Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

tonny

tonny

21-03-2009 om 15:55

Wat zou je graag willen kunnen?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Stelle

Stelle

24-03-2009 om 12:10

Massi

Hmm, ja, zingen mag ook inderdaad. Maar dan heb ik bijgestelde ambities: ik zou het al heel prettig vinden gewoon een verjaardagsliedje te zingen zonder dat iedereen verstoord opkijkt omdat ze door mij de maat kwijt raken, haha.

ishtar

ishtar

24-03-2009 om 14:37

Stelle

over reanimeren: waarom zou je dat in reallife niet durven toepassen? Even grof gezegd: je kunt het niet erger maken dan het al is, de persoon is dood nl. Je kunt het wel beter maken. Die kans alleen is al de moeite waard van het toch proberen, toch?
Ik heb ooit een cursus 'spoedeisende eerste hulp bij kinderen' gevolgd. En ik vond dat toch wel de belangrijkste opmerking van de hele cursus.

Margriet*

Margriet*

24-03-2009 om 15:16

Relaxen

en delegeren. Als altijd maar doorgaand typje zou ik meer rust willen voor bijv. lezen. Maar ik gun me daar de tijd niet voor. En ik zou nog meer willen delegeren naar man (we hebben best een goede huishoudelijke verdeling) maar misschien is daarbij de oplossing meer werken. O ja en mijn studie afronden (maar dat duurt nog wel wat jaartjes)

O.t. voor Genista: goed zeezout is niet homperig en heel lekker. Ik heb een zak uit Guerande (Bretange) de zeezout plek en die is heerlijk en echt lekker!

MLN

MLN

24-03-2009 om 17:51

Cameron

Ik bak nooit meer! Heb vanavond jouw variant gemaakt met ipv kerrie wat cajun-kruiden. Heerlijk......en zo simpel, lukt zelfs mij! Nooit meer aardappelprutjes! Hoera, hoera!!!

Tirza G.

Tirza G.

24-03-2009 om 22:37

Margriet

Al het zout op de wereld is precies hetzelfde en komt vaak zelfs uit dezelfde mijnen. Zout=zout=zout. Er is geen verschil, alleen maar modernistische flauwekul. Het enige verschil wat je kunt vinden is het verschil in grootte van de korrel. En zeezout is meestal grof. Op de gebakken aardappels (zie boven) vinden mijn kinderen dat lekker, echt zo'n zoutig knarsje tussen je tanden. Maar voor de rest is het allemaal hetzelfde. Kijk maar op het doossie

Tirza

Psies

Zout = zout = zout. Volgens de uitzending van de Keuringsdienst van Waarde over zout kun je net zo goed vaatwasserzout op je aardappels strooien, net zo goed en veel goedkoper. Maar wij waren toch al geen zout-eters (gemiddeld verbruik is 1 kg per 7 jaar), dus we missen het zeker niet

Kaaskopje

Kaaskopje

25-03-2009 om 00:19

Ik zat al naar die aflevering te zoeken

Wij vonden het wel lachen die aflevering. Tot dat programma twijfelde ik stiekem toch een beetje. Zeezout kon zomaar toch iets anders zijn dan zout uit de bodem van Groningen, niet dan? Maar het is allemaal onzin. Álle zout is ooit achtergelaten door een zee. Of door de 7 dwergen die zilte tranen huilden omdat Sneeuwwitje in haar appel gebleven was, dat kan ook.

Lynna

Lynna

25-03-2009 om 07:23

Goed engels kunnen spreken

Ik baal er zo van dat ik geen fatsoenlijk engels spreek. Ik lees engelse boeken, mijn woordenschat is prima, ik versta praktisch alles, maar ik kan geen zin knap uitbrengen.

Ik krijg komende zomer familie op bezoek uit Australie en dan zou het heel fijn zijn als ik het veel beter sprak.

Dank zij dit draadje heb ik de stap genomen om een vriendin die engels gestudeerd heeft te vragen of zij met mij engels wil gaan praten. Vind ik eigenlijk doodeng.

Bellefleur

Bellefleur

25-03-2009 om 10:35

Wacht even!

We beantwoorden maar de helft van de vraag van Tonny. We zijn heel goed in het omschrijven wat we zouden willen kunnen, maar waarom kunnen we het niet?
In geval van een handicap, zoals hier al een paar keer aangegeven staat, is het onontkomelijk. Maar al die andere dingen? Afvallen bijvoorbeeld. Waaróm lukt het niet. Willen is kunnen toch?
Mijn lijstje: Zingen, een baan vinden die ik leuk vindt. uitvinden wat voor baan ik leuk vind... Slank zijn. Een instrument bespelen. Er achter komen waarom ik zo moe ben. Kom vertèl me nou es, hoe krijg ik dat allemaal voor elkaar?

Bellefleur

Bellefleur

25-03-2009 om 10:43

Stella, massi,

Dat is precies mijn droom! Er zit een pianist achter de piano op een feest. Ik kom nonchalant aanlopen met mijn glas champagne, en ga achter hem staan. Als ik begin te zingen kijkt hij verbaasd achter om, en vervolgens spelen we de hele zaal plat!
Vervolg: ik kom nonchalant aanlopen met een glas champagne in mijn hand. En daar komt Stella aanlopen, en ook Massi. Vlak voor de piano komen we alledrie tot stilstand, en er onststaat een enorme vechtpartij. De pianist kijkt verbaasd op, en zoekt dekking onder zijn piano.

krin

krin

25-03-2009 om 10:59

Willen is kunnen?

Kijk, dat zou ik nou ook best willen kunnen, denken dat willen kunnen is. Maar helaas.

wendelien

wendelien

25-03-2009 om 12:34

Pannenkoeken bakken

Ik kan dat dus echt niet. Ben dol op koken, doe het vaak en graag en heel gevarieerd, maar ik kan werkelijk geen pannenkoeken bakken. Het worden altijd van die taaie sponsachtige gevallen. Joost mag weten waarom.

Wendelien

Kleine tip: Maak deeg wat vloeibaarder door meer melk toe te voegen en evt extra eitje. Laat in een grote pan water koken, leg daar een bord op. Deponeer elke gebakken pannenkoek op het bord en leg er dan het deksel van de pan op. Zo blijven de pannenkoeken warm en worden ze ook minder 'stijf'.

Bastet

Bastet

25-03-2009 om 16:16

Tip voor wendelien

Wendelien,ik leerde pannekoeken bakken van mijn oma,op mijn zesde,het is namelijk mijn meisjesnaam.. Als ik het kan,kan jij het ook!Welk beslag maak je?Met een liter melk,een pond zelfrijzend bakmeel en vier eieren heb je een prima beslag.Je kunt eerst de melk en eieren goed luchtig kloppen,en dan pas het meel erbij.Bak in een goede hete boter.En inderdaad bewaren zoals Silone beschrijft.
Groetjes,Bastet

wendelien

wendelien

26-03-2009 om 13:32

Silone & bastet

Dankdank! Misschien is er nog hoop. Ik ga het recept van Bastets oma maar 'ns proberen. De truc van de pan heet water etc. hanteerde ik al. Misschien bak ik ze niet snel genoeg, dwz op te laag vuur. Dat zoiets simpels voor sommigen zo moeilijk kan zijn....

wendelien

wendelien

26-03-2009 om 13:35

En nog over die gebakken aardappelen

ik heb hier wel eens de handleiding voor "wedges" neergezet. Zie archief. (Veel staat of valt trouwens met de soort aardappel die je gebruikt.)

tonny

tonny

26-03-2009 om 23:16

Joh, wendelien!

Kom eens bij me langs!

Ik ben een kluns in de keuken, maar pannenkoeken - dat gaat me perfect af.

Maar advies met getallen en hoeveelheden kan ik je niet geven, ik doe het volledig op de gok en het gevoel. Van doodgewoon bloem, eieren, melk. Beetje zout. Soms met water/melkpoeder. Nooit pannenkoekmix.

Tonny
(eet al een jaar of 18 elke zaterdag pannenkoeken. Saai he

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.