Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

1 dag geen vlees, hoe, wat, waar?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Manda Rijn

Manda Rijn

10-12-2009 om 12:40 Topicstarter

Zalm

dus. Ik vind grote garnalen ook altijd lekker, en dan met rijst en roerbakgroente.

Julia64

Julia64

10-12-2009 om 15:25

Lekker recept (lasagne)

(Is een beetje aangepast recept van de AH-site. Wij eten dit met 2 volwassenen en 1 kind van 8). Heerlijk, en je mist het vlees echt echt echt niet...

1 bak kastanjechampignons (250 g), in vieren
1 ui, gesnipperd
2 eetlepels olijfolie
1 teen knoflook, geperst
1 pakken spinazie à la crème, deelblokjes (a 450 g, diepvries)
1 pak lasagnebladen (250 g)
1 zakjes geitenkaas, gemalen (a 150 g), of plakken geitenkaas, jong belegen
half zakje gewone geraspte kaas

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de ovenschaal in. Bak de champignons en de ui ca. 5 minuten in de olie, voeg de laatste minuut de knoflook toe. Schep de spinazie erbij en laat die al roerend ontdooien. Breng op smaak met zout en peper. Evt. een scheutje melk erbij om het vloeibaarder te maken. Schep 1/4 van de spinazie in de ovenschaal, en strooi er wat gemalen geitenkaas over (of beleg met de plakken kaas) en leg hier een paar lasagnebladen op. Herhaal dit tot spinaziemengsel op is. Eindig met laagje saus en daarop gewone geraspte kaas. Schuif de schaal in de oven en bak het gerecht goudbruin en gaar in ca. 30 minuten.

Lekker met wat tomatensalade, aangemaakt met olijfolie en balsamicoazijn.

groet
Julia

nien91

nien91

10-12-2009 om 19:55

Onderzoek

Voor een schoolopdracht ben ik mij gaan verdiepen in biologische groenten en fruit.
Eigelijk was ik hier nooit zo mee bezig geweest, maar sind ik weet hoe slecht de huidige manier van boeren is voor het milieu denk ik hier steeds meer over na.
Hoe kijken jullie hier tegen aan? Ik ben erg benieuwd.

Om voor mijn onderzoek een zo goed mogelijk beeld te krijgen heb ik zoveel mogelijk meningen nodig. Mijn doelgroep die ik hiervoor heb gekozen zijn ouders in de leeftijdscategorie van 25 t/m 35 jaar.
Behoor je tot deze doelgroep? Dan zou ik het zeer op prijs stellen als je de volgende enquete wilt invullen. Dit zal 2 á 3 minuten van je tijd in beslag nemen.
http://www.thesistools.com/?qid=97236&ln=ned

Alvast bedankt!

Tineke

Tineke

10-12-2009 om 21:20

Onderzoek?

Nien, zomaar in je draadje een heusch onderzoek aankondigen? dat is hier niet echt de bedoeling, zeker niet zonder toestemming van de redactie!

Manda Rijn

Manda Rijn

11-12-2009 om 09:17 Topicstarter

Gister ook lekker gegeten

goh al 3 dagen vleesloos. Nou ja bijna want ik heb gister door de pastasaus een halve fuet worst (italiaans gedroogde worst) gedaan, was heerlijk. Met verse pasta van de Ah 'dinges met kaas en noten'.

Best goed te doen eigenlijk. Gaan we volgende week weer proberen en dan met de intentie er minstens 1 dag van te maken maar als het er meer zijn is dat alleen maar extra goed.

En heel vies maar ik MOET het vertellen, je poept er veel makkelijker van.

Ideeen....!

Sinds mijn 6 jarige zoon semi-vegetarisch is geworden vanwege de zielige dieren *smelt* eten wij erg vaak vegetarisch.
Pasta: we laten het vlees gewoon weg. Vaak zit er toch al iets van kaas bij. Het is heerlijk zonder vlees! Ook kan je er zo'n bakcamembert of zo bij doen, heerlijk!
Wokgerechten: je kunt de kip die je er anders in zou doen, vervangen door qourn reepjes of (héél lekker de qourn saté. Of iets met bonen doen (of andere peulvruchten). Peulvruchten vervangen vlees.
Aardappels-groente-vlees: je kunt je vlees vervangen door een vegetarische burger of zo, ze zijn echt wel lekker, je moet ze even uitproberen (wij vinden valess en quorn ook het lekkerst, maar ook de bakcamembert is super en de vegetarische gehaktballetjes van Vega!!).
Succes!!

Semi

Oja hij is semi-vegetarisch vanwege frikandellen en kroketten. We eten ze bijna nooit, maar dan gaan ze er in als koek en is het even niet zielig

reina

reina

11-12-2009 om 10:01

Geerke (ot)

Heerlijk vertederend, wel vegetarisch, maar voor heel lekkere dingen even niet gelijk heeft ie!

Nepvis

Ja hij vindt het oprecht heel erg zielig, dat is echt wel écht. Je ziet hem gewoon verdrietig worden als hij vraagt of het vegetarisch is en we zeggen, nee dit is wel vlees. Of als hij een stukje kip uit de rijst plukt: "mamma dit is toch geen kip he!" Of als we een visje willen halen in IJmuiden. "Mam, als je nepvlees hebt, heb je dan ook nepvis? Want dan wil ik wel nepvis."
Maar die frikandel, dat is dan schijnbaar even zó lekker, dan denkt hij er even helemaal niet aan

Bastet

Bastet

11-12-2009 om 11:26

Geerke

Grappig,mijn middelste van 12 eet vlees,maar juist geen kroketten en frikandellen.Hij heeft ooit gezien op tv hoe die gemaakt worden en wat erin gaat....
Groetjes,Bastet

Yta Chalne

Yta Chalne

11-12-2009 om 11:33

Bakcamembert: tip

Elke heel gewone goedkope camembert is lekker om te bakken, en dan betaal je niks extra voor die dikke laag paneermeel. Sterker nog, het kost je ongeveer een kwart Je kunt ze zelf even door het ei/paneermeel halen, twee tellen werk.

amk

amk

11-12-2009 om 11:35

Catootje

Doet me dan altijd weer denken aan Catootje van Jan, Jans en de kinderen.
Ze is vegetarisch maar niet tijdens het eten.

http://www.speurders.nl/overzicht/verzamelen-en-hobby/diversen-en-overige/jan-jans-en-de-kinderen-catootje-sticker-vegetarier-48769900.html

stans verlinden

stans verlinden

11-12-2009 om 16:41

Geen vlees

Helemaal niet, nog geen piezeltje, geen vlees in mijn pannen.
Wel af en toe een stukje vis, hooguit 1x per week, zalm of tonijn uit een blikje.

Semi-vegetarisch

Bij ons thuis heet dat vagetarisch!

Emmawee

Emmawee

16-12-2009 om 23:27

Tostie

Een tostie is een lekkere, simpele vleesvervanger, vind ik en past best goed bij een aardappelen / groenten maaltje. Met kerst ga ik ze weer maken: tosties van Kerstbrood (met spijs) en geitenkaas. Heerrrrrlijk!
Verder eten wij hier vaak verschillende gerechten tegelijk. Rijst met gebakken groenten, salade en gekookte groenten. Dan heb je genoeg variatie.
Groeten! Maw.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.