Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Joehoe! tihama! (kleur en stijladvies)


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Ik wil ook

Weet iemand iets in de buurt van Zwolle, Hoogeveen, Meppel?
Ergens in dit rondje een advies van waar ik heen moet gaan?
Wij wonen zo'n beetje tussen deze plaatsen in.

Ik heb al een tijdje met jullie meegelezen en het lijkt me super om mee te maken.

Groet, Sjenet

Rieke

Rieke

12-05-2009 om 23:07

Nou eh sjenet

Ik woon daar ook ergens en ga donderdag naar iemand toe.
mail me op gerdievanapestaartjelivepuntnl na donderdag dan vertel ik je alles.

Rieke

Ik heb je gemaild. Ben benieuw hoe het je vergaat. Succes morgen en heel veel plezier.

Groetjes

Wilma

Wilma

14-05-2009 om 11:39

Rieke

Kun je niet je ervaring (zonder naam van de consulente dan natuurllijk) ook hier neerzetten, hoe 't was vandaag. Ik vind dat zo leuk om te lezen nu ! En ik denk velen met mij.

Groetjes,

WIlma

Hoeveel kleurenwaaiers zijn er eigenlijk

Heb niet het hele draadje gelezen, dus vergeef me als dit al aan de orde is geweest.

Ik weet dat paars en bruin me goed staan. Kan ik dan gewoon kijken welke van de vier seizoenstypes ik ben en daar de kleurenkaart voor scoren? Of is er nog een breed gamma aan kleurensubtypes?

MaximeM

MaximeM

14-05-2009 om 13:21

Op internet liat

Hoi Liat,

Op internet kan je de verschillende kleurtypes vinden. Ik heb toen gezocht op zomertype en lentetype, dan kom je op sites met al die kleurenwaaiers terecht. Als je zelf wilt uitvinden welke kleur jij nu echt bent, zou ik die waaiers allemaal even uitprinten (het zijn op internet hele kleine plaatjes, maar je ziet de kleuren wel) en probeer op deze manier uit te vogelen welke kleuren waaier als geheel bij je past. Ik zou het zelf moeilijk vinden om te herkennen bij mezelf, maar misschien lukt het je samen met een vriendin wel. Neem bijvoorbeeld iets waarvan je meerdere tinten hebt (of test het in een winkel) bijvoorbeeld warm rood/oranje en tomatenrood en paarsig bordeaurood en knalrood, dan heb je alle rode tinten uit de verschillende waaiers. Zo zou je kunnen checken of het idee wat je van jezelf hebt klopt? Ik kon het zelf goed zien met lichtblauw (babyblauw) turkoise en knalblauw. Ik ben een zomertype en lichtblauw staat mij het mooiste. Let er wel op, je kan het het beste zien als je geen make up op hebt en je haar je natuurlijke kleur heeft.

Maxime

IngridT

IngridT

14-05-2009 om 14:23 Topicstarter

Complimenten

Nog even een leuke observatie na een paar weken. Had het al eerder hier gelezen van iemand, maar het is echt waar.

Ik hoor opeens regelmatig dat ik er goed uitzie. Als in 'fris' en 'uitgerust'.

En ik hoor nu opeens dingen als 'wat staat die jas jou goed zeg!' ipv 'wat een leuke jas'

En zelfs de kapper heeft toegegeven dat mijn 'eigen' haarkleur me beter staat dan wat zij er de laatste jaren van heeft gebakken qua verf!

YES!!

Ingrid

Rieke

Rieke

14-05-2009 om 15:43

Geweest!

Het was lèuk zeg ! Een kleur en stijlanalyse in 1. Duurde ruim 4 uur en toen moesten we nog haasten omdat ik weg moest mijn kind ophalen. Het kon in 2 ochtenden, maar bij mij viel er eèn af en dit lukte ook goed.
Ook wel goeie klik met de consulente, aardige meid, van mijn leeftijd, 40 plus zeg maar. Direct en geen gezeur.
Ik ben tot mijn verrassing een lente type, heldere lente. Warme kleuren en kleurrijk ! Erg leuk om te zien hoe dat ook ècht zo was. En eigenlijk helemaal niet mijn kleuren, op een paar na . Het stond echt beter, veel minder lijnen in mijn gezicht en frisser, meer uitgerust. Wel een eye opener hoor. Vooral de lilatinten, koraalrood, granny groen, aqua, turkoois verschillende bruintinten, duifgrijs, melkwit; echt prachtig. ik heb een mooie make up gekregen, niet te overdone gelukkig, want ik heb zelf alleen een lijntje en mascara. Champagne en aquamarijn ( kleur van mijn ogen ) oogschaduw.
Het stijladvies was ook leuk. Ik heb wel een makkelijk figuur, klein en slank, wel te korte benen, maar dan kan ik op een hakje lopen wat ik al doe, en toch mijn wijde pijpen broeken blijven dragen,liever bootcut zei de mevrouw dan worden mijn benen nog mooier En alles getailleerd en de nadruk op mooie boezem en halslijn.
Zegt de consulente dan hè...
Nou ja, ik wist ook al veel, wat mijn sterke en zwakke punten zijn. Maar die kleuren waren echt niet wat ik gedacht had. Ik moest van te voren ook bedenken wat ik zelf dacht te zijn, en dat pas achteraf tegen haar zeggen. Dat was dus ook niet goed, ik dacht zomer.
Verder ben ik een klassiek type met een romantisch accent. Rustig en evenwichtig, een ingetogen elegantie en kleine sierlijke ( gouden ) sieraden. Gelukkig want ik heb alleen maar goud (kleur).
Nu heb ik dus een lading zwarte kleding in de kast. Ik ga maar eens rustig voor de kast zitten combinaties maken met helder gekleurde shirts uit mijn waaier die ik nog 'moet' aanschaffen.
Ik heb het stijlboek al mee en krijg nog wat via de mail. Ook heeft ze foto's van mij gemaakt met die doeken in alle 4 de seizoenskleuren omgedrapeerd, die mailt ze ook zodat manlief ook wat te lachen heeft.
Nou Wilma, nu weet jij het ook en Sjenetje, ik zal je de naam mailen.
Groetjes !

Wilma

Wilma

14-05-2009 om 16:49

Leuk rieke!

Klinkt goed! Leuk dat 't klikte ook. En grappig hè, dat 't echt zo werkt, dat sommige kleuren je toch echt mooier staan. Zwart heeft iedereen wel in de kast denk ik, maar 't net even combineren is wel een verschil dan. Leuk hoor !!!

Groetjes,

Wilma

Wilma

Wilma

14-05-2009 om 16:52

Ingridt

Leuk zeg, allemaal complimenten ! Ik wacht nog even op 't personal shoppen nu dinsdag en dán mag ik 'los' met kopen van mezelf. Aangezien ik wat dikker ben dan ik normaal altijd was (vanwege de nu ontdekte glutenallergie) is 't even zoeken voor me naar wat me nu leuk staat, da's wel wat moeilijk vind ik zelf. Máár dat moet die personal shopper toch in één keer meenemen denk ik zo.

Wat heb jij nu wezenlijk anders gedaan in de tijd na je kleuradvies?? Je haar je eigen kleur, wat dingen in de dylon, iets geels gedragen dacht ik ... Nog meer ???

Ik vind 't wel heel leuk hoor, dit draadje zo, gewoon leuk om te lezen en te horen hoe iedereen er nu mee bezig is.
Ik heb trouwens wel, nog enigszins beschaamd, met m'n kleurenwaaier bij Miss Etam gestaan voor twee (voor 25 euro) basic shirtjes. Heb nu oa een paarse en een fuchsia. Alleen zitten ze in mijn ogen wat strak, morgen maar even ruilen voor een maatje groter, máár de kleur stond me leuk.

Groetjes,

Wilma

MaximeM

MaximeM

14-05-2009 om 17:23

Ook weer wat meer op gelet

Hoi,

Ik heb járen geleden zo'n kleurenanalyse gedaan en het was hier een beetje in de vergetelheid geraakt. Onlangs, door dit draadje er toch weer eens op gelet en een aantal dingen gekocht die weer 'echt' mijn kleuren zijn en ja hoor, ik kreeg meteen complimentjes Grappig toch.

Maxime

vlaamse gaai

vlaamse gaai

14-05-2009 om 19:49

Snik

Niemand een advies voor mij?

IngridT

IngridT

14-05-2009 om 21:06 Topicstarter

Vlaamse gaai....

Drenthe wat te ver ben ik bang??

Volgens mij waren Tihama en nog iemand zeer te spreken over een dame uit Almere. Is dat Randstad genoeg??

Ingrid

Claudia B

Claudia B

15-05-2009 om 08:50

Vlaamse gaai

Waar in de Randstad zoek je?
Via Art of Image kun je ook een consulente zoeken.
Ik ben bij een consulente in Gouda geweest (wist toen niet dat zij via Art of Image werkte, in ieder geval de opleidingen daar gevolgd heeft), zij heeft ook een site Colors of your heart.
Ontzettend aardige vrouw.

En inderdaad de complimenten zijn zo leuk als je de kleuren gebruikt.
Zo heb ik een paarse bril nu, die kleur stond het beste bij mijn ogen. Nou ik heb nog nooit zoveel complimenten gehad over mijn nieuwe bril
Kleur doet zoveel voor je.

Groetjes, Claudia

Claudia B

Claudia B

15-05-2009 om 08:52

Liat

Er zijn 4 standaard kleurenwaaiers maar als je echt een persoonlijke kleurenwaaier wilt zijn de combinaties dus oneindig. Ieder heeft zijn eigen kleuren.
Ik heb een persoonelijke kleurenwaaier, ben een lente type maar niet alle kleuren uit de lentewaaier staan mij goed. Het is dus echt een kleurenwaaier voor mij alleen.
Het is leuk om in de spiegel te kijken en te zien hoe kleuren je staan, verbazingwekkend wat kleur voor je kan doen

Groetjes, Claudia

Tineke

Tineke

15-05-2009 om 18:46

Haarlengte

Volgens mij kwam het uit psychologie-magazine: hoe korter het haar van vrouwen, hoe minder het libido. Vandaar dat een man op lang haar zal vallen. )

IngridT

IngridT

15-05-2009 om 19:22 Topicstarter

Hmmm.

Net naar de kapper geweest. Korter dan kort.

Zonder verder in details te treden...mijn eigen ega vindt het prachtig, en volgens mij zijn niet alle artikelen uit het psychologie magazine even betrouwbaar. Gna.

Ingrid

Hmm 2

Heb ook net mijn haar errug kort (voor mijn doen in ieder geval, t kan korter) laten knippen, manlief vind het ook prachtig en nee, ook hier geen problemen met het libido

Neemt niet weg dat ik wel denk dat je gelijk hebt hoor, Lidwientje, de meeste mannen die ik ken vinden lang haar mooier.

vlaamse gaai

vlaamse gaai

15-05-2009 om 20:50

Dank en haar

Claudia en Ingrid, dank voor de tips. Drente is inderdaad te ver weg, maar Almere en Gouda zouden beiden kunnen. Ik denk dat ik van die van Almere een website heb gezien en dat zag er goed uit. Ik ga zoeken. En verder is dhr. Gaai dolblij als ik mijn haar helemaal kort heb laten knippen. Vindt hij reuze sexy. Zo zie je maar.

Ik geloof er niets van....

Wanneer ik net van de kapper kom die mijn haar lekker kort heeft geknipt plus lekker roze/paars enz. heeft gekleurd voel ik me beter dan wanneer we een paar weken verder zijn. En dat heeft invloed op allerlei facetten in ons leven....
Ingrid, wanneer ik je tegenkom ga ik eens je haarkleur bekijken. Daar ben ik wel nieuwsgierig naar. Ik overweeg nl. ook deze zomer eens niet te verven. (maar: ik heb een ultralelijke grijze kleur van mezelf, dat ziet er zo doorzichtig, kaal uit) En wanneer je mij tegenkomt: valt jou dan iets op?

Groet, Janitha

IngridT

IngridT

16-05-2009 om 11:26 Topicstarter

Kastanjet....

ik mag het volgens mij ook best gewoon hier neerzetten toch?? Ik maak toch geen reclame voor mezelf?? Het was deze:

http://www.josetdoret.nl/index.php

Ik was bij 'de donkere', Ha, nu ben ik natuurlijk weer kwijt hoe ze heette, maar volgens mij was het Josette.

Asa Torell

Asa Torell

17-05-2009 om 21:46

Randstadtip (min of meer)

Hier ben ik overigens zelf niet geweest en het is ook niet mijn kleurenanalyse zo te zien, maar ik hoorde erover van een bekende die er geweest is en vond het er wel leuk uit zien op de site:
www.toptotteen.info inclusief een op kleur gerangschikte winkel.
Ook leuk voor anderen misschien die lekker willen gaan winkelen?

Rieke

Rieke

18-05-2009 om 15:51

Asa

Leuke tip ! Ik woon niet in de buurt, maar overweeg wel om er eens een dagje uit van te maken.
En in het kader van complimenten; ik zat van het weekend in de trein, met een rode jas aan voor het lentetype ( had ik nog ) en een man schuin achter me zei bij het uitstappen tegen mij; 'ik moet het even kwijt, u bent een hele leuke vrouw'. Ik weet niet meer wat ik terug heb gestameld maar mijn zoon van 6 had de grootste lol.

Wilma

Wilma

19-05-2009 om 08:48

Zometeen de personal shopper

Ik ga zo de stad in, kleurenwaaier mee en stijlboek ook, omdat dat niet bij haar was immers. Om half tien eerst samen onder 't genot van een kop koffie 't even doornemen en dan .... 't pashokje in. Ik heb m'n man al gewaarschuwd dat óf ik er helemaal blij van terugkom óf helemaal gefrustreerd, pashokjes horen normaal gesproken niet bij mijn favoriete verblijfsplaatsen.

En ondanks dat ik me helemaal niet lekker voel (stomme hooikoorts ook!), heb ik er zin in! Nog even m'n bloes strijken ('k hoef niet metéén aan te komen als Assepoester, zó groot hoeft 't verschil nu ook weer niet te zijn) en dan óp naar de stad.

Jullie horen 't wel.

Groetjes,
Wilma

IngridT

IngridT

19-05-2009 om 08:59 Topicstarter

Wilma.,...

Veel plezier!!!

We verwachten hier natuurlijk uitgebreide verhalen straks!!!!!!!

Ingrid

Ingridt (ot)

Even tussendoor hoor. Elke keer als ik die perfecte puntjes reclame van andrelon voorbij zie komen, moet ik aan jou denken

Afspraak gemaakt

In Juni mag ik ..... O ik heb er zo'n zin in. Leuk gesprek gehad aan de telefoon. Het voelt helemaal goed.
Rieke: bedankt voor de tip. Ik laat nog wel horen hoe het is gegaan maar het duurt dus nog wel een poosje.

Rieke

Rieke

19-05-2009 om 21:13

Leuk

Ze zit aardig vol had ik de indruk, want ik moest ook lang wachten op mijn afspraak. Maar leuk hoor. Ik zit nu regelmatig met die waaier in mijn handen te kijken wat er nog te redden valt in mijn kledingkast. Ik heb totaal de foute kleuren. Daar zit ik nog niet mee, maar voor de toekomst moet ik echt anders leren kijken. Wel lastig hoor. Ik heb ook nog niks gekocht, ik durf opeens niet meer...
Ik wil de kleurenconsulente nog wel vragen wat nu mijn topkleuren zijn. Er kwam zoveel op me af, nu bedenk ik me wat ik nog wil vragen. maar daar staat ze wel open voor heb ik de indruk. Achteraf denk ik dat het stijl gedeelte ook veel tijd kreeg terwijl die kleuren voor mij belangrijker zijn, daar ben ik meer een klungel in zie ik nu. Ik mail haar gewoon maar.
In ieder geval veel voorpret gewenst en ik hoor het graag hoe je het hebt gehad.

IngridT

IngridT

19-05-2009 om 22:09 Topicstarter

Perfecte puntjes?

huh?? Silone??''Nog nooit gezien. Gaat het over brood? vast niet. Hmm. Kun je een reclame opgoogelen/youtuben? Ik word nu toch wel heel nieuwsgierig!!

Ingrid

IngridT

IngridT

19-05-2009 om 22:10 Topicstarter

Wiiiiillllmmmmaaaaaaaaa!

We willen wat horen!! Zelfs als het koopavond was moet je nu toch wel weer thuis zijn? Of ben je je hele kast aan het reorganiseren? of alles aan het showen aan je ega???

Ingrid

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.