Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Scheiden, waar beginnen?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
leeuw12

leeuw12

08-02-2009 om 10:43

3000 euro?

hoi,
3000 euro? dat verdienen niet eens zoveel mensen fulltime hoor. tenminste, niet in onze kringen

tinus,dat snap ik. ik bedoelde alleen dat ik 700 euro huur of hypotheek een hoog bedrag vindt,wat zelfs voor een gezin vaak te veel is.

liora

liora

08-02-2009 om 10:49

Totaalbedrag

Hoi,

We wonen in Amsterdam, is soms wat duurder. En we hebben dit als totaalbedrag. Dus als je alimentatie krijgt kan dat eraf, ook kinderbijslag kan eraf en ook 1-ouder kortingen. Dus dan kom je op rond de 2500 euro, en dan heb ik de alimentatie nog niet meegerekend want geen idee hoeveel dat is.

Dat zou ik wel verdienen als ik full time zou werken.

Ik wilde ook niet laten zien dat het weinig is, maar juis dat het behoorlijk veel is. Ik bedoel dat 1 kind echt iets anders is dan 3, dus ik snap wel dat leeuw 700 euro een erg pittige huur vindt!

Liora

Terpi

Terpi

08-02-2009 om 10:57

Liora toch

Wat heb jij toch een bijzonder wereldbeeld... er zijn ook gebieden, werkelijk leefbare gebieden buiten jouw wereld hoor Ik ben zo'n alleenstaande moeder met 3 kinderen en kom goed rond met minder dan 2000 euro netto incl alle toeslagen en alimentatie. En de grote grap is nog wel dat mijn inkomen inmiddels zo gestegen is dat ik bij toeslagen zoals huurtoeslag inmiddels buiten de boot val dus ik moet het ook echt met dat geld doen! Het is goed mogelijk hoor, ik ga zelfs op vakantie en een paar keer per jaar een weekendje weg. Daarnaast werk ik zo dat ik de kinderen maar 1 keer naar de BSO hoef te doen, die 30 uur die ik draai zijn flexibel. Best tevreden dus, al zou meer geld vooral leuk zijn om te shoppen!

@leeuw, ik ben er van overtuigd dat je zelf de wereld goeddeels naar je hand kan zetten. Vertel mij niets over slachtoffer zijn, been there, done that maar het levert niets op (zoals Emma B ook al zei). Toen ik ging scheiden had ik niet eens tijd om me voor te bereiden, jij hebt die tijd wel. Er zijn altijd mogelijkheden, hoe zwart het er ook uitziet, maar als je er zelf niet voor wil gaan doet niemand het voor je.
Groet Terpi

Tinus_p

Tinus_p

08-02-2009 om 10:57

Reality check liora

Liora:
"Een vriendin van me heeft drie kinderen en zij vroeg zich laatst af hoeveel ze zou moeten verdienen om in haar eentje voor de kinderen te zorgen (gewoon omdat ze dat graag wil verdienen, ze heeft absoluut geen scheidingsplannen). Wij kwamen toen uit op 3000 netto. Lijkt me niet overdreven veel voor 1 volwassene en drie kinderen."
Mss moet je ff uitzoeken wat de bijstandsnorm is voor een alleenstaande moeder. Daar gaat dan nog kinderbijslag bij, en evt huur- en zorgtoeslag. Daar moet je het van kunnen doen -en veel mensen doen dat ook.

siem-p

siem-p

08-02-2009 om 11:17

Geen huursubsidie

Bij een huur van 700 krijg je echt geen huur-toeslag hoor. De grens ligt op 535 euro.
Zeker weten doe ik het niet, maar mij staat bij dat je met een hoge huur (dus hoger dan de huur waarmee je voor huur-toeslag in aanmerking komt) je ook geen aanspraak kan maken op gemeentelijke kwijtscheldingsregelingen en tegemoetkomingen als je in de lagere inkomens groep valt.
Dit is trouwens een lastige discussie omdat er enerzijds uit word gegaan van full-time is de oplossing en er zijn belasting/gemeente regelingen en anderzijds word er uit gegaan van een minimaal inkomen dat er nodig is om een huishouden te draaien met 1 volwassenen en 3 kinderen. Maar zolang niet duidelijk is wat Leeuw zal kunnen verdienen full- of part-time is niet duidelijk of ze het moet hebben van toeslagen en tegemoetkomingen of van een goed inkomen. En weet je dus ook niet of ze particulier kan gaan huren of het echt moet hebben van de sociale woningbouw.
Leeuw zal dus sowieso moeten gaan uitzoeken wat voor haar van toepassing is. Wat wil zeggen wat is een haalbaar uurloon en hoeveel uur zal ze moeten werken om rond te komen, met of zonder toeslagen en kwijtscheldingen etc.

liora

liora

08-02-2009 om 11:19

Niet rondkomen

Hoi allen,

Dit was niet het bedrag om net het hoofd boven water te houden, maar om ook nog enig comfort te houden. We hebben het berekend op basis van wat wij een prettig leven vinden.

De bijstandsnorm is natuurlijk een absoluut minimum, waar veel mensen niet van zouden kunnen rondkomen.

En Pelle, het is moeilijk te vergelijken met 2 volwassenen en 2 kinderen. Het aantal personen is dan wel gelijk, maar juist als er maar 1 volwassene is, heb je toch extra kosten aan kinderopvang, oppas (vriendin heeft 1 baby en 1 kind van 3 dus nog niet allemaal schoolgaand).
Ook gaan we uit van een werkster, want als je bijna full time werkt en drie kinderen hebt, wil je liever niet ook nog de hele tijd schoonmaken.
Auto is ook meegerekend. Het was maar een grove berekening. Als iemand tegen me zegt: hoe kom ik rond met drie kinderen van 2000 euro kan ik heus wel een budget opstellen, maar dan is dat wel zonder vakanties, zonder clubjes etcetera.

Liora

liora

liora

08-02-2009 om 11:22

En nog iets

Heb het ook gedaan op basis van full time kids, laten we het op beroepsdeformatie houden.

Als de kinderen 2 dagen per week bij de vader zijn, liggen de kosten natuurlijk een stuk lager en kan je ook op die avonden je sociale leven plannen en hoef je minder vaak een oppas te nemen bijvoorbeeld.

Liora

liora

liora

08-02-2009 om 11:23

Pelle

Hoi Pelle,.

Nee hoor, ik schreef juist de verschillen als er maar 1 volwassene is. Die werkt dan veel, en heeft geen tijd voor kinderopvang, schoonmaken etcetera. Daar moet je dus iemand voor inhuren, dat kost alles bij elkaar honderden euro's.

Liora

Poezie (ot)

Nee, perfect zijn mijn kinderen zeker niet. Maar ik zie in mijn omgeving ook best bij werkende ouders dat de kinderen wat bijdragen. Dat kost wel veel moeite, maar ik heb het er voor over. Dit was niet om te vertellen hoe "perfect" ze zijn, maar meer als reactie op jouw post: "wacht maar tot ze puber zijn". In mijn beleving vond ik het huishouden toen dus minder zwaar worden (en de avonden gezeliiger).

En ot voor leeuw

Leeuw, wat een enorm lastige situatie. Wat jij wil: jij en man snel een aparte betaalbare woonruimte gaat niet lukken, dat weet je zelf ook wel. Dus dan moet je op zoek naar creatieve oplossingen. Uit ervaring weet ik dat creativiteit de deur als eerste uitvliegt als je zo gestrest en verdrietig bent. Ik las inmiddels dat je het toch weer gaat proberen samen, maar wel als voorbereiding op....Zou het een idee zijn om vast een ficief huurgedrag op een spaarrekening te zetten iedere maand (500 euro ofzo). En zo te kijken of je met je kinderen rond kan komen van het overgebleven bedrag? Dan krijg je een realistische kijk op hoeveel je nodig hebt iedere maand. Een ander idee: je woont in een flat. Staan er veel flats leeg wegens nog niet verkocht ofzo? Misschien kan jij of je man tegen een laag bedrag erin als kraakwacht. Maar ik kan me ook voorstellen dat je daar geen zin in hebt, het is alleen maar een mogelijkheid.

In ieder geval veel sterkte!

Mimoza

Hoi Mimoza, ik hoop niet dat je dacht dat al die rotzooi dan maar blijft liggen? Mijn kinderen moeten wel degelijk alsnog die troep opruimen. Maar ik vind dat, als je net uit je werkt komt wel ongelooflijk vermoeiend. Bovendien vind ik dat ik 's avonds best tijd voor mezelf mag hebben. Even een vriendin bellen, even lekker lezen, lekker tutten in de badkamer. Helaas, als je oudste pas om 10 uur naar bed gaat ben ik te moe om nog zoiets te doen. Dan wil ik nog even een half uurtje zitten en dan naar bed.

Gr. Poezie.

Terpi

Terpi

08-02-2009 om 11:40

Liora

Nee dus, mijn 3 kinderen zitten alledrie bij een sport, als ze zouden willen mogen ze ook nog wel bij een andere club of sport maar ze vinden het druk genoeg zo. Ze gaan alleen op dinsdag naar de BSO, ze gaan om het weekend naar hun vader, we gaan in de zomer 2 weken op vakantie en verder gaan we bijvoorbeeld in de voorjaarsvakantie ook een paar dagen weg. Ook daguitstapjes doen we, zij het niet naar de Efteling ofzo maar wel grote speeltuinen, picknicken, naar het water ofzo.
Vanwege de hoogte (of laagte) van mijn inkomen betaal ik voor die 3 kinderen 1 middag BSO in totaal 20 euro per maand zelf, dat is dus weg te strepen.
Een werkster heb ik inderdaad niet, zou best handig zijn maar ach, aan de andere kant zou ik dan gaan lopen schoonmaker voordat de werkster komt Gelukkig heb ik ook niet zo'n groot huis dus bijhouden van het huishouden is goed te doen haha!
Het leven wat jij beschrijft is in mijn ogen niet 'rondkomen' maar het is ook niet 'enig comfort' hoor... Het is gewoon luxe en sja, als je als volwassene moet kiezen tussen luxe of levensgeluk (in een slechte relatie wordt dat ineens stukken belangrijker) dan kies ik voor levensgeluk. Ook met minder dan 2000 euro netto te besteden.
Groet Terpi

liora

liora

08-02-2009 om 11:51

Terpi

Hoi Terpi,

Ik ook hoor, zou altijd geluk verkiezen!

We gingen gewoon uit van wat wij een leven met enig comfort vinden. Die vriendin van mij wil bijvoorbeeld wel eens per jaar naar het buitenland op vakantie, ik dan weer niet. Het was gewoon een voor de vuist weg berekening hoor.

En clubjes verschillen nogal onderling in prijs! Muziekles is bijvoorbeeld duur.

Ik leid echt absoluut geen luxe leven! Maar ik houd ook niet net mijn hoofd boven water. En dat wil ik ook niet.

Als ik luxe zooo belangrijk zou vinden, zou ik nu echt geen tweede kind krijgen. Andere dingen vind ik echt belangrijker!

Liora

Tinus_p

Tinus_p

08-02-2009 om 12:01

Subjectief

Liora:
"Dit was niet het bedrag om net het hoofd boven water te houden, maar om ook nog enig comfort te houden. We hebben het berekend op basis van wat wij een prettig leven vinden."
Maar 'prettig leven' is een volslagen subjectief begrip. Wat als je idee van prettig leven een villa in t gooi is

Angela67

Angela67

08-02-2009 om 15:28

Inschrijven woonruimte...

... en dan toch ook maar inschrijven bij kdv en nso. Ergens las ik de terechte opmerking dat je natuurlijk ook niet samen kinderen hebt gekregen in de verwachting dat je ooit er alleen voor zou staan. Maar zie, het kan dus toch gaan gebeuren als jullie er niet uitkomen. Dus: het onverwachte kan gebeuren. Zo kan het ook zijn dat je wel kinderopvang nodig hebt omdat je je wens van parttime werken op moet geven. Wat is er dan mis mee om je kids nu in te schrijven? Dat betekent toch niet dat je er direct gebruik van moet maken? En wellicht kun je er 1 dag per week gebruik van gaan maken, zodat je zelf ziet hoe het is, zij alvast een beetje wennen en jij tijd hebt om je in te lezen en voor te bereiden op een leven met 3 kids alleen en een full time baan (of in ieder geval: meer dan de drie dagen die je nu werkt). En kan je misschien 3 langere dagen gaan maken, dus dat je man meer doet voor de kids en het huishouden dan hij nu doet? Bijv. jij kookt voor 2 dagen en gaat de tweede dag een paar uur langer door met werken. Scheelt geld en toch geen opvang nodig, want je man warmt het op.
Dit soort praktische dingen maken misschien dat je het wat makkelijker gaat zien, de mogelijke oplossingen, en dat het niet direct het opgeven van je hele wereldbeeld betekent.
Groet,
Angela

leeuw12

leeuw12

08-02-2009 om 16:28 Topicstarter

Idd

Hallo,
idd ben ik al een beetje aan het rondkijken enzo. Kids gaan al een dag naar kdv/nso toe hoor.
dat is het grootste probleem niet, het grootste zou gewoon de woonruimte zijn.

maar sowieso heb ik van jullie het goede idee gekregen dat iig hij een flatje kan huren van zijn salaris. daar had ik zelf nog niet aan gedacht.

iemand opperde dat ik een flatje kon kopen. er stond er eentje voor een leuke prijs,vier kamers. ik heb eens gekeken maar dat was idd ook de enige in heel haarlem,hahahaha. de rest had allemaal 2 kamers voor dat geld...

het gaat tot nu toe goed. we praten, hij lijkt zich goed bewust van de situatie en doet zijn best.
neimand weet uiteraard hoe het op de langere termijn zal gaan..

thanx

Tirza G.

Tirza G.

08-02-2009 om 20:23

De bijstandsnorm is niet het absolute minimum

Als je pech hebt en een heel gewoon suf minimum-loon verdient en door pech in geen énkele toeslag (huur, zorg, 1-ouder) valt, terwijl je wel gewoon de volle mep moet betalen (zorgverzekering, huur) - dan heb je netto minder te besteden dan iemand met een bijstandsuitkering.

Tirza

Tirza G.

Tirza G.

08-02-2009 om 23:07

Yep

Mijn vriendin Van een Melkertbaan (op een school) die werd omgezet in een soort van gewone baan, maar dan toch weer een beetje anders. Alleenstaand ouder. Huurtoeslag, zorgtoeslag en alleenstaande-ouder-korting. Kind verhuist uit, gaat op kamers. Huurtoeslag vervalt omdat ze nog maar alleen is, alleenstaande ouder-korting vervalt (kind is de deur uit), enzovoort. Het is net een dominospel. Ze komt net precies nergens voor in aanmerking (sociaal noodfonds van de gemeente) maar moet wel net overal de volle mep betalen.
Als je in de bijstand zit, betaal je geen zorgverzekering en kom je voor een heleboel kortingen/toeslagen in aanmerking. Het gáát wel, maar het is krap. En je woont in een soort kaartenhuis. Meubels zijn een eind op, idem met wasmachine enzovoort, je hoopt maar gewoon dat alles overeind blijft staan. Ik heb november en december rekenend met haar doorgebracht en het is gewoon net precies bút.

Tirza

Marmar

Marmar

09-02-2009 om 01:14

Tirza ot

In de bijstand betalen de mensen wél hun zorgverzekering. Iedereen in Nederland is zelfs verplicht minimaal de basisverzekering te hebben.
Maar je vriendin kan ondertussen bij de sociale dienst van de gemeente waar ze woont gaan informeren naar langdurigheidstoeslag of bijzondere bijstand voor koelkast etc. Als ze echt op het minimum zit én ze heeft geen/nauwelijks spaarcenten dan kan dat best een uitkomst zijn. Er is niets vreemds aan de voorwaarden eens op te vragen. Vaak staan die ook gewoon op het internet (van die gemeente).

Vic

Vic

09-02-2009 om 10:34

Huren

Ik heb het idee dat je op de sociale huurmarkt de boot hebt gemist als je je niet op je 18e hebt ingeschreven. En dan mag je ook niet verhuizen naar een andere gemeente want dan ben je je inschrijfduur weer kwijt. Als ik een huis zou kunnen huren voor 400 euro zou ik daar ook voor kiezen, en dan misschien wel nog minder gaan werken (want je krijgt toch huurtoeslag). Ergens vind ik het vreemd dat die regeltjes zo in elkaar zitten. Hoe minder je werkt, des te meer toeslagen krijg je. En diegenen die zich niet verstandigerwijs al jaren geleden hebben ingeschreven hebben gewoon dikke vette pech. Zo ook Leeuw12. Het is erg onwaarschijnlijk dat ze een lage huur krijgt, dus moet ze iets anders verzinnen. Er zijn gelukkig heel veel dingen al genoemd in dit draadje, maar voor een definitieve leefbare oplossing lijkt me meer werken toch onvermijdelijk (tenzij de ex heel veel alimentatie kan betalen).
De huurwoning van 700 euro had ik trouwens ter sprake gebracht. Dat was een wat te optimistische uitspraak. Op woningnet.nl heb je diverse huurwoningen in Hoofddorp voor 880 euro per maand. En op Funda verschillende woningen in Haarlem rond de 750 euro p/mnd.

Tirza

Wat jij beschrijft heet de armoedeval en is een reëel probleem, maar het is wel zo dat mensen met een baan die op het minimum zitten vaak voor allerlei gemeentelijke toeslagen, bijzondere bijstand en kwijtscheldingen in aanmerking komen. Het vervelende is alleen dat bijstandsklanten hier automatisch op gewezen worden, soms wordt dat soort dingen zelfs automatisch toegekend, maar werkenden moeten er zelf achteraan.

In Amsterdam wordt een geweldig boekje verspreid, 'tips voor de smalle beurs' met enorm handige tips. Voor een deel zijn die lokaal, maar voor een deel ook algemeen. Enig googlen levert de digitale versie op, misschien heeft je vriendin er wat aan.

Groeten,

Temet

Ellen Wouters

Ellen Wouters

09-02-2009 om 14:49

Niet bagatelliseren

Fladderbeestje,

Leeuws eerste postings gingen over "kan niet, kan niet, kan niet". Het is vooral in Leeuws eigen belang om onderscheid te gaan maken tussen "kan niet" en "wil niet".
Dat vind ik niet bagatelliseren, maar ik kan me wel voorstellen dat het zakelijk overkomt. De één komt hier om een warm bad en uithuilschouders te bieden, de ander komt hier praktisch en ontnuchterend advies geven.
Het heeft allebei waarde.

Groet, Ellen

Roosje Katoen

Roosje Katoen

09-02-2009 om 16:37

Kopen

Ik heb niet het hele draadje gelezen, maar het zou zomaar kunnen dat kopen in dit geval voordeliger is dan huren. Ik zou me eens laten voorlichten door een onafhankelijke hypotheekverstrekker. Moet je wel je huidige huis kwijt kunnen raken natuurlijk....

leeuw12

leeuw12

09-02-2009 om 20:33 Topicstarter

Nou..

Hoi,
ik snap jullie reaktie wel,maar ik vind niet dat ik zo simpel heb gezegd: wil niet, kan niet,wil niet. zo is het niet.
alleen net als jullie heb ik een bepaalde visie in het leven, een bepaalde mening.
ik moet dus voor mezelf gaan kijken wat ik belangrijk vindt, wat ik absoluut niet wil en wat ik minder belangrijk vindt.
daar kan niemand over oordelen uiteraard.

als knurf zegt dat het paniek om niets is, heeft ze dat mis. ik ben me wel degelijk aan het voorbereiden op.
als het zo overkomt dat ik niets wil veranderen en niets wil doen met de aangedraagde adviezen, heb je het fout. ik ben alleen zo dom om mijn mening te geven over bepaalde zaken en niet alleen te zeggen:
oke, doe ik. fulltime werken, vrije sector huren. niets aan de hand.
zo ben ik niet. fulltime werken is geen optie. er zijn maar weinig vrouwen die dat aankunnen samen met 3 kids. ik niet dus,klaar.

ik ben blij met de adviezen,maar he mag ik ook afwegen wat ik wel en niet vindt..

Mari

Mari

09-02-2009 om 21:00

Ja maar

"zo ben ik niet. fulltime werken is geen optie. er zijn maar weinig vrouwen die dat aankunnen samen met 3 kids. ik niet dus,klaar. "

Ik vind wel dat je dit erg makkelijk zegt, want soms is die optie om te kiezen er gewoon niet. Als het zo ver komt en je gaat scheiden, dan heb je woonruimte nodig. Een sociale huurwoning zit er niet in, dus dan wordt het duur. En je moet ook je rekeningen betalen naast je huur en er moet eten op de plank. Waar zal dat geld vandaan komen?
Klinkt misschien erg zwart/wit en onaardig, maar soms is het beter om vooraf geconfronteerd te worden met de harde werkelijkheid dan achteraf. Scheiden is lijden, letterlijk!

gr. een ervaringsdeskundige

Marmar

Marmar

09-02-2009 om 21:05

Fulltime werken en kids

Leeuw12, je schreef: 'fulltime werken is geen optie. er zijn maar weinig vrouwen die dat aankunnen samen met 3 kids. ik niet dus,klaar.'
Nou, dan vergis je je toch echt. Er zijn ook vrouwen die het met meer dan 3 kids en zonder man heel goed bolwerken en nog steeds een leuk leven hebben.
Het is wat je gewend bent. En vergis je niet: vaak is een echtgenoot/man een soort extra 'kind' in een huishouden en wel eentje die meer zorg vraagt en meer kosten maakt dan een kind. Die laatste zuipt tenminste niet, wil geen mooie auto voor de deur, dure pakken/etentjes en dure tijdvretende hobbies onder het mom van 'netwerken'.
Toen ik net gescheiden was had ik eindelijk mijn vrijheid terug én was ik verrast door de hoeveelheid tijd die ik 'over' had. Ondanks mijn fulltime baan, geen werkster en weinig comfort. Kon ik eindelijk al die boeken lezen.... (oa).
Maak gewoon gebruik van de mogelijkheden als bijvoorbeeld kinderopvang (aan huis?), ontplooi en ontdek jezelf, het is aan jou om je eigen leven nu zo prettig mogelijk te maken. Vakantie in een tent is veel leuker dan een snikheet all-in resort.
Als je nu geen actie onderneemt, kom je straks tot de ontdekking dat je veel te passief afhankelijk bent geweest. Laat je niet verlammen maar stap in je nieuwe leven.

Marmar

Marmar

09-02-2009 om 21:09

Excuses aan 'de man'

Ik schreef: 'Die laatste zuipt tenminste niet, wil geen mooie auto voor de deur, dure pakken/etentjes en dure tijdvretende hobbies onder het mom van \'netwerken\'
Was wat kort door de bocht, gelukkig beantwoordt de meerderheid van de mannen niet aan deze beschrijving van een moderne holebeer. Dus excuses aan die meerderheid. Wie de schoen niet past, trekke hem ook niet aan.

leeuw12

leeuw12

09-02-2009 om 22:01 Topicstarter

Wat je gewend bent..

hoi,
marmar nu spreek jij ook van: het is maar net wat je gewend bent.
het heeft niets met gewend te maken. ook niet met er is geen opvang.
ik wil niet dat mijn kinderen 5 dagen in de week bij de opvang zijn.
als het niet anders kan, dan zal het wel moeten,maar dat is een allerlaatste keuze die ik maak.

mezelf ontplooien? sorry, ik leef momenteel grotendeels voor de kids. ontplooien gebeurt daarna weer. ook mijn werk..ik kan een opleiding doen en daarna meer verdienen. maar dan moet ik fulltime werken. no way dus, ik kies nu voor mijn kinderen.

wat niet wil zeggen,voordat ik weer reakties krijg, dat moeders die fulltime werken niet voor hun kids kiezen,maar ik heb een visie in het leven en dat is niet kinderen fulltime naar opvang

Tinus_p

Tinus_p

10-02-2009 om 10:13

2 centjes

Leeuw:
"als het niet anders kan, dan zal het wel moeten,maar dat is een allerlaatste keuze die ik maak."
Als je dat serieus meent, moet je niet scheiden. Maar ik neem aan dat je wel wil scheiden, maar dan moet je de consequenties er ook van onder ogen zien. Die lieverkoekjes...

Leeuw:
"mezelf ontplooien? sorry, ik leef momenteel grotendeels voor de kids. ontplooien gebeurt daarna weer. "
Ik zie meer moeders om me heen met zo'n mentaliteit. Als de kinderen eenmaal uit huis zijn (met veel gedoe, want ze worden bijna letterlijk vastgehouden) vallen ze in een gat.

Gewoon mijn 2 centjes.

Tirza G.

Tirza G.

10-02-2009 om 14:25

Ach tinus (ot)

Tegen de tijd dat de kinderen de deur uit zijn is ontplooien hartstikke goed voor je rimpels. Of ertégen moet ik natuurlijk zeggen.

Tirza

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.