Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Joehoe! tihama! (kleur en stijladvies)


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
IngridT

IngridT

19-04-2009 om 22:40 Topicstarter

Wilma...(en de rest)

hahaha! ook 'winter'??!!

Is het soms 'in' om 'winter' te zijn?

maarre...dat lichtroze polootje gooi je mooi in de Dylon!! Op naar de Fuchsia!

En jammer dat het niet echt 'klikte' met je Chantalleke (zo heette ze toch?). Maar aan de andere kant...als ze haar werk maar goed doet!

Die van mij zou trouwens ook nooit een hartsvriendin worden, dat zag ik zo, maar desalniettemin hebben we een uiterst onderhoudend half dagje gehad, waar ve volgens mij allebei met plezier op terugkijken.

Mijn man zat trouwens afgelopen week mijn stijl en kleurboek door te kijken en lachte zich helemaal slap om sommige dingen die ik had opgeschreven. Wat voor accesoires draagt U? 'bar weinig'. Make up? 'streepje' (eeh, ik bedoelde dus niks, geen streepje onder de ogen of zo). Over welke dingen van uw lichaam bent U ontevreden (eehm, geen idee).En tevreden? (eehm, ook geen idee. Alles? Ik ben zoals ik ben, en daar heb ik wel vrede mee. Dat schijnt onder vrouwen een vrij ongebruikelijke houding te zijn. Gna. Dat soort dingen.

En grappig dat jij dat ook hebt, dat de 'foute' dingen je opeens heel anders aanstaren in de spiegel.

Het klinkt volstrekt belachelijk, maar ik voel me echt een ander mens met mijn nieuwe eigen haar en knallende kleren....(gele shirtje net heel milieuonvriendelijk in een erg lege machine gemikt onder het mom van 'je weet niet of ie afgeeft')

Overigens (volslagen ot) heeft dochter van 7 volstrekt onverwacht na de meeneemdag van gisteren een passie voor golf ontwikkeld, en vandaag haar eerste les gehad. Nu ben ik dus werkelijk de laatste der mohikanen. Ik voorzie een enorm emotioneel chantageoffensief van het mannelijk deel van het gezin om mij ook zo gek te krijgen. Het wordt kiezen of slikken ben ik bang als dochter volhardt in haar sportkeuze. Of ik ga overstag, of ik krijg vele rustige zomerweekenddagen, helemaal alleen in de tuin.....(hmm, wordt nog lastig kiezen). Heeft jouw man jou & koters nooit geprobeerd mee te slepen??

Ingrid

IngridT

IngridT

19-04-2009 om 22:42 Topicstarter

Oh, en sini!

Veel plezier morgen!!

We wachten met spanning op jouw update!

Als jij ook winter bent, dan vermoed ik een of andere vage complottheorie. Dat alle nedelandes kleurconsulenten steekpenningen hebben gekregen van de europese modeindustrie of zo (er hangen erg veel harde kleuren in de winkels)

Ingrid

Wilma

Wilma

20-04-2009 om 10:25

Beetje laten bezinken

Het wachten op de kleurenwaaier en het stijlboek vind ik dus véél te lang, dat moge duidelijk zijn. Vandaag een íetsje feller roze ding aan, nu een blouse, en ik voel me al íetsje anders. Ik geloof dat ik dat maar eens ga doen, met de Dylon. Lukte dat goed?

Ik heb nog niet echt aangedurfd om m'n kledingkast uit te pluizen, maar dat komt beslist nog als ik de spullen heb. Die kleurenwaaier duurt 7 werkdagen, als ze 't op de 29e binnen had dan zou ze me bellen, pff, duurt lang.

En nee, ze hoeft natuurlijk niet m'n vriendin te worden, daar kwam ik ook niet voor, maar ik kan normaal heel goed een babbeltje op gang houden met deez of gene, maar dit keer niet, de combi was niet zo geweldig zullen we maar zeggen. Maar ik heb gedaan waarvoor ik kwam en dat was al heel leuk.

Grappig trouwens, ik had dus ingevuld bij die vragenlijst bij de vraag "waar bent u tevreden mee" m'n persoonlijkheid. Vond ze erg grappig, tuurlijk snapte ik wel dat er iets van m'n uiterlijk bedoeld werd, maar dat wist ik effe niet zo heel erg goed . Vond uiteindelijk m'n lengte (1.73) nog wel prima. Ook "welke kledingstijl heeft u nu" had ik beantwoord met "ik leef in mijn jeans of een zwarte broek". Allemaal wel typerend dat dat later toch ook wel terug kwam in de andere tests. Een rokje met legging kan ook prima trouwens. 'k Moet wel op zoek naar broeken die een ietsje hogere taille hebben, dat wordt wel even moeilijk denk ik.

En even over 't golfen, Ingridt, oh jee, da's mijn nachtmerrie, als mijn beide kinderen ook gaan golfen. Dan vind ik 't véél te rustig denk ik. Hier heeft oudste (tien jaar) 't er soms wel over, maar tot nu toe blijft 't nog bij in de tuin een balletje slaan (onder toezicht van papa dan). Jongste heeft 't er nog niet over, joepie.
En ach, wie weet vind jij 't ook wel héél leuk, kun je leuk op vakantie in Portugal en Spanje en Ierland niet te vergeten, práchtige banen heb je daar!
Ikzelf zal niet aan 't golfen slaan, heb hooikoorts en aangezien de greens tot op de milimeter nauwkeurig gemaaid moeten elke keer weer ... nee, da's niks voor mij dan. Voor mijn man niet fijn aan de ene kant, konden we samen eens een balletje slaan, maar aan de andere kant ... wíe zou er dan bij de kinderen moeten blijven .

Die dylondingetjes, waar koop ik die trouwens ?

En sini, laat je wat weten vandaag ??

Groetjes,
Wilma

Tihama

Tihama

20-04-2009 om 13:32

Complot

“Als jij ook winter bent, dan vermoed ik een of andere vage complottheorie.”

Hahaha. Nou het antwoord is er.

Maar weet je: ik vind het niet zo heel vreemd. Het blijkt dat driekwart van de Nederlandse vrouwen denken dat ze een herfsttype zijn of zich in elk geval als zodanig aankleden. Degenen die écht een herfst of lentetype zijn zullen niet zo vaak zichzelf geconfronteerd zien met een miskoop, dus die zullen minder behoefte hebben om een kleuradvies te gaan doen.
Dus de kans dat er winter of zomertypes uitrollen is statistisch gezien veel groter.

Maar leuk en spannend, Sini. Ik vind dat Dylonidee van Ingrid wel erg goed. Ik ben op zoek naar een knalroze trenchcoat en ik heb inmiddels besloten eerst maar op zoek te gaan naar knalroze Dylon en dan een lichte trenchcoat, want knalroze schijnt nogal moeilijk te zijn.

Tihama

Rieke

Rieke

20-04-2009 om 13:41

Wauw!

Wat verrassend klinkt dit allemaal. In shock, verbijstering, helft vd kleding wegdoen... Ik ben hoe langer hoe meer benieuwd. Klinkt goed Sini, 10 jaar jonger. Wil ik ook !!
Helaas is mijn oppas met vakantie dus ik moest een andere datum plannen; half mei pas : ((
Voorlopig shop ik niet meer.
Maar nu wordt ik ook nieuwsgierig naar mijn eigen type; starks ben ik ook een winter; dan zou wel sterk zijn zeg. Hou jullie op de hoogte. misschien kunnen we een keer een kledingruilbeursje organiseren. Maat 38 ??

IngridT

IngridT

20-04-2009 om 13:57 Topicstarter

Nou,

met dat ruilbeursje wordt het niks, want niemand wil onze beige zooi hebben...hahahahaha!

Enne Tihama, ik heb vorige week BIJNA een knalroze trenchcoat gepast in een van onze lokale boetiekjes....dusse..op naar R!!!

Ik vind dit een hilarisch en fantastisch draadje. Nooit gedacht dat ik zoveel teweeg zou brengen. We moeten binnenkort maar eens een speciaal meetinkje beleggen met de ge-re-kleurden of zo..hahaha!

Enne Sini...vlak het mentale aspect niet uit. Ik weet dat het eigenlijk not done is om info uit verschillende draadjes bij elkaar te slepen, maar denk je niet dat je misschien wel eens een stuk vrolijker en energieker zou kunnen worden als je je in het fuchsia gaat hullen?????? Ik zou maar snel gaan shoppen!! (wat vind je man ervan trouwens??)

Ingrid

IngridT

IngridT

20-04-2009 om 14:05 Topicstarter

En nog even over dylon.

Je moet niet die lullige mini-koffiemelk-cup achtige dingetjes hebben, dat is flutspul. Je moet een kartonnen verpakking hebben van het model pakje haarverf of zo (hahaha! dat heb ik niet meer nodig!) dat werkt perfect (hoewel ik tot nu toe alleen ervaring heb met zwart)

Asa Torell

Asa Torell

20-04-2009 om 14:13

Statistiek

van de nederlandse bevolking, aldus mijn kleuranaliste: 40 procent zomer, 40 procent winter, 15 procent lente en 5 procent herfst. Dus helemaal niet zo gek dat er hier op dit draadje veel winters bij zitten.
En die winterkleuren zijn ook nog eens de kleuren die als traditioneel en krachtig gezien worden (zwart, marineblauw, wit, antraciet, etc) dus vandaar dat er veel van te koop is. Terwijl die herfstkleuren weer bij het buitenleven horen. Haar verhaal daarover was dat er in bijv. zuidduitsland veel meer herfsten voorkomen, en dat daar al die groene en bruine jachtkleding oorspronkelijk vandaan komt.
En wat sinilind betreft, ik denk dat bijna geheel Frankrijk uit winters bestaat, op een paar Vikingnakomelingen na.

Maar

Als je eigen haarkleur niet bij je blijkt te passen, word je dan geacht het te gaan verven? In veel meer dan highlights heb ik eigenlijk niet zo'n zin...

Asa Torell

Asa Torell

20-04-2009 om 14:22

Nee andersom

Als je verfkleur niet past, dan ofwel niet meer verven, ofwel in een andere kleur. Veel mensen die hun grijze haar verven proberen dit wel ongeveer in hun eigen kleur te doen maar dat wil toch snel wat te warm dwz. te gelig (voor blond haar) of te roodbruin (bij bruin) uitvallen, vooral als het er een tijdje in zit.
Ik vond het juist heerlijk, die bevestiging waarom ik nooit zin gehad had in rood geverfd haar!

IngridT

IngridT

20-04-2009 om 14:25 Topicstarter

Hahaha genista,

volgens mij heeft bijna niemand hier zijn eigenhaarkleur.

Ik heb zo'n duister vermoeden dat de evolutie er op een of andere manier voor heeft gezorgd dat je eigenhaarkleur heel goed bij je past.

maar ja, als je foute kle(u)ren aantrekt, dan is dat het begin van het einde. Dan moet je haar ook anders, en dan moet je make up op, en....ga zo maar door.

Ingrid

Asa Torell

Asa Torell

20-04-2009 om 20:09

Je moet het echt zelf zien

En dan wil je de verkeerde kleuren algauw niet meer aan, als je echt gezien hebt hoe flets je er van wordt. Ik tenminste niet, blegh. En voor mijn gevoel blijft er keus genoeg over. Maar ja als je al je favorieten de deur uit zou moeten doen en je hebt het idee dat het je opgelegd wordt... dan gaat het zoals bij mijn moeder, die er dus niets mee doet. Dus Altair, dat kan ook altijd nog .

Zus

Zus

20-04-2009 om 20:26

Herfst-lente type!

Nou, ik was een herfst/lente combi! Ik moet juist oranje, wijnrood, olijfgroen, lentegroen, creme, zalmroze (gruwel!) aan. Weg met mijn ijsblauwe rok en vest, haha. En weg met mijn lila shirts. Dus ik moet gaan ruilen met één van jullie vele wintertypes van kleding!
Ik vond de stijldame die ik had, inderdaad die ook bij Tihama was geweest, ook heel gemoedelijk en makkelijk in de omgang. Zo'n dame die met iedereen wel een klik vindt, denk ik. Jammer Wilma, dat het bij jou zo niet was.
Mijn hennarode haar was volgens haar gelukkig perfect van kleur en model, dat was het enige dat ik niet hoefde te veranderen, haha. Ik was zaterdag de hele middag in de stad en heb eindelijk wat spullen gekocht, maar mén, wat was dat moeilijk! Ik ben toch steeds bang een miskoop te doen, ook al sta ik daar stiekem met mijn kleurenwaaiertje erbij. En ik moet bronzen schoenen kopen en ik zie die krengen nergens!

IngridT

IngridT

20-04-2009 om 20:44 Topicstarter

Zus....bronzen schoenen?

Welke maat??

Echt waar. Ze staan hier klaar voor de zak van Max......Model ballerina. Hahaha!

Ingrid

Zus

Zus

20-04-2009 om 20:51

Dat meen je niet!

Het moeten inderdaad ook ballerina's zijn!!!! Ik heb maat 40.... Haha, dat zou lachen zijn!

Tihama

Tihama

20-04-2009 om 21:21

Bronzen schoenen

Ik heb ze ook Wel maat 41. Plat model, niet echt ballerina, maar soort riempje over de voet.
En ik woon in Almere.

Laat maar horen als je ze wil proberen. Ik wil er wel vanaf, ze zitten me namelijk niet goed.

Tihama

IngridT

IngridT

20-04-2009 om 21:23 Topicstarter

Hahahaha

en ik maat 39...

*proest*

Kleurenanalyse regio rotterdam, weet iemand iets?

Ik word helemaal enthousiast van deze draad en wil ook! Maar hoe te kiezen? Heb al wat zitten googelen en dan vind ik het toch moeilijk....Ik vind al die dames zo fruitig en jong en (het ergste) dun. Dan voel ik me me mijn maatje meer niet echt op mijn gemak, denk ik.

Dus ik hoop echt dat iemand al eens zo'n analyse heeft laten doen in regio Rotterdam en daar tevreden over was. En mij de naam zou willen doorspelen

Zus

Zus

20-04-2009 om 21:35

Haha!

Ik wil ze wel proberen, Tihama, maar ik woon in Amsterdam, hoe kunnen we dat organiseren? Opsturen en terug als ze niet passen?
Ingrid, vallen ze als echte maat 39?

Tihama

Tihama

20-04-2009 om 21:36

Altair

"Maar stel dat de kleurmevrouw je nou net die kleuren of kledingstukken adviseert die je zelf eigenlijk helemaal niet zo mooi vindt. En dat je het merendeel van je favoriete kledingstukken in de vuilnisbak zou moeten gooien. Ga je dan toch over op andere kleuren of stijl? "

Ik heb 48 kleuren in mijn waaier zitten. Dat is een zeer ruime variatie. Wat betreft stijl: ze heeft me sommige dingen afgeraden, die ik wel heel leuk vond. En toen heeft ze me tips gegeven hoe ik dat specifieke stijleffect wél kan bereiken zonder dat dit me dikker maakt. Een voorbeeld: ik hou van wijd uitwaaierende rokken. Het petticoateffect. Maar met mijn boezem en tamelijk slanke taille, geeft dit een aardig Dolly Partoneffect. Ze liet me zien dat als ik kies voor een rok met een aansluitende, strakke lijn op de heupen, en dan uitwaaierend onder mijn dijen, ik het opgeblazen effect vermijd. Heb ik toch mijn wijde rok zonder de nadelen.

Ik vind coltruien ontzettend mooi als ik ze op de paspop zie. Maar toen ik zag hoe mijn kin a la Cyrano groeide toen ik een colkraag omkreeg, begreep ik in 1 klap waarom ik zelf altijd teleurgesteld was als ik een coltrui aandeed. Op het plaatje zag het er altijd veel mooier uit dan bij mij ;-(
Nu ik dat weet (zoals Asa zegt), is mijn drang naar coltruien totaal verdwenen. Natuurlijk mag ik best coltruien aan als ik dat graag wíl, maar nu ik het gezien heb, wíl ik het niet meer.

Tihama

mijk

mijk

20-04-2009 om 22:43

Ik wil ook...

de klerenkast is leeg dus het is het perfecte moment om een analyse te doen. Iemand ervaring in Groningen Stad?
En doen ze wel een beetje lief over mijn miskopen? OIf mijn totaal verkeerde kleuren. Lijkt me heel eng om me zo bloot te geven...

Mijk

Tirza G.

Tirza G.

20-04-2009 om 22:46

Mimoza

Honderd jaar geleden heb ik een analyse laten doen door mevrouw Dia Swiebel (ik vond dat zo'n rare naam dat ik hem altijd heb onthouden) in Ridderkerk. Ze was ook schoonheidsspecialiste en verkocht Shiseido, dat herinner ik me nog. Ze woonde op een flat en ik vond het tóen al een ouwe doos (in de 40 ofzo en ik was nog geen 30). Ik weet nog heeeeeel goed dat ik absoluut geen zwart meer mocht )) en na de analyse in mijn zwartleren jasje op de galerij stond en naar beneden keek, waar mijn zwarte autootje stond. Dat deed zéér

Tirza

Rembrand

Rembrand

21-04-2009 om 08:46

Cobi!

Ik zou wel geel aantrekken als ik er 25 door leek en George Clooney kwijlend achter me aan kreeg !!!
( en ik zou het uittrekken ook haha ).
M.

Rembrand

Rembrand

21-04-2009 om 08:47

Tirza.

Hoe kom jij nu in Ridderkerk verzeild ( endje rijden vanuit jouw woonplaats, of woonde je daar toen nog niet ?).
M.

Baby's en kinderen

Ik lees met interesse mee in dit draadje. Wist eigenlijk zelf al dat ik een wintertype ben, maar door dit draadje ben ik me er beter bewust van geworden dat ik geen warme kaki, beige en aardetinten moet dragen; kleuren waar ik me altijd wel toe voel aangetrokken, maar die me dan toch niet echt staan.

Maar wat ik me nu dus afvraag, stemmen jullie de kleding van je kinderen ook af op het seizoenstype? Weten jullie wat voor 'types' ze zijn? Ik heb nog wel eens een miskoopje qua kleur voor mijn zoon van vier. En mijn zoontje van 8 maanden is nog zo klein, kan me haast niet voorstellen dat hij al een type is. Huidskleur en haar veranderen toch nog wel een beetje. Of niet? Zijn baby's ook al een uitgesproken seizoenstype?

Chris

Guinevere

Guinevere

21-04-2009 om 13:15

Jawel chrish

Ja, ik let zeker op de kleuren die ik mijn zoons aantrek. Helderblauw staat ze allebei erg goed, oudste zoon kan ook heel goed rood hebben. We krijgen veel kleren doorgeschoven, maar die kleren hebben vaak echt heel erg verkeerde kleuren voor onze kinderen. Die andere jongens zijn donkerharig met een licht getinte huid en wij hebben 2 bleekneuzen met zeer blond haar. Al die oranje kleertjes ga ik mijn kinderen dus niet aantrekken, die schuif ik ook weer door.

N.a.v. cobi's fuchsifobia

Kan aan mij liggen maar ineens zie ik echt allemaal mensen in fuchsia lopen. Tot aan een glimmend fuchsia laktrenchcoat aan toe vanochtend (van een dame op leeftijd overigens).

Massi Nissa

Massi Nissa

21-04-2009 om 13:55

Cobi en altair

Allebei hartelijk bedankt voor mijn proestbuien hier voor het scherm. Hoe kom je erop, ik zie al een Cobi-in-kanariegele-jurk, achtervolgd door een hijgende George Clooney. En die man van Altair zag ik ook zo in de schuur tussen al het gereedschap, compleet met ijsblauwe trui.
Onze dochter is lichtgetint, heeft donkerblond haar en donkerbruine ogen. Haar (durf ik wel te stellen) staat echt alles; ze draagt voor 80% 'krijgertjes' en ik heb nog nooit iets in de vuilniszak gegooid omdat het de verkeerde kleur was. En voor mezelf laat ik het gewoon lekker bij veel zwart.
Groetjes
Massi

Tja

Ik bedoel ook niet dat je kinderen moet meeslepen naar een kleurenconsulente, maar vroeg me af je 'kleurtype' al bij de geboorte (zeg maar) vastligt.

Hier valt oranje ook helemaal verkeerd bij oudste zoon. Ik had best veel gekregen voor hem als baby en oranje was toen erg in. Stond hem helemaal niet als baby en nu nog niet. Inmiddels weet ik gelukkig wel zo'n beetje wat hem staat, want hij wil niet echt mee om te winkelen en te passen.

Chris

Mamba

Mamba

21-04-2009 om 14:44

Mijn kinderen dragen wel 'hun' kleuren

Ik had een prachtig schattig baby-pakje klaarliggen voor als de tweede geboren zou worden. Oranje, met een giraffe erop. Kind wordt geboren, krijgt het pakje aan. Bleek niet zo'n beauty te zijn als nummer 1, maar ach het is MIJN kind en dus het mooist. Dit kind is van een ander geslacht dat nr 1 en de kraamvisite paste daar de kleur van de kleren op aan. En kijk: een prachtig babytje lag daar in de wieg.
Ik heb er lang over gedaan om de juiste kleuren voor de kinderen te vinden, maar het werkt echt. Als ik krijgertjes heb, zoek ik eerst uit wat ik leuk vind en dan selecteer ik het op kleur.
Hier twee Herfsten, twee Zomers en één Winter (voor ik daar achter was..!).

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.