Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Joehoe! tihama! (kleur en stijladvies)


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Wilma

Wilma

28-04-2009 om 20:15

'k heb 'm!

Nou, ben in 't bezit van mijn persoonlijk kleurenwaaier (zal inderdaad wel zo zijn als jij 't schrijft, Claudia en mijn persoonlijke stijlboek. En inderdaad hoorde hier een tweede bezoekje bij, dus Pelle, misschien dat 't daarom zo duur was, zoals jij al schreef.

Máákt ook niet (meer) uit, ik wilde dit gewoon voor mezelf met alles erop en eraan. En als 't goed is, doe je dit niet elk jaar weer opnieuw.

Ik wilde alleen vandaag al dolgraag shoppen, maar m'n kinderen wilden anderen winkels bezoeken, dus ik ga vandeweek maar een keertje alleen, wel zo verstandig denk ik. Mét m'n kleurenwaaier en met de persoonlijke stijltips in m'n achterhoofd. 'k Zie me al staan trouwens, met de waaier bij de kledingrekken. Doen jullie dat echt zo ??

Groetjes,
Wilma

Mamba

Mamba

28-04-2009 om 20:32

Ja hoor

Al maak ik ook veel gebruik van de tip die ik destijds kreeg: als je twijfelt over een kleur, hou het dan bij een kledingstuk wat absoluut de goede kleur is voor je. Als het staat/samenvloeit is het goed, als het 'erop ligt' niet. Ik wil nu oa een blauw shirt of rokje kopen en heb voor de zekerheid de kleurkaart in mijn tas. Ik heb een kleine kaart, niet zo'n hele waaier. Als ik voor de kinderen kleding ga kopen neem ik ook hun kaart mee, gewoon voor de zekerheid.

Claudia B

Claudia B

28-04-2009 om 21:46

Inderdaad

Kleurenwaaier gewoon bij het kledingstuk houden, in het begin wat onwennig maar later niet meer hoor! En op een gegeven moment zitten de kleuren ook wel aardig in je hoofd.
Als je twijfelt over de kleur dan inderdaad bij je kleurenwaaier houden en zien of de kleur van dat kledingstuk samenvloeit met kleuren in je waaier dan is het goed, net als Mamba zegt. Je kunt niet altijd exact dezelfde kleur als een kleur uit je kleurenwaaier vinden dus dan kijken of het erin over vloeit.

Veel plezier van de week!!! Je zult zien dat het onwijs leuk winkelen is en het werkt perfect

Wat ik ook wel eens doe is een andere kleur die ik ook leuk vindt maar niet in mijn kleurenwaaier zit toch passen en dicht bij mijn gezicht iets van een sjaaltje ofzo in een kleur die wel in mijn kleurenwaaier zit.

Groetjes,
Claudia

Mamba

Mamba

28-04-2009 om 21:55

Nog iets preciezer

Als ik zonder kleurwaaier voor mezelf op stap ga en ik twijfel over de kleur dan hou ik het nog aan te kopen ding bij iets wat ik aan heb. Mijn winterjas is bijvoorbeeld in een hele goede kleur en die gebruik ik dan om de aankopen te ijken. Ook al zijn het kleuren die je zelf niet zo 1-2-3 zou combineren, als het bij je type hoort past het toch. Als het vloekt is het fout. Dit werkt (uiteraard) ook bij accessoires. Ik ben nu bezig om online wat dingen te kopen, maar dat valt niet mee! De kleuren zijn op het scherm toch wat anders en in de mode kan ik weinig van mijn kleuren vinden.

Asa Torell

Asa Torell

29-04-2009 om 20:20

Nikus

Dank je maar Tihama was degene die een trenchcoat zoekt. Een lange jas zou ik wel willen maar dan zonder ceintuur, want dat staat me niet. Wel jammer overigens want ik vind het een mooi model, ik houd wel van die uniformachtige dingen met knopen, duidelijke schouders en zo.

tonny

tonny

29-04-2009 om 23:13

Kleurenwaaier opgedoken

na alle enthousiaste verhalen hier heb ik mijn kleurenwaaier opgedoken uit een of andere lade en mijn kledingkast nagekeken. Oei.

Tja, als het nieuwtje eraf is en je gewoon leuke dingen ziet hangen en die gewoon koopt, ook al vloekt het/ vloeit het niet over (of hoe heet dat ook alweer)... Zo gaan die dingen in de loop der tijd.

Maar allemaal succes met winkelen! Want alle kritische geluiden van sommige ongelovigen alhier ten spijt, het werkt wel, zo'n waaier; als je 'm niet gemakzuchtig in een la laat verstoffen.

tonny

Wilma

Wilma

01-05-2009 om 17:32

Nog niet gewinkeld

Hier is dochterklein ziek, dus ik heb nog niet kunnen winkelen. Jammer, maar 't is even niet anders. Ben intussen wel ontzéttend in the mood, ben zelfs geneigd om online te gaan bestellen (en evt daarna driekwart te retourneren), gewoon om de verschillende kleurbelevingen (whaa!) te ervaren.

Tonny, leuk joh, ben je weer helemaal 'hot' als je nu ineens gewoon weer mee gaat praten "mijn kleurenconsulente zei toen ..." .

Groetjes,

Wilma

Kijk even hier

http://www.zomertype.net/zomertype-kleuren.html

of zoek op 'zomertype' via google

Emma

dat klinkt ook goed, die combi!

Bijzonder dat je er zoveel ánders uit kunt zien door kleur, he?

Groetjes, Mien (ook zomer)

Yta Chalne

Yta Chalne

03-05-2009 om 08:37

Jee

Ik ben in elk geval geen zomertype, dat is dan wel duidelijk. Lila met lever, ik zou er doodziek in uit zien. Dat weet ik al zonder kleuradviseur te raadplegen. Het klinkt mij heel moedig in de oren

Tihama

Tihama

03-05-2009 om 10:55

Complimenten

Ja, Emma, dat herken ik.
Wat ik ook heel leuk vind, is dat als mensen horen dat ik naar een kleuradviseur ben geweest, dan altijd het adres van de adviseur en allerlei details willen weten.

Ik ga er maar vanuit dat ze dat niet zouden vragen als ze het resultaat waardeloos vinden.

En Altair: het is soms wennen aan bepaalde kleuren. Ik was weliswaar altijd erg into roze, maar paars liet ik links liggen. Ik weet achteraf ook wel waarom: mijn moeder had een aversie tegen paars, ze associeerde dat met begrafenissen. Ik herinner me nog de kritieken die ze kon hebben op tantes die (naar haar mening) die 'grafkleur' droegen. Het gevolg was dat ik die kleur automatisch in de rekken liet hangen.

Ik ben er mee gaan experimenteren en dat leverde leuke resultaten. We zijn gewoontemensen. En zoveel van onze meningen zijn ontstaan door opmerkingen van anderen. Het enige dat je echt doet bij een kleuradvies is vanaf 0 beginnen. Je laat je niet leiden door reeds ingevulde voorkeuren, maar je kijkt naar het hele palet en vergelijkt dat.

Mijn vader zegt altijd dat je kleren eigenlijk niet van jezelf zijn. Een kennis zei dat dit niet waar was. Hij zei: "Als ik nu zeg dat ik de jurk die jij nu aan hebt heel lelijk vindt, dan trek jij die jurk de volgende keer niet meer zo makkelijk aan. Dus eigenlijk is die jurk niet van jou, maar van mij".

De echte vrije wil of mening bestaat gewoon niet. We worden allemaal beïnvloed door onze omgeving. Het feit dat er mensen zijn die met hun volle verstand crocs aantrekken bewijst dat nog het beste.

Tihama

Tirza G.

Tirza G.

03-05-2009 om 14:22

Tihama (ot)

Wat een geweldige vader
Zo denk ik geregeld aan mijn oma, als ik de drang heb om voor een gelegenheid iets nieuws te kopen. Zij zei: ik ga niet voor ieder hoeraatje een nieuw jurrekie kopen.

Tirza

meeleverd

meeleverd

04-05-2009 om 06:57

Tirza (ot)

Ik zit hier hardop te lachen! Lekker duidelijk, die oma van jou. En ook goed om te onthouden - vaak heb je nog een kast vol met kleding, en vanwege een 'gelegenheid' sta je toch wel eens te dubben of er niet een nieuwe outfit gekocht moet worden. Maar dat gaat toch ook om veel geld af en toe! Deze uitdrukking houden we erin!

tonny

tonny

04-05-2009 om 22:04

Niet voor elk hoeraatje

een jurrekie.

Geweldig zeg! Dat moet op een tegel!

En de wijsheid die opa meegaf ook, mooi gezegd!!

Tonny

IngridT

IngridT

07-05-2009 om 21:02 Topicstarter

Laatste aanwinsten hier....

een zilvermetallic zomerjas!!

YES!!!!

Zo cool! (en veel te duur, maar goed, ik weet zo zeker dat ie me staat dat ie nog jaren meegaat!)

En...tadaaaaaaaa...ik heb mijn eerste legging ever aangeschaft. hahaha! Ik dacht dat ik die trend volledig aan me voorbij zou laten gaan, maar ben nu toch overstag. Een uiterst kekke witte 'jeanslegging' (lees: kuitbroek die zo strak zit dat je je er derriere-gewijs eigenlijk niet in durft te vertonen, hoe slank je ook bent) met daaroverheen een uiterst zwierig en elegant zwart tuniekig geval met elastiek onderin (waarin je je niet durft te vertonen zonder er iets onder te dragen, maar een gewone broek is al snel te veel)

Daarbij een paar hippe zwarte slippers MET HAKKEN!!!! (jaja, ik heb goed onthouden dan ik best iets ordi's kan hebben zonder dat het echt fout wordt)

Waar blijft het mooie weer???????

Ingrid (een echte leggingfan word ik niet trouwens, ik heb er alles bij geprobeerd, voor de lol, maar onder een 'gewone' jurk, of met een minirok eroverheen vind ik het nog steeds absoluut niks)

margje van dijk

margje van dijk

08-05-2009 om 16:27

Ingridt

O, ik zie je helemaal lopen in een zilveren jas

En het weer is schitterend hier, bij jou niet?

Trouwens, zijn hakken ordi, op het foute af? Nooit geweten. Anders loop ik al 15 jaar ordinair te wezen of zo.

Margje (nooit zonder hakken).

IngridT

IngridT

08-05-2009 om 16:39 Topicstarter

Neee, margje,

Hakken an sich is niks mis mee. Ik heb ze in soorten en maten (nou ja, alleen in soorten eigenlijk, t is allemaal maat 39) Maar slippers met hakken heb ik nog nooit bezeten, en dan in combi met een legging......is voor mij redelijk eeehm, hoe zal ik het zeggen 'out of my comfort zone'

Maar het staat super hip!!

Ingrid (het hoost hier trouwens)

Oeps verkeerde draadje

Zo voelt het tenminste, omdat mijn totale score op nieuw gekochte kleding deze lente bestaat uit één item, en nog zonder kleurwaaier gekocht ook. Ik wilde hier alleen even melden dat het bij mij ook om een legging gaat. Niet te geloven...ik...in een legging. Geval wil dat ik twee mooie, witte, wijd uitwaaierende knielange rokken heb (so NOT 2009), wat vanwege de wittigheid wat doorschijnt. Ik heb het geprobeerd met een eng wibraonderrokje, maar dan voel ik me wel erg oma-achtig. Nu dus kuitlange witte legging erbij gekocht. Ik dénk dat het leuker staat, maar ook hier is het weer er nog niet naar om het uit te proberen.

margje van dijk

margje van dijk

08-05-2009 om 19:17

Hahaha, ik ook

Ik heb momenteel ook een legging aan onder een jurkje. Zo'n zwart jurkje met rood-wit-bruine bloemen erop (ik moest even kijken). Smok bovenaan (smok? smoc? smock?) en dan een lange rok eronder. Heel fijn als je geen taille hebt zoals ik, want er wordt heel wat gesuggereerd op deze manier (wat er niet is). Maar ik vind het gewoon te koud, zo'n jurk, en om nou met je blote benen in je laarzen te gaan staan vind ik ook geen combinatie. Dus dan kom je al gauw uit bij Het Legging. (Panty is toch ook sooooo not 2009?).

Margje

Tihama

Tihama

08-05-2009 om 19:41

Moooooi

een metalliczilverkleurige jas. Dat vind ik zooooo mooooooi!
Ik heb vandaag fuchsiaverf gekocht. Nu nog een lichte trenchcoat zien te vinden die ik kan verven.

En leggings: nou nee, maar ik heb er al helemaal de maat niet voor

Tihama

IngridT

IngridT

09-05-2009 om 10:19 Topicstarter

Nu moet je me toch even helpen emma!

Googelen op kruiskade levert weinig meet op dan dat het een exotische winkelstraat is waar ook R'dams eigen Chinatown gevestigd is.

Hmm.

Is het ordi?? Of Exotisch? Of gewoon fijn multiculti?

(en zie je wel dat er iets mis is met hakslippers?! Ik wist het! gelukkig zijn die van mij wel heel beschaafd zwart!)

Anyway, fijn om te horen dat ik niet de enige overstag-gegane-leggingdrager ben.....

Ingrid

IngridT

IngridT

09-05-2009 om 10:34 Topicstarter

Aaaah...dank!

'felgekleurde leggings, met hakkleppertjes in felle kleuren en strakke t-shirts met veel herrie en kleuren erop'

Mijn legging is wit.

Mijn slippers zijn zwart (en van Gaastra. da's eerder truttig dan ordi! LOL!)

Mijn knal t shirts hebben hooguit 1 kleur per stuk.

Pfiew!

Ingrid (als er ooit nog een meeting komt heb ik voor het eerst in mijn OOL meeting carriere last van kleedstress. Ik weet nog dat Tihama hier 2 jaar terug verslag had gedaan van haar kleur en stijlsessie en volgens mij door minstens 3 OOL-ers werd aangesproken op haar prachtig-staande doch heel beschaafde grijzige blouse. Iedereen maar piepen over waar dat roze nou was. Ik voel een soortgelijke ervaring naderen ergens in de toekomst....)

Tirza G.

Tirza G.

09-05-2009 om 12:58

En op die kade

Is ook een stuk waar dames van meer dan populaire zeden zich vertonen.

Tirza

Tihama

Tihama

09-05-2009 om 22:00

Naam

"Is ook een stuk waar dames van meer dan populaire zeden zich vertonen. "

Zodat de naam Kruiskade toch weer klopt

Tihama

Wilma

Wilma

10-05-2009 om 19:27

Willen jullie me nog kennen of moet ik bij de vips

Want ik heb nogsteeds niks nieuws gekocht met m'n leuke nieuwe kleurenwaaier erbij (wel een bloes in m'n kast die ineens geweldig in m'n kleurenwaaier blijkt te passen), maar ... ik ga aanstaande dinsdag drie uren lang shoppen met .... * fluistert * een personal shopper.

Dat lijkt me toch zó leuk. En nu las ik dus dat hier notabene IN de stad eentje zit en die doet het dus ook nog voor weinig geld nu bij een of andere winkel (met de merken die ik toch ook al veel draag zoals Esprit, Street One, etc) en ik heb 't nu gewoon gedaan. Gebeld en afgesproken. M'n kleurenwaaier en stijlboek gaan mee, eerst daar onder 't genot van een kopje koffie even alles doorspreken en dan samen aan de slag. Een beetje zoals op teevee, maar dan zonder camera's erbij (joechee!). We gaan dinsdag de 19e.

En wat heb ik oa op de vragenlijst van haar ingevuld bij "heb je nog speciale (kleding)wensen?" ? Een jurkje of tuniek met legging. Dus dan pas ik weer helemaal in jullie verhalen, want ik hoop hoop hoop dat ik dan een leuke leukzittende tuniek vind.

Klinkt trouwens leuk wat jullie ondertussen allemaal aan 't kopen en dragen zijn!! En Ingridt (rustige moederdag vandaag voor je?), jij was wat voor type ook alweer, ik heb ook knalgeel in m'n waaier en moest meteen aan je denken, vandaar.

Groetjes,
Wilma

Bastet

Bastet

10-05-2009 om 19:54

Wauw wilma!

Wel showen hé,de 23e!
Bastet

Wilma

Wilma

11-05-2009 om 09:18

Haha bastet

Túúrlijk show ik dan !

En je hóeft natuurlijk niks te kopen, dus 't is zo duur als je 't zelf maakt. Maar 't gaat erom dat zij dan weer nét andere dingen uit de schappen pakt dan die ikzelf zou pakken. Gewoon om te kijken hoe dat staat of juist om te kijken hoe iets níet staat. Lijkt me gewoon erg leuk.

Groetjes,

Wilma (vandaag gekleed in m'n eeuwige jeans met daarop een héél donkerblauwe polo met zilveren knoopjes. Laat dat hele donkerblauwe nu in m'n waaier zitten en zilver ook 'mijn' kleur te zijn. 'k Voel me vooralsnog nog precies hetzelfde als wanneer ik zwart aan heb ).

IngridT

IngridT

11-05-2009 om 15:04 Topicstarter

Wow wilma!

Jij pakt het helemaal serieus aan!!

Ik ben benieuwd!

Ondertussen is het hier nog steeds koud en winderig, dus mijn zilverkleurige jas is meer in beeld dan mijn legging met slippers. Komt vast goed!!

Ingrid

IngridT

IngridT

11-05-2009 om 15:06 Topicstarter

Altair....

'Maar in mijn geval zou zo'n kleuradvies zo kunnen uitmonden in een identiteitscrisis Zo draag ik regelmatig zwarte truitjes of jasjes. En het zou best weleens kunnen zijn dat zwart niet mijn meest optimale kleur is. Toch voel ik me er erg comfortabel in. DE vraag is dan, hoe komt dat? Wil ik geen complimentjes krijgen, wil ik graag niet opvallen, me aan alles conformeren, een sombere uitstraling hebben of gewoon de makkelijkste weg kiezen'

Je meot het zo zien...Je betaalt voor een kleuradvies, en dan krijg je er nog een gratis stuk psycho/persoonlijkheids-analyse bij!

Niks mis mee, dacht ik zo....

Ingrid

vlaamse gaai

vlaamse gaai

12-05-2009 om 15:09

Vraag

Nu heb ik voor moederdag zo'n kleuradvies/garderobecheck gekregen van dhr. Gaai. In de vorm van een leuke kaart "Goed voor.....". Waar moet ik nu heen? Wat is een goede? Heeft iemand tips? Het zou prettig zijn als de adviseur/seuze ergens in de Randstad woont. Maar het is volgens mij net als met aannemers: beter iemand nemen waar anderen goede ervaringen mee hebben. Of kan ik hiervoor beter een hotmail adres verschaffen?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.