Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Lassie

Lassie

15-12-2008 om 19:08

Waarom nemen mensen (vecht) honden?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Jade

Jade

17-12-2008 om 12:48

Ja maar ja maar,

Lassie: "Je wéét dat veel mensen een bepaald soort honden "enge" honden vinden, maar tóch neem je zo'n hond..?"

Als ik een rottweiler prachtige honden vind en ik wil heel graag een rottweiler, dan neem ik een rottweiler.....als er mensen zijn die dat enge honden vinden jammer dan.......)

Een familielid heeft jaren een keeshondje gehad......wat een kr*ng van een beestje was dat zeg, bij het opstaan had je grote kans dat ie in je broekspijp hing. En in een wachtkamer van onze dierenarts zat een man met een pitbull......wat een schat van een hond was dat. Ze kwam naast me zitten, keek me aan met die prachtige hondenogen en ik was verkocht

Bij herdershonden hou ik reserve, maar dat komt door een nare ervaring toen ik een kind was. Zou die nare ervaring door een labrador komen dan zou ik daar mijn reserves tegen hebben.

Wij hebben 2 honden, een blonde labrador en een kruising tussen een husky en een labrador-achtige hond. Mijn kinderen mochten niet alleen met de hond spelen (zeker geen trekspelletjes die ze zouden verliezen), mochten ze niet alleen uitlaten......daar hebben wij ons strikt aan gehouden. Mijn jongste mag de honden nog steeds niet alleen laten, maar de oudste wel (hij is 14 en biezonder groot).

En het maakt zeker uit hoe je met je hond omgaat. Niet iedereen leest zich in het karakter van hun hond of weten hoe ze een hond op moeten voeden. Dan heb je een hele grote kans valse krengen te kweken.......

Jade

Jade

17-12-2008 om 12:54

Correctie:

"Mijn jongste mag de honden nog steeds niet alleen laten,..."

Ik bedoel ze mag de honden nog steeds niet alleen UITlaten.......alleen laten mag natuurlijk wel

Jade

Jade

17-12-2008 om 13:00

Hmmm.....

Lassie: "Zelfs als ze blaft raken mensen niet van streek, maar blijven lachen naar haar."

Ik vertrouw honden niet die naar me blaffen......daar loop ik liever met een boog omheen. En jij laat je hond dan blaffen en doet daar niks aan??

Als ze blijven blaffen kan dat aangeleerd gedrag zijn (´als ik blaf en ze aaien mij dan ga ik de volgende keer weer blaffen, want dit is leuk´) of ze voelen zich onbehagelijk of willen hun territorium verdedigen.......in ieder geval vind ik het biezonder onprettige honden, die blijven blaffen naar je......

Tesse

Tesse

17-12-2008 om 13:49

Hier

Wij hebben een kruising labrador stafford en onze moordmachine blaft eigenlijk nooit. Blijkbaar triggert hij wel van die kleine keffertjes om tegen hem tekeer te gaan. Op zich prima, want hij reageert daar niet op. Wat wel jammer is, is dat de keffer-eigenaren mij vervolgens boos aankijken, alsof mijn hond tegen die van hun tekeer gaat. Ik vind alle blaffende honden vervelend, omdat ik het gewoon een heel vervelend geluid vind.
Als de kinderen van Lassie hier zouden spelen, zit mijn hond overigens in de bench. Dat zit hij als om het even wier kind hier komt. Niet omdat ik bang ben dat hond (of kind van Lassie) iets doet, maar omdat ik geen zin heb om hond (en kind) continue in de gaten te houden. Als ik naar boven ga, en mijn kinderen zijn beneden, gaat de hond ook in de bench, niet omdat mijn hond een kruising stafford is, maar omdat honden en kinderen alleen nou eenmaal geen combinatie zijn.
Waarom we deze hond gekozen hebben? Toevallig hou ik erg van "stevige" honden, en een stafford is een ideale gezinshond (juist omdat hij zo hard is en inderdaad een hoge pijngrens heeft). En als ik iemand tegenkom, hou ik mijn hond altijd kort, omdat ik weet dat hij vervaarlijk overkomt (hij lijkt meer op een stafford dat op een labrador). Hij gaat nooit mee naar school (zoals de labrador-, golden retriever-, heidewachtel- en tekkeleigenaren dat doen), hij kent zijn plaats (nooit voor ons en onze onze -kleine- kinderen naar binnen, nooit eten voor wij allemaal gegeten hebben, de poezen mogen op de bank, hij niet en meer van dat soort dingen), en hij is consequenter opgevoed dan menig "lieve" hond. Het enige moment dat wij op moeten letten, is als er een hond naar onze kinderen gaat. Hier in het dorp mogen honden niet los (op enkele losloopgebieden na) maar daar trekt bijna niemand zich wat van aan. Mocht er dan zo'n loslopende hond naar onze kinderen rennen, gaat onze hond daar tussen staan, en kan ik mijn best doen om de niet luisterende, illegaal loslopende golden/border collie/labrador/poedel uit mijn buurt te houden.
Overigens ben ik nooit beledigd als iemand bang is van mijn hond, dat zou ik ook niet zijn als mijn hond een teckel was.

Hondenliefhebber

Ik ben het helemaal met je eens. Ik hou ook niet van Golden Retrievers en dat soort honden. Nou ja, ik vind in principe alle honden wel leuk maar om er zelf een te hebben, nee. Ik heb ook liever een "grote, gevaarlijke" hond. Nee, ze zijn niet gevaarlijk, maar zo worden ze wel vaak gezien.
En dat mensen dan met een boog om mij of mijn hond heenlopen, jammer voor hen. Dat zegt meer over de vooroordelen die die mensen hebben dan over de hond.
Toen wij onze rottweiler en later herder nog hadden liep er trouwens niemand met een boog om ons heen. Mensen (vaak met kinderen) vroegen wel of de hond niks deed maar als ik dan zei dat we zelf ook (toen nog 2) kinderen hadden en dat als de hond niet te vertrouwen was ik haar niet in huis zou hebben met de kinderen was het vaak gauw over.
Mensen die bang zijn voor honden zijn dat vaak voor alle honden, en daar moet je als hondeneigenaar begrip voor hebben vind ik. De vrouw van mijn vader is bang voor grote honden (en vind alles groter dan een malteser leeuwtje groot) dus als wij daar heen gingen ging de hond niet mee. En als ze hier kwamen ging de hond in de keuken. Maar rekening houden met de hele wereld gaat mij ook te ver.

Maylise

Maylise

17-12-2008 om 14:25

Hondenliefhebber

Nou alles terzijde maar om een golden retriever doorgefokt te noemen terwijl je zelf een bulldog hebt lijkt me overdreven. Mijn grote bezware tegen bulldog achtige honden is dat ze zo ver zijn doorgefokt dat ze vaak veel gezondsheids problemen hebben. Voor mij een reden om niet zo'n soort hond in huis te nemen. De eigenschappen waarop gefokt wordt (en ik heb het dus puur over het uiterlijk) vind ik wat dat betreft niet echt prettig.

Maylise

Maylise

Maylise

17-12-2008 om 14:31

En verder

Ik vind overigens de keuze voor elk legaal hondenras legitiem. Het enige verschil is natuurlijk dat de yorkshire terrier die bijt over het algemeen minder schade aan zal richten dan de Rottweiler die bijt. Niet dat die yorkshire geen hele vervelende wonden aan kan richten maar ik kan dat beestje wel van me afkrijgen als het moet. De rottweiler is daar te groot voor en dat kan hele lelijke gevolgen hebben. Overigens geldt dat natuurlijk ook voor de golden retriever of de schotse collie. Die zijn ook niet zo klein.

Maylise

Groene specht

Volgens mij heeft Dirksmama het over Indonesië (weet niet welk deel, ik vermoed Jakarta). Daar is men niet zo dik met honden (al staan ze meen ik bij bepaalde bevolkingsgroepen wel op het menu).

Wel ver, voor een hondenvrij bestaan, vrees ik.

Groeten,

Temet

Jade

Jade

17-12-2008 om 19:08

Lassie,

"Maar de teckel van mijn buurvrouw vind ik niet zo erg hoor."

Waarom niet?? Goed, die schop je zo weg als die hinderlijk in je broekspijpen wil hangen en dat lukt met een rottweiler niet zo gauw

Maar qua gedrag gedraagt die blaffende teckel hetzelfde als een blaffende rottweiler.........die teckel is dan ook niet te vertrouwen.

Lassie

hoi,
die vraag had ik al van je verwacht, je zoekt naar ellende namelijk( de vraag waarom mijn hond weg is )
mijn zoon heeft astma en bleek allergisch voor zowel de hond en de kat. met veel pijn heb ik ze weg moeten doen.

ik ga niet eens meer uitleggen waarom ik onze hond een geweldige hond vond.
ik wil je wel zeggen dat ik een hond kies die IK wil en niet eentje die door een ander geaccepteerd wordt en waar een ander neit bang voor is.

Ik ben voor alle onbekende honden op mijn hoede, zeker met mijn kinderen. ik hou zelf niet van herdershonden, door een slechte ervaring, maar ik weet dondersdgoed dat ze niet allemaal slecht zijn.

ik snap overigens nog steeds niet wat je nu eigenlijk wil...

Specht

Nu in de stad in Indonesie waar we wonen, maar eerder ook in de wijken in Nigeria en Gabon.

Het nare is dat je dus overal veel sneller intrapt als je in NL bent, omdat je het niet meer gewend bent.

Nette honden

Als ik om me heen kijk in NL dan heb ik de indruk dat 8 van de 10 hondeneigenaren gewoon niet geschikt is voor het houden van een hond, welk ras dan ook.

Een nette, goed opgevoede hond, die niet tegen je opspringt, je aflikt, blaft en wiens poep netjes in de vuilnisbak verdwijnt, dat vind ik een leuk beest.

Maar het merendeel van de baasjes neemt niet de moeite hun hond voldoende af te richten of, als africhten niet lukt het beest uit de samenleving te verwijderen.
En aan die nonchalance en het over die beeste praten als waren het kinderen met begrip of wat dan ook daar walg ik van.
En eerlijk gezegd heb ik de indruk dat een hond die weet hoe zich te gedragen ook gewoon beter af is als zo'n verwend poep-blaf-likmormel.

Tesse

Tesse

18-12-2008 om 07:54

Inderdaad dirksmama

Ik erger me wild aan veel hondeneigenaren, en da's totaal niet afhankelijk van het ras van de hond! En het zou buitengewoon prettig zijn als mensen voor ze een hond aanschaffen, ze eerst verplicht een weekje met een rolstoel door de straten moeten gaan. Geloof me, dan haal je het wel uit je hersens om de poep te laten liggen!

Kaaskopje

Kaaskopje

18-12-2008 om 10:27

Heerlijk

hoe dit soort draadjes altijd reacties oproepen die naar alle uitersten doorslaan.
Tesse, als je in een rolstoel zit zul je ongetwijfeld meer gericht zijn op ongemakken op straat dan ik als voetganger, maar werkelijk, ik kan uren over straat lopen zonder een hondendrol onder mijn voet te krijgen. Waarom is dat dan anders als je er met wielen over rijdt? Ik rij dan wel niet in een rolstoel maar ik zie wel eens iets te laat, ik heb al jaren niet in poep gestaan.

groene specht

groene specht

18-12-2008 om 10:33

Oja! (dirksmama)

Dat had ik moeten onthouden, ik herinner me nu een draadje over eten meekrijgen in een restaurant.
Maar even voor de Nederlanders onder ons: wat vies zijn de stoepen nu het niet meer vriest! Drollen van de hele week zijn opgespaard en overal op de stoepen uitgelopen.
Ik ben echt geen hondenvrezer of hondenhater. Maar het is zooooo vies, al die poep. Rondom de speeltuin hier om de hoek is het wel het ergst. Daarnaast ligt een kinderdagverblijf, met veel groen langs het hek. En een drollen daar, niet te min. De ouders die hun kinderen daar heen brengen, hebben ik-weet-niet-hoeveel creatieve bordjes en andere opmerkingen geplaatst om de baasjes op andere gedachten te brengen. Hoon is hun deel, naast uitspraken als "Hondenpoep is goede mest" en "Hij moet het toch ook kwijt?". Wij hadden een off the road kinderwagen met profielbanden, die we echt 2 x per week moesten schoonmaken.
Een rolstoelende vriend van ons vertelde hoeveel hondenpoepgrappen rolstoelers onder elkaar hebben.

Tesse

Tesse

18-12-2008 om 10:53

Kaaskopje

Als je in een rolstoel zit, krijg je het niet alleen aan je wielen, maar ook aan je handen. Dat jij geen poep onder jouw schoenen krijgt is jouw geluk. Ik wel. En ik kreeg het ook aan mijn handen, en da's vies.

Leonhard

Leonhard

18-12-2008 om 12:31

Bij ons geen poep

Nou ja, bijna geen poep, (vrijwel) iedereen heeft zakjes en ruimt het fatsoenlijk op, dus de mentaliteitsverandering heeft hier in ieder geval wel al ingang gevonden.

En wat de hondekeuze betreft, kiezen de meeste mensen honden eigenlijk vooral op grond van uiterlijk en/of uitstraling, en minder op karakter. We hebben een trimsalon en merken altijd weer hoezeer hondeneigenaren soms alleen oog hebben voor de uiterlijke verschijning van hun huisdier. Rasspecifieke karaktertrekken worden niet zelden bewust genegeerd.

Een andere konstante is het trainen van het dier: hoe kleiner de hond, hoe minder animo er is om het dier goed op te voeden (of daar tijd aan te besteden). Grote honden zijn vaak beter onder controle, niet zelden om puur praktische redenen - die schuif je immers niet zomaar terzijde.

En wat 'vechthonden' betreft: ik zag ooit een American Staffordshire heerlijk spelen met een pup van een ander ras - iets wat ik met mijn 'brave' Golden Retriever niet hoef te proberen, want die vreet pups voor z'n ontbijt. Dus tot zover de vooroordelen.

Problemen met honden? Zoek de eigenaar.

Stoken?

hoi,
sinilind leuk zo'n achter je posting,maar wat je schrijft vind ik minder grappig.
dus...alleen die types hebben een pitbull en...alleen die mensen ruimen dus hun poep niet op?

wat denk je van die kakkers in de betere wijken? die laten hun honden midden op de stoep schijten en ruimen het niet op.

de types die jij omschrijft hebben meestal veel meer liefde voor hun hond dan andere mensen

Lassie

Dat er alleen maar "dat soort" honden in het asiel bij jou in de buurt zitten, wil nog niet zeggen dat die honden ook alleen maar van "dat soort" mensen geweest zijn. Of zie jij persoonlijk wie welke hond het asiel in brengt? In alle lagen en klassen van de bevolking zijn mensen die slecht zijn voor hun honden en/of ondoordacht een hond in huis nemen. En in alle lagen en klassen heeft men "dat soort" honden.

Kaaskopje

Kaaskopje

18-12-2008 om 15:11

Dames toch

Waarom wordt het toch altijd zo'n haat en nijd discussie als het om huisdieren gaat?
Dat mensen in campingkostuum, gouden kettingen en een voorliefde voor stevige hondenkaken beter voor hun honden zorgen dan Jan Doorsnee vind ik net zo'n belachelijke opmerking als dat kakkers de zooi niet opruimen. Dit is sneren om het sneren en dat vind ik jammer.
De beginvraag vond ik best interessant. Waarom nemen mensen een hond die dusdanig is toegespitst op 'vasthouden en niet loslaten' dat het tot meer dan bij gezelschapshonden te verwachten onveilige situaties kán leiden? Wat is de meerwaarde van zo'n type hond boven een hond die niet zo'n karakter en niet zulke kaken heeft? Zijn er onder de rassen die niet gefokt zijn op sterke kaken geen robuuste honden die een minder onveilig gevoel oproepen?

Tesse

Tesse

18-12-2008 om 16:01

Kaaskopje

Ik heb mijn hond niet gekozen om het "vasthouden en niet loslaten", ik heb hem gekozen omdat het een kindvriendelijke familiehond is. Zoals al eerder gezegd, hebben deze honden een hoge pijngrens, dus mochten mijn kinderen een keer aan zijn staart trekken (wat ze uiteraard niet mogen, maar he, het zijn kinderen) of op hem vallen (wat ze uiteraard niet mogen) of in z'n ogen prikken (wat ze uiteraard niet mogen), is hij daar niet van onder de indruk (in tegenstelling tot de Engelse Spaniel van grootouders die behoorlijk uitviel -maar gelukkig niet beet- toen oudste struikelde en op z'n poot viel).
Natuurlijk weet je wat voor soort hond je in huis haalt, dus spelen wij geen trekspelletjes met onze hond en was "los" een van de eerste commando's die hij kende. Mijn hond loopt niet los, niet omdat hij andere honden pakt, maar omdat ALS hij vecht, hij z'n kop niet mee heeft. Als mensen keurig vragen of hun kind de hond mogen aaien, zeg ik: liever niet. Niet omdat ik bang ben dat mijn hond bijt, maar omdat ik niet wil dat hij naar ieder kind dat hij ziet loopt voor een aai. Dat mensen dan, na de uitleg waarom, beledigd hun kind wegtrekken, neem ik maar voor lief.
Je moet je bewust zijn van wat voor hond je in huis haalt (bij ieder ras trouwens!!), en wat voor uitstraling die hond heeft voor anderen, en daar moet je je aan aanpassen. Ik hou nou eenmaal niet van Malteser Leeuwtjes en aanverwante pluizenbollen (waarbij pluizenbollen liefkozend bedoelt is, voor ik iemand op het hart trap , en zeker niet van zenuwachtige keffertjes. Ik hou van zelfverzekerde, onverstoorbare honden, en sta stevig genoeg in mijn schoenen om onze hond onder appel te hebben. Mijn man loopt keurig in pak en heeft een stropdas om. Hij heeft geen oorbel of bomberjack, en dat hij niet zoveel haar heeft, is niet zijn keuze .
Waarom wij onze hond kozen? Hij is intelligent, lief voor kinderen, een aanhankelijke gezinshond. Natuurlijk zijn er meer honden met zo'n karakter, maar deze vonden wij toevallig mooi (het is een kruising en zijn oren zijn niet gecoupeerd, dus hij ziet er niet helemaal uit als een stafford).

Tesse

Tesse

18-12-2008 om 16:38

Lassie

Mijn kinderen mogen dat ook allemaal niet, en hebben dat ook nog nooit gedaan, maar toen wij onze hond kregen was de jongste net 2, en ik had niet de illusie dat zoiets nooit kon gebeuren, ook al ben ik er zelf bij. Mijn kinderen mogen overigens nooit bij de hond op de grond gaan liggen. Dat zouden ze ook niet mogen als ik geen harde hond had.

Sassefras

Sassefras

18-12-2008 om 17:34

Beetje late reactie, maar....

Hondenliefhebber, wat reageer je overdreven fel! Je hebt mij nergens horen zeggen dat ik jou honden 'moordmachines' zou vinden, volgens mij ben jij zelf de enige die dit woord in de mond neemt. Het lijkt zelfs zo te zijn dat jij zelf nog het meest last hebt van het vooroordeel in jouw hoofd dat 'iedereen' negatief over jou honden zou denken of voor geen enkele rede vatbaar zou zijn, zelf niet na jouw uitleg.
Wat mij persoonlijk betreft is dat dus klinklare onzin. Ondanks het feit dat ik het nogsteeds 'eng uitziende' en lelijke honden vind en om die reden alleen al nooit zelf voor dit type zou kiezen, ben ik er inmiddels wel van overtuigd dat daar niet automatisch een verrot karakter bijhoort. Ik vroeg enkel om wat meer uitleg over de reden van jou keuze voor deze honden ten aanzien van hun uiterlijk. Die heb ik inmiddels in niet mis te verstane bewoordingen van je gehad! Ik heb jou slechts geschreven welke indruk deze honden op míj maken, wat voor gevoel ík er bij heb, en dat is nu eenmaal mijn persoonlijke mening. Is mijn goed recht toch? Wat je kleine keffertje betreft, ik begreep de keuze van deze 2 totaal verschillende hondenrassen niet, maar ook dat heb je mij inmiddels uit kunnen leggen, en ook al op zo'n vriendelijke toon!
Ik wens je veel geluk met je honden, hondenliefhebber. Net als ik erg gelukkig zal zijn met mijn 2 'pluizebollen' hier in huis, en straks met mijn nieuwe 'doorgefokte haarbal'! Die overigens 'gewoon' van een verantwoorde fokker komt, aangesloten bij de rasvereniging, en goedgekeurde, HD-vrije ouders heeft. Zelf ben je dus blijkbaar ook niet bepaald vrij van vooroordelen...
Sassefras

Sassefras

Sassefras

18-12-2008 om 17:59

Pelle

'Logisch omdat de meeste mensen een boomertje willen! Die zijn dus zo weg uit het asiel. Zegt niks over hoeveel van die hondjes-met-hoge-aaibaarheids-en-bijt-factor in het asiel komen.'
Ik denk dat voor veel mensen het uiterlijk van een hond ook een héle belangrijke factor is voor de keuze voor een bepaald ras/soort. Zonder nu te ontkennen dat er ook vele honden met-hoge-aaibaarheidsfactor aggressief, vals bijtgedrag vertonen, kiezen veel mensen in eerste instantie voor een aaibaar en lief ogend huisdier. Dat is toch eigenlijk heel logisch verklaarbaar? Men valt nu eenmaal vaak niet op de, op het eerste gezicht, wat aggressief en bedreigend ogende hond. Misschien dat na wat meer uitleg en begrip er mensen zijn die alsnog kiezen voor een dergelijke hond in een asiel omdat ze hem een kans gunnen. En ik ben blij dat er ook dit soort mensen zijn, begrijp me goed. Maar ondanks dat zou het mijn keuze alsnog niet worden; het is niet mijn soort hond en ik blijf ze toch een beetje 'eng' vinden om dat uiterlijk. Misschien vergelijkbaar met het feit dat ik ook geen hagedis of slang zou aanraken/ aaien, ook al weet ik dat ze mij niets zouden doen. Ik kan gewoon niet voorbij gaan aan dat onbehaaglijke gevoel, en zo zullen er velen zijn. Ik vind ook niet dat je de keuze of voorkeur voor een meer 'aaibaar ogende' hond iemand kan aanrekenen, zelfs niet als dat betekent dat er meer van de door jou genoemde rassen in het asiel achterblijven omdat mensen liever kiezen voor dat 'schattige' Boomertje.
Sassefras
Sassefras

Sassefras

Sassefras

18-12-2008 om 18:27

Oké, duidelijk

Dat is inderdaad grote flauwekul. De meest schattige hondjes belanden door tal van oorzaken net zo hard in het asiel als de zgn. vechthonden, en voornamelijk doordat ze 'lastig' gevonden worden door gebrek aan opvoeding van de eigenaar. Maar de reden waarom mensen eerder een Boomer uit het asiel halen dan een 'vechthond', vind ik wel begrijpelijk. Hoe kortzichtig dat in vele ogen ook mag zijn...
Sassefras

Hondenliefhebber

Hondenliefhebber

18-12-2008 om 18:48

Reacties (deel 1)

Allereerst even een onzinverhaaltje uit de wereld helpen, een Stafford en/of Pitbull heeft geen kaken die op slot slaan als ze zouden bijten. Ja ze hebben heel veel kracht en laten moeilijk los als ze vast hebben, maar dat is niet door die zogenaamde klem die op hun kaken zit.

En dan nu reacties op de reacties hier:

Kaaskopje; Het maakt mij niet uit dat ik om de haverklap moet uitleggen dat mijn honden Staffies zijn en geen Pitjes. Ik kan er niet tegen dat ze vies kijken naar ze. Ik hou niet van herders (ben paar keer gebeten door een herder) en niet van kleine keffertjes (ondanks onze Chihuahua), maar ik kijk eigenaren van die honden ook niet vies aan omdat ik ze niet moet. Ik snap ook best dat mensen zich ongemakkelijk voelen bij mijn honden. Maar dat maakt niet dat ik daarom een ander hondenras neem. ;o)

Monique; Als je behoefte naar een Staffie te groot wordt, kom je maar een keer op de koffie hier ;o) Kun je je hart ophalen :o) En ot, beetje druk met werk momenteel (tijd van het jaar helaas) Maar verder is het prive gelukkig weer een beetje rustiger. En ja ik heb Hyves. Ik zoek je wel even op daar :o) Kan ik meteen zien hoe het met je oudste is. Haha een teckel. Inderdaad een groot verschil net als hier.

Pelle; Thanks voor je hart onder de riem :o) Ik was al bang dat iedereen tegen me is hahahaha En ik blijf net zo lang in de verdediging gaan als nodig is hoor :o) Dit hondenras is al lang genoeg in het verdoemhoekje gezet en dat moet nu maar eens klaar zijn! Kan me inderdaad nog herinneren dat jij als een van de weinigen toen voor me opkwam. Van mij mogen die mensen die commentaar hebben fijn op een onbewoond eiland gaan zitten, want ik ben niet van plan mijn hondjes weg te doen omdat zij ze niet willen accepteren. Gelukkig mogen de kruisingen nu ook weer. Scheelt een hoop ongelukkige baasjes en een hoop onnodig hondenleed. En toch zal onze volgende Staff weer in bezit zijn van een stamboom. Wij laten onze kinderen trouwens ook niet alleen met de honden hoor. Zelfs niet met die Chihuahua (is de enige die ik overigens niet vertrouw)

Dirksmamma; Ik ben een baasje die de poep opruimt! Zelfs die 3 keutels van die Sjiewafwaf van ons! Tja en honden onder de wapenwet laten vallen, persoonlijk vind ik het onzin.

Knurf; 'Om dezelfde reden als dat je voor een rood stoplicht stopt, en in de tram opstaat voor een oud dametje, en je 's ochtends als de wekker afgaat braaf opstaat om naar je werk te gaan. Zo is het leven, en zo houden we de samenleving voor iedereen een beetje gezellig en leefbaar.' Foutje!!!! Ik stop voor een rood stoplicht omdat dat van de wet moet (mijn hond is niet verboden bij de wet), in de tram sta ik op voor een oud dametje omdat ik dat beleefd vind en niet omdat dat zou moeten (waar staat dat?) en opstaan om naar mijn werk te gaan doe ik omdat ik anders geen baan meer heb en dus geen inkomen. Heeft verder niets te maken met het feit dat ik iets wel of niet tegen mijn zin doe. Dat zijn geschreven en ongeschreven regels. Leg mij eens uit waar staat dat ik een hond moet nemen die jij wel zou accepteren??????????????? Ach en mijn huis leegroven is WEL tegen de wet!!!!!!!!!!! Bovendien zou ik dat maar niet doen met 2 van die moordmachines bij mij in huis hahahahahahahahahhahahahahaha
Hondenliefhebber.

Hondenliefhebber

Hondenliefhebber

18-12-2008 om 18:49

Reacties (deel 2)

Lassie; JA je hebt verkeerde ideeen over 'dat soort mensen'en 'dat soort honden'!!!!!!!!! Natuurlijk zijn er 'van die types' die zo'n hond aanschaffen, maar er zijn ook zat 'gewone' mensen die naar het karakter van een hond kijken ipv alleen die kaken en spieren.

Ellen; bedankt!!!!! Jij snapt het tenminste (samen met nog een paar anderen ;o)) Onze honden blaffen (bijna) niet, willen wel graag naar andere mensen toe maar weten dat dat niet mag en luisteren dan ook naar ons!!!! Er zijn genoeg van die stomme Jack Russeltjes die in mijn honden hun oren, lippen -en waar ze maar kunnen- hebben gehangen. En mijn lieverds maar zielig naar ons kijken wat er nu weer allemaal gebeurt.

Lassie (ik reageer op volgorde van reacties) Mijn honden blaffen dus NIET!!!! Bovendien is het niet schattig als honden blaffen naar mensen. Jij schreef (ik geloof dat jij dat was) een aantal berichtjes terug dat mensen blijven lachen naar ze als ze naar ze blaffen? Belachelijk!

Jose; Amen!

Lassie (ja alweer) Ik moet je even corrigeren. Je kunt de pliessie bellen voor ELKE hond die agressief gedrag vertoont. Dat is de NIEUWE wet. De pitbullwet (die vanaf dag 1 vreselijk overdreven was) is namelijk dit jaar afgeschaft en geldt nu voor ALLE honden!!!!!!! En omdat je dus 1 slechte ervaring hebt met 'dat soort honden' denk je maar dat al dat soort honden zo'n aso eigenaar hebben? Begrijp me niet verkeerd hoor, ik vind dat ze die kerel op moeten sluiten en die hond een heropvoedingscursus of als dat niet mogelijk is, een spuitje geven. Dit soort gedrag maakt namelijk dat eigenaren als ik door mensen als jij vies aangekeken wordt.

Jade; "Wij hebben 2 honden, een blonde labrador en een kruising tussen een husky en een labrador-achtige hond. Mijn kinderen mochten niet alleen met de hond spelen (zeker geen trekspelletjes die ze zouden verliezen), mochten ze niet alleen uitlaten......daar hebben wij ons strikt aan gehouden. Mijn jongste mag de honden nog steeds niet alleen laten, maar de oudste wel (hij is 14 en biezonder groot).
En het maakt zeker uit hoe je met je hond omgaat. Niet iedereen leest zich in het karakter van hun hond of weten hoe ze een hond op moeten voeden. Dan heb je een hele grote kans valse krengen te kweken......." Kijk, daar zeg je wat. Mijn jongste mag ook niet alleen met de honden blijven, niet alleen uitlaten, geen trekspelletjes doen. Niet omdat ik bang ben dat ze mijn jongste bijten of kwaad zouden doen, maar omdat ze zo sterk zijn en een ongelukje in een klein hoekje zit! Mijn oudste kan dat ondertussen wel allemaal, maar dat is een grote tiener (groot in postuur en groot in leeftijd)
Hondenliefhebber

Hondenliefhebber

Hondenliefhebber

18-12-2008 om 18:50

Reacties (deel 3)

Lassie; "Ja, als het een rotweiler of een staffordshire terrier is die tegen je blijft blaffen (bijvoorbeeld) vind ik dat ook erg vervelend.
Maar de teckel van mijn buurvrouw vind ik niet zo erg hoor. En ook de fox van mijn vriendin vind ik niet zo vervelend als ze blaft als mijn vriendin de deur open doet voor mij. Of de drentse patrijs van de overburen, vind ik ook niet vervelend." Ik vind het van geen een hond goed dat hij blaft tegen me!!!! Wat een onzin zeg! Waarom zou het van een minder gespierde hond (want mijn honden zijn eigenlijk niet eens groot) wel goed zijn als ze blaffen en van een gespierde hond niet? Leg mij dat eens uit?

Lorwyn; Als iemand tegen mij zegt dat ze bang zijn voor honden en ze daarom ontwijken heb ik daar respect voor en hou ik mijn honden nog meer bij me dan ik normaal al doe. Ook lopen mijn honden niet los en mogen ze al helemaal niet naar kinderen/mensen toe met eten in hun handen. Ik zal dan ook nooit die mensen de schuld geven als mijn hond naar ze toe zou gaan om die reden. Jouw kind heeft recht om op straat iets te eten en mijn honden hebben daar maar uit de buurt te blijven. Helaas zijn er inderdaad eigenaren die zo reageren als wat jij hebt meegemaakt.

Tesse; Onze honden kijken ons altijd vragen aan waarom die keffertjes zo tegen ze tekeer gaan. Snappen er net als die van jou niks van haha. En mijn honden krijgen dan inderdaad de schuld van dat gekef van hun hondjes. En verder kan ik het alleen maar helemaal eens zijn met jouw getypte stukje.

EsmeePF; Ook voor jou, AMEN! Je schrijft het precies zoals wij het ook voelen. Als de honden niet te vertrouwen zijn, hadden we ze ook niet genomen. Helaas zullen we nog tegen veel van die onzinnige vooroordelen aanlopen zolang we van die 'gevaarlijke moordmachines' nemen. En natuurlijk houden we rekening met mensen/kinderen die hier komen. Is iemand bang, prima dan worden de honden even apart gezet desnoods. Maar in principe hoeft dat niet want als wij 'mand' zeggen gaan ze 'mand' en blijven ze 'mand'. Ook jij bedankt voor je hart onder de riem.

Maylisse; Golden R. is vaak doorgefokt!!!! En je moet ook maar leren lezen. Ik heb GEEN Bulldog. Ik heb 2 Staffordshire Bull Terriers. En dat zijn trouwens juist GEEN doorgefokte rassen. Vertel mij maar eens waar je dat gehoord/gelezen hebt. En gezondheidsproblemen? Welke dan? En gelukkig heeft iedereen een eigen smaak en mag dat in dit land ook(!) Wij hebben onze hondjes ook niet uitgekozen op hun uiterlijk. Wij hebben dit ras gekozen om het karakter! Lees de rasbeschrijving van een STAFFORD maar eens.

Annemir; Ik weet niet hoelang het geleden is dat je je diertjes weg hebt moeten doen, maar wil je er wel sterkte mee wensen. Het zijn dan wel niet onze kinderen, maar je bouwt er toch een band mee op. Bovendien snap ik ook niet helemaal wat lassie nou allemaal wil met die vraag van haar. Krijg het gevoel dat ze zin heeft om mensen met dit soort honden effe lekker af te zeiken :o( (zeg dus niet dat het zo is, maar het voelt wel zo)

Lassie; Nee echt duidelijk ben je niet. Leg het nog eens uit aub. Wat wil je nou bereiken met deze topic?
Hondenliefhebber.

Hondenliefhebber

Hondenliefhebber

18-12-2008 om 18:51

Reacties (deel 4)

Dirksmamma; Ja hooooorrrr daar gaan we weer. De hondenpoep. Zat er al op te wachten. Ga ik verder maar niet op in.

Tesse; Ik snap je frustratie helemaal! Wij ruimen de poep van onze hondjes altijd op. En laat ik nou laatst in de poep van een andere hond getrapt zijn. *kijkt boos* Dus kan me voorstellen dat het voor mensen in een rolstoel helemaal een punt is om boos over te worden! Maar geloof me, als alle hondeneigenaren de poep zouden laten liggen, kun je helemaal niet meer rondrijden hoor. Er zijn heus veel mensen die het wel opruimen. Sterker nog, als wij iemand zien met een hond en die ruimt de poep niet op krijgen ze stevig commentaar van ons (of we nou met of zonder hond lopen) Het is namelijk aso als je het laat liggen.

Sinilind; Blijf jij maar lekker generaliseren met je opmerkingen hoor. Zegt meer over jou dan over bomberjack, oorbellen en 'Pitbull' mensen.

Leonhard; Amen voor jou ook! Als je alleen al het verschil ziet tussen onze Chihuahua en onze Staffies. Die Chihuahua hebben we helaas niet zelf opgevoed in de eerste jaren en is een keffertje (al hebben we hem wel behoorlijk kunnen her-opvoeden gelukkig) en de Staffies zijn zoooooooo anders.

Lassie; En weer schrijf je onzin op! Alsof 'dat soort honden' alleen in een asiel terechtkomen. Nee ze worden gewoon minder snel in huis genomen omdat je nooit zeker kunt weten wat voor opvoeding (of gebrek daaraan) ze hebben gehad. Onze Staff-teef komt trouwens uit het asiel. De arme schat is 7(!) jaar als puppyfabriek misbruikt en toen ze niet meer kon produceren is ze gewoon op straat geschopt. Gelukkig denken asiels niet zoals jij (en sommige anderen hier in het draadje) en kreeg zij van hun een 2e kans. En mensekinderen wat ben ik daar blij om! Ze woont inmiddels alweer bijna 2 jaar bij ons in huis (samen met meerdere dieren en een jong kind) en het gaat geweldig met haar en ze heeft een moordkarakter (leuke woordspeling he? :oP) Nu jij weer met je opmerkingen over 'dat soort honden' en hun gevaarlijk zijn!

Esmee; Precies! Je zou mij eens moeten zien haha ik val niet onder die categorie 'dat soort mensen in trainingspak met accesoires'. Ben klein, rood, tenger, spijkerbroek (als ik niet in mijn werkkleding moet lopen) en draag alleen maar zilveren sieraden haha.

Kaaskopje; "De beginvraag vond ik best interessant. Waarom nemen mensen een hond die dusdanig is toegespitst op 'vasthouden en niet loslaten' dat het tot meer dan bij gezelschapshonden te verwachten onveilige situaties kán leiden? Wat is de meerwaarde van zo'n type hond boven een hond die niet zo'n karakter en niet zulke kaken heeft? Zijn er onder de rassen die niet gefokt zijn op sterke kaken geen robuuste honden die een minder onveilig gevoel oproepen?" Waarom moet er een meerwaarde zitten aan honden? Waarom mag ik niet gewoon van mijn Staffies houden? Waarom houdt iemand anders van die wollige honden? Wat is DAAR de meerwaarde van dan? Nogmaals, er zijn echt mensen die 'dat soort honden' verkiezen om hun KARAKTER en niet om hun UITERLIJK.

Tesse; Wij hebben ook voor de Staff gekozen omdat het lieve gezinshonden zijn (kan me niet schelen dat anderen dat niet zo willen zien) En ook wij zijn meteen begonnen met 'drillen'. Onze honden leerden ook als eerste: af, zit, lig, los, blijf en vooral NEE! (in willekeurige volgorde) En de oren van een (Engelse) Staff mogen niet eens gecoupeerd worden hoor ;O) Sommigen doen dat wel bij de Amerikaanse, maar ook dat mag eigenlijk niet. De Pitjes stonden bekend om hun gecoupeerde oren.
Hondenliefhebber.

Hondenliefhebber

Hondenliefhebber

18-12-2008 om 18:52

Laatste reacties (krijg je ervan als je een dag niet kan kijken

Lassie; Ik zal het je even uitleggen. Een hond met een hoge pijngrens zal niet snel piepen, happen of zelfs bijten als iemand (een kind bijv.) toevallig WEL aan staart, oren enz. zou trekken. Ik zou dat dus niet snel zeggen over zo'n 'lieve, aaibare (wanneer is een hond aaibaar?) gezinshond'. Snap je het nu? Owja, mijn kind mag dus niet op de grond liggen met welke hond dan ook. Wij leren onze kinderen namelijk ALTIJD boven de hond te blijven staan. Letterlijk en figuurlijk dus. Een hond (welke dan ook) kan zich namelijk machtig gaan voelen tegenover het kind en de macht proberen te grijpen. ELK ras heeft dat in zich zitten.

Sassefras; Ik reageer fel omdat ik dood-en-doodziek word van de vooroordelen!!!! En ik noemde het woord 'moordmachine'omdat iemand anders dat al eerder noemde. Was dus niet perse naar jou bedoeld. Als dat zo overkwam, sorry van mijn kant daarvoor. En nee ik heb niet het meeste last van die vooroordelen. Lees de andere reacties nog maar eens goed door! Dan zie je meteen dat die vooroordelen NIET in mijn hoofd zitten maar helaas werkelijkheid zijn! Ben misschien een beetje fel tegen je geweest, maar baalde erg van de ondertoon die ik las (maar ook ik kan dingen wel eens verkeerd lezen) over die 'enge honden met die valse oogjes enz enz waar jij over schreef. Tja en dat ik doorgefokte haarbal schreef was een misschien wel kinderachtige reactie op jouw in mijn ogen gemene omschrijving van mijn honden. Gevalletje van actie, reactie. En over erkende fokkers, ook die van mij komen bij een erkende fokker vandaan en zijn ziektevrij. En nee, na zoveel lullige reacties, ben ik ook niet meer zo vrij van vooroordelen. Ik heb even teruggelezen en zie dat ik dat misschien inderdaad een beetje (teveel) op jou heb afgereageerd. Daarvoor mijn excuses. (zie je, ben nog niet zo'n slechte hoor ;o)) Moest trouwens stiekem even lachen om jouw zinnetje: "Misschien vergelijkbaar met het feit dat ik ook geen hagedis of slang zou aanraken/ aaien, ook al weet ik dat ze mij niets zouden doen." We hebben hier ook een hagedis hihi.
Hondenliefhebber.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.