een oorbel, maar dan weer geen gemilimetert haar, we doen niks illegaals met drugs, hoeven geen snelle auto of ander snel vervoer, zijn flink genoeg van onszelf en hebben de honden dus niet nodig om ons zeker te voelen.
Mijn Chihuahua is trouwens de ergste happer en blaffer hier in huis.
Owja, onze andere huisdieren leven ook nog (en dat zijn er nogal wat naast de honden) ondanks dat er 'vechtmachines' of waren het nou 'moordmachines'(?) in huis rondlopen.
Ik snap werkelijk niet wat er mis is met het hondenras wat wij hebben. Staffords waren trouwens heel lang geleden gefokt om met beren en stieren te vechten, ik moet maar niet in de buurt komen van die dieren met mijn honden. Je weet maar nooit.
Ik snap de lol van een bouvier of een fijne golden R. niet. Vind ik geen leuke honden. Sterker nog, ik vind veel honderassen lelijk. Maar ik zou dat nooit zomaar tegen een eigenaar zeggen. Zo lullig ben ik niet.
O, van de voorbeelden over hoe mijn honden zijn kan ik nog veel meer voorbeelden geven van 'gevaarlijke' honden die ik ken. Allemaal lieverds. Stuk voor stuk. Maarja dat krijg ik er bij velen van jullie toch niet in heb ik al gemerkt hier op OO na al die jaren dat ik hier rondhobbel.
Honden (Stafford) liefhebber.

Idd onzin

Hoi,
idd onzin. en lassie wat wil je nu eigenlijk zeggen?
Hier een ex hondenbezitster van een amerikaanse bulldog. zo eentje waar mensen dus van weg lopen en bang voor zijn.
ik vind dat geen een hond achter kinderen aan mag rennen, maar waarom nou perse die groten niet?
onze hond had idd een hele hoge pijngrijs en super geschikt voor kinderen. in amerika werden ze gefokt als werkhonden.

ja, ze zijn super waaks en beschermend. gelukkig wel,ik laat echt een klein hondje niet meer om 23.00 uur uit hier in de stad.

mensen keken al boos als wij aankwamen met onze hond. houden bij voorbaat al die kleine keffertjes van ze weg omdat ze bang zijn dat die van mij wat doet. en wat gebeurde meestal? de kleintjes hingen hem in zijn oren en vielen aan en de mijne bleef erbij staan kijken en deed niets.

idd discriminatie dus

Sassefras

Sassefras

16-12-2008 om 22:53

Toch alleen maar een kwestie van smaak?

Zooals ik al aangaf, hondenliefhebber, is het wellicht een vorm van enige kortzichtigheid van mij dat ik het soort honden die jij blijkbaar geweldig vind enigzins angstaanjagend vind, of dat nu terecht is of niet. Ik geloof zonder meer dat deze honden meestal geen vlieg kwaad doen, ook lief zijn voor kinderen, etc., maar wat is de reden van jou keuze om voor een dergelijke hond te kiezen? Is het slechts een kwestie van smaak en vindt je deze honden werkelijk aansprekend van uiterlijk en vindt jij wel dat ze een lieve uitstraling hebben? Sorry, maar ik kan mij daar niets bij voorstellen. Ik zie slechts hun brede openhangende bekken met dito rij tanden, hun kleine, vals lijkende oogjes en hun dreigend uitziende, stoere lichaamshouding; bovendien vind ik ze ook nog ronduit lelijk, maar dat is een kwestie van smaak, en ik zou het ook niet in mijn hoofd halen dit naar een dergelijke hondeneigenaar uit te spreken.
Maar leg je motivatie eens uit waarom jij deze honden wel als ideaal huisdier ziet? En hoe reageert de gemiddelde visite bij jullie op de honden en spelende vriendjes/vriendinnetjes van je kinderen? Daarbij snap ik de combi met de Chihuahua ook niet bepaald, want dit is wel weer het andere uiterste! Ik ben erg benieuwd..
Sassefras

Hondenliefhebber

Hondenliefhebber

16-12-2008 om 23:30

Sassefras

Waarom kies jij voor een doorgefokte haarbal? Omdat JIJ dat leuke honden vindt toch?
Ik kies voor een Stafford omdat het vrolijke, vriendelijke, gezellige schoothonden zijn (die van mij letterlijk) Prachtig om te zien (ik zie niet wat jij ziet hoor, ook al doe ik mijn best) Ipv die rij tanden zie ik een clown als mijn Staff zijn bek open heeft. Kleine valse ogen hebben mijn honden ook niet (waar haal je dat vandaan zeg) en een dreigende stoere houding????? Ze zijn gewoon heel compact. En heel gespierd (ach misschien toch compensatie voor mij want ik ben tenger).
Gelukkig zijn er nog genoeg mensen die onze Staff-stuiterbal wel zien zoals hij is. Ze zien een adhd hond die gewoon heel vriendelijk is.
Je vroeg ook naar de Chihuahua. Heb je daar ook al iets op tegen?????? Hoezo vreemde combinatie? Bang dat die Staffords die Chihuahua opvreten? Wees maar niet bang hoor. Die Staffies kruipen weg als dat kreng van een Chihuahua naar ze gromt. Die Chi is overigens een paar jaar geleden komen logeren en niet meer weggegaan omdat de vorige eigenaren hem niet meer wilden. We weten nu ook waarom. Wat een ettertje kan dat zijn zeg. Zijn die 'moordmachines' niks bij. Maar wij hebben een groot hart voor dieren en vonden het zielig als dat beessie weer naar andere mensen moest. Dus bleef hij. Hij was er trouwens al voor de Staffies kwamen.
De visite die hier komt weet wat voor honden we hebben en zien ze als honden, wat ze dus ook zijn. Ook weten ze dat we goed opgevoede honden hebben!!!! Want ook deze 'moordmachines' zijn op te voeden. Vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen lopen met de honden weg. Sterker nog, onze Staff reu heeft 1 van de vriendinnetjes over haar 'angst' voor honden heen gekregen. Ze is nu dol op hem en niet meer zo bang voor andere honden.
Lees de rasstandaard van een Stafford anders eens. Het zal je verbazen.
Groet, Hondenliefhebber.

Hondenliefhebber

Hondenliefhebber

16-12-2008 om 23:34

Lassie

Waarom moet ik een hond nemen die ik niet leuk vind? Alleen omdat de maatschappij mij en de hond dan sneller accepteren?
Heb me nog nooit iets van anderen aangetrokken. Waarom zou ik er nu mee beginnen?
Hondenliefhebber.

Hondenliefhebber

Hondenliefhebber

16-12-2008 om 23:39

O en lassie

Mijn honden blaffen niet naar mensen! Een hond die naar mensen balft klopt ook niet helemaal. Dat horen ze niet zomaar te doen.
En ik lach niet naar een hond die tegen me blaft. Ik kijk de eigenaar aan met de vraag op mijn gezicht of hij/zij er nog wat aan gaat doen.
Hondenliefhebber

Hondenliefhebber

Hondenliefhebber

16-12-2008 om 23:51

Sinilind

Die bal kan ik ook terugkaatsen. De maatschappij daar leef ik ook in. Dus waarom dan niet ook een beetje rekening houden met mij en mijn smaak voor honden?
En dan nog ga ik niet een hond nemen waar ik dus niks voor voel enkel en alleen omdat de maatschappij dat liever zou zien. Ammenooitniet!
Vertel mij maar eens waarom ik iets tegen mijn zin in zou moeten doen?
Hondenliefhebber

Kaaskopje

Kaaskopje

17-12-2008 om 01:21

Pitbull

Ik begrijp best dat sommige mensen angst hebben voor honden met een bepaald uiterlijk. Pitbulls zijn negatief in het nieuws gekomen en zie maar eens van dat imago af te komen. Het vervelende aan dat soort honden is dat als ze bijten ze zo moeilijk weer loslaten. Bepaald geen pretje dus. En als die honden dus in het bezit zijn van mensen die dat niet onder controle hebben of een agressief ogende hond nodig hebben om overwicht te krijgen, zit je mooi in de puree. Als buitenstaander weet je helaas niet hoe betrouwbaar de baas is.
Om eerlijk te zijn zou ik liever geen hond kiezen waarvan ik bij voorbaat weet dat andere mensen zich er heel erg ongemakkelijk bij voelen. Uiteraard binnen het redelijke. Er zijn ook mensen die zich ongemakkelijk voelen bij een Teckel, tja, je kunt niet iedereen blij maken.
Het lastige is dat er honden zijn die iets van de pitbull weghebben. De Engels Staffordshire Bullterriër bijvoorbeeld... ik zou op straat het verschil niet gelijk zien. En dan ben ik nog wel iemand die iets meer dan "Jan voor wie alle honden hetzelfde zijn" weet welke rassen er zijn. Gewoon uit interesse en omdat ik ooit een hondenencyclopedie van meerdere delen heb aangeschaft. En je kunt wel verbolgen zijn omdat je vriendelijke Stafford niemand ooit kwaad zal doen, maar bij de aanschaf kon je eigenlijk al op je klompen aanvoelen dat je vaak zult moeten uitleggen dat het toch echt geen pitbull is. Ik begrijp dat gevoel van onrecht overigens wel een beetje want laat ons schattige boxerpupje vroeger een keer uitgejouwd worden met 'ééhj Pitboeltjoho'! Wat een belediging, dat verschil verschil ziet toch iedereen?)

Monique

Monique

17-12-2008 om 07:23

Hondenliefhebber

Hier ook een liefhebber van de Staff maar helaas door omstandigheden kunnen we er nu nog geen houden. Onze jongste speelt regelmatig bij een fokker thuis en ik mijd het huis echt als er weer een nestje is.

Mocht er hier ooit een hond komen dan zal het zeker een Staff worden. En als tweede hond een Teckel. Ook een heel groot contrast maar de Teckel staat bij mij op nr. 2

En nog even o.t.: Hoe gaat het verder met je? Ben je ook op Hyves te vinden?

Grt Monique

Heerlijk...hondvrij

Sinds 2006 wonen we het grootste deel van het jaar op plekken waar honden als huisdier gewoon verboden zijn.

Heerlijk...niets op straat waar je in kunt trappen, en je voelt je toch ook een stuk veiliger buiten lopen.

Ooit pleitte Hans Dorresteijn ervoor om honden onder de wapenwet te laten vallen. Groot gelijk.

groene specht

groene specht

17-12-2008 om 09:39

Waar is dat, dirksmama?

beste Dirksmama, kun je me die plek verklappen?

Ellen Wouters

Ellen Wouters

17-12-2008 om 10:28

Nou nou nou

Ik ben geen hondenliefhebber en al helemaal geen liefhebber van bullterriers, rottweilers en andere "sterke" honden. Ik zou inderdaad zelf nooit zo'n hond willen hebben.

Maar zolang die honden gewoon legaal zijn zie ik niet waarom Hondenliefhebber zo'n hond niet zou mogen hebben. Dat andere mensen zo'n hond niet leuk vinden, tsja, ik heb ook de pest aan brommers maar andere mensen mogen nou eenmaal brommer rijden. Als Hondenliefhebber haar Stafford (of hoe heet dat beest) leuker vindt dan een labrador dan mag ze die hebben, klaar.

Mijn persoonlijke waarneming is trouwens dat de eigenaars van zogenaamde vechthonden hun honden vaak beter onder appél hebben dan eigenaars van zogenaamd "lieve" honden. Want zij wéten dat de hond verdraaid goed zijn plaats moet kennen.
Die "lieve" honden worden minder strak opgevoed dan "vechthonden", omdat ze er goeiiger uitzien. Yeah right. Ik heb meer last van springende en likkende "gezinshonden" dan van "vechthonden".

Groet, Ellen

Jose van Polanen

Jose van Polanen

17-12-2008 om 11:36

Appel

Wat Ellen zegt valt mij ook wel eens op, al joggend. De vierkante kaken op vier angstaanjagend gespierde poten zijn gemiddeld gehoorzamer dan de terriërs, teckeltjes en langharige schattebouten. Vooral terriërs hollen met je mee, als de baas al bereid is ze te roepen slaan ze er vaak geen acht op.
Maar nogmaals, je pikt de stomme eigenaren er ook zonder op de hond te letten uit. Het zijn degenen die hun communicatie op de lastig gevallen medemens richten in plaats van op hun hond. Terwijl het toch die laatste is waar ze mee bezig horen te zijn.
groet,

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.