Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Joehoe! tihama! (kleur en stijladvies)


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
MaximeM

MaximeM

21-04-2009 om 15:02

Ik ben zomer

Hoi,

Ik zou van mijn man ook wel eens willen weten wat voor een type hij is. Maar als het waar is dat 40% van de nederlandse bevolking zomer is en 40% winter en hij heeft donkerblond/askleurig/beetje grijzend haar en heeft blauwe ogen , dan is hij denk ik net als ik ook zomertype. Maar bij hem vind ik de wat warmere kleuren (lente) ook wel leuk staan. Lastig om er achter te komen wat hij nu is. (heb er zelf minder feeling voor dat zelf te ontdekken) Tevens is hij lang maar heeft ook een beetje teveel buik, dus een kledingadvies is misschien ook wel wat voor hem of hebben jullie nog tips voor mannen met buik (wat wel of niet te dragen) hij draagt uiteraard geen breedtestreepjes en ook geen bandplooibroeken, verder komen we niet . Ik denk alleen niet dat hij naar zo'n consulente zou gaan als ik het zou opperen, is ie veel te nuchter voor.

Maxime

Wilma

Wilma

21-04-2009 om 16:16

Moet de rest nog lezen, maar eerst sini

Jij dus ook een wintertype, da's grappig, kunnen we elkaar (Ingridt incl) leuke dingen aanbevelen in felle kleuren.
Kan me voorstellen dat je in shock bent . Ik ben vanmorgen wezen shoppen voor een spijkerbroek (gevonden) en heb al voorzichtig geneusd bij de wat fellere kleuren, maar 't ene roze is 't andere niet (en zo ook met blauw enzo), dus ik wacht voor bloesjes en shirtjes toch maar op de kleurenwaaier, als ik dan tóch iets nieuws koop, is 't wel leuk als ik er ook werkelijk wat jonger/stralender uitzie.

En Ingridt, heb ik werkelijk járen bij elk geruit rokje aan jou gedacht, denk ik dus nu aan je als ik felgele dingen zie hangen. Vanmorgen tijdens 't shoppen dus veelvúldig aan je gedacht!

Zo, nu de rest van de reacties lezen...

Groetjes,
Wilma

Bastet

Bastet

21-04-2009 om 16:21

Wilma (ot)

Wil je mij mailen?Ik heb je een paar keer gemaild,maar zie je alleen hier!
liefs,Bastet

Asa Torell

Asa Torell

21-04-2009 om 20:13

Kinderen

Leuk om te lezen, die vraag had ik ook al in dit draadje willen stellen.
Ikzelf houd er wel een beetje rekening mee, dochter (bijna 2) is volgens mij een lente en al dat lekkere knalroze wat je veel ziet voor meisjes, en wat ikzelf ook leuk vind, staat haar allerbelabberdst. Dus wij zitten hier op het groen en bruin, meestal herfsttinten volgens mij want lente is behoorlijk zeldzaam, maar dat is toch al stukken beter.
Met zoon (5) doe ik er bijna niks aan, omdat die zelf zo zijn voorkeuren heeft (bij voorkeur de verkeerde kleuren uiteraard , hahaha, hij is als winter dol op oranje en bruingroen)en ik het zeker niet wil opdringen. Met dochter zal ik tzt. vast ook wel hierop uitkomen, ben benieuwd hoe lang ze zich nog door mij laat aankleden! Zoon had het ruim voor zijn derde al wel bekeken daarmee.

Asa Torell

Asa Torell

21-04-2009 om 20:15

Belletje

Bij mij gaat alleen een belletje rinkelen van de varianten waarbij er ook karaktereigenschappen aan het seizoenstype worden toegeschreven. Dat is natuurlijk grote flauwekul. Voor de rest is het toch een droge kwestie, of je nou bruine ogen hebt of niet, en rood haar of niet, daar zeg je verder niks mee. Althans dat lijkt mij niet de bedoeling.

wendelien

wendelien

21-04-2009 om 20:47

Predestinatie

Grappig. Ik ben ingedeeld bij de minderheidsgroepering van de lentetypes en dankzij dit draadje ben ik dat in een ruimer verband gaan bezien. Ik moet haast wel afstammen van de vikingen: groot en blond met een rossige inslag. Ruches etc en lievige kleding worden op mij dan ook potsierlijk.
Enne Cobi: al een personal shopper gevonden?

Tirza G.

Tirza G.

21-04-2009 om 22:49

Rembrand

Ben je gek. Ridderkerk is amper drie kwartier. Ik had nog geen kinderen en een kek zwart sportwagentje. Dat moest ik ook gebruiken natuurlijk.

Tirza

Tirza G.

Tirza G.

21-04-2009 om 22:50

Wendelien

Ah, schaar je aan mijn zijde. Ook ik ben een zeldzame lente Wij blijven het langste jong en fris, wist je dat? Fijn he?

Tirza

Tirza G.

Tirza G.

21-04-2009 om 22:51

Cobi

De kleurenleer is nog erger dan je denkt. Als jij een uit-ge-spro-ken voorkeur hebt voor bepaalde kleuren, dan zíjn dat waarschijnlijk jouw kleuren! Taraaaaaa! En zo heeft de kleurenleer al-tijd gelijk. Het kan hooguit zo zijn dat jíj niet klopt, maar die kléuren, die kloppen.

Tirza

Rembrand

Rembrand

22-04-2009 om 08:54

Tirza.

Je hebt gelijk. Het klinkt altijd zo ver waar jij woont
M.

Wilma

Wilma

22-04-2009 om 15:23

Even een dylonvraagje

(moest wel lachen om 't berichtje van jou, Ingridt, want ik stond dus eergister ook eerst met die koffiemelkachtige kuipjes in m'n handen, nee, die moest ik dus níet hebben ! ).

Maar goed, ik waag 't maar, een paar polo's of shirtjes in wat feller roze moet wel lukken. Draaien jullie dan gewoon een wasmachine met dat spul en een aantal kledingstukken? En daarna nog leeg laten draaien ofzo? Geven ze daarna écht niet meer af? M'n man heeft wel 'tzelfde melkboerehondehaar als ik, wacht nee ik zeg 't verkeerd, mijn man is ook een wintertype denk ik, want zij haar is ook in de asbruine en asblonde kleuren getint (kijk, dat klinkt al anders!), maar om 'm nu meteen in 't fuchsia te steken ...

Ik heb nu trouwens goudblonde plukjes in m'n haar, leuk fris lente-achtig. Niet goed dus, moet asblond worden, klinkt meteen al een stuk minder fris vind ik. Máár als ik er door ga stralen ... what's in a name!

Groetjes,
Wilma

Wilma

Wilma

22-04-2009 om 15:24

Kregen jullie allemaal die kleurenwaaier meteen mee?

Ik moet er zeven (!) werkdagen op wachten! Hoeveel kleuren zitten er dan in bij jullie?

Groetjes,
Wilma

IngridT

IngridT

22-04-2009 om 15:36 Topicstarter

Wilma..waaier & dylon.

Wilma, de waaier kreeg ik direct mee, er zitten (schat ik) zo'n 40-50 kleuren in. Ik heb een heel kleun handzaam dingetje dat makkie in een hoejkje van je tas past. handig! Maar misschien krijg jij wel iets heel fancy speciaal voor jou in elkaar gezet ding ipv een 'standaard wintertwaaiertje'. Komt vast goed.

over de Dylon. Na het verven heb ik nog een lege machine gedraaid (met wasmiddel) en opgelet dat de eerste echte was die ik daarna deed geen hagelwitte was, maar een bonte (handdoeken of zo). Geen enkel probleem gehad.

Ingrid

Wilma

Wilma

22-04-2009 om 15:43

Whaha

Oké, ik wacht op een heel kèk waaiertje, de verwachtingen zijn hooggespannen. Ik denk dat hier ook wel iets van 40/50 kleuren inzitten, dus dat zal wel hetzelfde zijn. Ik geloof dat zij bij Art of Colors werkt (bij of vóór), 'k geloof dat je oa ook nog Image Colours of Colour Image hebt.
Nou ja, maakt ook niet uit, ik moet wel wachten.

En oké, dan doe ik dat ook maar zo, beetje op safe met de Dylon.

Bedankt voor je snelle reactie!

Groetjes, WIlma

wendelien

wendelien

22-04-2009 om 19:10

Lekker fris

whoehaha! Tirza, je hebt mijn dag helemaal goed gemaakt! (Was jij dat van dat watermeloenrode blazergeval? Ik had ooit een trui in die kleur - al had ik hele nachten doorgehaald, in dat ding was me dat niet aan te zien!)
Dit draadje is overigens helemaal niet goed voor mijn financiële voortbestaan. Heb me heden namelijk weer - uiteraard zonder kleurstalen - naar mijn hofleverancier gespoed, want ik wilde KLEURKLEURKLEUR en wel meteen. Ben huiswaarts gekeerd met een cyclaamkleurig setje en meteen ook maar een combinatie met veel knaloranje. En oh, wat voel ik me er fris en jong in!

Bastet

Bastet

22-04-2009 om 20:01

Wilma

Ik heb goede ervaringen met dylon,en geen last van enorm afgeven van geverfde kleding!
Groetjes,Bastet

Tirza G.

Tirza G.

22-04-2009 om 22:27

Ja!

Wendelien, dat was ik, die watermeloenrode blazer. Ik dróóm er nog wel eens van en ben meteen jaloers op jouw trui Heerlijk. Een lente-type. Zijn zeldzaam

Tirza

Tihama

Tihama

23-04-2009 om 09:36

Silone

"Tot aan een glimmend fuchsia laktrenchcoat "

Had je haar niet kunnen vragen waar ze die gekocht had? Ik zoek me al weken suf naar minimaal een fuchsiaroze trenchcoat en lak zou pas écht ultiem zijn.

Tihama

Tihama

Het was een patiënte van me, dus die jas moest ASAP uit!! Ik heb nog wel even met afgrijzen én Cobi in mijn achterhoofd gekeken naar de jas op het haakje
Als ik haar weer voor controle krijg zal ik vragen of stiekem labeltjes kijken

Mathilde

Mathilde

23-04-2009 om 12:57

Hier alle kleuren in huis

Ik heb mijn man voor zijn verjaardag een kleurenconsult cadeau gedaan (het was een verrassing, hij wist van niks) en het was op een dag waarop we de kinderen ook moesten meenemen. Dat vond de kleurenconsulente niet erg. Conclusie: ik ben winter, man is herfst, dochter zomer en zoon lente. Vooral die laatste combinatie is een ramp om voor te shoppen. Want waar vind je snoepjesroze, lentegroen en vaal lichtblauw voor jongens? Het is allemaal herfstkleuren wat de klok slaat, helaas. En zoon is weliswaar pas 3, maar kleding in een 'verkeerde' kleur vindt hij niet mooi (ja, het is een metroman in de dop). Voor dochter is het makkelijker, maar haar eigen voorkeur gaat om andere redenen ook wel eens uit naar 'verkeerde' kleuren. Dus vanmorgen ging ze met een herfstgroen shirt naar school, waardoor ik me telkens afvraag of ze misschien ziek gaat worden (en dan denk, o nee het komt door dat shirt).
Ik maak me weinig illusies over mijn eigen unieke kledingstijl en -smaak. Jullie hebben die fotoreportages vast wel eens gezien, waarop ze 16 of 20 mensen in precies dezelfde kleding bij elkaar zetten. Die mensen denken allemaal dat ze superuniek zijn, maar dat valt dus tegen . Het voordeel van een kleurenconsult is wel dat je je niet gek laat maken door de mode en consistent kleuren en modellen koopt die je staan ipv wat toevallig mode is.
Mathilde (ik wil ook zo'n lakjas, maar kan het juiste model niet vinden)

Wilma

Wilma

23-04-2009 om 14:19

And don't shop on a bad hairday

EN zonder kleurenwaaier. Wat dóe ik ook in de stad, 'k moet gewoon niet gaan voor ik dat ding heb, nu zie ik van alles en wíl van alles, maar ergens vind ik 't ook weer zonde. Dusss, tip voor mezelf, niet meer in de stad komen tot ik dat ding heb.

Is er nog iemand hier nu die een afspraak heeft staan om te gaan trouwens, naar zo'n kleurenconsulente??

Groetjes,
Wilma

Kari1

Kari1

24-04-2009 om 11:24

Ik ga ook!

Helemaal aangestoken hier...lijkt me best grappig. Ik denk (heel eigenwijs) te weten welke kleuren goed voor mij zijn, maar ik ben ook onzeker over een aantal andere. Daar sta ik dan altijd bij te twijfelen. Ik ben erg benieuwd of er een echte shock zal volgen zoals bij Ingrid en Sini. Maandag weet ik meer!
Kari

Asa Torell

Asa Torell

24-04-2009 om 14:15

Fuchsia trenchcoat gespot!

Zojuist op straat toen ik door de stad fietste. En de dame in kwestie meteen aangesproken! Het was er eentje van Vero Moda. Wel zonder lak... dat dan weer wel. Mij staan trenchcoats helaas niet (te bobbelig in mijn slankste deel, mijn taille), maar wie weet heb jij er wat aan Tihama.

Tihama

Tihama

24-04-2009 om 21:28

Grinnik

Dankjewel Asa. Ik was al wel bij Vero Moda geweest, maar ik heb ze niet gezien ;-(

Trouwens ook bedankt, Jose. Maar ik vond de twee links die ik kon bereiken wel erg prijzig: meer dan 300 euro is toch wat te begrotelijk. Ik heb ze inmiddels op meer plekken gevonden, maar vrijwel overal zijn de te kort. Zo halverwege dijbeen en dat staat me totaal niet.

Voorlopig ben ik geslaagd voor een korter zomerjackje in een blauwe tint. Getailleerd met een ceintuur, maar ik heb de ceintuur eraf gehaald en dan past het getailleerde erg mooi. Ik heb inmiddels trouwens ontdekt dat onder aquamarijn meerdere tinten vallen. Namelijk het hele palet dat het mineraal aquamarijn kan hebben.
Ik bedoel vermoedelijk meer turquoise. Ik heb net zitten zoeken naar een goed overzicht, maar een beeldscherm is zo onbetrouwbaar qua kleur.

Over die taille Asa: dat probleem heb ik wel, maar ik vind een trenchcoat (en dan wel een langere dan de meeste die ik nu in de winkel zie) zo geschikt om over rokken te dragen.

Tihama

Asa Torell

Asa Torell

25-04-2009 om 14:55

Hm tihama

Het was een vrij lange vrouw dus ik weet het nu achteraf even niet zeker... maar volgens mij was het ook zo'n kort model. Dus daar moet je misschien maar niet te veel moeite meer voor doen, jammer. Ik herken het probleem trouwens, heb wel een lange wollen mantel als winterjas maar hoe zorg ik voor een langere zomerjas? Dat is me nog niet gelukt. Ik heb ook wel eens langere jasjes of blouses aan en die piepen dan zo eronderuit, heel erg suf.

lies

lies

26-04-2009 om 10:18

Pfff

hoi
door het enthousiasme in dit draadje heb ik voor moederdag een kleuranalyse gevraagd

net ben ik al even op internet gaan google-en wat voor type ik zou zijn. Donkerblond met rossige gloed, bleke huid met veel sproetjes, blauwe-grijze ogen... ik had gedacht een herfsttype te zijn maar als ik alles goed lees kon 't wel eens een lentetype zijn?! kan dat kloppen? dat zou betekenen dat ik vooral naar de pasteltinten zou moeten gaan terwijl ik die zoooo verschrikkelijk vind! ik heb juist het idee dat me die erg bleek maken?

Lies

Tihama

Tihama

26-04-2009 om 12:18

Lies

Je MOET om te beginnen helemaal NIETS

Ik denk dat je best wel eens een lentetype zou kunnen zijn. Maar dit betekent helemaal niet dat je veroordeeld bent tot pastelkleuren. Hier heb je een indicatie van welke kleuren bij welk type horen: http://www.kleurenkleding.net/kleurenwaaiers.html
Ook daar kun je volop keuze in maken.

Tihama

Wilma

Wilma

26-04-2009 om 17:27

Morgen al voor 't tweede bezoek!

Joepie, ik kreeg een mailtje van m'n kleurenconsulente (haha, klinkt zó leuk) dat ze de waaier al binnenhad. Dus nu ga ik morgenavond al terug voor de waaier (zag op die site van jou, Tihama, dat ze 25 euro kosten, ik betaal dus 85, hopelijk is 't niet dezelfde) én voor het stijlboek. Ik ben benieuwd en hou jullie op de hoogte!

Leuk Sini, die metamorphose! Ik sta nu nog bij de dingen te kijken, maar durf nog even niet zo erg, zou jammer zijn als 't nu nét de verkeerde kleur is. Nog twee nachtjes wachten dus.

Ingridt, bij de JumboGolfwereld hadden ze hele leuke knálgele polo's, leuk als je ook aan 't golfen zou slaan, 'k moest meteen aan je denken. Er waren trouwens ook héél leuke fuchsia windbrekers, 'k ga vandeweek eens kijken of 't 'mijn' kleur is.

En leuk, Lies, dat je ook gaat!

Groetjes,
Wilma

Claudia B

Claudia B

27-04-2009 om 09:02

Kleurenwaaier

Hier ook vorig jaar gedaan. Erg leuk en ik heb er ontzettend veel aan.
Mijn kleurenwaaier is niet een standaard kleurenwaaier (zomer, lente, herfst, wintertype) maar persoonlijker en daardoor ook duurder. Wellicht is dat bij jou ook het geval Wilma.
Ik ben een lente type maar ook weer niet alle lente kleuren staan even goed, het is dus een heel persoonlijke waaier en niet voor alle lente types (lichte lente type)geschikt. De consulete is ook een (lichte) lente type en onze waaiers verschilden best wel.
Ook hier 2 afspraken, 1 voor het bepalen van de kleuren e.d. en daarna nog het bespreken van de waaier en nog wat tips en tricks zeg maar.
Veel plezier weer over 2 dagen Wilma!

Groetjes, Claudia

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.