Home » Forum » Wanneer maken jullie de traktaties in ochtend vroeg

Wanneer maken jullie de traktaties? in ochtend vroeg?

16 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
angel3
Wanneer maken jullie de traktaties? in ochtend vroeg?

Zoon is binnenkort jarig en elke keer zit ik weer te goochelen:hoe doe ik dat handig met de traktatie.?
Vorig jaar was het wat knutselwerk met eierkoeken dus dat moest wel s avonds (best lang bezig).
Maar of het er lekkerder op wordt?
Dit jaar wil ik spiesjes maken met poffertjes en fruit. Zoon wil ook spiesjes erbij met kaas en worst en poffertjes...ahum... lekker :(
Is dit te doen een avond vantevoren of s morgens een half uur eerder opstaan?
hoe doen jullie dat?

Ook kwam hij met het verhaal dat hij wil trakteren bij zwemles...? hoe dan? (andere ouders doen het ook maar man heeft geen idee wanneer dat nou uitgedeeld wordt).
En op de BSO idem. Meegeven naar school? (vorig jaar was hij het vergeten op school aan de kapstok).

Wat een gedoe dat getrakteer :)
Wie heeft een handige tip?

angel3
Hi hi pelle

ja dat is een goeie. Zo simpel is het natuurlijk ook gewoon, maar ik vroeg me gewoon af hoe anderen dit dan doen. Staan jullie soms s morgens te prutsen ermee of wil ik inderdaad teveel? Zoon heeft wensen hieromtrent die ik inderdaad moet temperen. Zwemles vind ik ook echt te ver gaan. Wie bedenkt dat? maar als 1 het doet, dan doet de ander het dus ook.... en dat ziet zoon en die denkt: dat wil ik dan ook....

Vic
Simpeler

Vanaf zo'n beetje groep 3 ga ik niet meer knutselen voor tractaties. Dingen die versgemaakt moeten worden, doe ik alleen voor het kerstdiner op school. De laatste keer had ik spiesjes met fruit en poffertjes en daar was ik beduidend langer mee bezig dan een half uurtje. Voor de BSO kies ik iets heel eenvoudigs, zakjes chips of minimarsjes o.i.d., wat ik dan een dag van tevoren al aflever bij de BSO.

marie
Wisselt

Hallo
De ene keer maak ik de traktaties van te voren, maar ook wel op dezelfde ochtend. Jongste is bijvoorbeeld in de zomer jarig en die heeft geregeld op waterijsjes getrakteerd. Gewoon even bij het naar school brengen in de vriezer van school leggen en tegen de meester/juf zeggen dat de traktatie daar ligt.
Oudste is in de winter jarig en die vindt het leuk om op kleine worstenbroodjes te trakteren (cocktailworstje in 1/4 bladerdeeg). Die maak ik meestal onder schooltijd. Ik vraag dan even aan de leerkracht hoe laat er getrakteerd wordt en dan breng ik de warme broodjes even.
Op zwemles e.d. liet ik ze niet trakteren (kan wel aan de gang blijven). Op de nso wel. Meestal breng ik dan de traktatie 's morgens onderweg naar m'n werk even langs. Even briefje erbij. Scheelt weer gesleep voor de kinderen.
succes

Irila
Makkelijk

Deze tijd van het jaar is het zo makkelijk: koop gewoon zo'n grote zak paaseitjes, in een mandje storten klaar. Een zak voor school een zak voor de BSO.

Vera*
Irila

Paaseitjes zijn echt heel erg lekker. Maar ik heb een keer als kadootjes op mijn kinderfeestje ALLEEN maar paaseitjes gehad. Sindsdien vind ik het dus ook niets meer om te trakteren.
Daarbij ben je jarig en geen paashaas :)).

angel3
Gezond

Tja... het beleid op school is toch ook 'gezond'... en aangezien dit steeds met voeten getreden wordt en het in de MR ter sprake is gekomen en ik ook nog in de MR zit wil ik toch enigszins gezond trakteren.
Dus nee geen paaseitjes of cakejes.
Dank voor de suggesties.
BSO breng ik inderdaad maar gewoon even langs en zwemles doen we even niet... :)

Ineke
Vandaag getrakteerd

Onze zoon van 10, groep 6 heeft vandaag getrakteerd. Vorig jaar muffins gebakken, maar er was vorige week ook iemand met muffins, dus nu wou hij iets anders. We hebben gisteren wafels gebakken. Vanmorgen op school waren ze erg taai, maar wel lekker. Gelukkig geen klachten van de kinderen. Wel jammer, veel werk aan gehad. Weer wat geleerd.
Wat we ook wel eens deden, was een blokje kaas met een gekleurd tumtummetje erop, vlaggetje erin Ziet er feestelijk uit. De blokjes kaas van te voren snijden en pas 'ochtends de snoepjes erop prikken, anders verkleuring op de kaas. De snoepjes zitten in die kleine schatkistjes.
Ik vind die paaseitjes ook een goed idee! Maar het moet ook een beetje gezond zijn, hoewel bijna niemand zich eraan houdt.

Genista
Alleen op school

En alleen al dat besluit spaart je een hoop tijd uit :-)

Mamvantwee
Ook alleen in de klas en gezond

Mijn dochter wordt volgende week 5 en ik heb lang gezocht naar een gezonde en toch snoeperige traktatie. Het worden spookjes met popcorn erin. Kan je gemakkelijk maken, ook een dag van te voren en zijn verantwoord. Hier op school is het beleid ook 'niet teveel snoep' maar waar ik haar soms mee zie thuiskomen...ongelofelijk, puntzakken snoepgoed.

Ik ga niet 's morgens nog klooien met een traktatie, en niet ook nog eens op de bso.

Maylise
Simpel houden

Ik maak ook geen tractaties waar ik te veel tijd mee bezig ben. Het moet iets zijn wat of kant en klaar al is of wat ik de avond van te voren kan maken.

Bijvoorbeeld cake, muffins, flapjacks, brownies etc. Dat kan de avond van te voren makkelijk. Vervolgens in een grote doos en zo meegeven naar school.

Anders wordt het iets wat al klaar is bijvoorbeeld snoep of chips. Mogen ze zelf uitzoeken wat ze precies willen.

Als je poffertjes met fruit wil maken zou ik sowieso geen vers fruit gebruiken (teveel werk) en van die blikjes fruit kopen. De poffertjes kan je kant en klaar kopen. Je hoeft ze niet eens op te warmen want op school zijn ze dan toch al koud. Ik denk dat als je de avond te voren het in elkaar zet en in het vriesvak legt het de volgende ochtend nog wel ok moet zijn. Tegen de tijd dat zoon kan tracteren is het dan weer ontdooit. Anders 's ochtends die dingen in elkaar zetten ben je denk ik een half uur of zo wel mee bezig minimaal.

Maylise

Toke
Niet eetbaar

Hier kortgeleden getrakteerd op 'groeidieren'. (klein van stuk, in water worden ze wel 6 keer zo groot) Online besteld, afgeleverd in kleurige zakjes. Ik heb ze vervolgens in een doorzichtig plastic bekertje gestopt, 2 gummibeertjes erbij gestopt, geheel in folie met kleurig lintje eraan verpakt. Zag er fleurig uit, was de avond ervoor bij elkaar hooguit 3 kwartier werk en zoon heeft nog dagelijks verjaardagspret doordat kinderen in de klas melden hoe groot hun dolfijn-vlinder-draak-leeuw etc inmiddels is geworden. En met de twee gummi-beertjes konden ze toch op de ochtend zelf iets snoepen, maar bleef ik netjes binnen het beleid.
Op de bso (kleine groep op die dag) heeft hij getrakteerd met cakejes die kinderen zelf konden versieren met slagroom en hagelslag/smarties/etc (setje van de hema). Zwemmen wilde hij idd ook, want dan gooit de instructeur de kinderen met een grote boog in het water ;-), maar de eerstvolgende zwemles na zijn verjaardag was het afzwemmen, dus dat hebben we maar niet gedaan. Maar daar zou ik gewoon paaseitjes of tumtummetjes hebben gedaan.

Irila
Vera

Ja, dan wordt het teveel van het goede ;-). Maar goed dochter (bijna jarig) heeft daar nog geen last van. Ipv paaseitjes kun je natuurlijk willekeurig welke andere zak snoep in een mandje storten, paaseitjes hebben als voordeel dat ze er van zichzelf al feestelijk uitzien en niet elke dag op het menu staan..

Triple
Grappig

Zoon wordt morgen 5 en hij wilde heel graag drop trakteren. Ik had iets in mijn hoofd met dropjojo's (van die opgerolde veters) op prikkertjes. Maar zojuist bleek dat die dropjojo's niet op prikkertjes blijven zitten! Na een paar minuten scheuren ze en vallen eraf. Uiteindelijk de drop maar in een leuk mandje gestort en ingepakt met doorzichtige folie met strik eromheen. Schandalig simpel vond ik, tot ik jullie reacties las! Het is toch ook niet te doen om een urendurende knutselsessie te houden om 30 (!) traktaties te maken die toch meteen opgegeten/uit elkaar gescheurd worden!

Alleen al het rondgaan met een mandje met snoepjes in de klas is voor zo'n vijfjarige al hardstikke leuk.

gruffalo
's ochtends

hoi angel,
mijn dochter wilde dit jaar ook op spiesjes met fruit (druif, aardbei) en een stukje pannenkoek-met-chocoladepasta tracteren. Nog een spekje er tussen, dan heb je een leuk spiesje.

Ik ben idd 's ochtends een half uurtje bezig geweest, samen met mijn dochters. Fruit blijft nu eenmaal niet zo lang goed, en die pannenkoeken zijn ook lekkerder als ze 'vers' zijn. Wel kant-en-klare pannenkoeken gebruikt overigens. Ik had wel de avond er voor de kool doormidden gehakt en er alu-folie om heen gedaan, op een versierd bord gelegd ed.

Groetjes
Gruffalo

albana
Deal met buurvrouw

ik heb voor dit soort dingen een 'deal' met de buurvrouw. ikzelf heb een tupper-ware schaal voor kleine hapjes (kaas, worst etc.) die luchtdicht, dicht kan en waar je (écht waar!) wel 3 dagen blokjes kaas/worst als 'vers' in kan bewaren. en buurvrouw heeft een taartschaal die óók van tupper-ware is en óók luchtdicht dicht kan. hebben we hoge tractaties(zakjes popcorn b.v.) dan leen ik de schaal van buurvrouw en met lage (spiesjes met fruit b.v.)dus die van mezelf. en buurvrouw doet dat ook.....
ideaal!
aan te raden voor iedereen! dus koop 2 van die schalen of sluit een deal met de buurvrouw en koop er beiden 1.
groeten albana

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.