Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Joehoe! tihama! (kleur en stijladvies)


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Wilma

Wilma

08-04-2009 om 12:11

Ingridt, hoe was 't?

Zit je helemaal in shock je kledingkast te reorganiseren, 'mocht' je je roze-zwartgeruite jasje houden, adviseerde zij er een sjaaltje bij?

Kortom, vertel, hoe was 't ??

Groetjes,
Wilma

IngridT

IngridT

08-04-2009 om 15:00 Topicstarter

Ok. ik zal het eerlijk opbiechten.

Ik ben in shock.

Echt waar.

Ik zal morgen (als ik weer wat gekalmeerd ben, hahahahaha) uitgebreid verslag doen, maar laten we het zo zeggen: Meer dan de helft van de kledingstukken die ik als 'missers' had meegenomen bleken potentiele toppers, en de helft van mijn 'toppers' moet een verfbadje.

En het is geen marketingpraat. Ik heb echt met eigen ogen gezien dat een hele rij kleuren waar ik altijd met een boog omheen liep me stukken beter staan dan sommige dingen die ik zelf uit het rek trek.

Stijl-wise was het minder dramatisch trouwens, maar goed, later meer....

Ingrid

Tihama

Tihama

08-04-2009 om 16:21

Ja, wanneer later dan?

Ik zit hier nu stijf van de spanning te wachten opp details, Ingrid

Tihama

MaximeM

MaximeM

09-04-2009 om 10:04

En toch....

Hoi,

Ik ben een aantal jaren geleden ook geweest, samen met een vriendin. Ik vond het meteen geweldig, had uiteraard thuis ook wat miskopen in de kast hangen, maar daar was ik inderdaad zelf ook niet echt tevreden mee. Leuke jasjes en shirtjes vond ik, maar als ik ze aanhad vond ik het toch nooit zo leuk staan. Toen wist ik dus wáárom ik ze altijd weer terug legde in de kast.
Alleen mijn vriendin had ook een soort shock. Dacht dat ze een soort herfsttype was en droeg veel oranje en gouden sieraden. Ik vond het haar nooit zo super staan. Maar zij baalde dus wel na haar advies. Het heeft wel een paar maanden geduurd voordat ze een beetje gewend was en nu, een paar jaar later is ze al helemaal 'om' en ziet er gewoon stukken beter uit in de juiste kleurtjes. Het grappige is dat je ook daarna ineens spontaan complimentjes krijgt of vragen van 'ben je op vakantie geweest' (blijkbaar zag ik er ineens stukken uitgeruster en frisser uit)

Maxime

IngridT

IngridT

09-04-2009 om 10:56 Topicstarter

Nou, daar komt ie dan.

Ik ben dus een keiharde 'winter'.

'koele' kleuren staan me echt een stuk beter dan warme. En ik heb zelf dus altijd de neiging om voor warme kleuren te kiezen. En relatief 'fletse' versies daarvan. terwijl vollere (maar dus nog steeds niet gelige) kleuren me echt veel beter staan.

Mijn 'disconnect' komt deels door mijn groen-bruine ogen, heeft ze me ook uitgelegd. Maar gek genoeg fleuren zelfs die ogen op bij obscure kleuren als koel, ijzig donkerblauw (een kleur waar ik altijd met een boog omheen liep)

Die zwarte jas met roze ruiten moet ik dus gewoon aantrekken. En ik mag nog steeds groen aan, maar dan wel de wat koelere volle tonen, en minder de mossige versies waar ik vaak voor viel.

T is overigens niet allen maar 'knal', er zitten ook hele mooie taupe en kaki achtige tinten in 'mijn waaier', die ik ook altijd wel kocht. Maar ook daar is de valkuil dat zodra ze te gelig worden ze me een stuk minder goed staan dan de wat 'ijzigere' versies. En als ik mijn standaar ecru-ige hemdjes in de bleek gooi, en er dus voortaan frisse witte of hooguit off-white accenten bij kies (en ZILVER!! ipv goud!! whaaaah!!!) dan word ik echt een heel ander mens.

En ZWART. Zwart mag heel erg (leuk!!) Bruin (en dan vooral de warme versies, taupe achtig is wel ok) dus liever niet.
Nou. Ik vind het wel spannend allemaal hoor!

Heb zaterdag een kapperafspraak staan, om mijn haar ook eens wat anders te laten kleuren (nu ook te warm!) en dan ga ik eens in een paar heel andere rekken shoppen.

Ik heb het stijladvies er overigens meteen achteraan gedaan, dat was ook erg leuk. Ik moest mijn eigen sterke en zwakke punten opschrijven qua figuur, en zij deed daar dan haar visie bij, en daarmee gingen we aan de slag. Ik heb idd een gemakkelijk figuur (wist ik al) dus weinig echt verplichte do's en don't, maar ze heeft me wel prima tips gegeven over kragen, riemen en dat soort accenten. Manieren om mijn redelijk bescheiden cupmaat wat volumineuzer te laten lijken zonder opgevulde kipfilettoestanden (ik mag teksten op t shirst, en borstzakken met kleppen en zo)

Ze had een hele lollige maniet (met wat stokken en stukken touw) om mijn lichaamsverhoudingen in beeld te brengen en daar wat tips aan vast te hangen mbt de ideale taille-lijn (voor riemen en shirtjes en zo) en diepte van decolletees en lengte van een ketting die het mooiste staan.

Maar ik mag alle soorten halzen, behalve collen en 'kleine ronde halsjes' (dat wist ik al!)

Grote kragen zijn heel OK voor mij. En gilet achtige dingen (die ik dus eigenlijk nooit koop) zijn iets om eens te proberen.

En ik mag uitbundiger in de styling. Ik ga snel voor simpel, maar kan best wat 'woesters' hebben. Uitlopende fladdermouwen, of blouses met brede manchetten. Zelfs laarzen over de knie (Margje!!!! ik weet het nog) waren voor mij een opie om eens te proberen. Volgens haar 'bij sommige types ordinair, maar ik kon dat zeker hebben'...

En ze was erg te spreken over mijn benen en smalle enkels, dus ik mag helemaal los qua ranke, al dan niet hooggehakte open schoentjes en zo. (deed ik ook al, maar wel leuk om eens van iemand anders te horen dat je mooie benen hebt!)

Nou, is dat als eerste feedback genoeg om jullie tevreden te stellen??

Ingrid (wanneer is de volgende OOL meeting??)

margje van dijk

margje van dijk

09-04-2009 om 12:17

Ha! ik heb gewonnen!

We hadden toch een grootse weddenschap afgesloten met geweldige prijzen? Waar kan ik incasseren? Want ik had je keihard als 'winter' ingedeeld.

Het klinkt heel erg leuk, Ingrid! Ik bedoel, de manier waarop het ging en ook wat je nu aan adviezen hebt gekregen.

Klinkt als een welbestede ochtend!

Margje (die van die laarzen)

Tihama

Tihama

09-04-2009 om 12:54

Leuk!

Hoi,
Geweldig die rea.
“Ik ben dus een keiharde 'winter'. “
Ik kan me wel voorstellen dat je ff helemaal ondersteboven bent. Maar het is mooi dat je het zelf gezien hebt. Ik had met dat zien echt iets van ‘als je het eenmaal ziet, kun je het niet meer niet-zien’.
“Mijn 'disconnect' komt deels door mijn groen-bruine ogen, heeft ze me ook uitgelegd. Maar gek genoeg fleuren zelfs die ogen op bij obscure kleuren als koel, ijzig donkerblauw (een kleur waar ik altijd met een boog omheen liep) “
Mooi is dat effect, he. Ik heb blauw-groene ogen. Ik vond zelf altijd heel saai (man en zoon hebben namelijk prachtige blauwe ogen), maar met aquamarijn en petrol fleuren mijn ogen opeens op.
En met roze zijn mijn roze wangen opeens veel mooier.
“ (en ZILVER!! ipv goud!! whaaaah!!!) dan word ik echt een heel ander mens. “
Jahaaa, dat is winter en zomer. Ik ben zomer en ik hou niet van goud. En nu heb ik eindelijk gelijk gekregen
“Heb zaterdag een kapperafspraak staan, om mijn haar ook eens wat anders te laten kleuren (nu ook te warm!) en dan ga ik eens in een paar heel andere rekken shoppen. “
Ik vind het echt helemaal top.
“Manieren om mijn redelijk bescheiden cupmaat wat volumineuzer te laten lijken zonder opgevulde kipfilettoestanden (ik mag teksten op t shirst, en borstzakken met kleppen en zo) “
Grinnik. Dat mag ik nou net niet
“Ze had een hele lollige maniet (met wat stokken en stukken touw) om mijn lichaamsverhoudingen in beeld te brengen en daar wat tips aan vast te hangen mbt de ideale taille-lijn (voor riemen en shirtjes en zo) en diepte van decolletees en lengte van een ketting die het mooiste staan. “
Wat voor figuur heb jij? Mijn figuur scheen een H-lijn te zijn met volledige symmetrie.
“En ik mag uitbundiger in de styling. Ik ga snel voor simpel, maar kan best wat 'woesters' hebben. Uitlopende fladdermouwen, of blouses met brede manchetten. Zelfs laarzen over de knie (Margje!!!! ik weet het nog) waren voor mij een optie om eens te proberen. Volgens haar 'bij sommige types ordinair, maar ik kon dat zeker hebben'...
“Ingrid (wanneer is de volgende OOL meeting??) “

Jaaaaa, wanneer is die? Ik ben echt razendbenieuwd naar je nieuwe look.

Tihama

Tihama

Tihama

09-04-2009 om 12:55

Margje

"Waar kan ik incasseren? "

Volgens mij heb jij nog een tegoedbon liggen voor een advies. Kom op, niet zo bang. Nu ga jij.

Tihama

Zegguh margje

Volgens mij zit ik ook in de race voor de hoofdprijs (met knalkleur en woestuitbundig)

IngridT

IngridT

09-04-2009 om 13:44 Topicstarter

Margje, tihama,

Margje. Ik was echt verbaasd hoor over jouw 'schot in de roos'. Toen je vorige week opschreef dat je mij in wit, rood en ijsblauw zag, zat ik echt grinnikend achter mijn computer. 'Hoe komt ze erbij'. Enfin. En over de prijs....hmm....Jij was toch herfst? Nou, eerst je kleuradviesbon gebruiken, en als je gelijk had qua jezelf dan heb ik een hele leuke stapel mosgroenige oranje en bruine blousjes en vesten voor je. maat 36/38. OK??

En Tihama, weet je, stiekem vond ik zilver ook altijd veel mooier dan goud. maar ja, dat paste niet bij mij. Grumpf. op een of andere manier heb ik van jongsafaan ingeprent gekregen dat ik een 'goud' type was. Wat ontzettend mallotig dat je dat dan ook dom blijft geloven! Heb eens even wat plaatjes opgegoogeld van wintertypes, en ik zie nu ook echt dat ik 'daarbij' hoor. Ook wat olijfkleurige types als ik zijn klaarblijkelijk gebaat bij koele kleuren. Ik geloof dat ik het eerste stadium van denial al langzaam voorbij ga, en dat de eerste acceptatie begint op te treden...hahaha!

En over mijn haar...ik had het een week of 6 terug toen ik er vreselijk zat van was door de kapper (op haar advies) gigantisch laten kortwieken (echt, heeeel kort) en zwart laten verven. Nu wil ik het (voorzeover we erachter komen aan de hand van de uitgroei) terug in mijn eigen bruinige kleur, en eigenlijk 9als ik durf, als ik durf) misschien wel eens kijken wat er gebeurt als ik helemaal niks verf (oei oei, hoe grijs? maar kan het altijd weer kleuren, het is nu megakort, dus het effect is snel duidelijk. maar wel eng. Kleurconsulente was erg voor puur natuur, en zij dat juist wintertypes erg mooi grijs worden. Hmm. Hier ben ik nog wel in denial hoor)

En mijn figuur. Tjsa, ze heeft het geen naam gegeven (misschien in mijn 'boek' dat morgen of zo over de post komt), maar ik was griezelig netjes in proportie volgens mij. (misschien is dat wel heel saai trouwens, dat ik daarom wat uitbundiger mag/moet) Schouders precies even breed als mijn heupen, en ook nog een taille (ik vind zelf dat ik qua contour wat jongensachtig rechtdoor loop met mijn smalle heupen, maar toen ze er zo'n stok langs hield van schouder naar heup zag ik toch echt wel taille). verhouding bovenlichaam/onderlichaam was qua lengte ook heel gemiddeld (dus geen hele korte of lange benen of zo). Ik had wel een lange nek. Dus vandaar dat ik los mag met grote kragen en zo. Maar collen dus gek genoeg weer niet, ik moet iets bloots hebben qua decollete. Zal wel met de vorm bvan mijn hoofd te maken hebben of zo??

Ingrid

IngridT

IngridT

09-04-2009 om 13:45 Topicstarter

Ha silone!

Was ik jou toch vergeten! Sorry! Dan moeten julllie de stapel kleren maar eerlijk delen. Er is genoeg

Ingrid

IngridT

IngridT

09-04-2009 om 13:51 Topicstarter

En nog even voor cobi.

In 'mijn waaier' zitten dus wel een stuk of 40 kleuren. daar zit zwart in en wit. Maar dus ook geel, rood, roze, paars, groen, blauw, bruin.

Maar in die lente/zomer/etc waaiers zit ook geel, groen, rood, etc. Het is puur de tint die het hem doet.

Ik vond het echt een bijzondere ervaring. Want zoals Tihama al zei, je ziet het echt. het verschil. waarom je dat dan niet ziet als je in een pashok staat. Is eigenlijk te gek voor woorden.

Ingrid

margje van dijk

margje van dijk

09-04-2009 om 14:17

Oh, geef dat dan maar aan silone

Als het maat 36/38 is, geef het dan maar aan Silone

Ja, ik heb inderdaad nog een tegoedbon liggen, maar wel samen met vriendin. Vriendin beleeft wat hectische tijden momenteel dus ik wilde er niet over beginnen. Maar ik word nu ook wel nieuwsgierig. Stel je voor dat ik misschien ook wel geen herfsttype ben. (Mijn eigen zus die best wel een beetje op mij lijkt is tenslotte ook winter). Ik heb zelf blauwgroene ogen waarvan ik vind dat het groen er zo mooi uitspringt als ik iets draag in dezelfde tint groen (olijfgroen of zo), maar goed, dat is momenteel helemaal niet in de mode.

En mijn haar is ook puur kunstmatig gekleurd dus daar zal dan ook wel een netje overheen moeten (aargh, wie schreef dat ook al weer).

En stijladvies, mijn god, ik zie me al. Niets lijkt me vreselijker dan dat iemand me met stokken en touwen gaat opmeten. Ik weet zo ook wel dat ik geen taille heb, gruwelijk brede schouders, een te lange rug en te veel buikvet Ook allang zelf ontdekt dat ik baat heb bij verlaagde tailles (zeker geen tailleaccenten), dat het werkt als mijn relatief smalle heupen opvallen (= de aandacht afleiden) en meer van dergelijke trucs.

Maar goed, dat op zichzelf is natuurlijk ook reden te meer om eens te checken of iemand die er verstand van heeft tot dezelfde conclusies komt.

O en Silone, ik denk dat jij zomer bent. Zachte kleuren staan je volgens mij niet, herfstkleuren ook niet, al te hard ook niet. Maar volle kleurige kleuren denk ik wel. Zoals bij Tihama.

Als ik het trouwens weer goed heb begin ik een styling advies bureau. 't Is een talent, he?

Margje

Ahum

Als ik lees welke kleuren Ingridt in haar hoofdprijspakket heeft zitten, dan wil ik wel, maar dan moet ik drastisch de wijn en lekkernijen laten staan de komende...uhm...tig maanden
Overigens val ik op hetzelfde kleurenpallet als IngridT tot nu toe deed, en ben ook meer goud- dan zilverliefhebber, maar ik denk dat dat echt bij me past. (snelbruinende huid, blauw/grijs/groene ogen, bruin haar)

wendelien

wendelien

09-04-2009 om 14:37

Zwart, wit en zilver

kunnen samen erg gedistingeerd staan, dus dat zilvergrijs bovenop kan d'r best bij, Ingrid! Je hebt toch een mooi hoofd met haar? Ik denk overigens dat je kleur- en kledingconsulentenmarkt een aardig zetje gegeven hebt, Cobi's tegenstribbelen ten spijt. Die is meer van de personal shoppers, vermoed ik.

Ik zou zo graag willen weten waar je die figuuraanduidingen met algemene tips kunt vinden. Bij de site van What not to wear kon ik mezelf (waarschijnlijk androgyn maar dan met boezem èn bilpartij) namelijk tot dusver niet terugvinden. Ronde halsjes staan mij in elk geval ook niet.

Sancy

Sancy

09-04-2009 om 14:54

Ingridt (margje, tihama)

Geloof je mij als ik zeg dat ik een herfsttype ben, zonder dat ik een kleurenconsulente heb geraadpleegd? Margje, Tihama, wat vinden julie, ben ik herfst?
Dan zal ik Ingridts miskleunen namelijk maar overnemen, ik wil niet dat ze in de verleiding komt die mosgroene, oranje en bruine kleding nog langer aan te trekken Maar dan geen teksten en borstzakjes, dat kan dan weer niet...

margje van dijk

margje van dijk

09-04-2009 om 15:12

Ja, jij bent herfst

Ik zie Sancy geheel in herfst voor mijn geestesoog. Haar, ogen, huid, jaaaaaa, dat is duidelijk.

IngridT, hier ligt je bestemming, want Sancy heeft ook ongeveer maat 36.

Waarom zou jij trouwens geen teksten en borstzakjes mogen? Jij bent prachtig in proportie toch, hooguit wordt je Barbie-gehalte wat meer of wat minder

Margje

IngridT

IngridT

09-04-2009 om 15:42 Topicstarter

Net gescoord, in het dorp

Een knal-knal-knalgeel t shirt. (dat was 1 van mijn topkleuren) MET tekst op borsthoogte. Ik moest even alvast 1 statement-aankoop doen om te wennen zeg maar. Natuurlijk waren alle Street One, Vero Moda en andere beschaafd geprijsde shirts zacht-, of maisgeel, en was de enige kanariegele een Tommy Hilfiger. Prijstechnisch grumpf. Maar ik weet zeker dat ik bij de H&M ook wel wat ga regelen, dat compenseert vast.

Ingrid

IngridT

IngridT

09-04-2009 om 16:17 Topicstarter

Margje,

Stel je voor dat ik misschien ook wel geen herfsttype ben. (Mijn eigen zus die best wel een beetje op mij lijkt is tenslotte ook winter). Ik heb zelf blauwgroene ogen waarvan ik vind dat het groen er zo mooi uitspringt als ik iets draag in dezelfde tint groen (olijfgroen of zo)'

Nou. dat had ik dus precies net zo. (al heb ik dan groen-goud-bruinige ogen, maar in elk geval met iets mossig-olijvigs erin wat ik dus altijd in kleren wil 9eeh pardon, wilDE) terugzien.

Allemaal bullshit dus. Want al was het de kleur van mijn ogen, het deed veel minder voor me (vooral voor mijn huidskleur/look) dan wanneer ik de winterkleuren om me heen hing. En daar werden mijn ogen ook heel mooi van.

Vriendin beleeft hectische tijden? Nou, dan is een paar uur voor jezelf misschien wel extra fijn. Boeken die handel!!

Ingrid

Tirza G.

Tirza G.

09-04-2009 om 19:11

Nou

Ik ben een lente. En dat weet ik al jaren. En het past voor geen meter bij de persoon die ik toen pretendeerde te zijn: stoere meid. Ik had zelfs een zwarte aúto. Veeeeel zwarte kleding, veel zware zwarte make-up, zilveren sieraden rijen dik.........en waar kwam de consulente mee aan? Met babyroze enzo. Inmiddels ben ik er aan gewend en inderdaad: dat staat me beter. Een paar jaar terug heb ik iets níet gekocht waar ik nog altijd spijt van heb: een colbertje in watermeloen-rood (die kleur is hier bijna niet te koop). In de USA. Het stond me fan-tas-tisch, maar ja, toch dat Calvinistische stemmetje in mijn achterhoofd van: wanneer doe je dát nou aan, het is veel te opvallend. Snif. Ik had het gewoon moeten doen.
Volgens mij zat ik bij de eerste lichting, ik heb het eind jaren 80 laten doen. De consulentes waren toen óf van de officiele Colour Me Beautiful óf het waren neppers. Mijn kleurenwaaier bestaat uit echte lapjes stof, in een boekje geschoven.

Tirza

Asa Torell

Asa Torell

09-04-2009 om 20:40

Ingrid

Het klinkt echt heel herkenbaar! Alle kleuren die je beschrijft. Ook je uiterlijk (wat je er nu over noemt, olijfkleurige teint etc) past in de wintercategorie zoals ik hem ken. Ik ben dus nog steeds erg benieuwd hoe de analyse precies heet die je gedaan hebt!
En ja, volgende meeting, leuk... zullen we allemaal in het (juiste) roze gaan? Zou Cobi dat aankunnen?

Asa, doe me dat niet aan...

Róze, nee... spaar me. En bovendien zullen we zo Temet ook nooit leren kennen Jullie mogen, als ik maar een andere kleur aan mag

ishtar

ishtar

10-04-2009 om 10:12

Blonde vraag

Maakt het nog uit wanneer in het jaar je het doet? Ik bedoel: in de zomer is mijn huidskleur toch anders dan in de winter. Scheelt niet bijzonder veel, maar toch

Mathilde

Mathilde

10-04-2009 om 10:22

Uitbundig

Ha, dat advies was dus een succes! Leuk! Ja, wintertypes mogen uitbundig sieraden en frutsels dragen, dat staat goed. Weet je waarom je dit niet in een pashokje kan zien? Of in een winkel? Omdat het licht daar vaak gelig is. Als je een willekeurig 'wit' kledingstuk bij daglicht ziet, is de tint ook vaak heel anders dan in de winkel. Dus de verlichting in het pashokje zet je op het verkeerde been.
Bij natuurlijk daglicht maakt het niet uit of je gebruind bent of niet, de ondertoon van je huid blijft namelijk hetzelfde. Ja, als je echt diepdonkerbruin wordt en je haren zijn volledig blond verbleekt, dan is het wat lastiger te zien, maar voor je kleding maakt het niet uit. Kleding in lichtere tinten geven wel een frissere, zomerse uitstraling dan donkere tinten natuurlijk. Maar de juiste tint staat altijd goed.
Mathilde

Asa Torell

Asa Torell

10-04-2009 om 10:22

Genista, geen zorgen

Ik bedoelde dat de roze-liefhebsters (annex kleurgeanalyseerden, even kort door de bocht) in het roze komen... moet er niet aan denken iemand een dresscode op te leggen waar zij/hij niet op zit te wachten, gruwel! Dus zo was het niet bedoeld.

Vraagje tussendoor, wat draagt lente in de winter?

Hoi,

Ik heb ook jaren geleden al een advies gedaan en ik ben lentetype. Ik weet dat dit niet het moment is om dit nu te vragen, want de lente komt!, maar nu ik de aandacht heb... ik heb altijd zo'n moeite met het vinden van kleding voor de herft/ winter, hoe doen andere lentetypes dat? Ik wordt het bruin zo zat! Ik slaag altijd beter voor voorjaars- en zomerkleding.

Groetjes,
Anne, die ook eens een stijladvies overweegt...

Paula B

Paula B

10-04-2009 om 12:26

Lente in de winter

ha Anne, ik bleek jaren geleden ook een lentetype te zijn. Als vuistregel hanteer ik: kleuren met een gele (warme) ondertoon staan me, contrasten niet te fel, vooral ook zachte tinten. Of het nu voorjaar of herfst is, daarmee slaag ik gewoon.
Misschien scheelt het dat je in de herfst wat vaker koele modetinten ziet, dat maakt het dan lastiger. Maar inmiddels pik ik feilloos het goede warme blauw, groen, rood, paars enzovoorts tussen de rekken met koele aqua- en turkooistinten en 'vuile' grijsbruinen uit.

Bruin is ook mijn basiskleur geworden voor herfst en winter. Afgelopen jaar heel veel warm en helder groen gedragen, het jaar daarvoor veel warm-oranje en rood. De paarse mode van afgelopen jaar leverde ook een aantal mooie kledingstukken op.
Wil je een andere basiskleur, dan kun je zoeken naar kiezelgrijs of parelgrijs. Je ziet het niet heel vaak, een helder, licht grijs met een warme ondertoon. Meestal heeft grijs een blauwe, koele ondertoon en vaak zijn het ook vuile kleuren, maar af en toe vind je deze tint.

Het is handig om je te oefenen in het 'ontleden' van kleuren. Grofweg kijken of het zweemt naar blauw of naar geel (elke kleur heeft óf een gele óf een blauwe ondertoon). Of het helder of vuil is (vuil = met veel bijmenging van grijs of bruin). En hoe intens de kleur is (pastel is weinig intens). Om het ingewikkeld te maken: ook een gele trui kan een warme of juist een koele blauwe ondertoon hebben! En je hebt warme en koele, vuile en heldere blauwen... Heb je zo'n waaier meegekregen destijds? Daarmee kun je het ook wel vaak goed zien wat bij je past.

Wilma

Wilma

10-04-2009 om 15:58

Ben ik wel klaar voor zo'n shock ...

Met veel interesse heb ik inmiddels gelezen hoe 't was, Ingridt. En 't klinkt allemaal erg leuk, maar ook wel drastisch. En tuurlijk bepaal je zelf hoe erg je daar in meegaat. Maar toch.

Inmiddels hebben die Chantal en ik over en weer gebeld en zij belt mij nu terug voor een afspraak. 't Kan op vrijdag of zaterdag of 's avonds. Maar 's avonds lijkt me niks, dan heb je toch vals licht (kunstlicht of schemering)??

Ik hoop dat ze vandaag terugbelt.

En ik báál, báál, báál dat ik niet afgelopen keer naar de meeting ben geweest ! Misschien kunnen jullie tzt een "before"-foto van jezelf meenemen .

Groetjes,
Wilma

Bastet

Bastet

10-04-2009 om 16:29

Wilma

Eén ding weet ik zeker,lichtroze staat je heel goed!Je had de laatste keer dat ik je zag die polo aan,echt heel flatteus.
groetjes,Bastet

Wilma

Wilma

10-04-2009 om 18:14

Ik gá.

En wel de 18e, kleuradvies en het eerste deel van het stijladvies. Mijn "huiswerk" voor het stijladvies is een collage maken van wat ik leuk vind aan kleding en wat ik zou willen dragen of wat ik nu juist draag. Ik plak dus gewoon alles op waar ik wat over te melden heb (jaja, inclusief de tuniek die me zo leuk lijkt, maar waar ik me altijd een slagersvrouw in voel).

En Bastet, dankje , enneh, je hoort 't wel als we elkaar treffen de 23e, ik zal 't je niet aandoen om dan m'n nieuwe garderobe bij elkaar te gaan zoeken .

Ze zei trouwens ook dat ze m'n maten gaat opmeten enzo voor 't stijladvies. Ben ook wel benieuwd of zij met dezelfde tips als die die jullie hier al noemen komt.

Jullie horen van me, uiteraard.

Groetjes,
Wilma

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.