Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Josien Thyssen

Josien Thyssen

11-04-2009 om 20:30

Zo'n lekkere pizza zoals ze die in frankrijk maken...

Die zou ik wel willen maken! Ik vind de pizza's die we in Frankrijk halen het lekkerst:
knapperige bodem, maar zo dun dat hij toch slap lijkt. Ik maak normaal de bodem van witbrooddeeg, dat vinden we tot nu toe het lekkerste, maar zo'n franse...
ik heb het archief al nageplozen, daar staan heel veel recepten in maar er stond nergens bij of dat nou de bodem is die ik zo lekker vind.
Wie weet ik wat bedoel en weet dan ook nog het recept?

Bedankt alvast,

Josien

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
dc

dc

11-04-2009 om 21:04

Frankrijk

je kunt hier kant en klare pizza bodem kopen. Misschien eens kijken of dat in nederland ook het geval is?

Verder voor de afwisseling is het ook lekker om pizza te maken met turks brood.

Jaaa

die pizza's uit frankrijk hmmm heerlijk! geen pizzeria in nederland weet die te evenaren m.u.v. een pizzeria in Haren (bij Groningen) maar ja dat is voor mij wel erg ver rijden.

dus ik lees mee als je het goed vindt, in de hoop dat iemand het weet.

Gruffalo

Josien Thyssen

Josien Thyssen

12-04-2009 om 09:25

Kant en klare bodems hier...

Hoi dc,

In Nederland kan je ook kant en klare bodems kopen, maar die smaken net zo als het karton wat er onder zit. Yuk! Zelf maken is nog steeds het lekkerst, nu nog op zijn frans...
Wie maakt mij en Gruffalo blij?

groetjes,
Josien

Heel dun rollen

Ik ben altijd erg blij met onze zelfgemaakt pizza: heerlijk dunne, krokante bodem!

Wat wij doen is gewoon pizzadeegmix (koopmans of zo?) op een met bloem bestoven aanrecht heeeel dun uitrollen. Dit is een penibel werkje, regelmatig scheurt er iets.

Vervolgens leggen we de bodem op een pizzaplaat met gaatjes in de bodem (met olie ingesmeerd en ook weer met bloem bestuiven), tomatensaus (tot bijna aan de rand) en alles wat er verder op moet, bakken in een hete over en bij voorkeur aan het einde nog even op een gewoon rooster.

Heerlijk!
Marlies

Kant en klaar

Kant en klaar pizza deeg van danerole! Kan je hee dun uitrollen en is heeeerlijk!

liefs lisa

Sascha2

Sascha2

17-04-2009 om 12:07

Recept dunne pizzabodem

Wij maken altijd zelf pizza's en krijgen inderdaad van die dunne knapperige bodems, mjammie!
Het recept: 250 gram bloem, 3/4 theelepel zout, zakje gist (lekkerder is het met verse gist, dan heb je 15 gram nodig), 120 ml lauw water.
Vaak wordt het deeg bij ons in de broodbakmachine gemaakt, maar als je het met de hand kneedt, zal de bodem krokanter worden. Door het met de hand te kneden gaat het gist beter zijn werk doen en wordt het deeg nog soepeler.
Maak je het met de hand: bloem met zout mengen, gist in water oplossen, bij de bloem doen en kneden. Als het deeg klaar is, dan maak je er een bal van en leg je het in een afgedekte schaal op een warme plaats totdat de hoeveelheid verdubbeld is.
In de broodbakmachine zit dit rijzen al in het programma verwerkt en heb je eerder je pizzadeeg.
Als het deeg klaar is, dan kun je het in porties verdelen en per portie een pizzabodem uitrollen. De bodem naar wens beleggen en de pizza bakken op de warmste stand in je oven.
Eet smakelijk!

En mijn geheim is.....

......speciale pizzabloem, type 00 (zero-zero). Sinds deze ontdekking worden de bodems eindelijk wel echt dun.
De verhoudingen gok ik altijd een beetje, maar heel vergelijkbaar met wat Sacha hierboven schrijft.
Jonne

Sascha2

Sascha2

17-04-2009 om 21:58

Klopt!

Jonne, goede aanvulling. Ik was het vergeten te vermelden, maar ook wij gebruiken type 00. Overigens, hier te verkrijgen bij Jumbo, van DeCecco.

Josien Thyssen

Josien Thyssen

19-04-2009 om 08:23

Dank!

Hallo,

Sorry voor mijn late reactie trouwens, door omstandigheden lukte het niet eerder.
In ieder geval ga ik de verschillende suggesties eens uit proberen, als het alleen maar zo'n Frnase pizzabodem zou benaderen ben ik al blij!
Dank voor jullie reacties,

Josien

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.