Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Verplicht pinnen in supermarkt

Vandaag had ik mijn moeder aan de lijn en die vertelde dat ze boodschappen had gedaan bij een vestiging van C1000 in haar stad waar ze normaal niet komt. Toen ze bij de kassa's kwam bleek dat ze alleen kon betalen met pin. Ze was hier zo verbolgen over dat ze de kar met boodschappen heeft laten staan en is weggegaan.

Nou ja, hier kun je over twisten, maar mijn vraag is: kan een supermarkt contant geld zomaar weigeren? Het is toch een wettig betaalmiddel?

Chris


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Hilde

Hilde

26-10-2009 om 17:20

Aan alle kassa's?

Soms heb je warenhuizen waar je aan bepaalde kassa's enkel kan pinnen, maar dat staat dan duidelijk aangegeven.
Was het zoiets misschien?
Anders vind ik het maar stom.
Maar ja, ik heb ook al het omgekeerde gehad, bij AH met name: als buitenlander kan je daar helemaal NIET pinnen, behalve in Maastricht en in Terneuzen (dacht ik). Ben je dus verplicht om zoveel contanten bij je te hebben. Jammer, maar daar ga ik dus niet meer.
Hilde

Maxime.M

Maxime.M

26-10-2009 om 17:40

Raar

Nee ik vind het maar raar dat je daar niet met contant geld mocht betalen. Je ziet wel eens dat je bij de ene kassa alleen maar mag pinnen en bij de andere kan je dan contant betalen. (bij Ikea hebben ze dat)
Ik vind dat je ten alle tijden met contant geld moet kunnen betalen, het is inderdaad een wettig betaal middel

Maxime

ChrisH

ChrisH

26-10-2009 om 19:15 Topicstarter

Zwolle

Pelle, het was niet in Bodegraven, Alphen of Almere, maar in Zwolle. En echt waar, er waren twee kassa's open en bij beide kon je alleen pinnen. Mijn moeder heeft het eerst nog nagevraagd voor ze vertrok.

Chris.

ilsepilse

ilsepilse

26-10-2009 om 20:39

1 kassa

bij ons bij de aldi is alleen pinnen de rest beiden, ik vind het soms net zo prettig, staat er een hele rij bij de contante kassa en kunnen we zo door bij de pin kassa.

Guinevere

Guinevere

26-10-2009 om 21:01

Kinderen

Ik vind het zo idioot, dat idee dat je alleen maar kan pinnen in een winkel en niet anders kan betalen. Dan kan ik mijn zoon dus niet eens naar de winkel sturen voor een paar boodschappen! Moet ik wachten totdat hij een eigen bankrekening heeft zeker...

Minet

Minet

26-10-2009 om 23:06

Chris, ik was de klant achter jouw moeder

en ik verzeker je, jouw moeder stond bij de kassa waar met heel grote letters op meerdere plaatsen staat: HIER ALLEEN PINNEN
Ze ging in discussie met de kassiere omdat ze al met geld in haar hand stond, liet vervolgens de kar staan, en was boos, ondanks dat de kassiere heel duidelijk vertelde dat er 2 kassa's zijn waar je alleen kunt pinnen, en de rest is gewoon open voor contante betalingen. Jouw moeder was echter zo boos dat ze de helft van het verhaal niet meer heeft gehoord.

Mijn c1000

inderdaad, sinds kort zijn daar twee kassa's waar je alleen maar kan pinnen. Hangen grote borden bij omdat aan te geven. Zelf vind ik het wel attent dat de cassieres nog even waarschuwen dat het alleen pinnen is.

Zeg Minet, wat deed jij eigenlijk daar

groetjes van Purk

reina

reina

27-10-2009 om 07:17

Kan

Er zijn inderdaad een aantal supermarkten waar je alleen nog maar kunt pinnen, zodat er geen contant geld aanwezig is in de kassa's, uit veiligheidsoverwegingen. Zolang het groot aangegeven staat en er minstens nog 1 supermarkt in de buurt zijn vind ik het geen probleem.

Minet

Minet

27-10-2009 om 07:59

Purk

Tja, wat moest ik daar ook alweer????? Iets met knoflook en olijven??? Ze staan klaar!

Minet

Minet

27-10-2009 om 08:01

Reina

in het geval van deze bewuste C1000 is daar dus zeker geen sprake van. Gewoon 2 'alleenpinnen' kassa's en daarnaast nog een paar gewone kassa's.
Deze C1000 staat nl. in een heel gewone buurt waar het niet nodig is om alleen maar pinkassa's te hebben ivm de veiligheid.

Sancy

Sancy

27-10-2009 om 08:39

En in antwoord op je oorspronkelijke vraag

"mijn vraag is: kan een supermarkt contant geld zomaar weigeren? Het is toch een wettig betaalmiddel?"
Contant geld is een wettig betaalmiddel inderdaad. Maar de wet verplicht niemand om álle soorten wettige betaalmiddelen te accepteren. Het moet dan wel duidelijk aangegeven staan wat geaccepteerd wordt (en wat niet). Vergelijk het met parkeerautomaten waar je alleen met chippas kunt betalen.

O.K.

O.K.

27-10-2009 om 09:15

Wat een kleine wereld...

Haha.. ik vind het wel een goeie,dat iemand hier het verhaal van je moeder herkent, het is net een opstandige puber die je niet helemaal eerlijk het verhaal verteld... geweldig! (ga je het haar vertellen?)

ChrisH

ChrisH

27-10-2009 om 09:20 Topicstarter

Bizar

Minet, was die vrouw donker of blond? Haha, het zou heel goed kunnen dat het inderdaad mijn moeder was die je hebt gezien! Maar hoe vertel ik haar dat? "Mam, weet je zeker dat er echt geen contant-geldkassa open was bij die C1000, want Minet stond achter je en die heeft me verteld dat je het verkeerd begrepen hebt en in je woede de helft van de uitleg niet hebt gehoord."

Hoe dan ook, als je bij een supermarkt alleen kunt pinnen, dan moeten ze dat lijkt me al bij de ingang heel duidelijk aangeven.

Ik weet dat de supermarkten graag van het contant geld af willen en dat er plannen zijn om dit al in 2014 in te voeren, maar of het ook zo ver komt? Zelf pin ik de boodschappen eigenlijk meestal, maar af en toe is het toch ook wel heel handig dat je met contant kunt betalen. Je houdt in ieder geval wel beter overzicht over je uitgaven. Schaffen ze dan ook dat stomme muntje voor het karretje af?

Chris

ChrisH

ChrisH

27-10-2009 om 09:22 Topicstarter

O.k.

We hebben tegelijk gepost. Ik denk dat ik er nog wel even op terug kom bij mijn moeder, maar ik zal Minet toch maar niet noemen.

Chris

Minet

Minet

27-10-2009 om 09:25

Licht

Ze had licht grijzend? haar?

Slechtzienden

Komisch Minet, als je echt achter Chris' moeder hebt gestaan in de rij voor de kassa!
Minder komisch is inderdaad de opkomst van pinautomaten overal. Ik begrijp wel dat het voor winkels e.d. makkelijker is, maar voor een slechtziende is het funest als je alleen nog maar zou kunt pinnen. Maar volgens mij is het ergens (wettelijk?) vastgelegd dat supermarkten altijd de mogelijkheid moeten bieden om contant te betalen, al is het maar bij één kassa.
n@nny

Toevallig

woon ik dicht bij deze c1000 waar jullie het over hebben en er is al menig discussie IN de winkel met de medewerkers over geweest. Ik ben bang dat de contante mensen echt gaan verliezen. Ze willen van de 6 kassa's, 5 kassa's pin maken.
Ik ben het ook niet mee eens en ga als dit in gang wordt gezet er ook niet meer heen. Dan maar naar een andere winkel, zijn ze een vaste klant kwijt.
Elke keer weer, sta ik in een verschrikkelijke lange rij, omdat er nog steeds meer mensen zijn die contant betalen dan pin. Ik vind gewoon niet dat ze mij kunnen verplichten en ga niet mee met deze onzin.

zwollenaar

zwollenaar

27-10-2009 om 13:35

Welke dan?

welke c1000 is dat dan? dan weet ik het he en hoef ik niet ruzie te maken met de kassajuf

Minet

Minet

27-10-2009 om 14:05

Deze

ik was op de S....kamp, waar ik de cassiere toch echt hoorde zeggen dat er maar 2 kassa's alleen voor pinnen zijn en blijven, en de rest ook voor contante betaling open blijven.
Maar jee Thein woont hier dus ook in de buurt, net als Purk

Mariska

Mariska

27-10-2009 om 15:25

Verplicht pinnen

is wat mij betreft geen probleem... ik heb pasje altijd op zak... maar heb al regelmatig drama's meegemaakt als er niet gepint kan worden vanwege storingen...

Brianna F

Brianna F

27-10-2009 om 15:27

Maarre

Wat een ellende als pinnen dadelijk algemeen ingevoerd wordt. Ik vind het 10 keer niks, je bent je overzicht totaal kwijt. Ik ga elke dag naar meerdere winkels, het is gewoon gemakkelijk als je in je portemonnee kunt zien wat je nog kunt besteden.
Ik zie de bankafschriften al voor me, meters lang door al die kleine pinbetalingen. Echt hartstikke onhandig.

Minet

Minet

27-10-2009 om 15:46

Brianna

Ik neem aan dat je internetbankiert, dan wil je toch helemaal geen afschriften meer ontvangen? Je hebt altijd alles up to date op je beeldscherm, en daar maakt ruimte niet uit

amk

amk

27-10-2009 om 15:49

Minet

hangt wel van je bank af hoe snel dat is. Kan bij Triodos wel eens een dag of 2 duren voor dat al je weekend pin betalingen zichtbaar zijn op je scherm.

zwollenaar

zwollenaar

27-10-2009 om 15:56

Ahhh daar

daar kom ik weinig... de anderen zijn dichterbij

Helaas geen coffeecorner

anders hadden we daar eens gezellig af kunnen spreken met alle OO-ers.

groetjes van Purk

Alleen pinnen, heb ik een probleem!

Ik kan en mag van de Kredietbank alleen contant betalen. Ik mag eens per week een bedrag uit de muur pinnen, maar ik word niet geacht in een winkel te pinnen. Het zou misschien nog wel kunnen, maar ik heb moeten tekenen voor het feit dat ik dat dus niet doe!

Nu is het bij ons natuurlijk wel een gevalletje apart, maar toch, we zijn toch echt niet de enige in de schuldsanering die met deze regel te maken hebben.

Ik zou dus een flink probleem hebben...

Jons

Jippie

Jippie

27-10-2009 om 22:18

Steen

"anders hadden we daar eens gezellig af kunnen spreken met alle OO-ers."

Dan was ik ook weer eens onder mijn steen vandaan gekomen.

Jippie

inderdaad...maarrr, ik zie je nog weleens fietsen, hoor. Maar ja, om nou over straat te gillen, joehoe, jippie! Dat is ook zo wat

groetjes van Purk

neteret mut

neteret mut

28-10-2009 om 00:35

Grappig

Hier in Belgie wil 1 supermarkt keten stoppen met aanbieden van de "proton"( = chipknip) omdat er toch al weinig gebruik van gemaakt wordt. En bij de supermarkt waar ik geregeld kom zijn er denk ik 20 ( ieg meer dan 17) kassa's waarvan er bij 2 een bord bovenhangt dat je daar alleen met bankpas kan betalen. Bij de Aldi is dat 1 van de 4. Verder lopen we hier dus wel met geld op zak anders kan ik de fietsenmaker, huisarts, groentenboer en bakker niet betalen.

Prulletje

Prulletje

28-10-2009 om 01:11

Oplossing voor kinderen (en misschien voor jons?)

Ik heb altijd ongeveer 25 euro op mijn chipknip staan. Dan zou mijn kind daar boodschappen mee kunnen doen, en hoef ik haar niet mijn pincode mee te geven. In de praktijk heeft ze er een paar keer de treinkaartjes mee gekocht. Want treinkaartjes contant betalen doet niemand meer. Toch?
Jons, in plaats van een bedrag per week opnemen en contant betalen, kan je dat toch ook eventueel via de chipknip kunnen doen?
Verder hink ik een beetje op twee gedachten. Enerzijds zou ik het belachelijk vinden als het niet meer kan, contant betalen. Anderzijds, het is een kwestie van tijd en een kwestie van wennen. In de praktijk betaal ik bijna nooit meer iets contant. Nog maar bij één winkeltje hier in de buurt kan ik niet pinnen. En daar moet ik echt rekening mee houden als ik boodschappen doe.
Storingen aan die automaten. Ja, dat is wel een heel groot probleem. Of een kapotte pas.

Prulletje

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.