Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Lassie

Lassie

15-12-2008 om 19:08

Waarom nemen mensen (vecht) honden?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Sassefras

Sassefras

18-12-2008 om 19:41

Hondenliefhebber

Dank voor je reactie! Overigens hoeft de keuze voor een bepaald ras of soort niet alleen van het uiterlijk, of alleen van het karakter af te hangen. Beide in één hond is ook heel goed mogelijk hoor! Maar het blijft volgens mij ook een kwestie van smaak wat voor type hond je het meest aanspreekt...
Sassefras

Hondenliefhebber

Hondenliefhebber

18-12-2008 om 19:44

Sassefras

Geen dank ;o) (lol)
Uiteraard vind ik persoonlijk buiten het karakter van mijn hondjes (de Staffies dan) hun uiterlijk mooi ;o) En gelukkig heeft niet iedereen dezelfde smaak. Zou de wereld nog saaier maken dan het al is.

Hondenliefhebber

Hondenliefhebber

18-12-2008 om 19:47

Jetteke

Waarom noem je ze vechthonden? Deze vraag is eigenlijk ook voor anderen in dit draadje die ze vechthonden noemen hoor.
Daar ben ik nou nieuwsgierig naar. Het zijn namelijk geen vechthonden. Het zijn gezelschapsdieren en dat sommigen ze nodig hebben om indruk te maken zegt meer over die 'eigenaren' dan over de honden hoor.
Hondenliefhebber (heeft geen hond nodig (wat voor 1 dan ook) om een statement te maken. Kan ik best zonder die zogenaamde vechthonden)

Tesse

Tesse

18-12-2008 om 20:28

Lassie

Dat heeft niets met de soort te maken. Je moet dat bij geen enkele hond doen. Ik kan ook bij mijn hond gaan liggen zonder dat hij iets doet, maar ik doe dat niet, want ik ben zijn baas. Een baas gedraagt zich per defenitie niet onderdanig aan de lagere in rang. Jij kunt wel denken dat jouw honden dat niet zo zagen, maar zo denkt een hond. Iedere hond.

Sassefras4

Sassefras4

18-12-2008 om 20:55

Lassie

Jouw weerzin tegen het soort honden die jij als 'vechthonden' betitelt is puur gebaseerd op het uiterlijk van dit soort honden, niet op het karakter. Google inderdaad maar eens op het ras van Hondenliefhebber, en je zal je verbazen. Het zal, zoals ik al eerder aangaf, ook nooit mijn type hond worden, maar aan het karakter zoals beschreven, zal het niet liggen. Wat wel aan te merken is, is dat ze blijkbaar niet erg dol zijn op andere, vreemde honden. Maar dat is één van mijn Boomers ook niet...
Sassefras

Hondenliefhebber

Hondenliefhebber

18-12-2008 om 21:07

Pelle

Leuk dat je nick de naam van je hond is :o) En je het zijn geweldige beesten met een goed karakter :o) Ik zou het niet eens leuk vinden als je alleen insprong omdat je ze zo mooi vindt haha. Jammer dat jullie hond al verpest was voor hij bij jullie kwam. Maar je ziet maar dat ze een sterk karakter hebben. Als dat niet zo was geweest, had hij misschien wel door kunnen bijten. Wat ik heb gemerkt van Staffies is dat ze heel goed terugveren als ze ernstig mishandeld (of iets dergelijks) zijn geweest. Kijk maar naar mijn teefje. In elkaar geschopt, als puppyfabriek misbruikt, scheef bekkie doordat ze mishandeld is geweest en nog steeds vreselijk lief en dankbaar dat ze nu hier woont.
Hondenliefhebber

Lassie nog een keer

welk asiel is dat? weet ik waar we moeten gaan kijken als we weer aan een hond toe zijn...

Hondenliefhebber

Hondenliefhebber

18-12-2008 om 21:15

Lassie

Ja ik merk dat jij heel veel verstand van honden hebt. Je hebt gewoon geluk gehad met lieve honden. Goed voor jou. Maar een hond (WELK RAS DAN OOK) heeft het nodig dat iemand de leider is en in een gezin is dat toch echt de volwassene aldaar. En ik ben ook geen hondenfluisteraar (al fluister ik wel eens wat in de oren van mijn hondjes) maar ik weet wel wie de baas is in huis en dat weten mijn hondjes ook.
En ook ik kan lekker rollebollen met mijn hondjes, touw/botje/ander speeltje uit hun bek trekken zonder dat ze me wat aandoen. Mijn kinderen kunnen dat ook. De enige reden dat ze dat van mij niet mogen (de jongste dan) is dat Staffies nou eenmaal bloedsterkt zijn en mijn jongste omver kan trekken waardoor jongste valt of zo. En elke hond zal in zijn leven minstens 1x proberen de macht te pakken. Dat hoeft niet perse meteen bijten te zijn. Kan ook door lekker dwars te zijn om maar een dwarsstraat te noemen.
Het leuke is namelijk dat jij je misschien niet ziet als hond, maar jouw hond in zekere zin wel. En geloof het of niet (doe je vast niet) IEDERE hond heeft behoefte aan leiding.
Maar ik merk al dat jij er zoveel verstand van hebt dat ik maar geen poging meer onderneem jou iets te leren over honden en dan voornamelijk het ras wat ik in huis heb en waar jij je vooroordelen over hebt.
Hondenliefhebber.

Hondenliefhebber

Hondenliefhebber

18-12-2008 om 21:22

Sassefras

Bedankt!
Het leuke is dat mijn reu dol is op andere honden en met zijn bijna 4 jaar nog net zo gek als een deur is als toen hij pup was en dus ook nog steeds graag wil spelen met andere honden.
Mijn teef is een ander verhaal. Die heeft de behoefte om stoer te doen tegen andere honden. We vermoeden dat dat is omdat ze denkt mij te moeten verdedigen. Ik ben de persoon die haar uit het asiel heb gehaald en ze hangt ook ontzettend aan me. Ook kan het komen omdat ze alleen maar slechte ervaringen heeft met andere honden. Voor zover wij weten is het enige contact wat zij met andere honden is gewend, dat van de reu die bovenop haar moest omdat ze weer pups moest werpen om de 'baas' geld te laten verdienen. Als ze de hond in kwestie dan een aantal keer heeft gezien is het voor haar ook ok. Het is dan geen bedreiging meer.
Die maffe Sjiewafwaf van ons is eigenlijk de enige die niet met andere honden om kan gaan. Eigenlijk alleen zijn 2 Staffordvrienden. Hij is gek op dat soort honden vreemd genoeg. Hoe 'aaibaarder' een andere hond eruit ziet, hoe groter zijn hekel daaraan lijkt wel haha.
Uiteraard keuren wij elke vorm van dominantie naar andere honden van geen van onze 3 honden af en handelen daar ook naar. (voor mensen dat weer verkeerd lezen ;o))
Hondenliefhebber.

Hondenliefhebber

Hondenliefhebber

18-12-2008 om 21:26

Correctie

Uiteraard keuren wij elke vorm van dominantie naar andere honden van geen van onze 3 honden af en handelen daar ook naar. (voor mensen dat weer verkeerd lezen ;o))
Moet zijn
Uiteraard keuren wij elke vorm van dominantie naar andere honden van geen van onze 3 honden goed en handelen daar ook naar. (voor mensen dat weer verkeerd lezen ;o))

Hondenliefhebber

hoi,
wij hebben onze hond en kat in januari weggedaan. het verdriet slijt,maar we praten nog vaak over ze.
vooral over de hond. zo lief, zo gaaf. alleen jammer dat anderen bang voor hem waren,duh!

Hondenliefhebber

Hondenliefhebber

18-12-2008 om 22:37

Annemir

Wat sneu voor jullie zeg :o( Ik hoop dat ze bij leuke huisjes terecht zijn gekomen zodat dat in ieder geval voor jullie ook prettiger voelt. Je snapt denk ik wel wat ik bedoel.
Ach en die angst, dat is angst voor het onbekende ga ik me nu maar voorhouden. Dat is in dit draadje wel heel duidelijk gebleken ;o)
Hondenliefhebber.

Hondenliefhebber

Hondenliefhebber

18-12-2008 om 22:42

Sassefras

Ik ben blij dat je bent gaan googlen op dit hondenras. In ieder geval 1 persoon die nu toch wel anders over dit ras denkt :o)
Uiteraard snap ik dat het nog steeds niet jouw soort hond is, maar je kijkt er nu in ieder geval anders tegenaan.
Daar ben ik blij om!
Hondenliefhebber.

Hondenliefhebber

Hondenliefhebber

18-12-2008 om 22:46

Lassie jammer

Jammer dat je weer alleen het ENIGE negatieve uit de hele beschrijving eruit pikt.
Maarja, dat zegt meer over jou dan over de Staffordshire Bull Terrier!
Hondenliefhebber.

Hondenliefhebber

Hondenliefhebber

18-12-2008 om 22:49

Noge even dan lassie

Tis toch jammer dat mijn zogenaamd gevaarlijke vechthond altijd lastig gevallen wordt door van die zogenaamd lieve huishonden. (soms zelfs aangevallen) Of van die geinige Jack Russeltjes. En dat zijn nou nooit eens Staffies of andere bullen of zogenaamd gevaarlijke vechthonden.
Tja..
Hondenliefhebber

Hondenliefhebber

Hondenliefhebber

18-12-2008 om 23:01

Maar lassie

Een Stafford is ook niet bijterig naar andere honden. En ze blaffen zo goed als nooit, luisteren perfect. Dus eigenlijk is de Stafford hét perfecte hondenras hihi.
Hondenliefhebber

Sassefras

Sassefras

18-12-2008 om 23:01

Lassie

Ons Boomer-reutje (kruising shit-zu x king charles spaniel) is binnen een schat van een hond, en zal de kinderen nooit iets doen. We kunnen er alles mee, echt waar, en ook met de andere dieren gaat het prima. (Hij is de beste vriendjes met één van de katten en ze kunnen ook echt niet zonder elkaar) Maar buiten aan de lijn gedraagt hij zich toch, zo klein als hij is, behoorlijk dominant naar vreemde honden toe. Na een correctie loopt hij dan wel door, maar hij probeert het toch telkens weer. (voornamelijk blaffen op een dreigende manier) Gelukkig is hier nog nooit een hond of eigenaar van onder de indruk geraakt!
Wat ik er maar mee wil zeggen is dat iedere hond dominant gedrag kan vertonen in bepaalde situaties, ook al staat een soort of ras hier niet meteen om bekend. Misschien heb jij tot nu toe gewoon mazzel gehad met je honden tot nu toe?
Sassefras

Sassefras

Sassefras

18-12-2008 om 23:03

Ach...

Het is al laat, dus let maar even niet op de fouten in de laatste zin...

Sassefras

Sassefras

18-12-2008 om 23:15

Schotse collie

Zo heb ik een Schotse Collie gekend, (van een ex, héél lang geleden) ook een schat op het eerste gezicht, die in huis mensen aanviel als iemand over hem heen stapte als hij in de weg lag. Wat kan 'zo'n lieverd' dan opeens veranderen van een schoothond in een aggressief monster...
Ras zegt écht niet alles, Lassie. Zelfs niet bij een Collie. (of Windhond, die ik trouwens nog veel lelijker vind dan een Stafford Bull Terriër, maar dit geheel terzijde...)
Sassefras

Hondenliefhebber

Hondenliefhebber

18-12-2008 om 23:34

Lassie

"En ik vind windhonden prachtig! En heel fijn om om je heen te hebben. Ze zijn ongelooglijk lief, trouw, zachtaardig, voorzichtig en slim. Wij hebben er eentje aangeschaft vanwege het vreselijk lieve karakter. Een windhond blaft niet, zeurt niet, gromt niet, maar hypnotiseert je met de ogen."
Zet Stafford neer op de plek waar jij windhonden schreef en je hebt de Stafford omschreven. Ok echt voorzichtig zijn ze niet ;o) Zijn vrij ontstuimig op een leuke, vriendelijke manier.
Ik kan jou echt niet aan je verstand brengen dat Staffies en andere Bullsoorten echt niet zo eng en gevaarlijk zijn als jij denkt he?
Jammer dat je (in mijn ogen in ieder geval) zo kortzichtig en bevooroordeeld bent en blijft.
P.s. Ik vind windhonden eng. Maar dat terzijde :o)
Hondenliefhebber.

Kaaskopje

Kaaskopje

19-12-2008 om 01:13

Lassie

Ik ben ook geen A-hond, zoals zoveel mensen schijnen te denken daat je je met honden moet gedragen. Die inzichten van de laatste tijd hang ik niet aan. Daar heb ik helemaal geen hond voor en mijn kinderen al helemaal niet.
Hoezeer je het ook verafschuwt is het toch echt beter dat jij voor de hond de roedelleider bent. Je moet zijn etensbak kunnen weghalen zonder dat hij gaat grauwen en snauwen. Je moet op zijn slaapplek mogen komen. Kortom het moet duidelijk zijn dat hij opzij moet stappen voor jou.
En, niet aan jou gericht eigenlijk, ik denk dat dit, gebrek aan goed leiderschap, toch een deel van de reden is waarom dit soort honden in het asiel belanden. Uit de omschrijving blijkt dat een hond als een stafford duidelijkheid nodig heeft. Die grote man of vrouw is mijn baas, klaar uit. Er zijn teveel mensen die dat onderschatten.

De enige staff die ik kende

Was als een lammetje. Maar die had dan ook een baasje die haar goed opvoedde!

Wat mij stoort is dat 8 van de 10 hondeneigenaren die ik ken de honden NIET goed opvoed, en z'n leven laat leiden door de hond. Dat ze goedvinden dat hun honden zich schorblaffen, op van alles en nog wat afspringen of opspringen, poepen waar ze willen, noem maar op.
En vooral bij van die ADHD-terriertjes levert dat irritante mormels op. En dat terwijl ook dat gewoon leuke honden kunnen zijn.
Al hoe ik nog steeds liever geen zoogdier van zo'n formaat in mijn huis. Zijn we te allergisch voor en ik vind hondenlucht niet lekker.

Monique

Monique

19-12-2008 om 07:58

Windhonden

Ik dacht altijd dat eigenaren van windhonden vreselijke mensen waren omdat ze hun hond mishandelden! Waarom? Ik heb altijd zo met die honden te doen: ze maken een hele angstige indruk, staart tussen de benen, trillerig. Nee, niet mijn soort hond en dan heb ik het nog niet eens over hun uiterlijk!
Zo zie je maar, ieder z'n meug :o)

Leonhard

Leonhard

19-12-2008 om 10:21

Roedelleider...

Honden zijn niet democratisch. Honden zijn roedeldieren met fascistoide trekjes: zij kennen geen gelijken, alleen meerderen of minderen binnen hun groep. En dat geldt echt voor ALLE honden, of je daar als 'mens' nu een boodschap aan hebt of niet.

Overigens: wat kinderen betreft lopen de schattingen uiteen, maar ruwweg alle kinderen onder de 12 - 14 jaar worden door honden hoe dan ook als mindere in rang beschouwd. Dat sommige honden de indruk wekken door kinderen doodgeknuffeld te kunnen worden, doet daar niets aan af. Een van de ouders moet dus weten en accepteren dat hij/zij de baas is, en het niet vervullen van die rol kan (chargerend, ik weet het) beschouwd worden als een vorm van emotionele verwaarlozing. Een hond WIL namelijk een duidelijke plaats hebben in een groepsverband, anders voelt hij zich niet gelukkig. En neemt desnoods zelf de leiderrol in handen.

De meeste bijtincidenten in onze trimsalon hebben we trouwens met kleine honden, dat tart echt de verbeelding. Ook met boomers. Met de groten daarentegen geen centje pijn. En oh ja, windhonden, in ons geval de Ierse Wolfshonden van enkele van onze klanten, dat zijn ronduit schatjes!

Over de hond heen stappen

Je moet niet over een hond heen stappen. Honden zouden gewoon aan de kant moeten gaan of verteld moeten worden dat ze aan de kant moeten gaan.
Zoals hondenliefhebber (geloof ik) al zegt: iedere hond heeft behoefte aan leiding.
Ik vind dat een hond (hoe lang je hem ook hebt en hoe lief hij ook is) nooit het idee moet krijgen dat hij boven jou of een ander staat. Als je steeds rekening met ze houdt en ze maar laat liggen terwijl ze duidelijk in de weg liggen kunnen ze dat idee wel krijgen. Weer een kwestie van opvoeding dus: de hond moet aan de kant, niet zijn baas of een ander persoon in huis.

Lassie

Tja, zover had ik nog niet nagedacht. Dan moeten we maar gewoon weer goed zoeken als we weer een hond willen

In de mand

onze grote, gevaarlijke, altijd bijtende vechthond
was superlief voor de kinderen. iedereen en alles mocht in zijn bak komen. ze speelden er zelfs in.
we hebben hem geleerd dat kinderen wel eens vanaf achteren komen als hij aan het eten is. hij deed nooit wat.

lassie..je bent erg overtrokken en wat dit betreft zeer naief. maakt niet uit, je bent wie je bent.

ik ga je niet meer aan je kleine verstand brengen hoe fout je het hebt

Knap

hoi,
knap dat je je eigen spelfouten kan lezen, of heeft iemand je geholpen?

Hondenliefhebber

Hondenliefhebber

19-12-2008 om 17:31

Lassie

NIEMAND in dit draadje komt door die betonnenplaat heen die jij zo zorgvuldig voor je kop hebt geplaatst!
IK heb OOK honden waarbij kinderen (de mijne en van anderen) de flos af kunnen pakken, de etensbak kunnen pakken en in de mand kunnen ploffen. (waarom blijf je er trouwens op hameren dat JIJ tenminste honden hebt waarbij... die.... enz. MIJN honden zijn ook LIEF wat JIJ ook schrijft) Mijn hemel, wat ben jij erg zeg bleh) IK laat het alleen niet toe! Niet bij dat kleine keffertje van me en niet bij mijn Staffies. De mand is van de honden en het bed van mijn kind is het bed van mijn kind. Daar mogen de honden niet komen.
Hondenliefhebber.

even zo

even zo

19-12-2008 om 19:44

Uh lassie

Ik heb altijd op hondenscholen en fokkers gehoord dat je nooit, maar dan ook nooit een bot, flos of iets dergelijks uit de bek van een hond moet trekken of een bak met eten ineens weg mot trekken terwijl hij eet.
Wil je dat de hond het bot loslaat, dan moet je het afruilen met iets lekkers. Zodra je hond het bot/flos laat vallen voor het lekkers, haal je het weg.

Dit heb ik dus van mensen die al ruim 30 jaar honden trainen en fokken.

De mand/bench is van de hond en daar moeten geen kinderen in ploffen. Dat is het domein van de hond net zoals de hond niet in het bed van je kind mag springen en slapen.

Een kind kan nooit en te nimmer de baas zijn over een hond. Een hond ziet een kind niet als een mens maar als een apart wezen is mij uitgelegd. Daarom moet je altijd oppassen met kinderen en honden en ze dus ook nooit alleen laten.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.