Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Afwasborsteltje

Afwasborsteltje

24-11-2009 om 21:54

Zijn er meer mensen zonder vaatwasser?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Tihama

Tihama

26-11-2009 om 20:45

Nokverhoger (ot)

Ja, daar heb ik ook al aan gedacht. Als je huidige nok precies aan de grens van het bestemmingsplan komt, dan zou je een ontheffingsprocedure in moeten gaan om de Ridgeblade te kunnen plaatsen. Helaas is in de nieuwe Wet Ruimtelijke Ordening niet alvast opgenomen dat dit soort constructies dezelfde ruimte krijgen als bijv. antenne-installaties.

Ik probeer momenteel dit soort belemmeringen in elk geval in mijn eigen gemeente geslecht te krijgen. Is wel een moeizaam proces, want ik merk dat veel mensen uiterlijk belangrijker vinden dan functionaliteit. De angst voor 'lelijke wildgroei' zit diep.
We hebben trouwens ook al verschillende keren de vraag gehad of we die panelen nou niet lelijk vinden. De eerste keer was ik stomverbaasd. Hoe kun je iets dat groene energie oplevert nu lelijk vinden?
Persoonlijk vind ik windmolens dan ook geen horizonvervuiling, maar daarin sta ik ook alweer alleen

Tihama

Twee vaatwassers en panelen

Tihama:"Hoe kun je iets dat groene energie oplevert nu lelijk vinden? "
Maar daar heb je vast niet bij gezegd dat je TWEE vaatwassers hebt.
Overigens vind ik die panelen toch ook wel een kwestie op mijn dak van handgemaakte oud-hollandse. Aan dat idee moet ik werkelijk nog wennen. Die nok, dat is 'm eigenlijk. Het huis zit inderdaad op de rand van het bestemmingsplan, maar de garage en de studio niet.
Dat levert samen 16 meter nok op. Is wel genoeg, toch?
Groet,
Miriam Lavell

Tihama

Tihama

26-11-2009 om 21:32

Maar ik mocht van mezelf alleen 2 vaatwassers als ik heel veel groene energie ging maken.

We hebben nu ook grotendeels Led-verlichting en gasontladingslampen. Dat moet weer compenseren voor het feit dat ik motorrij

Ik kijk altijd een filmpje op mijn laptop als ik aan het hometrainen ben. Ik zoek nu nog naar een manier om de hometrainer te koppelen aan de laptop zodat ik met mijn eigen zweet stroom opwek.

Ja, met 16 meter nok kom je heel ver. Ik mail wel zodra ik bericht uit Engeland heb.

Tihama

Dirkje

Dirkje

26-11-2009 om 21:58

Nu wel een vaatwasser

Jaren gedaan zonder, miste 'm ook niet. Toen het nog drukker werd in ons leven hebben we er een aangeschaft en dat bracht een hoop rust en een opgeruimd aanrecht. Overigens, een opgeruimd aanrecht hadden we altijd al, maar wat was het een tegenvaller als ik dan het aanrechtkastje open deed en daar de afwasteil zag met de opgespaarde vaat. Nu willen we echt niet meer zonder. Wel om het geweten wat te sussen een heel energiezuinige gekocht.
Groet,
Dirkje

Ridgeblade

dat lijkt mij ook wat........
houd je ons op de hoogte tihama?? hier bedoel ik
groeten albana

Dan schaf

ik ook een tweede vaatwasser aan...
(nee hoor, grapje wij redden het wel met 1) Die pannen doe ik trouwens ook zoals miriam, grotendeels tenminste
groeten albana

Puck2

Puck2

27-11-2009 om 16:08

Grote pannen

Voor grote pannen heb ik een unieke oplossing voor: Puckman. Geen idee hoe hij het doet, maar hij krijgt altijd 2x zoveel in dat ding gestopt dan ik en het wordt nog schoon ook. Maar ja... daar hebben jullie natuurlijk niet veel aan.

Rieke

Rieke

27-11-2009 om 16:34

Kan niet meer zonder

Sinds mijn man in mijn leven is , heeft ook de afwasmachine en de droger ( draadje hieronder ) zijn intrede gedaan.
Afwasmachine; heerlijk, een genot...Om de twee dagen loopt dat ding 's nachts, en de pannen was ik na het eten met de hand.
Hoe heb ik het ooit zonder kunnen doen...

Balletmama76

Balletmama76

27-11-2009 om 18:49

Voor kerst...

...krijgen wij eindelijk een vaatwasser en ik verheug me echt erop!
Ik heb een bloedhekel aan afwassen. Geen traumatische ervaringen ermee, maar ik vind het gewoon een stompzinnig klusje, de tijd, die ik met afwassen toebreng, kan ik beter aan andere dingen besteden. Als manlief iets leuks gekookt heeft, wil ik achteraf niet met een vol aanrecht staan.

Aan was ophangen trouwens ook. Op de zolder kan het niet, want ik ben te klunzig om met een wasmand vol de vlizotrap omhoog te klimmen.
Wasmachine en droger staan bij ons allebei in de badkamer. Ik heb een droogstandaard in de achtertuin, maar gebruik deze alleen maar voor beddengoed. Vanaf de droger kan ik snel en gemakkelijk de was opvouwen/op hangers doen en in dochterliefs en onzere kamer verdelen. Werkt ideal voor mij en scheelt enkele keer traplopen.

Ayanna

Ayanna

27-11-2009 om 20:24

Geen

We hebben er geen en ik wil er ook geen. Heb namelijk totaal geen probleem met afwassen. Maar wij zijn dan ook van de makkelijke... Alles wordt na gebruik afgespoeld en 's ochtends wordt hier de totale afwas gedaan, of door mij, of door man. Het is maar net wie er als eerste wakker is cq. tijd voor heeft. We hebben twee spoelbakken, dus boven die ene wordt het afdruiprek gehangen en daar laten we alles in drogen. Kan dan zo weer opgeruimd worden. Ik vind afwassen ook echt niet vervelend om te doen. Het is voor mij echt zo'n moment dat ik nergens door afgeleid word en helemaal 'alleen' ben met mijn gedachten. Een soort meditatief moment dus...) Dat mijn aanrecht zelden tot nooit helemaal leeg en vrij is...tsja. Mij stoort dat niet. Mijn keuken is een gebruiksvoorwerp en geen showroom.

Tihama (over regelgeving)

Raar inderdaad omdat windenergie in veel andere opzichten (geluid bijvoorbeeld) wel een afzonderlijke behandeling krijgt in de wetgeving.

Was trouwens gisteren op congres bij jouw werkplek om de hoek, zal ik volgende keer aanbellen? Had achteraf spijt, was wel makkelijk geweest.

Kaaskopje

Kaaskopje

28-11-2009 om 02:30

Discussiepunt

De vaatwasser is hier een punt van discussie. We hebben er een staan, maar die is al jaren buiten dienst doordat er lekkage was. Het ding staat nogal strak ingeklemd tussen het aanrecht en de muur en het laminaat wat eromheen ligt (tegen mijn wens zo door vriend neergezet) waardoor het nogal lastig is om hem er uit te peuteren voor reparatie. Maar ik wed dat als man de vaatwasser nuttig had gevonden hij zich allang op dat klusje had gestort, maar dat is dus niet het geval. Hij is tegen de vaatwasser. Hij wast liever gewoon af. Het leven is niet eerlijk.... ( )

Flexibele vaatwasser (kaaskopje)

Nou als ik mag kiezen tussen een vaatwasser die ingebouwd onder het aanrecht z'n werk doet of een vaatwasser die er ook nog lekker uitziet en naast me in bed kruipt dan wist ik het wel!!!
groeten albana

Een levende vaatwasser?

nou kaaskopje, als mijn man elke dag zou afwassen,dan mag mijn vaatwasser er uit.
het maakt mij namelijk niet uit wie de afwas doet,als ík het maar niet hoef te doen.

Tihama

Tihama

28-11-2009 om 19:01

Rode beuk (ot)

Ja, doe de volgende keer

Tihama

Kaaskopje

Kaaskopje

28-11-2009 om 19:43

Niet elke dag

Man wast niet elke dag af hoor Het grappige is namelijk dat hij helemaal niet zo van afwassen houdt. Het gedoe van een afwasmachine staat hem tegen. Het gemak ervan valt een beetje tegen zeg maar. De vuile vaat moet toch een beetje voorgespoeld worden en het moet er weer uitgehaald worden anders wordt het een extra kast. Ik vind nog steeds dat de voordelen ruimschoots opwegen tegen de nadelen.

Klaartje

Klaartje

29-11-2009 om 11:47

Hier sinds 1,5 jaar een vaatwasser

Ik heb er nooit een gehad i.v.m. plaatsgebrek, maar sinds 1,5 jaar heb ik er wel 1. En ik zou m echt niet willen missen. Speelt hier ook wel mee dat man geregeld veel later thuis is en dan nog warm eet. Vroeger had ik zo'n klein keukentje dat alles op het aanrecht moest blijven staan, dus altijd rommelig. Ik had altijd om een uur of 10 geen zin meer om af te wassen.

Primavera

Primavera

29-11-2009 om 22:34

Jullie kunnen gewoon geen tetris

Ik las in het draadje nog wat over toch een vol aanrecht, pannen met de hand en zelfs 2 vaatwassers.
Ik krijg toch met 6 personen echt wel alles erin met een beetje puzzelen. Ook zeer grote pannen en ovenschalen. Ook spoel zelden iets voor, hoogsten veeg ik wat met keukenpapier een pan schoon als het echt vet is.
Misschien ligt het eraan dat ik vaak voor twee keer kook en dus niet alle pannen erin staan, maar ééntje in de ijskast zit? Of jullie kunnen gewoon geen tetris
Groeten Primavera

Puck2

Puck2

30-11-2009 om 10:33

Geweldig primavera

Die houden we erin. Ik zal vanavond als ik sta te stoeien met een volle vaatwasser maar weer aan Puckman vragen of hij wil tetrissen met de vaatwasser. Ik ben daar idd niet zo goed in.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.