Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Lidl slecht?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
amk

amk

09-09-2009 om 09:07

Mag ik ook?

even gillen want dat wil ik ook wel.
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh toeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, alsjeblieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeefffffft.

Vera*

Vera*

09-09-2009 om 09:53

Ehh

De gil van amk kan ik niet evenaren maar het recept is welkom.

amk

amk

09-09-2009 om 10:14

Vera (ot)

goed he, doet mijn 4 jarige dochter ook zo. Alleen dan werkt het vaak niet, haha.

Vera*

Vera*

09-09-2009 om 11:13

Amk ot

Dat zal haar juf vást leuk vinden straks .

*voegt zich in het krijskoor*

Tiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiirza! Alsjeblieieieieieieft...

Tink

Tink

09-09-2009 om 11:58

Gillllll

Ja ik wil! Ja ik wil! Hebbuh!! Tiiiiiiiiiiiiirzaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
Groetjes Tink
(immer dol op lekker & simpel )

Puck2

Puck2

09-09-2009 om 12:01

Gilt ook een toontje mee

JJJJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, PLEASEEEEEEEEEEE

Helen

Helen

09-09-2009 om 12:06

Ik ook!

Hihi, Ik wil ook!!

amk

amk

09-09-2009 om 12:29

Vera (immer ot)

denk niet dat het gaat werken bij Juf. Is een lieve oudere juf maar er valt niet mee te spotten.

En ach zoals je merkt gillen wij ook allemaal als 'wijven' dus het helpt wel haha.

Tirza G.

Tirza G.

09-09-2009 om 13:05

Een laaiend-enthousiaste menigte

gilt zich door mijn scherm heen. Komt-ie. Dit gaat over het broodje *kruidenkaas* van de LaPlace van V&D. Niet roomkaas, geen basilicum, het ding heet al sinds jaar en dag "broodje kruidenkaas". Het recept komt van de bedenker himself.
200 verse roomkaas (van de philadelphiaspul of een alternatief)
200 creme fraiche
Dat roer/prak je met een vork door elkaar. Daarboven verknip je (en dat lijkt veel, maar je moet het toch doen ) 15 gr verse peterselie en 15 gr verse bieslook (ik neem altijd gewoon de voorverpakte van de AH). En dan, en dat is de ultieme truuk, roer je er twee eetlepels pepersteak-kruiden van Silvo doorheen. Geen aandelen, maar die zijn het beste Dit zijn echt kleine balletjes en díe geven nou net precies de scherpte in een wat romige, laffe bende.

En dan: jammie, op een hard puntje. Het is wel veel

Tirza

mirreke

mirreke

09-09-2009 om 13:41

Overigens zijn al die ingrediënten van het broodje

ook gewoon bij Lidl te krijgen, geen philedelphia maar eigen merk neem ik dan, creme fraiche is er ook, maar ik gebruik tegenwoordig voor koude mengsels ook wel die heeeerrrrlijke griekse yoghurt van de Lidl.
Nog meer favo's: cashew noten, walnoten gepeld, pistachenootjes, ijsvarianten, idd. luierdoekjes (de ongeparfumeerde) die bij ons inmiddels dienst doen als allesreinigingsdoekjes, ook handig als je een fietsketting moet omleggen bijvoorbeeld, wijn (vaak erg goed!), water met koolzuur, melk, versproducten, pepernoten als ze er zijn, géén geld namelijk, lekker knapperig en niet zo zoet!!, wcpapier, kattenvoer, wasmiddel, vaatwasmiddel in poedervorm, spotgoedkoop ook, brood (sesamvolkoren voor 79 cent, onze kinderen proeven het verschil met een bakker echt nog niet) siroop (niet alleen grenadine, laatst hadden ze zelfs citroen en munt!).
Overigens, in de Lidl in Duitsland mogen ook A-merken worden verkocht, die dan ook een stuk goedkoper zijn dan elders. Daar verkopen ze ook broodmeelvarianten voor 89 cent per kilo, twee broden, heerlijk!
Nou ja, ik koop er graag, en ga dan glimlachend van de prijzen weer naar buiten.

boeke

boeke

09-09-2009 om 14:10

Wat betreft sloebers in de aldi

hier staan op de parking van de aldi altijd de audi's, bmws, mercedessen, enz te blinken. mijn klein 10-jaar oude yarisje steekt er nogal fel tegen af
dus hier niet beduidend meer arme sloebers in de aldi dan bij de andere supers hoor!

Jammie tirza

*start de bedankzang*

Puck2

Puck2

09-09-2009 om 14:32

Boeke, arme sloebers

Die "arme sloebers" kunnen zich hun luxe bolide veroorloven misschien juist wel omdat ze bij de Aldi boodschappen doen. Heb wel eens gehoord dat de meeste milionairs uiterst zuinige mensen zijn die ieder dubbeltje omdraaien voordat ze het uitgeven. Zit wel wat in denk ik, je wordt niet zo snel milionair met een gat in je hand lijkt mij.

Puck2

Puck2

09-09-2009 om 14:33

Dikke kus voor tirza...

.. zing ik mee in het door Genista gestarte bedankkoot.

boeke

boeke

09-09-2009 om 14:59

Puck2

kan best dat ze zich die luxebolide kunnen veroorloven dankzij hun bezoekjes aan de aldi, maar waarom kan ik dat dan niet? ik ga ook naar de aldi
misschien moeten ze wel naar de aldi omdat ze die luxe-bolides gekocht hebben haha
Ik ga gewoon naar de aldi omdat ik op mijn centjes let. Ik koop er veel wat voor mij in een andere winkel te duur is (hier in België is dat Delhaize, carrefour of colruyt) zoals bijv. olijfolie en gerookte zalm. enfin, ik vind het in elk geval veel te duur in andere winkels en de dumpmerken van andere winkels zijn dikwijls minder goed van kwaliteit dan het aldi merk. Delhaize maakt hier bijv. reclame, zij hebben een merk dat 365 heet; en dan zetten ze erbij: "zelfde prijs als bij de discount - hier is het beter". wel, ik ben nogal verzot op garnaalkroketjes en die in de aldi zijn écht heerlijk. verse garnaalsmaak, véél garnalen, sausje smaakt mee naar garnaal en ziet er echt goed uit. die van het 365-merk zijn echt niet te eten, je moet zoeken naar die ene rubberachtige garnaal die ze erin verstopt hebben en de saus is een gewone bechamel-saus en smaakt erg bloemig. niet mijn idee van een lekkere garnaalkroket. je hebt in die Delhaize wel lekkere garnaalkroketten van het huismerk (delhaize heeft dus 3 soorten merken: 365, huismerk Delhaize en dan de topmerken), maar die zijn dan weer 3x zo duur als de lekkere garnaalkroket van de aldi... hetzelfde geldt hier dus voor de gerookte zalm en de olijfolie. de prijs/kwaliteit verhouding van de aldi-merken is merkelijk beter dan de prijs/kwaliteit verhouding van de discountmerken van de andere supers.
oh ja, hier in belgië mag lidl ook merken verkopen: nutella, pepsi max, dove,... en hier zijn de verse groentjes van de lidl zeker zo goed als die van de delhaize, en stukken beter dan die van de aldi.

"solero's"

De soleros van de Lidl , en dan vooral de groene/citroen variant, zijn geweldig lekker en bevatten heel weinig calorieën

Minet

Minet

09-09-2009 om 16:54

En wat kocht ik vandaag bij de lidl

Osseworst, rosbief, gesneden grillworst, 2 x yoghurtdrink, vruchtenkwark, karnemelk, stuk komijnekaas, 3x aardbei/sinaasappelsap, 2 icetea, 12 bubbeltjeswater, 6 sinas light, 6 cola light, 6 cassis, 36 kleine flesjes up/cola/sinas, verschillende soorten koekjes, toiletpapier, 2 vochtig toiletpapier, haarlak, vaatwastabletten, keukenrollen, 2 linessa dubbeldranken, 2 perennectar, tijgerbrood bruin en wit, 2 pizza's en 1 kant en klare pasta carbonara uit de koeling, 1 garnalenindeeg uit de vriezer,
Een kar gevuld tot aan de nok, en ik was 60 euro kwijt

Vera*

Vera*

09-09-2009 om 17:01

Snif snif

En wij hebben hier geen Lidl, wat ontzettend jammer.

Millenia

Millenia

09-09-2009 om 17:26

Nieuwe theorie en vraag

Ik heb wat bedacht over de rang en stand van de Lidlklandizie. Misschien zit het zo: arme sloebers 'moeten' naar de Lidl. Ontzettend rijke types die zich alles kunnen veroorloven gaan naar de Lidl vanwege hun gezond verstand en besef van de onzin van 'weglekkend geld' (zoals de United Consumers dat noemt). Blijven over de bovenste-middenklasse-Hyacinth-Bucket-types zoals in mijn buurt. Die komen dan kennelijk niet in de Lidl, willen daar niet gezien worden. Zoiets? Want ik ben echt de enige uit mijn buurt (huizen van vier ton plus) die in de Lidl te bezichtigen is.
En een vraag: waarom mag de Lidl eigenlijk in Nederland geen bekende Amerken verkopen?? Van wie 'mag' dat niet?
En een opmerking: dit is toch zo'n lollig draadje.

amk

amk

09-09-2009 om 17:40

Theorie en antwoord

theorie zou kunnen. Hoewel de mensen uit mijn buurt (modaal of lager) niet bij de Lidl komen omdat die uit de route ligt.

Het antwoord op de vraag: van de Unilevers onder de merkenbezitters. Dat heet productmarketing en jou A-product verliest waarde als je dat in een B-supermarkt zet.
Onze A-producten zijn in het buitenland onbekend, dus daar wil je marktaandeel krijgen, en dus verkoop je ook via de B-supermarkt.

mirreke

mirreke

09-09-2009 om 18:06

Geen a-merken bij de lidl en aldi

Ik vond enkele links:
http://www.distrifood.nl/web/Nieuws/Fabrikanten/Fabrikanten-artikel.htm?contentid=126388
http://www.mdweekly.nl/908588/aldi-verkoopt-gesaneerde-a-merken-van-bolletje
Waarom het precies niet gebeurt hier, weet ik niet. Volgens mij is het een combi van Lidl/Aldi wil de prijzen niet betalen die de producenten willen hebben, en producenten willen niet bij Lidl/Aldi gezien worden. Langzamerhand verandert de opvatting hierover. Zie: http://www.mdweekly.nl/915850/aldi-en-lidl-voeren-in-nederland-minder-a-merken-dan-in-buitenland

mirreke

mirreke

09-09-2009 om 18:09

Amk, foutje

De aldi en lidl verkopen in het buitenland de buitenlandse A-merken, niet de Nederlandse . Veel verkocht wordt bv. Vanish (zoals dat hier in het Kruidvat te vinden is) Dove, Cola, enz.

En wat kocht ik vandaag bij de aldi

een laptop....ben er helemaal blij mee

amk

amk

09-09-2009 om 22:46

Mirreke

niet helemaal. Het lijkt voor de consument wel op een A-merk, maar is dat niet.
Heel slimme strategie, je verkoopt wel het product, maar levert geen service, dus retailer moet zelf voor vervoer vanaf warehouse zorgen, er wordt geen service verleend bij het beantwoorden van klantvragen dat soort dingen. Je ziet het ook bij de bolletje producten, de verpakking is iets afwijkend bij de lidl.

het is bijna hetzelfde als de marketing kreet geen suiker toegevoegd bij bv aardbeienyoghurt, dan vraag je aan je leverancier toch aardbeien met een hoger suikergehalte per kilo. Voeg jij niets toe, nee, maar er zit wel even veel suiker in als daarvoor. Maar zo leest de consument het niet.

Hetzelfde dus voor de merken in de buitenlandse schappen.

Tink

Tink

10-09-2009 om 01:12

Brulbrief

Tirza ik zie je voor me, met die enthousiast krijsende menigte uit je scherm hangend, gelijk een brulbrief in Harry Potterfilms
Mijn dank is 3 meter 20! Dit gaan we binnenkort eens uitproberen

Ohja en on topic: zelfs onze TomTom komt van de Lidl (of was het nou toch Aldi), merk Medion. Dat schijnt, heb ik ooit van Tinus begrepen, een merk te zijn waaronder ze 'oudere' modellen van bepaalde apparaten alsnog verkopen. Tja, zal me worst wezen of ik een iets ouder model heb, hij (eigenlijk zij, er zit een vrouwenstem in) doet het uitstekend

Helen

Helen

10-09-2009 om 12:05

Mjammie!! dank..

.. voor het lekker recept!!

Ik liep...

...net toch wel anders door de Lidl. Haha met in mijn gedachten dit draadje, goh wat vond iedereen ook weer lekker. Ik heb in ieder geval die soort van bifiworstjes gekocht, kan mijn kersverse brugklasser die eens meenemen. Haha ik heb er al eentje geproeft, erg lekker.

Verder hebben we hier in het dorp ook een hele fijne Aldi zitten. Keurige winkel, al jaren hetzelfde erg aardige personeel. Sommige dingen haal ik bij de Aldi, andere bij de Lidl. Beetje om en om. De rest doe ik dan bij de Jumbo (vind ik eigenlijk geen fijne winkel, best nog wel duur, vaak dingen uitverkocht en alleen het dure merk nog te krijgen, maar zit in de buurt van de Lidl) en ik kom ook bij de AH vaak eigenmerk en euroshopper, ook prima.

Leuk draadje, groetjes Pinkelot

Ps: wat we zelf altijd bij de lidl kopen. Limonade-frisdrank-brood-beleg-kaas-vlees-friet en snacks-schoonmaakmiddelen-wasmiddel-borrelnootjes-apenkoeken-pakjes drinken-zuivel-groenten-fruit-wcpapier-keukenrol-nep fetakaas maar ook prima te eten in de salade-ham/kalkoenreepjes-smeerkaas-boter. Haha bijna alles dus...

Nou wil ik het weten ook

Wat zijn apenkoeken?!

Anneque (zojuist in mantelpak door de Lidl geschreden)

Tink

Tink

10-09-2009 om 13:44

Ja, dat wil ik ook wel eens weten

Ze zijn me in elk geval nooit opgevallen. En die feta ga ik ook eens zoeken. Wij eten ladingen (nep)feta in de sla, van die Apetina blokjes. Misschien is de Lidl-variant wel net zo lekker.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.