Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Scheiden, waar beginnen?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
liora

liora

07-02-2009 om 12:03

Fladder

Hoi Fladder,

Lezen is een schone kunst. Jij schrijft: "Ik zeg ook niet (Liora!) dat gescheiden moeders die veel werken slechte moeders zijn!"

Ik schrijf nergens dat jij dat zegt. Maar Leeuw12 zegt het wel. Die zegt letterlijk dat je je kinderen dan tekort doet. Dat stoort me.

Denk dat jij nu allerlei dingen op jezelf betrekt.

Liora

Kiki

Kiki

07-02-2009 om 12:11

Fladder, volgens mij was dat niet op jou gericht

Ik heb het in ieder geval van jou niet gelezen.
Wat ik wel heb gelezen is dat de topicstartster vrij denigrerend over werkende moeders doet en zelf weigert meer te gaan werken, maar ondertussen wel klaagt over de dure huren in de vrije sector. Ik heb daar geen geduld voor.

En ik ben het met Liora eens, dat mijn belastinggeld niet naar mensen hoeft te gaan die gewoon opties hebben. En laten we wel wezen op werkend gebied heeft Leeuw opties.
Het zijn waarschijnlijk niet de opties die zij wil en het is waarschijnlijk niet wat ze had gehoopt toen ze kinderen kreeg.
Maar Leeuw is ook haar huwelijk niet begonnen met het idee scheiden. Dingen lopen anders in het leven, dat vereist aanpassingen van alle partijen. En van een dagje meer werken zullen haar kinderen niets krijgen. Zoek een leuke oppas, of een leuke gastouder als je de crèche niet ziet zitten.
En ik krijg, misschien te gevoelig hoor, inderdaad de kriebels van het gevoel van superioriteit. Alsof vrouwen alleen maar werken omdat ze niet anders kunnen.
Leeuw, ter informatie, ik werk fulltime, niet omdat het moet. Maar omdat IK dat wil. Mijn zoontje lijdt daar niet onder, want ik ben een heel leuke moeder.
Ik heb geen schuldgevoelens, geen spijt en zeker geen behoefte om minder te gaan werken. Ik houd van mijn werk, ik vind het leuk. Ik zou een heel slechte thuisblijfmoeder zijn en ik heb zeer veel respect voor de vrouwen die die keuze gemaakt hebben. Ook al weet ik dat dat respect niet wederzijds is.

leeuw12

leeuw12

07-02-2009 om 12:17 Topicstarter

Laat ik beginnen...

laat ik beginnen te zeggen dat ik het absoluut niet kwaad bedoel over fulltime werkende moeders en het wel of niet goed doen voor kinderen. maar mijn keuze werd dom genoemd en ik wilde graag uitleggen hoe ik denk,voel en in het leven sta. Ik verwijt een ander niets, dit is zoals ik het wil doen en zoals ik het goed vind. vaders zijn net zo belangrijk als moeders,maar ik vind(en dat is mijn mening) dat kinderen vooral als ze klein zijn hun moeder zo nodig hebben. een vriendin van mij werkt fulltime, de man parttime, hij doet het geweldig met het kind,maar als er iets is komt kind toch naar de moeder toe.

ik begrijp idd dat je soms weinig andere keuzes hebt en ik misschien ook wel,maar inderdaad fladder, wat ben jij treffend en lief zeg! daar ben ik nog niet aan toe.

ik kan met drie dagen rondkomen, mijn partner betaald genoeg alimentatie als het zover is. gelukkig heb ik een goed betaalde baan.

we praten nu al dagen en zijn op het punt beland dat we het allebei nog wel willen proberen, maar of het genoeg is? dat moeten we zien. Ik ga me iig wel inlezen overal zodat ik weet wat mijn keuzes zijn. ik ga zeker ook de woningmarkt voor verkoop in de gaten houden,dat is sowieso voor partner een beste optie.
We houden gelukkig nog wel van elkaar, dus we proberen het nog.

massi ik wilde nog tegen jou zeggen: jij hebt het over je dochter. eentje dus! je kan je niet voorstellen hoe moeilijk en anders het is met 3 kinderen die alledrie in een andere levensfase en niveau zitten en een andere opvangsoort.
gelukkig heb jij oma. die heb ik niet! fulltime werken met drie kinderen betekend 3 keer opvang,dat is niet op te brengen.
ik verwijt niemand niets, ook jou niet,maar het is zoveel makkelijker met een kind.

Ik wil jullie allemaal bedanken dat jullie zo meedenken,dat waardeer ik zeer. Ik weet ook dat ik op schrift niet altijd even aardig overkom,maar dat is absoluut niet de bedoeling.

fladder, ik las volgens mij in een andere posting dat het niet zo lekker met je gaat, maar ik wil even zeggen: zoals je schrijft vind ik je een geweldig mens, wat kan jij treffend en aardig schrijven,absoluut!

Waarom

Waarom voelen de fulltime werkende moeders zich zo aangevallen? Dit draadje gaat helemaal niet over jullie!
Start even lekker je eigen draadje zeg, waarin je je uit kunt leven op alleenstaande ouders die niet fulltime willen/kunnen werken. (Ik vraag me trouwens af hoe jullie het met je huishouden dan doen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik met mijn 32 uur werken daar nauwelijks aan toe kom.)
Leeuw, ik zou je willen aanraden op dit punt om je in ieder geval wél in te schrijven op woningnet. Mocht het dan alsnog misgaan met je man, dan zijn je kansen wat groter.

Gr. Poezie.

P.s.: Fladder, jij hebt geweldig verwoord wat ik ook vind!

liora

liora

07-02-2009 om 12:47

Poezie

Hoi Poezie,

Werkster!

En daarnaast accepteren dat de was soms niet gevouwen is, dat het soms een troep is. En af en toe flink opruimen, of dingen achter kastjes wegstoppen.

Liora

leeuw12

leeuw12

07-02-2009 om 13:00 Topicstarter

Niet nodig

hoi,
bijscholen is niet nodig. ik heb een goed betaalde baan en eventueel kan ik extra werken.
ik zei niet dat ik geen geld had voor andere woonruimte, maar hier in haarlem is niets te huren. kopen vrije sector 700 euro dat is niet te betalen en wil ik dus niet.

leeuw12

leeuw12

07-02-2009 om 13:04 Topicstarter

Woningnet

hoi,
woningnet heb ik me idd een paar maanden geleden ingeschreven, ook omdat we eigenlijk met het gezin het huis willen verkopen en gaan huren.
dus dat kwam goed uit

we zijn er nog lang niet,dat besef ik. en de toekomst zal het leren...

Waar is de brand?

leeuw 12:"We houden gelukkig nog wel van elkaar, dus we proberen het nog."
Zo zie je maar, er is geen brand. Je hebt de tijd om met elkaar oplossingen te zoeken.
Praktische problemen: Jullie hebben een eigen huis dat niet zomaar te verkopen is en bovendien ook nog een schuld achter laat. Iets huren is voor jullie beiden niet eenvoudig. Een 'snelle' oplossing zal dus niet uit verhuizen komen.
Alternatief: Hoe ziet dat huis eruit? Rijtjeswoning? 2 verdiepingen en een kap, voor en achterdeur? Is het mogelijk om een soort studentenkamer te maken in die woning waar je man voorlopig woont (toegang via de achterdeur), totdat hij zelf wat vindt? Zou het mogelijk zijn om die kamer als hij weg is te verhuren aan een student oid, en zou dat genoeg opbrengen zodat jij wel de last van de woning op je kunt nemen?
Hij de achterdeur, de huiskamer de keuken en het toilet beneden. Nog even een douchecel plaatsen. Jij de bovenverdiepingen en de voordeur, nog even een keukenblokje plaatsen. Moeilijk is dat allemaal niet. Misschien niet ideaal, maar het levert mogelijk een oplossing op die wel haalbaar is.
Overigens, als jullie het zo met elkaar volhouden, is dat ook voor de kinderen ideaal. Hebben ze toch papa bij de hand.
Groet,
Miriam Lavell

Massi Nissa

Massi Nissa

07-02-2009 om 13:11

Tirza (ot)

Ik heb zitten grinniken als een aangeschoten gorilla.
Groetjes
Massi

Maylise

Maylise

07-02-2009 om 13:19

Fladderbeestje

Nog afgezien van dat ik het met Liora eens ben dat het niet nodig is om mensen te financieren die best andere mogelijkheden hebben zou het Leeuw helemaal niet helpen om in de bijstand te komen. Leeuw geeft zelf aan dat ze best kan rondkomen van drie dagen werken maar dat de woning het probleem is. Als Leeuw een bijstandsuitkering zou hebben zou ze de woningen in de vrije sector ook niet kunnen betalen. Leeuw's probleem is dat er een tekort is aan betaalbare huurwoningen waar zij woont. Dat vind ik zelf ook jammer, het zou mooi zijn als iedereen die wil een redelijk betaalbare huurwoning zou kunnen krijgen. Dat is nou eenmaal niet zo. De bijstand helpt Leeuw dus helemaal niet vooruit want haar woning probleem wordt er niet mee opgelost.
Als de enige manier is waarop ze een woning kan betalen meer verdienen is dan zal de bijstand haar ook niet helpen. Daar kan ze ook geen woning van 700 euro per maand mee betalen. Als er geen goedkopere woningen ter beschikking zijn dan is de enige mogelijkheid dus inderdaad om meer te gaan verdienen. Dat kan of meer uren zijn of een beter betaalde baan. Leeuw weet zelf wel of dat laatste tot de mogelijkheden behoort. Maar anders blijft alsnog als enige mogelijkheid over meer uren werken (of niet scheiden)

Overigens verbaas ik me erg erover dat het als enorm stoer, onafhankelijk en weet ik veel wat wordt gezien dat iemand fulltime werkt naast kleine kinderen. Zo bijzonder is dat toch helemaal niet? Zeker als je verder dan Nederland kijkt. Vrouwen hebben al sinds mensenheugenis de zorg voor hun kinderen gecombineerd met arbeid behalve in hele rijke kringen.

Maylise

leeuw12

leeuw12

07-02-2009 om 13:21 Topicstarter

Brand en huis

Hoi,
huis verdelen lukt niet, we wonen in een flat.
brand? nou, dit is de tweede keer dat het zover kwam dat we op het punt staan om uit elkaar te gaan,dus het kan zo gebeurd zijn.

liefde alleen is soms niet genoeg. er spelen andere dingen waardoor ik ook twijfel of de vader in de buurt bij de kinderen wel goed voor hen ontwikkeling is. ik wil daar verder niet over uitwijden,uit herkenbaarheid.

Maylise

Maylise

07-02-2009 om 13:25

Poezie

Als je vijf dagen van huis bent overdag samen met de kinderen wordt het huis ook minder vuil. 's avonds als de kinderen in bed liggen doe je het wasgoed en strijkgoed, de afwas en haal je even een doekje door de wc en badkamer.
's weekends kan je dan stofzuigen, poetsen en wat overgebleven wasgoed wegwerken. Boodschappen deed ik 's weekends op zaterdag ochtend. En voila, dan is het huishouden gedaan.

Maylise

Wel brand?

Leeuw:"liefde alleen is soms niet genoeg. er spelen andere dingen waardoor ik ook twijfel of de vader in de buurt bij de kinderen wel goed voor hen ontwikkeling is."
Jemig! Ik vrees dat het woningprobleem het minste probleem is. Zet al je problemen eens op een rijtje en lees je in. De suggestie die je wekt, manlief is niet goed voor de kinderen, maakt het allemaal een stuk ernstiger dan een gewone scheiding. Ga eens naar de gemeente en leg daar al je problemen voor.
Groet,
Miriam Lavell

Ellen Wouters

Ellen Wouters

07-02-2009 om 13:34

Realisme

Ergens in deze draad werd iets gezegd over realisme, in de zin dat Leeuw eerst moet bijkomen van alle toestanden en haar nieuwe leven op de rails moet krijgen.

Maar er is nmnzbm een ander soort realisme nodig, van het type "wat is wenselijk" dan wel "wat kan niet anders".

Leeuw draagt steeds nieuwe problemen aan die de mogelijkheden ernstig beperken. Het lijkt me zaak de problemen van het type "brand" te onderscheiden van die van het type "zo heb ik het liever niet".

Als man in de buurt schadelijk is voor de kinderen, is dat dan van het type "ze moeten werkelijk snel ergens anders wonen"? Zo ja, dan moeten andere overwegingen over je kinderen tekort doen als je fulltime werkt, misschien maar even wijken.

Als een huis van 700 euro niet op te brengen is, dan moet je óf niet verhuizen (maar dat kan niet want man moet uit de buurt zijn), óf meer inkomen genereren (maar dat kan niet want je wilt geen fulltime werkende moeder zijn), óf een andere woonplaats uitzoeken.

Tijd om prioriteiten te gaan stellen lijkt me.

Groet, Ellen

Massi Nissa

Massi Nissa

07-02-2009 om 13:39

Leeuw

Klopt hoor, een kind is veel minder gedoe dan drie. Wel zorg ik ook nog voor mijn man, maar dat voert te ver om hier uit te leggen. En een oppasoma-kdv-combi is ideaal, je hebt gelijk. Wat trouwens niet wil zeggen dat dat werken bij mij altijd soepel verloopt, maar dat is nu juist het punt: soms heb je niets te kiezen.
En daar viel ik zo over, het idee dat iedereen in de gelegenheid is om te kiezen tussen thuisblijven of (meer) werken. Principes zijn hartstikke leuk maar soms moet je gewoon anders omdat het leven geen boodschap heeft aan prachtige visioenen van het moederschap.
Ik vind het trouwens allemaal steeds akeliger klinken en hoop heel erg dat je hier snel uit komt. Heb je niet toevallig een lieve huisarts bij wie je in elk geval even kunt spuien? Of wat ik al eerder zei, een adviseur die wat orde in de chaos kan aanbrengen?
Groetjes
Massi

Homo, pedo of schizofreen

Ellen:"Maar er is nmnzbm een ander soort realisme nodig, van het type "wat is wenselijk" dan wel "wat kan niet anders"."
Precies. Is manlief homo (en ervaart Leeuw dat als schadelijk voor de ontwikkeling van de kinderen), is hij pedo, of is hij verslaafd of psychotisch met bijbehorend agressief gedrag?
In het eerste geval zal Leeuw haar opvattingen opzij moeten zetten, ook als ze wel een woning vindt voor haar en de kinderen. De kinderen bij hem weghouden zal niet lukken.
In de laatste gevallen zou de gemeente een stuk behulpzamer kunnen zijn dat er nu gesuggereerd wordt.
Realistisch prioriteiten stellen inderdaad.
Groet,
Miriam Lavell

liora

liora

07-02-2009 om 14:46

Fladderbeestje

Fladderbeestje,

Jij schrijft "Het geld van een werkster kan je ook besparen door minder uren te werken en zelf je huishouden te doen."

Dat zou ik zeker kunnen doen, maar ik houd van wat luxe en comfort in mijn leven! Ik werk niet alleen om mijn hoofd boven water te houden hoor.

Liora

leeuw12

leeuw12

07-02-2009 om 16:44 Topicstarter

Nee geen geweld

Hoi meiden,
neeeee het is niet zo dat man geweld gebruikt, nee zeg,dan was ik al sneller weggegaan voor zover ik dat kon.
het gaat meer om: geen goed voorbeeld kunnen geven, problematisch verleden dat opspeelt, agressief in woord,enz.
Verder is hij ontzettend goed voor de kinderen. doet alles voor ze, heeft alles voor ze over en is vaak met ze bezig.
Hij weet en is bewust van wat er fout gaat bij hem. het lijkt gedeeltelijk op een midlife crisis en een deel is een niet goed verwerkt verleden.

Ik ben ook al bezig om eens te kijken of ik een psychiater ofzo kan inschakelen.

afweging is voor mij....hoe lang blijf je proberen en hoe lang stel je je kinderen bloot aan bepaald gedrag? na zware gesprekken is hem nu wel duidelijk hoe serieus het is en hij is vasteberaden zijn best te doen.

de tijd zal het leren...

fladder bedankt voor je aanbod! ik heb twee vriendinnen met wie ik praat, maar soms speelt er zoveel dat ik het zelf niet meer snap

heel erg bedankt meiden, alles op een rijtje zetten helpt zeker.

Haha, maylisse!

Jij hebt vast geen pubers!
"Als je vijf dagen van huis bent overdag samen met de kinderen wordt het huis ook minder vuil. \'s avonds als de kinderen in bed liggen doe je het wasgoed en strijkgoed, de afwas en haal je even een doekje door de wc en badkamer."
Als je kinderen naar het VO gaan, zijn ze eerder thuis dan jij. Gevolg: met zand/modderschoenen naar binnen struinen, 4x een schone beker pakken voor drinken, snoep/koekpapiertjes niet in de prullenbak gooien.... Daar kun je van zeggen wat je wil, maar als jij niet aanwezig bent zijn ze dat even helmaal vergeten.
En 's Avonds eerst eten koken en afwassen, dan moet er nog 1 geholpen worden met schoolwerk, én pubers gaan echt niet om 8 uur naar bed.
En wanneer zou je dan eigenlijk aan jezelf toe moeten komen? Oh, als ze het huis uit zijn? Nou, dat vind ik wel wat laat hoor.

Groet, Poezie.

Meen je dat nou, poezie?

Hier hebben de pubers taken, ik ben namelijk geen lakei. Ze zijn uitstekend in staat om te koken en/of was te verwerken. En als ze eerder thuis zijn dan ik, vind ik het vanzelfsprekend dat dat gebeurd is als ik thuiskom. Zelfs het kleintje van 10 draagt haar steentje bij (tafeldekken en afruimen, helpen met de keuken opruimen na het koken). Zo hebben we allemaal nog wat aan onze avond.

leeuw12

leeuw12

07-02-2009 om 18:26 Topicstarter

Groepen

Hoi,
ik vind het een beetje kort door de bocht dat het in twee groepen te delen is. ik vind dat je best een beetje "zielig" mag zijn, zeker in de eerste tijd als je zoals ik niet weet waar te beginnen.
Ik ben een harde, dat weet ik van mezelf en wordt ook door familie beaamt. maar geloof me,dat is echt niet altijd goed hoor. hulp vragen maakt je niet zwak.

Het spijt me dat je mijn mening als dom bestempeld. ieder mag zijn mening hebben. tuurlijk, als het echt niet anders kan zal ik fulltime moeten werken. maar dat is echt in uiterst noodgeval.

overigens vind ik 700 euro wel heeel veel geld voor een vrouw alleen. ik vind mijn salaris goed. dat betekent dat ik het zal redden met 3 dagen, tegemoetkomingen en hopelijk alimentatie. nee, het is geen top salaris, heb niet doorgestudeerd maar het is in mijn ogen goed genoeg.

Mimoza en huur

"Hier hebben de pubers taken, ik ben namelijk geen lakei. Ze zijn uitstekend in staat om te koken en/of was te verwerken. En als ze eerder thuis zijn dan ik, vind ik het vanzelfsprekend dat dat gebeurd is als ik thuiskom. Zelfs het kleintje van 10 draagt haar steentje bij (tafeldekken en afruimen, helpen met de keuken opruimen na het koken). Zo hebben we allemaal nog wat aan onze avond. "
Fijn dat jouw kinderen perfekt zijn! De mijne zijn dat klaarblijkelijk niet.

Even over die 700 euro huur: ik vind mijn salaris ook niet slecht. Maar zelfs al zou ik 40 uur werken, dan zou ik zo'n huur ook niet kunnen betalen. Gelukkig heb en had ik voor en tijdens de scheiding mijn zaakjes al goed geregeld (inschrijftijd van 7 jaar bij woningnet o.a.)

Gr. Poezie/

Vic

Vic

07-02-2009 om 19:37

Zielig

Dat vind ik ook hoor, dat je in het begin zielig mag zijn. Ik zit momenteel in hetzelfde schuitje, scheiding aan het regelen, en heb me nog nooit zo slecht gevoeld als nu. Helaas ben ik niet in de situatie dat ik rustig kan afwachten en heb ik ook geen partner die er nog aan wil werken. Volgende week gaat ons huis in de verkoop en momenteel ben ik aan het rondkijken voor wat anders. Zoals het er nu voor staat kan ik straks iets anders kopen. Als het huis slecht verkocht wordt of expartner besluit toch niet borg te willen staan voor mijn nieuwe hypotheek, moet ik iets anders verzinnen. Dat zijn allemaal dingen die ik echt niet wil. Ik wil ook echt niet fulltime werken. En ik kan me goed voorstellen dat Leeuws eerste ingeving is 'no way', dat was die van mij ook. Ik ben er ook nog niet uit, een dag meer werken maakt het verschil tussen Aldi en AH (in allerlei aspecten, niet alleen de boodschappen). Wat is dan beter of slechter voor de kinderen, op een houtje bijten als het niet persé hoeft?

leeuw12

leeuw12

07-02-2009 om 19:49 Topicstarter

Vic

hoi vic,
wat naar voor je. jij zit er dus middenin, ik wens je veel sterkte!

weet je al wie ik ben?

Maylise

Maylise

07-02-2009 om 20:31

Poezie

Toen ik nog alleenstaand was had ik inderdaad geen pubers maar kleine kinderen.

Nu heb ik wel pubers en werk fulltime. Wel heb ik nu ook een man die overigens ook fulltime werkt. De kinderen zijn regelmatig eerder dan ik thuis of zonder mij thuis. Hoewel ze niet echt veel in het huishouden doen gooien ze nog wel net hun eigen rotzooi weg en komen ze niet met schoenen het huis binnen.
Dat heeft niets met perfectie maar alles met fatsoen te maken. Ik wordt zelden echt boos maar nadat ik een paar keer in de rotzooi thuis ben binnen gekomen ben ik een keer ontploft. Dat heeft dingen wel even duidelijk gemaakt. Ik kan als het moet heel streng zijn en hele rottige maatregelen opleggen. Ik denk dat mijn kinderen heel goed weten waar de grens ligt nu. Ze hoeven echt niet schoon te gaan maken (nou ja, liever wel maar ok) alleen ik verwacht wel dat ze in elk geval geen troep maken. Als ik vuile dingen aantref als ik thuis kom mogen ze het gelijk ter plekke opruimen en nog wat extra dingen doen. Dan ben ik er zelf bij om te dirigeren en kan ik onderwijl koken.

's avonds help ik inderdaad met huiswerk als dat nodig is en voer gesprekken met de kinderen. Tijd voor mezelf? Nee, dat heb ik niet veel. De meeste avonden lukt het heus wel om een uurtje of twee met een boek te zitten of een film te kijken. Ja, dat is nou eenmaal zo. Is verder ook niet erg. Ik vind het ook leuk om 's avonds tijd met de kinderen door te brengen. Dat is ook ontspanning.

Maylise

Knurf

: "Tja, ik ben ook een vrouw alleen (nou ja, met een kind en twee katten) en betaal 640 euro per maand aan huur. Het is maar wat je belangrijk vindt."
Nee knurf, het is maar hoeveel je verdient. Idem dito het nemen van huishoudelijke hulp.

Gr. Poezie.

leeuw12

leeuw12

08-02-2009 om 10:12 Topicstarter

Knurf

Hoi,
knurf ik vind dat een hoge huur voor een eenverdiener.
maar..je hebt een kind. drie kinderen zijn echt al een stuk duurder,geloof me.

Tinus_p

Tinus_p

08-02-2009 om 10:20

Lieverkoekjes

Leeuw:
"overigens vind ik 700 euro wel heeel veel geld voor een vrouw alleen"
Tsja, lieverkoekjes worden niet gebakken -en ik denk dat je je dat keihard moet realiseren in deze scheidingsperiode. De vraag is dus niet: Vind ik het veel; maar: Kan ik het betalen? Ongeveer net als met fulltime werken.
Ik besef overigens (in aanvulling op Fladder) dat dat gene makkelijke stappen zijn om in je hoofd te zetten.

liora

liora

08-02-2009 om 10:31

Inkomen

Hoi,

Een vriendin van me heeft drie kinderen en zij vroeg zich laatst af hoeveel ze zou moeten verdienen om in haar eentje voor de kinderen te zorgen (gewoon omdat ze dat graag wil verdienen, ze heeft absoluut geen scheidingsplannen). Wij kwamen toen uit op 3000 netto. Lijkt me niet overdreven veel voor 1 volwassene en drie kinderen.
En ik denk dat er weinigen zijn die dat met drie dagen werken verdienen.

Liora

siem-p

siem-p

08-02-2009 om 10:42

Even snel rekenen

Als ik mijn huidige uurloon even snel om reken naar een full-time werkweek en mijn vaste lasten er aftrek en vervolgens de huur van mijn huis aanvul in die som naar 700 euro houd ik een krappe 100 euro over om van te leven.
Dus moet je er vanuit gaan dat Leeuw een baan heeft of vind die ruim boven het minimum uur loon zit.
Het is niet vanzelfsprekend dus dat ze met een full-time baan een huis van 700 kan betalen of dat de verhuurder bereid is een woning in die categorie aan haar te verhuren.
Het is gewoon lastig om in dit land aan sociale woningbouw te komen en daar word grof misbruik van gemaakt door particuliere verhuurders.
Als leeuw dus nu niet acuut haar huis uit moet zal ze dus eerst moeten gaan zorgen voor inschrijvingen bij woningbouw corporaties en een voldoende uurloon met uitzicht op meer uren. Urgenties worden niet of moeilijk uit gegeven want scheiden is een keuze en niet de verantwoording van een woningbouw corporatie.
Lastig dus, maar niet meteen roepen dat ze met full-time werken die huur echt wel op moet kunnen hoesten, dat is echt afhankelijk van je uurloon hoor.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.