Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Joehoe! tihama! (kleur en stijladvies)


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Nely

Nely

05-04-2009 om 11:58

Zomertype

zo'n 20 jaar geleden heb ik ook een kleurenadvies laten doen, ik bleek een zomertype te zijn. In mijn waaier (heb hem niet bij de hand) zitten veel tinten grijs, blauw, verder taupe, zachtgeel, lichtroze, lichtblauw en lila. De andere kleuren weet ik even niet meer. Wat precies klopt is dat ik een type ben voor zilver en dat klopt ook, ik draag alleen zilver en witgoud (vroeger ook al).

Mathilde

Mathilde

05-04-2009 om 16:57

Verwennen

Ja, het is jezelf verwennen, zo'n kleuradvies. Overigens heeft het stylingadvies mij het shoppen ook een stuk makkelijker gemaakt. Eigenlijk een supersimpel advies: wat rond is aan je lijf moet je balanceren met iets hoekigs in je kleding en wat naar verhouding te kort/lang is moet je optisch verlengen/verkorten. Ik heb dus baat bij blazers met een rechte kraag en afgeronde panden (ivm stevige boezem en rechte heupen). Samen met het kleuradvies ben je dan heeeeel snel klaar in de winkel . Commentaar van mijn man na ongeveer twee jaar het kleur- en stijladvies volgen: het is niet mijn smaak, maar het staat je wel veel beter. Haha. (Hij is herfsttype, ik wintertype.)
Groetjes, Mathilde

Bastet

Bastet

05-04-2009 om 18:39

Ja,dat is inderdaad de vraag

Wat nou als je een kleuradvies krijgt waarvan je gillend op de loop gaat?En die ronde vormen balanceren met iets hoekigs,dat is ook helemaal mijn smaak niet.
Groetjes,Bastet

tonny

tonny

05-04-2009 om 19:22

Rond en hoekig, huh...

dus de juiste kleding aantrekken krijgt wiskundige trekken. Interessant.

Kun je het wat nader uitleggen voor enkele uiteenlopende types, qua bouw?

Tonny

Asa Torell

Asa Torell

05-04-2009 om 19:32

Ik ben dol op advies

Over kleur, over kledingvormen, over opvoeding en communicatie met je kinderen, over opruimen, enzovoort. Daar haal ik dan wel uit wat me bevalt, maar het idee dat ik zelf niet alles weet en ik van een deskundige wijzer kan worden (of van OO ), daar heb ik geen moeite mee.
En wat betreft specifiek dan dat kleuradvies, tsja, Cobi weet natuurlijk niet van mij of ik dat voor die tijd nodig had , maar goed... ikzelf geloof wel dat het al best redelijk ging met winkelen, maar het heeft toch heel veel extra opgeleverd. Aan roze zou ik net als Tihama uit mezelf nooit gedacht hebben. Of ik kocht toch bruingroen, omdat waxjassen nou eenmaal stoer waren en ik die wilde hebben. Op de een of andere manier is het toch lastig om tussen de modebomen het bos te zien en zo'n systeem maakt het een stuk simpeler.

Asa Torell

Asa Torell

05-04-2009 om 19:36

Bastet

Volgens mij zit er altijd genoeg te kiezen in die waaiers, ook kleuren waar je niet gillend van op de loop gaat. Maar ja, je moet er wel een beetje zin in hebben om advies aan te nemen . Anders is het inderdaad zonde... ik had het bijvoorbeeld in mijn enthousiasme ook aan mijn moeder kado gedaan, maar die zat echt niet op het advies te wachten om al haar zwarte en marineblauwe outfits de deur uit te doen. Dus dat kwam echt niet aan.

Asa Torell

Asa Torell

05-04-2009 om 19:45

Boekentips

Voor welke modellen kleding bij welke lichaamsbouw:
What (not) to wear van Trinny en Susannah - ook nog eens heel geestig (vind ik dan). In het nederlands geloof ik 'wat moet ik aan'.
En 'De Pocketstylist' van Kendall Farr.

Nivea

Nivea

05-04-2009 om 20:26

Cobi

Ik ben best slim maar dat betekent zeker dat ik sommige dingen echt niet kan. Ik heb best een leuk budget om mee te shoppen, maar vind het echt vreselijk. Na een middag shoppen kom ik met één blousje, één broek en twee paar laarzen thuis (terwijl ik voor een hele wintergarderobe ging na 2 jaar zwanger te zijn geweest). Ik ben helemaal om, ik ga het ook doen. Het lijkt me superhandig om gewoon de helft van de rekken voorbij te lopen en ook niet een half uur staan te dralen voor één lippenstifje.

IngridT

IngridT

05-04-2009 om 20:46 Topicstarter

nou,

alleen al afgelopen winter....een hele lollige jas gescoord. Niet overdreven duur, maar toch. 'voor erbij'. 'weer eens wat anders'. Zwart met fuchsia ruiten. Onder het mom van 'moet er nog een leuke sjaal bij kopen' dus daadwerkelijk 0 keer aangehad deze winter.

Nou, nog 1 of 2 van dat soort miskopen voorkomen en ik heb mijn advies terugverdiend.

En al denken jullie misschien dat ik dol op shoppen ben, eigenlijk valt dat wel mee. Ik hou wel van kleren, maar eindeloos rondneuzen en bedenken wat leuk is, mwah. En gek genoeg denk ik dat juist mijn gemakkelijke maat het soms moeilijk maakt om te kiezen wat echt bij me past, want iedere verkoopster roept bij bijna alls 'oooh' dat kun je prima hebben'. Ja, dat zal wel, maar of ik het ook WIL hebben is een ander verhaal.
Dus ik wil wel eens van een objectief type horen wat ik nou ECHT wel en niet kan hebben, zie ik daarna wel wat ik er mee doe. In ieder geval vast geld besparen.

En ik neem (zie Sini)inderdaad bar weinig echte tijd voor mezelf. Ik heb een pesthekel aan sauna's, ga nooit naar de schoonheidsspecialiste of pedicure of noem maar op. Het lijken me 2 heerlijke verfrissende relaxende ochtendjes!

Ingrid (en cobi, die 4 of 5 keer dat je mij live hebt gezien had ik natuurlijk de 'toppers' van mijn garderobe aan, hahaha! Dus al die miskleunen die ik natuurlijk van mezelf ook regelmatig aanmoet heb je gemist!)

Tihama

Tihama

05-04-2009 om 21:00

Roze

Asa:
"Aan roze zou ik net als Tihama uit mezelf nooit gedacht hebben."

LOL. Het was veel erger: ik was altijd al gek op roze. Voor ik mijn advies ging doen hingen er al 2 roze blazers in de kast, 1 roze rok, 2 roze blousen en 1 paar knalroze pumps alsmede 1 paar roze gympen.

Het was dus absoluut geen kwestie van zelf nooit aan gedacht. Dat die kleur me goed stond, wist ik al.
Het was vooral het rood en oranje dat OOK in mijn kast hing, waar ik me ongemakkelijk in voelde. Maar ik kon niet goed verklaren waarom.

Ik las wel eens dat het zou zijn omdat je je ongemakkelijk kunt voelen in felle kleuren, maar dat sloeg nergens op, aangezien ik me prima voelde in roze.

Toen ik daar zonder make-up in het noorderlicht voor de spiegel zat en er werden al die lappen stof om me heengeslagen, zag ik het opeens: met roze verdwenen de wallen en rimpels en met oranje en rood groeiden ze.

Als ik iets roods aandeed, kreeg ik altijd de neiging een berg make-up erop te gooien.

Voor Bastet: dat gebeurt dus niet. Je krijgt geen advies om iets te gaan doen dat je afschuwelijk vindt. Tenminste: dat was niet mijn ervaring. Het is alsof je het recept krijgt van je lievelingseten. Eerst kwam je er alleen maar achter door proeven en nu weet je wat je hoe het komt dat je het ene wel lekker vindt en het andere niet.

Je hoeft dus niet meer op goed geluk het een en ander in de pan te gooien thuis en te kijken of het smaakt. Maar je koopt in de supermarkt gericht die ingrediënten waarvan je weet dat je je lekkere gerecht maakt.

Tihama

Asa Torell

Asa Torell

05-04-2009 om 21:17

O dan had ik het verkeerd

Ik dacht dat je roze ook door de analyse ontdekt had Tihama. Maar inderdaad, verder is het precies zoals jij beschrijft, voor mij althans. Mijn moeder smaakte het recept dus echt niet . Je moet er dus wel echt zelf zin in hebben, is mijn conclusie.

Ook superblij: vooral winkelsnelheid

Ja, het wordt saai, nog zo'n fan. Ik had het al een keer laten vallen Sini tegen jou, toch?

Het grootste voordeel (en dat ook even ter bevestiging voor Nivea): het winkelen is helemaal veranderd. Ik hoef zo veel minder te aarzelen! Het was nooit mijn hobby, dus daar kan het ook aan liggen. Maar ik weet nu precies wat ik moet hebben, dus ik kan aan heel veel rekken voorbij lopen, gewoon omdat de kleuren niet kloppen. Ideaal.

Andersom kan ik razendsnel scoren wanneer ik de goede spullen zie hangen.

Ik had trouwens hetzelfde als Tihama, dat bepaalde kleuren altijd al favoriet waren en andere altijd in de kast bleven hangen. Maar ik kon nooit mijn vinger erop krijgen waarom dat zo was. Uiteindelijk heb ik dan ook niet zo idioot veel hoeven wegdoen, een paar strategische dingen bijgekocht en nu is mijn hele kast in de kleur van mijn waaier.

Als ik het zo nalees lijk ik een debiele papagaai, maar echt, alles past bijelkaar, alles staat me - perfect!

Paula B

Paula B

06-04-2009 om 09:40

Gelukkig geen roze (cobi)

Járen geleden heb ik ook zo'n kleuradvies laten geven. En Cobi, net als jij heb ik een enorme hekel aan roze maar bij mij zat het ook niet in mijn 'palet'. Althans - en dát is de kracht naar mijn idee - niet die kleuren roze waarvan ik zo gruwel. Er zijn namelijk enkele tinten die me wel aanstaan. En juist die blijken me ook wel te stáán.

Roze bestaat niet. Wat wij zien als kleur is het resultaat van het terugkaatsen van licht. Je ziet iets alleen als er voldoende licht is. Licht bestaat uit golven in verschillende frequenties, en elke frequentie nemen wij waar als een basiskleur - de kleuren van de regenboog. Alle frequenties samen zien we als wit. Elk voorwerp dat je ziet absorbeert een deel van het licht en kaatst een ander deel terug. Dat teruggekaatste deel bepaalt welke kleur we waarnemen.

Er is een oneindig aantal variaties mogelijk. Wat wij zien als roze bestaat uit teruggekaatst licht met de frequenties van rood en wit - en wat geel (warm oranjeroze), blauw (koel hardroze) enzovoorts. Ook de intensiteit van elke kleur (hoeveel rood, geel, blauw...) bepaalt de uiteindelijke kleurindruk. Pak er maar eens een professionele schilderskleurenwaaier bij.

Moraal van dit verhaal: een kleuradviseur die je vertelt dat je 'geen roze' kunt hebben, geeft een onzinnig advies. Websites waarop je dat zelf kunt bepalen geven hooguit een eerste aanknopingspunt, volgens mij. Wat bepaalt of een kleur bij je past, is vooral welke ondertoon je staat (globaal gezegd: kleuren met een gele ondertoon - een beetje geel erin dus - zijn 'warme' kleuren, kleuren met een blauwe ondertoon zijn 'koele' kleuren). Daarnaast hoe 'vuil' een kleur is (bijmenging van grijs/bruin) en hoe intens de kleur is (pastels zijn weinig intens, heldere kleuren juist wel).
Ook van belang, maar dat is al wat meer stijladvies, is of contrasten je beter staan dan ton-sur-ton of omgekeerd.

Mijn kleuradvies kwam uit bij de kleuren die ik toch al prachtig vind: zachte en warme kleuren. Oranje staat me in veel gevallen helemaal niet, behalve als het een zachte warme tint is. Een ontdekking was dat er één tint grijs is die me staat - een helder, zilverachtig lichtgrijs met een warme ondertoon. Ook was ik verrast over de vele variaties blauw, waarvan sommige me vreselijk vaal maken en andere me juist heel vrolijk ophalen.

Net als veel anderen winkel ik sneller en effectiever sinds dat advies.

Winkelsnelheid

Hmmm, dát zou nog een overweging kunnen zijn om het toch een keertje te doen. Winkelsnelheid, daar doe ik wat voor

Asa Torell

Asa Torell

06-04-2009 om 12:31

Disclaimer cobi

Ten eerste, mijn analyse is niet die van de site die Tihama hier neer heeft gezet. Dus toch best kans dat je in die 'van mij' een herfst zou zijn - daarvoor moet je echt naar zo'n analyse trouwens, dat is niet altijd met 1 blik te zeggen. (nee geen aandelen).
Ten tweede, ik zeg ook vaak dat ik iets leuk vind als het niet per se (voorzover ik dat al kan zien) iemands kleur is.
Ten derde, in die winterkaart van mij (stel dat het op die van de hier genoemde site lijkt) zit bijv. wel veel rood, ook donkerrood - had je dat niet aan? Zo'n bordeauxkleurig iets?
Ten vierde, volgens mijn zijn Tihama en ik de enige roze-fans? En daarnaast blijven er toch massa's andere kleuren over binnen zo'n palet, als je daar geen zin in zou hebben?
Ten vijfde, ik heb volgens mij al wel eens uitgelegd dat ik in niets behalve mijn haar- en oogkleur op Asa Torell lijk .

IngridT

IngridT

06-04-2009 om 13:18 Topicstarter

Volgens mij kan iedereen roze aan....

alleen een lentetype pastel-baby roze, een zomer of wintertype hardroze en een herfsttype oudroze 9of zo, sparak de niet-expert)

maar volgens mij zitten er in zo'n waaier met 'jouw' kleuren genoeg opties om alle roze of blauw of groen te ontwijken als je daar geen zin in hebt.

Ingrid (die dus op spijkerbroeken na niks blauws heeft. Maar wedden dat er toch blauwen zijn die bij mij passen?? ben benieuwd!)

Mathilde

Mathilde

06-04-2009 om 13:19

Nog een roze fan

En trouwens ook van paars, groen, rood en alle andere kleuren behalve oranje (mijn hele leven al een gloeiende hekel aan oranje). Maar het moeten wel de juiste tinten zijn. Verkeerde kleur rood en ik lijk ziek, goede kleur rood en ik hoef helemaal geen make up op (ook een voordeel voor degenen die van snelheid houden haha).
Tja, je MOET natuurlijk niks, maar als je er zonder veel moeite goed uit wilt zien... Uit pure koppigheid (dat mens kan nou wel zeggen dat deze kleur me niet staat, maar dat maak ik zelf wel uit hoor) er minder goed uit zien dan zou kunnen, dat is toch zonde? Helemaal als je een beroep hebt waarbij je veel mensen voor het eerst ontmoet. Die eerste indruk moet dan gewoon goed zijn. Bovendien, in de juiste kleuren en kleding zie je zelf in de spiegel dat je er goed uit ziet en dan voel je je echt veel zelfverzekerder als je contact moet maken met mensen die je niet kent.
Tonny, het is helemaal niet moeilijk, dat stylingadvies. De bedoeling is dat je figuur door je kleding verbeterd (heb je ook geen dieet of plastische chirurgie meer nodig). Heb je een behoorlijk zandloperfiguur, dan wordt dat optisch versterkt door kleding met ronde vormen te dragen (ronde afwerking van de kraag, ronde afwerking van de panden onderaan). Wil je er minder rond (slanker) uitzien, dan draag je een colbertje/blouse met een rechte, hoekige kraag en rechte jaspanden. Grote voorgevel, geen/rechte heupen (ik dus): rechte kraag, ronde jaspanden. Smalle boezem, rechte heupen: afgeronde kraagpunten, afgeronde jaspanden. Grote boezem, diepe V-hals, weinig boezem, ronde hals of iets met frutsels langs het decollete. Lange nek, turtle kraag, korte nek, geen kraag. Brede schouders, recht aangezette mouwen, ronde/smalle schouders: schoudervullingen, raglanmouwen. Je neemt dus in feite het tegengestelde model kleding ten opzichte van je lichaam. In mijn beste kledingstukken vragen bekenden verbaasd of ik flink ben afgevallen .
Overigens werkt het voor figuurtjes en patronen op je kleding andersom. Ben je groot, dan staan grote patronen mooi, ben je klein, dan liever geen of rustige kleine patronen.
Als ik ga shoppen, let ik eerst op de kleur van een kledingstuk en het patroon, dan op de snit. Maar het allerliefste ga ik naar een winkel waar ze het al op seizoenstype in de rekken hebben hangen, want dan ben je helmaal snel klaar.
Mathilde

Wilma

Wilma

06-04-2009 om 13:41

Heb gebeld ....

Ik helemaal gegoogled en wel. En na een weekend waarin man voor de zoveelste keer iets voor zichzelf had (even voor Ingridt, ja, de golfcompetitie is weer begonnen), vond ik dat ik mezelf bést eens mocht trakteren op zoiets leuks als een kleuradvies ofzo. Op zijn minst de prijzen eens opvragen bij eentje die hier nog redelijk in de buurt zit.

Ik er wat tegenaan hikken (stel ze denkt aan mijn stem al te horen dat ik een typje ben wat ik in 't echt totaal niet ben ofzo), me er uiteindelijk tóch overheen gezet en gebeld. En ja, hij ging over, oeh, spannend. "Met Chantal huppeldepup". Ik begin met praten ... "ik ben er nu even niet, spreek een boodschap in en ik bel je terug zodra ik kan". Whaaa!

Maar goed, als 't goed is, belt ze vanavond terug ... 'k Hoop dat 't klikt en dat 't niet schrikbarend duur is.

(nu even de reacties hier lezen, de adrenaline giert nog door mijn lijf van het alleen maar béllen notabene, hoe sneu kun je zijn ).

Groetjes,
Wilma

LaMama

LaMama

06-04-2009 om 13:53

Meegeweest met zus

Een vriendin van mij is kleurenconsulente en mijn zus heeft bij haar een consult gekregen. Zuslief vindt het moeilijk om te kiezen in winkels, is snel onzeker of dingen haar wel staan. Het consult was echt heel leuk om te doen, veel leuker dan ik gedacht had. Uiteindelijk stapte ze de deur uit met een waaier met haar kleuren en het eerste dat ze heeft gedaan is haar haar in een andere kleur verven. Ze had het altijd koper, maar de donkerdere roodtinten staan veel mooier, en dat is echt zo!
De roze discussie hierboven vind ik een beetje vreemd, want bijna ieder type kan roze dragen en groen en geel en paars, maar voor ieder type is er een andere tint van die kleur die je moet hebben.
Ik ben heel eigenwijs en heb geen consult genomen, maar het is veel minder dwingend dan ik vooraf dacht. Eigenlijk gewoon leuk en vooral handig als je een twijfelaar bent met winkelen! Maar het is ook lekker dat je iets aan kan trekken en zeker weet dat het je staat. Geeft je wel zelfvertrouwen.
Mijn vriendin zit trouwens in Voorhout, dus als iemand in die buurt nog een adresje zoekt: ik kan haar zeker aanbevelen!
Grtz
LaMama

IngridT

IngridT

06-04-2009 om 14:09 Topicstarter

Goed zo wilma!

(en ot. ja,hier is de golfcompetitie ook weer begonnen. Hoe herkenbaar. En ik heb er 3...een man & 2 zonen. Het ergste is nog wel dat manlief over 2 weken een lang weekend in tenerife zit. Voor zijn werk jawel, maar inclusief golfdagje natuurlijk. En ik ben dus alleen thuis met de kinderen. Die mag ik op zondag naar golfles halen en brengen, en op de zaterdag is er 'meeneemdag', voor introducees dus. De beide zonen hebben erom gedobbeld. Oudste neemt zijn zusje mee, en middelste mij. Ze hebben nu al voorpret. Dus zie je het voor je...man weg, en ik 2 dagen lang op de golfbaan. Whaaaaah!! Ik heb ook wel een uitje voor mezelf verdiend...)

Ingrid (morgen mag ik voor deel 1!!)

Wilma

Wilma

06-04-2009 om 14:10

Mes snijdt aan twee kanten

(en ik hou ook wél van roze, wat zeg ik, heb momenteel een pastelroze polo onder een zwart (veel van in mijn kledingkast) vestje).

Het mes snijdt aan twee kanten, nu ik alle berichtjes zo heb gelezen. Of eigenlijk aan nóg meer kanten als 't een goed advies is. Een of twee ochtenden écht voor mezelf en da's even 't voornaamste (ik ben ook dol op mijn uurtje kapper, even tijd voor míj!). Dan nog tips waarmee je winkelen aangenaam kunt maken, da's ook beslist niet onbelangrijk. Vaak kom ik behoorlijk gefrustreerd terug, of met een zoveelste jeans, of met een zoveelste polootje of wat dan ook (waren hier niet ook héél veel OOL-ers tegen polo's, bedenk ik me nu?), of met iets voor de kinderen zodat ik maar niet meer over mezelf hoef na te denken. En dan nog een opschoning van je kleerkast, oké, ik ben al overtuigd dat ik vantevoren níet ga opruimen, dat scheelt ook al.

Als ik 't goed begrijp, zit je daar onopgemaakt (ben gelukkig niet een erg make-up-typje) voor een spiegel in Noorderlicht en krijg je lappen voor.

Is Noorderlicht dat licht wat ze in paskamers met opzet doen zodat je 't hokje uitmoet of zodat je meteen maar weer je eigen kleren aandoet en naar huis wil? Dan hoop ik maar dat ik aardige adviseuse heb die me niet nóg verder in een dip praat.

Nou ja, eerst maar zien of ze terugbelt.

Groetjes,
Wilma (leuk Sini, jij dus ook al. Ik ben benieuwd naar de ervaring van Ingridt woensdag!)

Wilma

Wilma

06-04-2009 om 14:14

Ingridt

We zaten net tegelijk te tikken denk ik.

Ja, na je uiteenzetting heb je zéker een uitje voor jezelf verdiend. En zo beleefde ik 't dus precies hetzelfde, als "golfweduwe" (wie die term toch heeft uitgevonden?). Hier was man ook een paar dagen naar Spanje "om zich voor te bereiden op de competitie en daar zijn zomergreens", een tijdje terug. Dus ik zie dit ook vooral als uitje voor MIJ, ik ik ik . Ik heb ook niks met sauna's of thermale baden enzo, dus mij lijkt dit perfect voor me.

Groetjes en veel plezier morgen, ik ben reuzebenieuwd!

Wilma

LaMama

LaMama

06-04-2009 om 14:23

Nog erger...

Wilma, het kan nog erger worden... Omdat mijn zus haar haar dus had geverfd en die kleur (omdat het niet haar echte kleur is) stoorde bij haar huid, moest ze ook nog een wit mutsje op (zo'n netje, weet je wel). Zonder make-up, met een netje op d'r kop voor de spiegel met een kleed om (de kleuren van de kleren mogen ook niet storen) in het volle licht... Ik vond het fantastisch om er opgemaakt en wel naast te staan, whahahaha!
LaMama

IngridT

IngridT

06-04-2009 om 14:27 Topicstarter

Lamama...hahahahaha!

' moest ze ook nog een wit mutsje op (zo\'n netje, weet je wel). Zonder make-up, met een netje op d\'r kop voor de spiegel met een kleed om (de kleuren van de kleren mogen ook niet storen) in het volle licht'

Ik had een vriendin die eigenlijk wel mee had gewild. Maar ben ik in retrospect even blij dat ik alleen ga...hahaha!

Ingrid

IngridT

IngridT

06-04-2009 om 14:31 Topicstarter

En wilma....

'noorderlicht' Dat is toch een adembenemend natuurverschijnsel dat je boven de poolcirkel kunt aanschouwen? (staat ook nog op mijn lijstje)

Hmm. Ik zal me morgen maar overgeven aan dat andere noordelicht dan. Ik vind mezelf trouwens altijd prettiger ogen in het namiddagzonnetje. Maar dat zal wel aan mijn foute kleren liggen....hahaha!

Ingrid (het sanitair aan het poetsen in een shirt dat best een bleekvlekje mag oplopen, maar het schiet niet echt op zo)

IngridT

IngridT

06-04-2009 om 14:31 Topicstarter

En volgens mij..

wordt cobi stiekem steeds enthousiaster.....

Yta Chalne

Yta Chalne

06-04-2009 om 14:59

Iedereen roze?

Echt echt niet, mijn delicate huid verdraagt geen roze (en ik hou er wél van!) Geen idee welk kleurentype ik ben, maar geen rozetype dus. 't Lijkt me trouwens zinloos, zo'n kleurenwaaiervrouw, ik ben a) te eigenwijs om me er iets van aan te trekken en b) ik heb nooit een miskoop. Vind ik. En ik ga het me ook niet laten aanpraten
Enne, dat koper haar, dat staat bekant niemand, welk type je ook bent. Mijn kapster noemt het de 'vrouwen-uit-de-provincie-kleur...'

LaMama

LaMama

06-04-2009 om 15:03

Nou...

even ter verdediging van mijn lieve zus: ze had geen knal koper haar, maar donkerbruin haar met een kopertint. En dat stond dus niet zo.
En ik lijk op jou, blijkbaar. Net zo eigenwijs en toen iemand me eens vroeg of ik wel eens een miskoop deed, heb ik daar echt 10 minuten over na moeten denken. Ja, dat lichtblauwe mantelpakje dat ik kocht toen ik 14 was, dat heb ik nooit gedragen. En sindsdien? Ik draag alles en misschien vinden anderen dat wel miskopen, maar ik heb er zelf geen last van, hahaha!
LaMama

Yta (ot)

Bekant? Kom je uit de Zaanstreek?

groeten,

Temet (Westfries voor bekant)

Rieke

Rieke

06-04-2009 om 15:50

Oh leukkk

Heb net de knoop doorgehakt , hahah. Ik zat al langer na te denken over een kleuradvies en jullie ool ers halen mij weer lekker over de streep....
Ik mag over 2 weken voor een kleur en een week later voor een stijladvies. En ik was ook zenuwachtig toen ik belde; noteerde ijverig een 06 nr. dat mij door een dame werd ingesproken, toen ze plotseling zelf de telefoon beantwoorde, help, stond even met m'n mond vol tanden.
Ik heb de kast vol zwart, en een enkel kleurtje paars ofzo en ze vragen altijd aan mij of ik ziek ben.... dus een kleuradvies is ècht op z'n plaats hier.
Ik volg jullie verhalen op de voet..

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.