Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Eerste keer kijkers in te koop staand huis; ik word er zo gestresst van!


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
ishtar

ishtar

01-02-2009 om 14:57

Mare

Alhoewel ik het helemaal niet erg vind om de credits ergens voor te krijgen, komt de eer in deze toch echt aan kroet-28 toe. Zij vertelde wat 'ons geheimpje' was.
Ik zou de herder-in-Jozef-rol laten zitten tot de ontbindende voorwaarden verlopen zijn. Je wil niet het risico lopen dat er dan ineens niet meer aan een hypotheek gekomen kan worden!
En ik heb geen kerststal. Jozef zit niet zo lekker, hoop ik, dus die wil er vast snel uit. Is voor mij voldoende!

Mare

Geweldig verhaal!!!! ik hoop dat die herder goed luistert!!! ben nou helemaal benieuwd dus hou ons op de hoogte. Onze jozef is ook van dekinderen, die waren wel bezorgd dat hij naar ishtar ging! hopen dattie het daar goed doet.
omdat ik ook op zoek ben naar een baan raadde een vriendin al aan om een webwinkel in jozef beeldjes te beginnen, misschien toch geen slecht idee ))

Mare

Mare

01-02-2009 om 18:12 Topicstarter

Jozef-beelden-webwinkel....

... ik zie een gat in de markt!

Maria's voor wegkwijnende relaties of onbeantwoorde liefdes;
Kindje Jezus voor kinderwens;
Drie Wijzen beeldjes voor geschenken;
Drie Wijzen beeldjes voor wijsheid;
wie vult aan...
Ezel voor ...
Os voor ...

Maarre; voor wat hoort wat. Jij kwam dus met die Jozef-tip (sorry, ik gaf de eer abusievelijk aan Ishtar), wat voor baan zoek je? En waar? Kunnen we misschien ook meedenken.

Duim maar hard de komende week

ik woon in het buitenland en heb net gesolliciteerd op een geweldige baan op mijn laatste werknivea voor slecht 12 uur per week, dus binnen schooluren. Komende week gaan ze shortlisten, dus duim maar heeeeeel hard dat ik die krijg, dat zou echt geweldig zijn. (ik wil nu niet fulltime, en vaak zijn uren/salalris/niveau niet naar mijn wens. Ben wel kritisch, geef ik eerlijk toe). Misschien zijn daar ok wel heiligen voor, kan ik er eentje meenemen naar sollciitatiegesrek als ik uitgenodigd wordt.

ishtar

ishtar

03-02-2009 om 09:38

Mare

hebben jullie al wat gehoord?
Wij nog niet. Dat is dus ook nog geen afzegging

ishtar

ishtar

03-02-2009 om 09:39

Kroet

de hele week afwachten? Brrrr! Ik duim!

Mare

Mare

03-02-2009 om 22:02 Topicstarter

Ishtar, nee nog niks

dus wel tikje teleurgesteld eigenlijk...

Vooral die mensen die dus tijdens de Open Dag al voor de 3e keer kwamen en het huis al zo aan het indelen waren... we hadden van hen echt een bod verwacht. En eigenlijk wel van nog een stel, of iig nog een verzoek om bezichtiging met hun eigen makelaar of zo. Maar nog niks gehoord.

He getver. Was zo positief gestemd, en heb echt maandag paar keer gecheckt of mijn mobiel het wel deed.... Heb er echt even een dipje van. Maar goed; positief denken maar. Mensen nemen (en hebben) nu eenmaal meer tijd, dus wellicht zijn ze nog aan het nadenken, of aan het checken met hypotheek, of hun eigen huis aan het taxeren of zo.... En komt dat bod gewoon wel.
We hopen en duimen!!

Vwb een afbericht; ik denk niet dat je iets hoort als mensen niet verder willen gaan met je huis, toch? Of bedoel je iets anders?

ishtar

ishtar

03-02-2009 om 22:24

Mare

we hebben idd wel eens een bericht gehad van de kijkers dat ze niet verder wilden gaan. Is ook wel zo netjes.
Maar als de kijkers niets laten horen belt onze makelaar er na een weekje zelf achteraan. Ook om te horen wat er nou miste.
He jakkes, jullie dus ook nog niks gehoord. Je klonk zo positief dat ik echt dacht dat er wel snel gehapt zou worden. Ze hadden de andere kapers op de kust toch gezien. Raar hoor! En vervelend!!
nou, de duimen blijven nog maar even draaien.

Mare

Mare

04-02-2009 om 16:05 Topicstarter

Ben niet zo goed in geduldig afwachten dus...

... net de makelaar maar eens gebeld. Helaas; voice-mail. Straks nog even proberen.
Denk echt bij ieder telefoontje; jaaa, daar komt het. Maar nee.

Heeeel raar. Vooral dat ene stel dat voor de 3e keer kwam en het huis al helemaal had ingericht, kinderen ingelicht etc. Route al gelopen (wonen hier vlak achter, willen dat kinderen bij speelkameraadjes in de buurt blijven) etc. Niet alleen hadden we natuurlijk graag bod gehad, we snappen het ook echt niet.

Nou, als ik hoor, post ik het hier wel.
En ja, het is netjes om het te melden. Vrees echter dat het in de huidige markt niet zoveel gebeurt, dat mensen netjes afmelden....

groet!

Mare

Mare

04-02-2009 om 21:46 Topicstarter

Oh ja pelle, nog even ot

... nav je berichtje. Ja inderdaad, onze dochter gaat er heel erg op achteruit. Dat voelt soms ook wel als vervelend, want we wonen nu op makkelijke fietsafstand van de middelbare school van haar keuze.

We zijn ook nog naar het Alkwin College in Uithoorn geweest; horen we ook veel goeds van en is een stuk dichterbij. Maar we zagen het al meteen; ze vond het niks. Ook al kwamen we met een hoop argumenten (waaronder de afstand) haar keuze is duidelijk; ze wil perse naar het HWC. Ze kreeg een 'stevig' VWO advies, en wil erg graag het tweetalig onderwijs doen. En dat kan alleen daar.
Gelukkig heb ik al druk contact met andere nieuwe bewoners (een aantal woont er al) waarvan gezinnen met kinderen op scholen (HWC, KKC en A'veen College) in Amstelveen. Dat gaat prima. Er vertrekt iedere morgen een groep op de fiets, en er is ook een goede busverbinding.
Daarnaast werk ik 4 dagen per week in A'veen, dus we hebben ook al bedacht om daar een oude fiets neer te zetten. Kan ze 's morgens meerijden, en daarvandaan op de fiets. Geeft ook de vrijheid om na school met iemand mee te fietsen, en kan ze daarna of met mij mee terug, of op de fiets terug, of met de bus.

Ze is er erg relaxed onder gelukkig. Is vooral geinteresseerd in de paardrijdmogelijkheden daar in de buurt, en nu al aan het zoeken naar een verzorgpony dichterbij (heeft ze nu in Nes a/d Amstel).
Het zal voor ons allemaal wennen zijn; ik heb ook zoveel wortels hier in A'veen. Maar goed, voor ik hier kwam was ik geboren en getogen A'damse, en ik ben hier heel snel gewend.
Komt allemaal wel goed.
Eerst dat HUIS nou maar eens verkopen

ishtar

ishtar

05-02-2009 om 17:29

Weer

een bezichtiging! Wel van andere mensen, maar toch. En as zaterdag open huis. Er zit weer schot in!
Van de vorige kijkers nog niks gehoord, dus die zijn niet geinteresseerd.
Mare, hoe is t bij jou??

mirreke

mirreke

05-02-2009 om 18:00

Dat hoeft niet hoor!

Toen wij uiteindelijk een bod gingen doen op ons huidige huis waren wij geloof ik al een keer of zes geweest, omdat het huis niet helemaal voldeed aan de wensen maar met wat inspanning wel aangepast kon worden. Daarna hebben we onbedoeld, maar ja het kwam zo uit, vrij lang niets van ons laten horen, omdat we eerst alles eens wilden uitrekenen. Dat we de hypotheek konden krijgen wisten we al, maar we wilden ook zeker weten dat onze wensen ook gefinancierd konden worden.
Kortom, die mensen dachten dat we waren afgehaakt toen wij uiteindelijk met een bod kwamen. De huizen hier liepen niet zo hard, dus wij hebben tussendoor ook niets laten horen en de gok genomen dat het huis er nog was. Het was er nog, en de prijs is uiteindelijk ook nog flink naar beneden gegaan.
Waarmee ik maar wil zeggen dat het helemaal niet hoeft te betekenen dat geïnteresseerden compleet afgehaakt zijn als ze enkele dagen (nog geen week tot nu toe) niets hebben laten horen.

ishtar

ishtar

05-02-2009 om 19:14

Mirreke

ze zijn al een week geleden geweest (vorige week donderdag). Ik zou het niet erg vinden om alsnog iets van ze te horen hoor, maar ik verwacht het niet meer. (kan het alleen maar meevallen)

Mare

Mare

05-02-2009 om 20:23 Topicstarter

Kijk, dat zijn positieve berichten!

Superfijn dat je weer een bezichtiging hebt Ishtar! Apart, na zo'n tijd stilte. Zou dat toch door Tophuis vermelding komen?
En zaterdag dus Open Huis? Was hier afgelopen week, dat verschilt dus kennelijk per regio. Hoorde hier heel verschillende verhalen, collega in de straat staan meer huizen te koop, 1 had 1 kijker, de rest helemaal niks, terwijl wij (en nog een kennis) echt heel veel kijkers hadden. Valt niet veel van te zeggen dus. Stel je in op weinig, dan valt het mee. En; Jozef zit er nog toch?
Stop er een herder bij! En een Maria; baat het niet dan ...

Onze makelaar belde vandaag. Heeft aantal mensen nagebeld. Die mensen die al drie keer waren kregen ze niet te pakken. Aantal mensen gaven aan nog in 'orienterende fase te zijn' - maar het wel een heel mooi huis te vinden. Jong stel vindt het prachtig maar hebben budget tot 50.000 lager - tsja... Ander stel uit A'dam (zij hoogzwanger nog 3 weken te gaan, en bleek excollega van mijn man!) is erg serieus geinteresseerd en 'overwegen wellicht een bod' - maar timing is ongelukkig. Nou ja. Het verhaal is dus nog niet uit, zeker niet als ik het verhaal van Mirreke lees.

Dank voor die nuancering Mirreke! Dat is natuurlijk ook zo. De markt is nu simpelweg anders. Mensen kunnen zich veroorloven om rustig aan te doen, nog eens te overwegen, te informeren naar hypotheken etc. Dat wij als verkopers zo ongeduldig zijn Ishtar, daar hebben zij niets mee te maken natuurlijk!
Ik geef de moed dus nog niet op dat er iets uit gaat komen. En ga onverminderd verder met duimen voor jou Ishtar. Wel fijn dat er weer beweging inzit. Die indruk krijg ik toch wel, en wordt door makelaar ook bevestigd. Veel mensen hebben paar maanden gewacht maar de verhuiswens blijft, en mensen denken ook dat hypotheekrente gaat stijgen dus durven het toch weer aan.

Who knows.... groetjes!

Nee nee

volgens mij wil hij juist terug naar maria en zorgt er daarom voor dat het huis verkocht wordt.
Er schijnt in 'sHertogenbosch trouwens een winkel te zijn met allerlei heiligenbeeldjes voor alle mogelijke doelen. gat in de markt is dus al gevuld!

veels terkte allebei!!!!

Mare

Mare

06-02-2009 om 17:29 Topicstarter

En heeft het geduim voor jou nog

iets opgeleverd Kroet? Je zou toch deze week iets horen?

En Ishtar; huis weer aan kant, blommetjes op tafel? Succes hoor morgen!

Ik hoop maar dat mijn herder (hij zit er nog, aarde was bevroren dus ik zie z'n voetjes boven de aarde uit) erg verknocht was aan z'n mede-herders. Of misschien zelfs wel een sterke liefde had opgevat voor ze; zodat ook hij graag terug wil en het huis daardoor verkocht wordt....

Goed weekend!
Mare

ishtar

ishtar

06-02-2009 om 18:10

Mare

een van de voordelen van een leeg huis verkopen is dat je het niet elke keer aan kant hoeft te maken en dat je de blommetjes uitspaart
En die herder wil vast wel naar z'n schaapjes!
Overigens hebben wij een 'internet open huis' Dus geen advertentie in de krant, maar alleen op internet. Kost dus niks extra. (behalve dan tophuis ) Dat kan dan ook op elk tijdstip dat WIJ dat willen, los van de makelaars open huizen.

ishtar

ishtar

06-02-2009 om 18:38

de kijkers van vorige week hebben afgemaild.
We gaan vol goede hoop ons 'richten' op de komende kijkers

Mare

Mare

07-02-2009 om 12:30 Topicstarter

Ik ben druk aan het duimen....

... het je het al gemerkt? Hoop erg dat - as we speak - er kijkers door je huis lopen. Hier was het net aan het regenen en somber weer, maar nu klaart het op en komt er een zonnetje.
Hoop bij jou ook, dat 'toont' toch altijd leuker en je tuin (toch een belangrijk verkooppunt bij jouw huis) komt ook beter uit!

Wat netjes dat mensen zich afmelden, dat heb ik hier nog niet meegemaakt...

Ik wist niet eens dat je zelf ook een OpenHuis kunt doen zonder dat je meegaat in zo'n hele dag. Misschien ook wel eens een idee, al denk ik wel dat er op zo'n dag waaraan veel makelaars en dus huizen meedoen er meer volk op de been is. Bij ons liepen mensen echt met lijstjes van huizen, en zelfs kladblocs: per huis schreven ze de voors en tegens op. Wel grondig

Nou, laat even weten nog hoe het ging ok?
Succes!
(duimerdeduimerdeduimerdeduimerdeduimer .....)

ishtar

ishtar

07-02-2009 om 13:06

*blij*

je hebt ook vast al eerder geduimd, Mare, want we hadden een heel enthousiaste kijker. En dat ondanks dat het toch regenachtig was. Ze vonden het huis zelfs mooier dan op de foto's. (en dat kun je beter hebben dan andersom )
Het wordt even afwachten, maar we zijn hoopvol!

Mare

Mare

08-02-2009 om 18:35 Topicstarter

Ik ben ook *blij* voor je zeg!

Klinkt supergoed zeg!
Waren dit de enige kijkers? En zoeken ze al langer in jouw buurt? Spannend hoor!

Ik ga verder duimen dat je een telefoontje krijgt morgen met een goed bod, ok? En dan ook meteen maar voor mezelf

Superfijn. En ook wel een bevestiging dat er wel degelijk mensen zijn die graag in je huis willen wonen, en dat is ook prettig na zo'n tijd toch?

Ik ben benieuwd!

Mare

nog niks gehoord, maar door al die sneeuw van vorige week zijn veel mensen 2-3 dagen niet op hun werk geweest, dus ik ben nog aan het hopen....

ishtar

ishtar

09-02-2009 om 11:33

Kroet

als je het niet bent geworden (waar ik dus NIET vanuit ga!) zou je dan niet ook iets te horen krijgen??
*duimt gewoon verder*

Ik weet niet

als ik woensdag aan het eind van de dag nog niks gehoord heb, stuur ik wel een mailtje, vaak krijg je alleen bericht als je wel wordt uigenodigd.

Mare

Mare

10-02-2009 om 09:40 Topicstarter

Geen bericht is goed bericht maar ..

... dat gaat hier misschien inderdaad niet op. Maar we blijven hopen hoor Kroet.
Uit nieuwsgierigheid; wat voor baan zoek je?

En Ishtar; heb je nog iets gehoord van je kijkers? Ik ben erg benieuwd!

Mare

Ik ben

bibliothecaris, werkte als plaatsvervangend hoofd op een afdeling van 15 mensen in mijn laatste baan, maar zou dat nu echt te zwaar vinden (vond ik nadat ik de kinderen kreeg ook al wel een beetje, maar als je erin zit...). Wil dus graag part time, maar liefst wel met enige verantwoordelijkheid. Ik roep steeds het moet of financieel of intellectueel uitdagend wat opleveren (vaak gaat dat wel samen). Helaas zijn dat soort banen er niet zoveel en met de huidige economische toestand worden diensten zoals bibliotheken gewoon erg ingekrompen.
de baan waarop ik gesolliciteerd heb is 12 uur pw, slechts 20 minuten rijden, ideaal dus, opzetten van een nieuwe bieb in een ziekenhuis. lijkt me geweldig leuk, maar langzamerhand denk ik.....

Mare

Mare

10-02-2009 om 14:02 Topicstarter

Pro-actief

Ik zou als ik in jouw schoenen stond niet afwachten Kroet. Ik zou de telefoon pakken, en even heel vriendelijk informeren. Met een smoesje wil ook wel eens helpen ('ik ben elders uitgenodigd voor een 2e gesprek maar mijn voorkeur gaat uit naar de baan bij jullie, is er al wat bekend?').
Dan weet je of wat er beslist is of - als dat nog niet zo is - dan zet je jezelf weer even goed in the picture. En als ze aarzelen kun je wellicht die aarzeling nog wegnemen?
Het klinkt wel als een hele goede match... ik blijf dus duimen.

Zetje

Ha Mare, net het zetje wat ik nodig had. Ik heb meteen gebeld met de HR afdeling, ik heb geen nummer van de betreffende personen. Ze hadden inderdaad pas donderdag alle cv's opgehaald en omdat ik via de website heb gesolliciteerd hoor ik sowieso iets, ook als ikniet uitgenodigd wordt. Dat is in elk geval handig om te weten. De dame van HR verwachtte dat er tegen het einde van deze week of begin volgende week uitnodigingen de deur uit zouden gaan.
Blijft dus nog even spannend. net als bij jullie. (ik zat precies vorig jaar rond deze tijd in jouw situatie, op 13 februari kregen we het bod dat we ook hebben geaccepteerd.
Laten we allemaal nog even doorduimen!!!!!

ishtar

ishtar

10-02-2009 om 15:50

Kroet

Ha, je zit nog in de race. Mooi!
Zou mooi zijn, een bod op (vrijdag de) 13 februari! Maar 15 februari (of 11 februari )vind ik ook mooi.

ishtar

ishtar

10-02-2009 om 15:51

de kijkers van vanmorgen hebben afgezegd. Ziekte. Kan gebeuren. Ben benieuwd of ze nog een nieuwe afspraak maken.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.