Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Eerste keer kijkers in te koop staand huis; ik word er zo gestresst van!


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Mare

Mare

20-03-2009 om 17:11 Topicstarter

Hey vic..

.. ja he, wat is dat iedere keer een toestand he? Had ik me echt op verkeken.
Het is niet alleen het opruimen, en keuken poetsen. Maar vooral je huis zoveel mogelijk 'neutraliseren'. Alle badjassen van de badkamerdeur weghalen en in een kast proppen. En de 1001 kleine rommeltjes die jongste iedere keer weer op haar bureau weet te verzamelen ergens in een laatje doen (en het daarna niet meer weten te vinden).
En dan soms ook nog op van die tijden... zo ongelukkig!

Maar ja, wat je zegt, je schikt je, en hoopt heel erg dat deze kijkers DE kopers blijken te zijn zodat je klaar bent met dat gedoe.

Ik hoop het voor je! En zet de duimendraai morgen voor jou aan!! Je kent het 'Josef' verhaal al?
Ingraven bij het Te Koop bord. Kroet en Ishtar kennen de details beter dan ik

Succes morgen!

NIvea

NIvea

21-03-2009 om 14:21

Gefeliciteerd!

Als je toch veel dingen moet verhuizen met een busje, kun je dan niet beter een paar keer vaker rijden en die laatste 20 - 30 dozen die je naar de opslag zou brengen in je tijdelijke huis opslaan. Gewoon tegen een muurtje aan van de garage of op zolder. Dat scheelt volgens mij kosten en ook wel gedoe (waarom zou je die verhuiswagen laten komen voor die 20-30 dozen)

Mare

Mare

21-03-2009 om 16:27 Topicstarter

Nou, woning bekeken..

We zijn vanmiddag gaan kijken. Het is een (kleine) tussenwoning. Ik snap wel waarom het huis al zo lang (in sept. al 2 jaar zei eigenaresse) te koop staat.. Vraagprijs is 335.000 (zelfde als waar wij ons huis voor verkocht hebben) maar levensgroot verschil met ons huis zeg! Of wij hebben ons huis echt veel te goedkoop verkocht, of zij vragen zo'n 50.000 te veel. Het laatste denk ik, gezien de huidige markt...

Muren waar de flarden behang vanaf hangen, overal nog wat oude rommel. Klein huis, kleine tuin, verouderd, niet goed onderhouden. Goed opruimen en wat geld investeren in vers behang en wat verf zou een stuk schelen voor de verkoop. Maar goed, niet ons probleem.
Als tijdelijke huurwoning zou het kunnen. We moeten het dan maar zien als een soort van vakantiewoning. Wel ga ik even heel flink poetsen, want je kunt echt zien dat er al zo lang niemand meer woont of komt al was het niet vies of zo.

Ouderslaapkamer is ok met kastenwand (= handig, hoeven we onze eigen kasten niet in elkaar te zetten). Daarnaast een heel erg klein kamertje, met ook dat half afgetrokken behang ('ja, we wilden het eerst nog opknappen maar ja, mensen willen toch hun eigen ding op de muur'), en een zolderruimte waar ook wasmachine en droger kan komen en nog een bed kan staan. Jongste en oudste moeten dan maar boven samen. Kortom het kan. En ik denk dat we het ook maar doen, want praktisch en niet duur. Eigenaresse is wel wat nonchalant, dus wij hebben aangedrongen dat we eea toch wel even vast willen leggen met huurcontract zodat helder is dat we echt tot augustus kunnen blijven zitten, hoeveel we betalen, etc. Zal nog even zoeken, is vast wel model tijdelijk huurcontract online te vinden.

Garage zou idd handig zijn Nivea, maar dan kom je al snel weer in een veel duurdere categorie. Heb wel huis gezien in Uithoorn met garage, maar die is toch al weer paar honderd euro duurder p/mnd.
We gaan het dit weekend even laten bezinken, en laten begin volgende week wat aan haar weten.

angel3

angel3

21-03-2009 om 19:46

Mare

Nou ja prima voor even toch? wij hebben ook huis gevonden en dit huis was volledig uitgewoond. Vorige huurder met noorderzon vertrokken. We doen het wel want eigenaar gaat het schoon en gerepareerd opleveren. Gaat allemaal via makelaar. Wij krijgen huurcontract komende week, misschien is dat bruikbaar als basis voor jullie?

Nivea

Nivea

22-03-2009 om 23:03

Eigen huis

De vereniging Eigen Huis heeft vast een goed huurcontract.

Ik ging er van uit dat het huis een garage had. Ik zou kijken of het mogelijk is om de spullen in je tijdelijke huis op te slaan als je toch al met je bank en bed moet gaan zeulen. Die dozen met winterkleren, vakantiespullen, boeken, etc kunnen op zolder staan. Ga eerst eens goed door je huis en ruim goed op (marktplaats, weggeven, kringloop, etc.)

Dat huis in Uithoorn is misschien een paar honderd euro per maand duurder maar als je daarmee opslagkosten uitspaart, dan is het misschien niet zo'n gek idee. Bovendien een paar maandjes een paar honderd euro ( = plusminus 1000 euro ) meer maar wel meer woonplezier, zou ik het overwegen waard vinden.

Mare

Mare

23-03-2009 om 09:15 Topicstarter

Angel3

Fijn dat jullie ook een tijdelijke stek gevonden hebben!
En ja, als je het huurcontract zou kunnen toesturen zou dat fijn zijn. Het inderdaad wel eea gevonden maar toch...
Mijn mailadres is mare01 apestaartje live.nl. Alvast bedankt!

En bij ons gaat het dus helaas niet via een makelaar maar direct met de bewoners. We overwegen een tegenbod te doen van bv 1000 euro/mnd, met verzoek dat ze eea nog even wat opknappen; likje verf hier, behangetje daar. Zal ook enorm schelen qua verkoopbaarheid van het huis denk ik.

Mare

Mare

Mare

23-03-2009 om 09:26 Topicstarter

Nivea vwb opslag

Het huis waar we wellicht naar toegaan is echt erg klein. Op 1e verd. 1 normale slaapkamer (voor ons) met inbouwkast - daar kan hooguit 1 stapel dozen tegen de muur maar meer niet. Kamertje ernaast kan net een 1-pbed in, en dan is er nog een meter over, dus ook daar geen ruimte. Zolder heeft ruimte voor wasmachine+droger en een afgescheiden stuk waar onze meiden gaan slapen. En dat is het.

Dat betekent dat alle tuinmeubelen (2 tafels, 2 banken, 6 stoelen, gereedschap, Weber), 3 bureau's, 2 kledingkasten kinderen, 5 kleding/linnenkasten van ons, de gehele inhoud van mijn mozaiekkamer (ik geef cursussen), de gehele inhoud van mans kluskamer (gereedschap, verf, hout noem maar op), kerstspullen, kampeerspullen enfin..... je krijgt het beeld denk ik.
We gaan van ons huidige huis (met oa serre, 2 dakkapellen, 2 schuren) en 5 slaapkamers naar een huis zonder uitbouw/dakkapellen/1 schuurtje/2 slaapkamers en 1 rommelhok. Onze 60 kuub kan daar echt niet in helaas...
Man heeft overigens opslag gevonden die iets van 125/mnd kost - goedkoper omdat we nu dus minder nodig hebben.
Plan is nu om dan bv al vanaf 8 mei te huren, zodat we dat weekend de grote dingen kunnen verhuizen; bank/bedden etc naar huurhuis, en kasten etc naar opslag.

Ik ga overigens zo nog wel even bellen met het huurhuis in Uithoorn. Daar kan het wel allemaal meeverhuizen want genoeg opslag in de garage en door het huis heen. In 't algemeen ruimer, schoner, frisser, dus voelt wel prettiger. Maar even informeren of dat voor korte termijn gehuurd kan worden, en of ze wat aan de prijs willen doen.

Wordt vervolgd dus. Dank voor het meedenken allemaal!

En oh ja; weggooien; mijn man werd zaterdag bij de vuilstort begroet met 'ja maar meneer, bent u daar nou alweer??'. En kennissenkring is helemaal blij met alle fietshelmen, stepjes, buitenspeelgoed, kleding, overtollig serviesgoed en noem maar op.

Mare

angel3

angel3

23-03-2009 om 16:11

Mare

je hebt mail!

Mare

Mare

23-03-2009 om 17:12 Topicstarter

Geweldig angel3!

Helemaal super!
Heb 'm net ingevuld en bewerkt. Aantal zaken zijn voor ons niet van toepassing - wij huren inclusief alle vaste lasten dus die kon ik er uit laten bijvoorbeeld.
Goed contract hoor, dus ik heb 'm verder redelijk intact gelaten.

Mijn dank is groot!
Mare

ishtar

ishtar

23-03-2009 om 22:47

Morgen alweer

een kijker! Het begint te lopen!!

Mare

Mare

24-03-2009 om 12:34 Topicstarter

Super ishtar! haal de dranghekken van zolder...

Hee, dat is echt superfijn.
Zou het toch zijn omdat de markt aantrekt, en het lente begint te worden?

Ben wel benieuwd; weet je toevallig of dit dat enthousiaste stel van afgelopen week is?

En hoe laat? Kunnen we de duimen weer in beweging zetten hier!

Mare
p.s. En idd. nu zie ik dat je berichtje van gisteren is. Zijn geweest, dus en en??

Onze makelaar belde altijd meteen na de bezichtiging om feedback te geven, dus hebben jullie al iets gehoord?
Ben erg benieuwd!

ishtar

ishtar

24-03-2009 om 13:07

Mare

ze zijn al geweest. (als het goed is) en nee, het is niet het stel van afgelopen woensdag

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.