Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Eerste keer kijkers in te koop staand huis; ik word er zo gestresst van!


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Dees 68

Dees 68

26-01-2009 om 19:03

Niet smeken...

Maar gewoon een leuke wervende tekst over je huis maken en die rondsturen. Waarom niet?
Wel is er wel iemand die via via iemand anders kent die op zoek is naar een huis als dat van jullie en dan zijn er twee partijen geholpen!
En ik weet wel dat in deze marktsituatie die kans wel een stukje kleiner is, maar niet geschoten is altijd mis toch.

Dus ik zou dat zeker doen (rondsturen). En daarnaast misschien ook nog een advertentie op het prikbord in de supermarkt, en op je werk ofzo?

Dees 68

Dees 68

26-01-2009 om 19:05

Wel moet zijn

Wellicht (dus Wellicht is er wel iemand die....)
Ik type zo snel dat ik halve woorden mis .

Mare

Mare

28-01-2009 om 18:32 Topicstarter

Kijkers van vorige week komen voor 2e keer!

Dat lijkt me een goed teken toch?

Overigens Dees 68, je tekst was wel duidelijk hoor, ik had er eerlijk gezegd overheen gelezen. Ik mis bij het lezen dus ook een half woord, haha.
Ja, ik heb idd ook op mijn werk de contactpersonen van de overige bedrijven (zitten in bedrijvenverzamelpand) gemaild met mededeling. Ik werk nl 5 minuten van m'n huis, en er zijn recent 2 nieuwe bedrijven gekomen dus wie weet??

En ik heb 't op m'n hyves pagina gezet... je weet maar nooit!

Deze mensen waren er vorige week donderdag al, stel met 3 kinderen. Wij hebben 5 slaapkamers, 3 normaal tot groot, en 2 kleine. Wij hebben die 2 kleine in gebruik als kantoor (zolder) en hobbyruimte (1e verdieping). Op zolder hebben we een heel grote kamer waarvan de muur dus niet in de nok staat maar er een heel eind erdoorheen. Daardoor 1 heel grote kamer (voor oudste dochter) en kleiner kantoortje.
Zij willen drie grotere slaapkamers voor de kinderen, dus bespraken vorige week al of muur zolder (is gipsmuurtje) verplaatst kan worden. Misschien dat ze daar nog naar komen kijken? Vorige week vertelde makelaar dat ze naar nog 2 huizen hier in de buurt hadden gekeken. Weet niet of ze daar ook nog een 2e keer heengaan?? Brrrr.... ik vind het maar spannend.

Wel leuk is dat ze perse voor het Open Huis wilden (is hier as zaterdag). Lijkt me goed teken maar ja..

We blijven hoopvol gestemd. En nu al weken in een HEEL schoon en opgeruimd huis. Ik heb al een aardige routine; alle bakjes met troep uit de badkamer in mijn kast, de ochtendjassen van de badkamerdeur in kast man, etc. Haha (nou ja, snifsnif).

Fingers crossed!!

ishtar

ishtar

28-01-2009 om 20:26

Hee, goed nieuws!

Ik zal duimen. Wanneer komen ze?

Wij hebben ook goed nieuws! Morgen kijkers! Heb net het huis gepoetst! (en (veeeel)blad geharkt, en nu dus spierpijn!)

Mare

Mare

28-01-2009 om 22:27 Topicstarter

Hee ishtar, dat is geweldig!

Toch ineens weer beweging in de markt. Onze makelaar zegt dat er, heel voorzichtig, weer beweging begint te komen. Iets meer bezichtigingen, er worden weer wat huizen gekocht... wij hopen het zeer!

Ik duim ook heel erg voor jullie, wat zou dat ongelofelijk fijn zijn na al die tijd! En ja ook hier, zitten we nu tikje verdwaasd in al weer zo'n schoon huis. Ik wil de kinderen haast verbieden om te plassen ... haha.
Onze kijkers komen morgen om 12.30 uur. En die van jullie? Weet ik hoe laat ik moet duimen...

Ik heb vorige week The Secret er op losgelaten. Positief visualiseren dat de situatie al zo is als je wilt.
Dus; (voor vorige week donderdag de kijkers kwamen) de 1e kijkers zijn een stel met kleine kinderen, ze zijn erg enthousiast. Ze komen met een 1e bod van 335.000, wij komen terug met 345.000, uiteindelijk worden we het eens op 340.000. Overdracht juli/augustus. Ze zijn erg blij met ons heerlijke huis .
En tsja...

Nu even voor jou. Ishtar heeft morgen kijkers. Ze vinden het huis erg leuk, en zeer redelijk geprijsd. Ze doen een eerste bod wat eigenlijk al acceptabel is. Makelaar adviseert om toch tegenbod te doen, en uiteindelijk komen ze elkaar halverwege tegen.

Wij blij, onze kopers blij, win-win situatie

Laat even weten hoe het afloopt, ok?
Ga ik nu in mijn opgeruimde slaapkamer liggen zonder de trouw- en kindfoto's, met de drie oh zo verantwoorde plantjes op het hoofdeinde....

ishtar

ishtar

29-01-2009 om 09:06

Mare

Ik kan me helemaal in die visualisatie van jou vinden!
Toen ik gisteren zoons kamer aan het opfrissen was heb ik ws de kijkers gezien. Ze waren erg vrolijk, dus da's een goed teken.
Ze komen vanmiddag om 2 uur. Ik ben blij dat het wat zonnig is, dat is goed voor een positief gevoel (bij de meeste mensen)
duimduimduim

Ishtar

oh ik duim duim duim! zou het gewoon helpen dattie op de post zit???? (inside joke)

ishtar

ishtar

29-01-2009 om 10:50

Kroet

dat dacht ik ook

Mare

Mare

29-01-2009 om 10:56 Topicstarter

Sophie en kroet

.. nou ben ik wel benieuwd naar dat insiders grapje natuurlijk

En ja, ook ik ben erg blij met dit mooie weer. Vorige week goot het werkelijk tijdens de bezichtiging, en met dit weer ziet het er veel leuker uit.

Maar Sophie, toen ik het laatste rondje liep (geen vuile onderbroeken naast de wasmand? haha) vond ik het toch weer moeilijk. Dubbel hoor, je hoopt zo dat het verkocht wordt en tegelijkertijd krijg ik dan een soort paniekgevoel van dan niet meer terugkunnen. Wat kolder is, want morgen passeren we bij de notaris voor het nieuwe huis en dat is ook echt geweldig. Jaren naar gezocht. Maar toch, maar toch.
Dit huis is zo geweldig. Jongste geboren, oudste heerlijke tijd gehad met een straat vol vriendinnetjes, en zo fijn gehad als gezin.
Het gevoel (oh wat overdreven denk ik dan zelf) dat het huis goed voor ons 'gezorgd' heeft....

Nou ja. Tikje sentimenteel. Grote stappen zijn dit hoor, zo'n huis (ver-)kopen! Vorige keer kwamen we van een flat waar we (ik zwanger van nr 2) echt wel klaar mee waren dus het was alleen maar positief. Nu is het heel erg dubbel steeds.

Maar; hier gaan om 12.30 (ik) en 14.00 uur (Ishtar) alle positieve vibes de lucht in !!!!

Opmerking

allereerst: heel veel succes aan de verkopers! Dan hoorde/las ik laatst een opmerking die ik wel heel treffend vond:

Je verkoopt je huis, niet je leven, dus wég met alle persoonlijke spulletjes/foto's etc.

En wellicht is dat ook een opstekertje voor de moeilijk-vertrekkers, het is slechts je huis dat je verkoopt, niet je leven!

Groetjes,
Jons

Vooruit dan mare

wij moesten verhuizen omdat man een baan had gevonden ten zuiden van Londen en we woonden in Cambridge. Huis stond (in augustus 2007) te koop, net toen hier de markt enorm begon in te zakken, dus het raakte maar niet verkocht. man zat al paar maanden door de week in een B&B dus we waren niet echt blij. Net na kerst vertelde iemand dat je een jozef beeldje omgekeerd in de grond moet begraven onder het verkoopbord. Ik niet te beroerd, via internet in de uitverkoop een kerststal op de kop getikt en jozef begraven. En ja hoor, een paar weken later verkochten we het huis. Misschien toeval, wie weet. NU heb ik die jozef naar ishtar opgestuurd, hopelijk werkt bij haar het 'toeval' ook!
Misschien kun je het ook proberen......

Mare

Mare

29-01-2009 om 17:42 Topicstarter

Zoiets?

http://www.marktplaats.nl/index.php?sref=http%3A//www.google.nl/search%3Fclient%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla%253Anl%253Aofficial%26channel%3Ds%26hl%3Dnl%26q%3Djozef+beeldje%26meta%3D%26btnG%3DGoogle+zoeken&url=http%3A//antiek-kunst.marktplaats.nl/antiek-religie/216310990-oud-jozef-beeld.html%3Fxref%3D1

Tsja. Ik kan wel de kerstspullen weer tevoorschijn halen en Jozef uit de kerststal van de kinderen halen... geldt dat ook? Man ziet me aankomen zeg, en buren trouwens ook - moet ik 's nachts bij nacht en ontij stiekem met een schep en een lantaarn..... Ishtar; als je huis verkocht wordt mag ik dat 'geluksbeeldje' dan? Gaan we het doorgeven aan OOL-ers. Goed plan toch?

Bezichtiging; ging op zich goed. Kijkers hadden dit keer bouwkundige bij zich. Die zag niks bijzonders (huis is ook echt heel goed onderhouden), en bevestigde dat op zolder van de 1 heel ruime kamer, 1 kantoortje, en 1 was/droogruimte makkelijk 2 ruime slaapkamers gemaakt kunnen worden. Ze hadden tot nu toe zo'n 20 huizen gezien, en daaruit een shortlist van 3 huizen gemaakt die ze alledrie erg leuk vonden. Daar hoort ons huis dus bij. De andere 2 huizen zijn drive-in woningen. Tsja, dat is een kwestie van smaak of je dat prettig vindt of niet. Ik vind het zelf heerlijk om 's zomers zo vanuit keuken of huiskamer de tuin in te lopen. We hebben een schuifpui over de hele breedte, dus die zetten we dan open en dan 'leven' we buiten. Anyhow; ze gaan het laten zakken en dit weekend een besluit nemen..... Het blijft nog even spannend dus.

Voor Sophie; we wonen nu dus aan de Schutsluis 36, in de wijk Waardhuizen. Echt net op het randje met de polder.
En we gaan naar nieuwbouw in Kudelstaart. 2-onder-1 kap, aan het water, garage aan huis vast, grote woonkeuken enfin. Dit is de link:
http://www.aalsmeerrietlanden.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=30

Zeg nou zelf; dat is toch een plaatje? Nogmaals; we wonen hier heerlijk. Vooral toen de kinderen nog jonger waren; beter kun je het niet hebben. Woonerf, alleen bestemmingsverkeer, vanuit de keuken uitzicht op zandbak en speelplek. Heel sociaal, heerlijke buren, en veilige fietsroute naar school. Ontzettend leuk onderling contact ook, en veel speelvriendinnetjes. 's Winters met z'n allen schaatsen op de vele slootjes, en 's zomers met bootjes heen en weer roeien. En skeeleren zo de polder in.
Oudste is bijna 19, jongste gaat dit jaar naar middelbare school. Er wordt niet meer zo buitengespeeld, dus dat aspect is weg. En manlief en ik willen al jaren graag een garage; hij klust heel graag (doet allerlei cursussen houtbewerking etc.) en dat kan hier eigenlijk niet. Ik geef mozaiekcursussen, en mijn tegels en materialen puilen het huis uit.
Daarnaast; een wat grotere tuin, aan het water... ik kwijl er al jaren van. Ook zijn we grote fan van die jaren30 stijl. Dit huis was echt liefde op 't eerste gezicht. De uitbouw, de steentjes, het balkon, de ruime keuken, de garage, de ruime slaapkamers, enfin... alles gewoon. Dan ook nog zo vlak bij de Westeinderplassen, en aan 't eind van een doodlopende straat... (ik ben dol op rust) het is het gewoon helemaal!
Wel heel zuur is dat ze nu adverteren (er zijn er nog 2 onverkocht) met 'verkoopgarantie' voor je eigen huis. Hadden we nu maar wat later verkocht... baal daar wel van hoor!

Enne... Sophie, waar zit jij zo'n beetje?

Ishtar, hoe ging jouw bezichtiging???

Mare

Mare

Mare

29-01-2009 om 17:50 Topicstarter

Jons en sophie

Dank voor jullie steunende woorden. Ik wil echt niet mekkeren, heb er zelf voor gekozen, we staan achter beslissing etc. En voor man (toch ook altijd buitengewoon happy geweest hier) is de kous daarmee af.
Ik betrap me er af en toe op dat ik met een knoop in mijn maag loop om dit heerlijke huis te moeten verlaten - en dat zegt niks over het nieuwe huis maar alle draadjes en wortels die ik hier heb uitgezet... Zo veel gelachen en geleefd, maar ook heel veel tranen vergoten om een miskraam (zo kwam ik een jaar of 10 geleden bij OOL terecht, ik zocht lotgenoten), jongste is hier in de kamer ter wereld gekomen enfin...

Maar je hebt gelijk, ik hoef het niet te onderdrukken, het is vrij normaal. Ik ben niet zo'n afscheidsnemer, en daar kan ik niks aan veranderen.

Je tip van fotolijstjes etc. is een goede, dat doen we iedere keer al. Ik haal ze nu niet meer tevoorschijn, zaterdag is open huizen dag.... dus laat ze maar liggen, ik zet ze zondag wel weer neer. Op advies van 1 van de OOL-ers hier hebben we ook de onderkant van de trap (was warmgeel) een neutrale kleur gegeven, cremewit net als de muur. Alle beetjes... etc.

Maar mijn leven, man en heerlijke meiden, die verhuizen gelukkig mee idd en daar gaat het om. En we zullen het daar ook weer heerlijk hebben, want geluk zit in jezelf. Maar dit plekje blijft voor ons allevier heel bijzonder!

groet
Mare

ishtar

ishtar

29-01-2009 om 19:09

Mare

Sorry, Kroet wil Jozef weer terug hebben
Bezichtiging ging wel aardig geloof ik. Badkamer en keuken zijn goedgekeurd. (kan ook bijna niet anders ) garage viel tegen (kan ook bijna niet anders ), ligging was mooi. Wat jammer is voor ons, is dat het een stel was met de kinderen al uit huis. Het huis is eigenlijk bij uitstek geschikt voor een gezin met (meerdere) kinderen. Het wordt dus even afwachten. Ze hebben ook al veel huizen gezien.
Volgende week gaan we ook open huis houden, plus tophuis. Even kijken of we dat er morgen al op kunnen krijgen.
Mare, als je het huis wil zien, heb je iets van hyves of zo? Ik wil hier liever niet een link neerzetten.

Mare

Mare

29-01-2009 om 20:16 Topicstarter

Jahaa ishtar....

http://mare50.hyves.nl/

Mare

Mare

29-01-2009 om 20:31 Topicstarter

Ach, jammer van jozef..

.. ga ik zelf maar op zoek.

Tsja, lastig is dat te peilen, toch? Mensen (en ik geef ze groot gelijk) hebben nu gewoon meer keuze, en gaan dus uitgebreid shoppen. Toen wij destijds dit huis kochten, hadden we van de kopers exact 1 dag 'voorsprong' - binnen een dag vlogen de huizen toen weg. En onderhandelen? Voor jou 10 anderen. Totaal andere markt dus.

Ja, ik herken dat wel, stel zonder kinderen terwijl je zelf precies het perfecte gezin kunt uittekenen voor je huis. Hebben wij hier ook.

Maar; feit blijft dat mensen je huis zo aantrekkelijk vonden op funda.nl, dat ze de tijd en moeite hebben genomen om de makelaar te bellen, een afspraak te maken, samen er naar toe te gaan etc. Kortom; dat is serieuze interesse. En een bevestiging dat je huis dus wel degelijk aantrekkelijk is! Houd dat vast.

Ben wel benieuwd naar je huis inmiddels overigens....

groet
Mare

Mare

Mare

30-01-2009 om 13:01 Topicstarter

Hoi pelle!

Oudste is klaar met VO (bijna 19 inmiddels). Jongste zit nu in groep 8, en kreeg 'stevig' VWO advies.
Rondje gedaan KKC (vonden we niet zo leuk qua sfeer), Amstelveen College (wel leuk), Alkwin College in Uithoorn (ook wel leuk) en HWC - vond zij en wij geweldig!

Oudste had ook veel vrienden van HWC, en we horen overwegend heel goede verhalen. School sprak ons ook zeer aan, en jongste is gebrand op het volgen van het tweetalig onderwijs daar. Dus meteen alle lessen (muv talen en nog iets geloof ik) in het engels.
Ik ben zelf tweetalig opgevoed (vader werkte bij engels bedrijf en we spraken 1 dag in de week alleen maar engels thuis), en heb daar altijd enorm veel profijt van gehad dus ik steun het van ganser harte.

Volgens juf moet ze het makkelijk aankunnen en is haar engels al goed genoeg. Maar er zijn maar 3 klassen, dus afwachten of ze tot het TTO wordt toegelaten. En anders doet ze 'gewoon TTO'.

groet
Mare

Mare

Mare

30-01-2009 om 13:43 Topicstarter

Nog even door over jozef ....

Ik heb alleen een kinderkerststalletje. Ergens in een kerstdoos ergens achter een luik.

Telt een briefje met 'Jozef op z'n kop' ook? Ik ben niet zo bijbels, en ben bang dat ik straks een herder op z'n kop onder m'n 'Te Koop' bord begraaf. En wie weet wat daar voor bijgeloof aan hangt ..... (grijns)

Tja mare

je moet er natuurlijk wel wat moeite voor doen ik heb 'm voor ishtar ook van ver onder de trap uit moeten halen (maarja, als je wanhopig genoeg bent, en dat herken ik zeker, wil je alles wel proberen).
Ik geloof hier ook helemaal niet in, maar ja, ik probeer het toch. Kreeg wel van een tante van man op m'n kop (zij is non) dat dat toch wel bijgeloof was en dat we dat toch niet moesten doen. Maarja, huis werd wel verkocht )))
en toen ik het bijgeloof controleerde via google kwam ik op deze blog, die vond ik wel erg grappig
http://www.octaview.nl/blog/pivot/entry.php?id=12

ishtar

ishtar

30-01-2009 om 14:47

Kroet

"ik heb \'m voor ishtar ook van ver onder de trap uit moeten halen "
waarvoor dank!!

ishtar

ishtar

30-01-2009 om 14:50

Lol

leuke blog!!

Mare

Mare

30-01-2009 om 19:45 Topicstarter

Helpt jozef ook tegen geen kijkdag...?

Zitten hier in schoongeboend huis, frisse bossen bloemen, kinderen uit logeren etc. - blijkt dat oeps! ons huis abusievelijk niet is opgenomen in de Open Huizen advertentie. En ook, nog een keer oeps!, op de website van de MVA terecht is gekomen. En dat terwijl ik moe ben, en grieperig, en gestresst..... daar helpt geen Jozef meer tegen vrees ik. Toch maar de hele kerststal?

Maar seriously, wat een domper!
Is maar eens de 4 maanden, volgende is in april. Ik was al moe, en kwam grieperig uit m'n werk, en dan dit.
Ben er heel erg boos om geweest, dus makelaar gebeld. Ja, hele verklaringen dat fout bij krant lag, en dat weet ik niet, kan wel.
Maar heel veel boodschap hebben wij daar niet aan natuurlijk. Voorlopig voelt het als een gemiste kans....

Nu maar hopen dat melding op funda.nl toch mensen trekt. En het voelt zo naar... Het is zo'n geweldig fijn en mooi huis, gevoelsmatig wil ik daar helemaal niet mee 'leuren' maar het aan een gezin geven die er ook graag willen wonen. Ipv dat het (zoals vanmiddag even) als een blok aan je been voelt.

Nou ja. Even dipje hoor....

Mare

Mare

30-01-2009 om 19:46 Topicstarter

Ik bedoel natuurlijk niet op de website van mva..

... is terecht gekomen. Vrijdagavond is pizza-avond hier, lekker even bijkomen met een wijntje erbij... vandaar

ishtar

ishtar

30-01-2009 om 19:57

Mare

wij hebben ook alleen een melding op funda. Daar zijn dan ook geen kosten aan verbonden. Vorige open huis zijn er ook kijkers geweest. Zeker als je ook nog tophuis bent, zullen er best wel mensen komen! Gewoon vanuit gaan. Positief blijven!! Visualiseer gewoon een stuk of 6 verschillende kijkers die allemaal vlak na elkaar komen, elkaar dus zien en daaruit opmaken dat je huis geliefd en gewild is....

Mare

Mare

31-01-2009 om 11:28 Topicstarter

Yes! al 2 stellen over de vloer!

... waarvan 1 al eerder geweest was alleen en al had aangekondigd dat hij nog een keer maar dan met vriendin wilde komen kijken. Wonen nu straat hierachter maar willen graag groter.
Die bezichtiging deed ik, manlief loopt nu met 2e stel door het huis.

Moeilijk hoor... je eigen huis zo aanprijzen. Je gaat ineens anders kijken, en ziet hoe anderen hier misschien wonen. Maar wel leuk te horen dat hij het vorige keer 'al een heel leuk huis vond'. Nou ja, ben al blij dat we niet voor niets weer gepoetst en geruimd hebben!

Hopen dat er nog meer komt!

Julie

Julie

31-01-2009 om 13:06

Eh mare

"Hopen dat er nog meer komt! "

juist niet toch? Hopen dat deze mensen het doen!

Mare

Mare

31-01-2009 om 14:01 Topicstarter

En loopt echt storm zeg ...

... niet te geloven. Veelal 2 tot 3 stellen tegelijkertijd, waardoor mensen in de gang staan te wachten terwijl man boven loopt met een stel, en ik in de kamer bezig ben. Hebben tot nu toe zo'n 20 mensen gehad. Dit had ik niet durven hopen hoor!

Erg leuke mensen ook allemaal, leuke enthousiaste gesprekken. Zelfs mensen uit Eindhoven! Heel veel mensen die oprecht heel enthousiast zijn, en - ook grappig - 3 stellen die al een keer (1 stel zelfs al 2 keer) bezichtigd hebben, en nu nog een keer kwamen kijken. En heel veel mensen die hier ook allemaal (vlak) in de buurt wonen, straat hierachter, of even het bruggetje over in de buurt daarachter. Willen allemaal perse in deze buurt blijven wonen maar dan groter. Dat is leuk, want dan hoef je niet te vertellen hoe heerlijk het hier is.

Overigens; alle mensen komen via funda.nl, dus ook voor een volgende keer weten we nu dat dat niet via die Makelaarsvereniging hoeft.

Eerlijk gezegd; we verwachten toch zeker 1, maar ws. wel meer bieders nav vandaag. Iig dat stel dat al donderdag de 2e bezichtiging had. Wonen hier vlak achter met 3 kinderen, en dochtertje was mee (zit op school met onze jongste bleek) en de slaapkamers waren al verdeeld bleek. Maar we denken dat er nog wel meer heel heel serieus geinteresseerden waren.

Iemand enig idee hoe dat zit trouwens? Stel 1 iemand doet een bod, en diezelfde middag een ander ook? Moet je dan met de eerste in onderhandeling of hoe zit dat? We hebben overigens makelaar hoor, dus die doet de onderhandeling maar ben even benieuwd hoe dat werkt.

En ja Julie, je hebt natuurlijk gelijk. Het hoeft er maar 1 te zijn... en stiekem (en heel erg niet zakelijk) zou ik het dat gezin met die kinderen erg gunnen. Erg leuke vrouw, ze kwam nu met vriendin met beider kinderen, en ze liep zo enthousiast te tonen wat voor leuk huis ze had 'gevonden' - zo iemand gun ik om hier met net zoveel liefde en plezier te wonen als wij dat jarenlang gedaan hebben.

Maar goed. Ik ben wel bekaf; emotioneel best heftig en ik was al flink grieperig.... Twee uur! Zie ik terwijl ik dit schrijf, het zit er op.

Eerst maar eens een boterhammetje eten nu .....

Mare

ishtar

ishtar

31-01-2009 om 17:12

Wow, jij hebt geen jozef nodig!

Wat goed! Daar zit vast een koper tussen!
Je bent trouwens pas in onderhandeling als je een bieding terug doet. Dus iemand belt, zegt tegen jouw makelaar, 'ik bied x' de makelaar zegt 'ik gooi het in de groep (gaat het dus met jullie overleggen) dan kunnen jullie reageren met een tegenbod, of zeggen dat je niet geinteresseerd bent. En als je makelaar dan dat 2e bod al gehad heeft, zal hij je ws aanraden om op het hoogste bod in te gaan. Zolang je nog niet in onderhandeling bent mag dat. (wat de makelaar (voor zover ik weet) in principe niet mag, is tegen de 2e, indien lagere, bieders zeggen dat hij al een bod van x heeft (waarop nog niet gereageerd is), en hen dus aanraden om hoger te bieden.
Succes met wachten!

Mare

Mare

31-01-2009 om 18:09 Topicstarter

Ik zal eerlijk bekennen....

... ik ben gisteravond nog even snel achter de luiken op zolder gedoken en heb de kerstdozen naar voren gesjord. Had al snel het doosje met kerststalpoppetjes te pakken. Wat denk je?
Een os, een ezel, een kribbe+kind, drie wijzen met geschenken, een engel, een Maria en 2 herders. Geen Jozef! Tsk tsk. Ooit gesneuveld ws.

Ik heb een herder vermanend toegesproken dat hij een andere, heel belangrijke rol van mij kreeg. En fluks de voortuin in, en met 't koppie naar beneden de aarde ingeduwd (viel niet mee, keihard door vorst), ongeveer onder het 'Te Koop' bord. Staat in stukje groen voor ons huis, dus kon er niet goed bij. Maar 't heeft wel geholpen!! Dus; ook herders doen 't voor wie nog een huis te koop heeft.
Althans.... even afwachten. Maar 't gevoel is positief.

Staat jullie huis nu alweer op funda Ishtar? En ook als Tophuis? Veel kijkers gaven bij ons aan daar vooral op afgegaan te zijn, dus dat heeft wel degelijk z'n nut al bewezen.
Hebben jullie nog iets teruggehoord van de kijkers van donderdag? En??

Dank voor verheldering mbt het bieden en onderhandeling!

Mare

Mare

Mare

01-02-2009 om 12:53 Topicstarter

Haha knurf....

.... wat grappig! En dat allemaal door dat berichtje van Ishtar. Je zult zien, binnenkort staat er een artikeltje in de krant over wat er allemaal is gebeurd en veranderd door de kredietcrisis. Natuurlijk komt ook de woningmarkt dan voorbij. En als slot staat er dan dat het een onverklaarbaar verschijnsel is, maar dat er een sterk groeiende belangstelling voor kerststallen in het algemeen - en Jozefbeeldjes in het bijzonder is. En dat verklaren ze dan doordat mensen in onzekere tijden zich wenden tot het geloof of zo.

En wij OOL-ers weten dat het allemaal komt door dat Ishtar berichtje, over Jozef ondersteboven bij het Te Koop bord ..... LOL!

Maar al die positieve gedachten hebben vast geholpen. En onder het motto baat het niet dan schaadt het niet... laat ik de herder nog even lekker verder bodemonderzoeken. Tot er een getekende koopcontract ligt. Dus Ishtar, ik zou zeggen; graag een hele kerststal in, je weet maar nooit

Mare

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.