Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

tonny

tonny

21-03-2009 om 15:55

Wat zou je graag willen kunnen?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Talia

Talia

22-03-2009 om 19:02

Zuidoost, geen randstad, lidwientje

Weet je het dan ook ?
Het punt is voor mij dat ik het wil WETEN, niet gokken.

Groet, Talia

Lys Lionne

Lys Lionne

22-03-2009 om 19:19

Geef me geduld....

Geduld om nog meer te genieten van al het moois en fijns in mijn leven. Van alles wat ik kan en wat ik mag, van mijn gezin, mijn werk, mijn familie......Van mijn hele leven dus eigenlijk

Hmm

Ik zou graag Heel Erg Goed willen kunnen motorrijden, circuitracen, op het scherpst door bochten. En Heel Erg Goed zeilen, bij voorkeur zeezeilen. En ook zou ik best Heel Erg Goed willen kunnen skiën. Zo goed als ik dat allemaal zou willen kunnen, zal ik het nooit meer leren. Motorrijden blijft leuk en misschien mag ik wel eens bij een GP-coureur achterop mee

Paula B

Paula B

22-03-2009 om 20:42

Netwerken en kroegkletsen

Zomaar contact maken met mensen, op een ontspannen manier. Converseren zeg maar. Iemand aanspreken en dan een leuk gesprek beginnen, en ook weer weten hoe en wanneer je daar weer mee moet ophouden. Bij een groepje mensen gaan staan en er op een natuurlijke manier tussenvoegen. Los en gezellig praten over niks.

Wat zou ik dat graag willen kunnen! Nee, ik ben niet sociaal gehandicapt, heb een flink netwerk van vrienden, kennissen en collega's (ben zzp'er dus daar moet ik wel wat in investeren) en veel contacten zijn bevredigend en diepgaand.
Maar al doe ik het wel, nieuwe contacten opdoen vind ik lastig, expres netwerken een crime en 'gewoon gezellig' ouwehoeren aan de bar kán ik gewoon niet. Een gesprek moet ergens over gáán, bij kletspraat voel ik me ongemakkelijk.
Dat te kunnen zou smeerolie zijn in een heleboel sociale en zakelijke processen.

Kiki

Kiki

22-03-2009 om 20:53

Delegeren zou ik erg graag willen kunnen

en piano spelen, nou ja beter piano spelen als ik nu doe. Ik kan er nog wel wat kinderliedjes uitkrijgen, maar daar houdt het mee op.

O en gehaktballen bakken en boerenkool maken zoals mijn moeder dat doet.

Massi Nissa

Massi Nissa

22-03-2009 om 20:53

Mln: het kan-niet-mislukken gebakken aardappel recept

Ik maak ze zo: schil een kilo vastkokende aardappels, niet te groot, dus de grote in tweeen of vieren snijden. Breng ze aan de kook in ruim water met wat zout, 1 minuut laten doorkoken (echt niet langer). Afgieten, even laten afkoelen. Dan snijd je de aardappels in 'driehoekjes' (geen blokjes, meer driehoek-achtige stukjes, gewoon bij de rand beginnen, je krijgt er vanzelf handigheid in, ideale grootte is die van minikrieltjes).
Bak de aardappeltjes in een mengsel van margarine en olijfolie (roomboter kan ook ipv margarine), eerst flink heet laten worden. Kerriepoeder en wat cayennepeper erover strooien, gedurende een minuut of 20 steeds even omscheppen zodat ze egaal goudbruin worden. Met een schuimspaan eruit scheppen, als ze nog 'nat' zijn van de olie doe ik ze vaak in een schaal met wat stevig keukenpapier op de bodem. Serveren met lekkere mayonaise.
Groetjes
Massi

Margje

Waarom "zelfs contrabas"? Mooi instrument hoor, waar je ook nog meerdere kanten mee opkan.
Groetjes Lionne (contrabasspeler in een amateursymfonie-orkest)

Tirza G.

Tirza G.

22-03-2009 om 21:11

Iets langer

Ik heb altijd al graag lánger willen zijn. Altijd vooraan staan bij gym verveelt snel Zeker toen mijn gewicht toenam, bleek mijn lengte steeds minder te kloppen.
Maar zo'n 20 jr na mijn ongeluk zou ik ook wel gewoon iets láng willen kunnen. Lang lopen, staan, zitten, liggen, autorijden......dat hou ik allemaal niet lang vol. Ik zeg wel eens: ik ga naar bed omdat ik niet meer weet hoe ik moet zitten/hangen en ik sta op omdat ik niet meer weet hoe ik moet liggen.
Maar ook: gewoon iets lang kunnen doen zonder gestoord te worden. Net zo lang als ik zelf wil een boek lezen ofzo

Tirza

margje van dijk

margje van dijk

22-03-2009 om 21:29

Lionne

Dat was een grapje hoor!
Gewoon, omdat contrabas zo'n groot instrument is dat puur het feit dat je dat in je huis moet bergen al een ingrijpende verandering zou zijn

Ik vind contrabas een prachtig instrument, ik kan er erg van genieten.

Margje
PS En Mamvantwee, ook leuk om te weten dat jij cello speelt!

wendelien

wendelien

22-03-2009 om 21:33

Vaardighedenverlanglijst

heel mooi pianospelen (wordt met plezier aan gewerkt, al zijn mijn doelen bescheiden
vloeiend Frans en Italiaans spreken (en meteen maar heel goed lezen en schrijven, natuurlijk)
vlammende maar heldere betogen kunnen schrijven (die ook nog gelezen worden) opdat de heren bankiers en alle anderen die aan de knoppen van onze maatschappijen zitten en o.a. verantwoordelijk zijn voor de huidige misere voortaan op hun tellen letten en alleen nog maar heel verstandige besluiten nemen
het eigen hoofd onder alle omstandigheden koel en analytisch houden
(ga d'r maar aan staan)

wendelien

wendelien

22-03-2009 om 21:35

En heel belangrijk

onder alle omstandigheden gewoon goed kunnen slapen zou bij dit alles uitstekend van pas komen......

krin

krin

22-03-2009 om 21:56

Cello en contrabas

Geinig, dat zei ik vanmiddag nog, dat ik graag cello zou kunnen spelen. Of (desnoods contrabas. En er staat nog wel meer op mijn talentenverlanglijstje, vrees ik. Ik zou me graag fantasierijker durven kleden, goede boeken schrijven, beter zijn in weten waar mijn hart ligt en meer lef hebben in daarnaar handelen.
Van die dingen, dus. Moet te realiseren zijn, lijkt me.

Margje (ot)

ja het is een onhandig bakbeest.... je moet er een grote auto bijkopen en het is altijd een hele sjouw, ik kijk altijd jaloers naar de picolo-speler
Maar hij is inderdaad mooi, ik hoef niet te ruilen met een cello.
Lionne

Een contrabas....

..is altijd nog iets mobieler dan een piano...hahahaha! (maar goed, piano's willen nog wel eens 'gewoon' ergens staan. In een hotellobby. Of een kroeg. Bij iemand anders thuis. En dat heb je met contrabassen weer wat minder zeg maar.)

Ingrid

MLN

MLN

22-03-2009 om 22:01

Aardappelen

Als ik het zo lees dan ga ik dus al de fout in door ze idd te lang te laten koken. Okay, kooktijd dus verminderen of, zoals in het geval van Pelle, helemaal weglaten.
Maar in wat voor pan bakken jullie ze dan? Ik probeer ze te bakken in een gietijzeren koekepan of een braadpan, maar het wordt bij mij iedere keer een prutje. Wel lekker, maar een prutje..... Het gaat bij het omscheppen niet goed denk ik. Ik ben dus geen goede omschepper! Maar misschien ligt het aan de pan die ik gebruik. Of idd te lang gekookt of niet goed genoeg laten afkoelen ofzo.
Niemand een lekker en makkelijk recept voor gebakken aardappels uit de oven????
Massi en Pelle: heb jullie receptjes in mijn OOL-receptenmapje geplaatst, dus ga het komende week zeker proberen!!!

Paula B

Paula B

22-03-2009 om 22:44

Aardappelen uit de oven

Niks makkelijker dan gebakken aardappelen uit de oven:

oven voorverwarmen op 180 graden

aardappelen schillen, halveren en elke helft in partjes snijden (beetje ruwe friet-vorm, vinden de kinderen leuk )

bakblik invetten, of nog makkelijker: zo'n anti-aanbak-lap erop en de aardappelpartjes erop storten

flink zout erover malen en naar smaak verder kruiden - hier is rozemarijn op 't moment favoriet, maar kruidig met paprikapoeder of met kerrie kan ook prima

bakplaat in de oven schuiven en daar minstens een half uur laten staan, en klaar ben je

Heerlijk, vrijwel moeiteloos en nog vetarm en zo ook!

MLN

MLN

22-03-2009 om 22:44

Valt mij iets op (o.t.)

Zijn het 'aardappels' of 'aardapplen'?????

MLN

MLN

22-03-2009 om 22:45

Oh paula!

Dat gaat zelfs mij lukken! Dankjewel!

Deze keer anoniem

Deze keer anoniem

23-03-2009 om 01:38

Een eindje lopen....

Dat gaat dus niet meer, ik heb een handicap die dat beperkt tot heel kleine stukjes. Maar ik wil wel en dat gaat ook lukken! De artsen zeggen dat ik door de pijn moet lopen, en steeds meer en steeds vaker - dan gaat het steeds beter. Dat voel ik ook wel maar het moet nog beter (van mezelf). En het gaat zo irritant langzaam vooruit. Toch gaat het lukken.

Kunnen spelen

O ja, in de categorie: ik zou willen kunnen spelen Ik zou graag sousafoon willen kunnen spelen. Of doedelzak. Maar beide wil ik mijn gezin niet aandoen en ik woon ook niet meer in een echte carnavalsregio, zodat ik ook niet met een dweilorkestje of hofkapel kan spelen...

Mathilde

Mathilde

23-03-2009 om 15:16

Schaatsen

Ik zou willen kunnen schaatsen of skieen (ik kan het echt niet). Accordeon spelen. Een eitje perfect koken (mijn man kan dat wel, echt zo oneerlijk!). Rekenen. Niets vergeten mee te nemen. Plannen. Geheel kreukvrij strijken. Naar twee of meer mensen tegelijk luisteren. Doorgaan met wat ik aan het doen ben terwijl ik praat. Attent zijn (geen verjaardagen vergeten). Goed kunnen zien zonder bril. Mijn panty's langer dan een dag heel houden. Latijnse namen van planten onthouden. Vrachtwagen met oplegger rijden en dan vlekkeloos achteruit in parkeren. Blijvend tien kilo afvallen. Een bestseller schrijven. Duiken (ik raak bij snorkelen al in paniek). Iets geniaals bedenken en daar een groot succesvol bedrijf op bouwen. Knutselen met mijn kinderen.
Ik mag wel eens gaan beginnen met oefenen .
Mathilde

Guinevere

Guinevere

23-03-2009 om 20:28

Genista, sousafoon

Mmm, Genista, niet in een carnavalsregio? Dan moet je toch eens 8 km zuidelijker komen kijken. Dan kun je je sousafoonliefhebberij helemaal tot leven doen komen!

Nee margje geen tomtom!

Nee geen tomtom, en googlemaps ken ik!

Het probleem komt ook op kleine oppervlaktes voor. Ik ben al regelmatig bij de fitness de verkeerde kleedkamer ingelopen uit het zwembad (hangt geen handig bordje) omdat ik gewoon geen gevoel heb voor waar de vrouwenkleedkamer was. En laatst ben ik per ongeluk de mannenkleedkamer bij de operatiezaal binnen gelopen omdat ik ook niet meer wist waar de vrouwenkleedkamer was. Gelukkig was de zich omkledende chirurg knap en vriendelijk!

Dus een minitomtom in mijn bril of zo zou misschien een oplossing zijn maar anders, beetje aangeboren richtingsgevoel zou fijn zijn.

Ik wil trouwens ook graag heel hard op mijn vingers kunnen fluiten!

Mariel

Tirza G.

Tirza G.

23-03-2009 om 23:35

En nog eenvoudiger (aardappelen uit de oven)

Men gaanne naar de supermarkt, men hale daar een of meerdere zakken Aviko aardappelpartjes in de smaak Country en die mikke men in een ovenschaal. Besprenkel royaal met olijfolie, 20 min in de oven 180 gr en daarna van dat grove zeezout er over strooien.

Tirza

MLN

MLN

24-03-2009 om 09:39

Aardappelen

Ga vanavond bakken hoor! Op hoop van zegen...
Tirza: supertip!
Allemaal bedankt voor jullie hulp aan deze 'nul' op aardappel-bak-gebied...

Getsie tirza

Grof zeezout, juk! Dat vind ik nou zo'n mallotig modeverschijnsel

Tirza G.

Tirza G.

24-03-2009 om 10:51

Ik ook genista

Maar mijn kinderen zijn dol op die grote krokante zoute hompen. Ach ja.

Tirza

Stelle

Stelle

24-03-2009 om 11:03

Toch ook die piano..

Ik zou zo graag no matter welk instrument willen kunnen bespelen, maar dan toch het liefst cello, contrabas of piano..
Ik heb de geheime droom dat ik dan i zo'n jazzcafeetje zit waar een band komt spelen, de pianist ineens een voedselvergifitgnig heeft en niet kan spelen en dat ik heel pseudo nonchalant naar voren stap met een 'laat mij maar even'-knik en dan tot ieders verbazing de hele zaal plat speel. Heel realistisch indeed
Ben helaas compleet amuzikaal, daar valt echt niet tegenop te lessen.

Stelle

Stelle

24-03-2009 om 11:05

Oh ja en...

..ik zou graag willen kunnen reanimeren. Ooit wel een cursus gedaan,maar ik zou het in real life niet durven toepassen.
En ik kan geen paprika's grillen. Dat schijnt het makkelijkste op aarde te zijn, maar bij mij mislukken ze standaard altijd.

Massi Nissa

Massi Nissa

24-03-2009 om 11:13

Stelle

Jouw droom van dat jazzcafeetje vloerde mij totaal, zo ontzettend herkenbaar! Dat nonchalante inderdaad, van 'dat varkentje was ik wel even' en dan iedereen verbijsterd laten staan door je muzikale gaven. Zoiets wil ik ook, maar dan met zingen .
MLN, succes!
Groetjes
Massi

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.