Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Verplicht pinnen in supermarkt


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Kaaskopje

Kaaskopje

29-10-2009 om 13:54

Albana

Als je passen geblokkeerd zijn is internetbankieren toch niet gelijk mee geblokkeerd? Had je dan geen geld op de rekening van iemand anders kunnen overmaken zodat die het aan jullie had kunnen geven. Ik zit ook bij ING en wij hebben die problemen niet gehad. Het was het proberen waard geweest misschien?

Vic

Vic

29-10-2009 om 17:52

Van huis zonder pinpas

Dat vind ik dapper. Je weet nooit in welke situaties je onderweg verzeild raakt, zodat je ineens meer geld nodig hebt. Ik heb altijd zowel mijn pinpas als creditcard bij me. Ik pin eens in de zoveel tijd 20 of 50 euro waarmee ik dan kleine bedragen betaal (parkeermeter, lunch op werk etc.). Met dat geld doe ik meestal wel een week of 2 à 3. De boodschappen en de meeste andere aankopen, ook voor kleine bedragen, doe ik altijd met pin.

amk

amk

29-10-2009 om 19:54

Vic

waar zou je dan in verzeild kunnen raken?

Let wel ik werk 5 dagen van de week op 300m van mijn huis dus ik ga of lopend of met de fiets naar het werk.
Daarna ga ik door naar sport of BSO van dochterlief, en vervolgens naar huis. Boodschappen doen we op zaterdagochtend op de fiets. Ik heb een auto, maar die staat ook rustig 3 weken op dezelfde parkeerplaats.

De meeste dagen van de week kan ik uberhaubt zonder portomonee omdat ik niets uitgeef. Ik heb 'm mee omdat mijn rijbewijs en daarmee dus mijn legitimatie er in zit.

Creditcard heb ik wel maar voor de vakantie en eventuele internet bestellingen. Dus die zit ook niet standaard in mijn portomonee.

Grote voordeel, wat je niet bij je hebt kun je ook niet uitgeven. Dus die verleiding om die 5 euro uit te geven heb ik niet want ik kom gewoon niet in de gelegenheid om het uit te geven. En als ik in de 2e helft van de week nog wat boodschappen moet doen staan die met een budget op het lijstje.

Fraz

Fraz

29-10-2009 om 20:06

Nou nou

hoezo dapper om zonder pinpas op pad te gaan. Wat voor vreselijks zou je zomaar kunnen overkomen. Je hebt toch je mobiel bij je mocht je echt echt echt in een ramp terecht komen en dan nog ... Ja vroeger daar komt ie weer ging ik overal heen zonder mobiel en zonder pinpas. Zelfs op vakantie weet je nog wel met travelercheques offe girobetaalkaarten. Pffffffff dat ik dat overleefd heb. Of als 12 jarige met de trein en de tram naar de beugeltandarts in Amsterdam zonder pin, zonder mobiel en zonder identiteitskaart. Maarja

amk

amk

29-10-2009 om 20:32

Fraz

dus ik moet ook nog een mobiel mee nemen? Die heb ik alleen bij me als ik afspraken heb buiten de deur, of buiten mijn werk.

Ik kan daarentegen niet leven zonder e-mail en internet.
Zelfs tijdens mijn vakantie in Afrika heb ik OO nog gechecked. Maar mijn mobiel is de hele tijd de tas niet uitgeweest.

Fraz

Fraz

29-10-2009 om 20:36

Amk

het was een beetje cynisch bedoeld mocht je dat niet begrepen hebben. Ik vind het soms zo overtrokken dat je niet eens meer zonder pin of mobiel over straat zou kunnen gaan. Je mocht het zomaar ineens nodig hebben (ja en dan ?? vergaat je wereld dan ??)

reina

reina

29-10-2009 om 21:10

Vic

Ga je echt nooit zonder pinpas/creditcrd van huis? Ik heb naar m'n zelden m'n pinpas bij me. Meestal heb ik wel een paar losse euro's bij me en vaak ook m'n mobiel, maar niet altijd. Als ik m'n buskaart maar bij me heb, dan kom ik in elk geval thuis , maar m'n pinpas heb ik echt niet nodig als ik werk.

Kaaskopje

Kaaskopje

29-10-2009 om 21:37

Nou... niet zonder kunnen...

Ik heb gewoon een standaard inhoud in mijn portemonnee. Al mijn pasjes, dus ook van de zorgverzekering en van bepaalde winkels, als ik toevallig geld gepind heb heb ik ook contant geld en in verzamel in een vakje alle treinkaartjes naar mijn werk. Ik pin dagelijks bij de trein, doe praktisch alle boodschappen met mijn pinpasje, ik haal soep op mijn werk met het beetje contante geld wat ik mee heb, dus waarom zou ik me elke ochtend afvragen wat ik mee zal nemen of thuis zal laten? De telefoon heb ik ook altijd bij me. Niet alleen om mee te bellen maar ook als horloge. Persoonlijk vind ik het ook geen plezierig gevoel om het huis uit te gaan zonder geld, pasje of bijvoorbeeld de id kaart. Je weet inderdaad niet wat er kan gebeuren waardoor je geld nodig hebt, of dat mensen moeten kunnen zien wie je bent.

Siena

Siena

30-10-2009 om 08:14

net als Kaaskopje.
Mijn portemonnee heb ik standaard bij me en daar zit behalve wat geld mijn pinpasje en mijn rijbewijs in. Daar hoef ik niet over na te denken. O, en mijn biebpas. Want als ik daar langs kom ga ik vaak wel even binnen snuffelen.

reina

reina

30-10-2009 om 10:10

Ik wilde schrijven dat ik naar m'n werk of als ik ga zwemmen zelden m'n pinpas bij me heb, de kans dat m'n portemonnee gestolen wordt is bij beide situaties niet denkbeeldig en ik heb 'm dan niet persé nodig. En wat kan er nou echt gebeuren waarvoor je je pinpas echt nodig hebt? In noodgevallen kan ik heus wel even ergens naar huis bellen.

Vic

Vic

30-10-2009 om 10:41

Tas en portemonnee

Alle pasjes zitten nu eenmaal in mijn portemonnee (2 pinpassen, credit card, verzekeringspasjes, ANWB-pas, bibliotheekpas, Bonuscard, Airmilespas), en die zit in mijn tas die ik nagenoeg altijd bij me heb. Ik laat alles hooguit thuis als ik een brief ga posten of een stukje wandelen in de buurt. Misschien ben ik wel heel gedisciplineerd want ik kom eigenlijk nooit in de verleiding om dingen te kopen die ik niet nodig heb. Sowieso kom ik heel weinig in de buurt van winkels en ga niet zomaar een winkel binnen om te kijken.

amk

amk

30-10-2009 om 13:29

Vic

nu nog graag een antwoord op de vraag waar je dan in verzeild kunt raken dat je je pinpas nodig hebt?

Vic

Vic

30-10-2009 om 13:46

Mogelijk onheil

Dat je autopech hebt, en een buskaart moet kopen. Of je bent in de stad, wordt ineens ziek en moet naar huis met een taxi. Of dat je op je werk koffie over je kleding gooit, wel nog een externe afspraak hebt, en even een nieuw truitje moet kopen. Ik vind het gewoon een heel onprettig idee om (ver) van huis te zijn met maar 5 euro op zak, en geen pinpas.

amk

amk

30-10-2009 om 14:41

Dat hangt dus van je bewegingsrange af

en wat er verder standaard in je portomonee zit.

Bij mij zit daar standaard wel een buskaart in. Want als ik geen zin heb om vanuit het centrum naar huis te lopen neem ik de bus. Meestal ga ik al op de fiets even snel want ik heb er een hekel aan.

Als ik met de auto weg ga zijn dat lange einden en zal ik onderweg moeten tanken, dan heb ik wel mijn pinpas mee.

Hoe vaak gooi je nu werkelijk koffie of iets anders over je kleding op het werk? Ik heb het nog nooit gehad. Maar ik woon ook zo dicht bij mijn werk dat ik dan even in 10 minuten heen en weer wandel.

In het geval dat ik een externe afspraak heb zal ik er eerder voor kiezen een reserve blouse mee te nemen dan nieuw te kopen, vind ik zonde van mijn geld en ruimte in de kast.

Maar als het jou die zekerheid geeft moet je het vooral niet laten, maar onmogelijk is het zeker niet. Net als leven zonder mobiele telefoon.

reina

reina

30-10-2009 om 16:10

Vic

kijk, die buskaart heb ik wél altijd bij me Die taxi blijft heus wel voor je huis staan als je even binne geld gaat halen. Een nieuw truitje even kopen zou ik nooit doen, kan ik net zo goed even langs huis gaan of een truitje lenen.

Kaaskopje

Kaaskopje

30-10-2009 om 21:14

Amk

Hoe vaak gooi je nu werkelijk koffie of iets anders over je kleding op het werk? ===
Wat maakt het uit? Als het niet gebeurt kun je altijd nog zeggen dat je het onheil hebt afgewend door een pasje bij je te dragen. Net zoals je dat kunt zeggen als je een paraplu hebt meegenomen en het dan de héle dag droog blijft.

Jaymza

Jaymza

31-10-2009 om 10:14

Alles

Ik heb ook altijd alles bij me, tenzij ik even een wandelingetje maak in de buurt. Ik zou me heel onprettig voelen zonder geld/pasjes/telefoon op zak.

Jaymza

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.