Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Chippie

Chippie

12-12-2009 om 22:24

En het kerstmenu wordt?

Wat staat er bij jullie op het menu? Ik zoek eerst hier nog even inspiratie voordat ik hier mijn bijdrage neerzet...


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Susanne

Nog geheel los van de smaak (en ik heb dus werkelijk nooit aan lever gedacht als ik eend at): de structuur van eend is heel anders dan van lever. Net als ander 'gewoon'vlees, en heel anders dan orgaanvlees.

Komt echt wel goed, heus, het is vast lekker

Groeten,

Temet

Nou

ik hoop dat jullie gelijk hebben,zo niet dan eten we een broodje pindakaas met kerst,of zou de Mac open zijn die dag?

Bastet

Bastet

15-12-2009 om 10:38

Susanne

De mac is vast wel open,en alhier de c1000 zelfs op tweede kerstdag,kun je nog wat anders halen!
Bastet

Vic

Vic

15-12-2009 om 10:44

Twee soorten eend

Volgens mij heb je twee soorten eend die verschillend smaken. Ik vind maar een soort lekker maar vergeet altijd hoe die heet

Wilde of tamme?

bedoel je dat Vic?

Vic

Vic

15-12-2009 om 11:11

Silone

Volgens mij is dat hem. En dan houdt ik alleen van tamme eend, volgens mij.

Vic

Vic

15-12-2009 om 11:19

Mijn kerstmenu

Op tweede kerstdag krijg ik een aantal mensen te eten, veelal van het soort 'doe maar gewoon'. Zelfs de volwassen gasten zijn volgens mij al dik tevreden met het menu dat ik voor de kinderen heb verzonnen: aardappelkerstboompjes met worteltjes en rollade. Naast de kerstboompjes maak ik ook nog gekooktje krieltjes in de schil en aardappelgratin. Naast rollade nog een ander soort vlees (ook te serveren in plakjes) en iets vissigs. De groenten ben ik nog niet uit. Sperziebonen en sla vind ik wel heel erg standaard, misschien maak ik wel iets met verschillende gegrilde groenten of een venkelschotel. Is het daar het seizoen voor, en weet iemand misschien een recept?
Als voorgerecht maak ik ragoutbakjes en/of geroosterde stukjes stokbrood met carpaccio. Over het dessert twijfel ik nog. Ik heb een erg lekker recept, maar een kant-en-klare ijstaart wordt ook altijd op prijs gesteld. Makkelijke gasten heb ik
Eerste kerstdag zijn de kinderen er niet en is mijn man met zijn kinderen uit eten. Dan maak ik wat lekkere dingen voor mezelf (uit het AH Excellent-schap), en ga flink aan de chipjes. Ik weet niet of we zondag nog restjes hebben, maar anders zorg ik dat ik nog wat makkelijks in huis heb.

En wij gaan 2 dagen

Gourmetten hahaha!
De ene dag zijn we maar met zijn zessen, dus zal ik zelf de boodschappen gaan doen.
De tweede dag zijn we met zijn (minimaal) 10-en. En dan gaan we waarschijnlijk EASYGOURMET.nl aanspreken. Lijkt me ideaal: alles wordt aangeleverd incl. borden en bestek en alles wordt zo weer opgehaald (zonder dat je het hoeft af te wassen).

Susanne

Nav dat wild en tam: ik heb altijd begrepen dat wilde eend een sterkere smaak heeft dan tamme, een "echte wildsmaak" lees je dan altijd. Maar aangezien ik culinair niet zo heel erg onderlegd ben weet ik dan nog steeds niets . Maar goed, die wilde eend hapt ahw wat minder makkelijk weg dan zijn tamme neefje.
Wilde eend is lastiger te krijgen dan tamme, dat weet ik wel. Je moet er echt speciaal moeite voor doen. "eend" zonder nadere aanduiding is tamme eend, dus dat blikbeest van jou ongetwijfeld ook. Dus nogmaals: dat komt wel goed

Heb jij trouwens in Sesamstraat wel eens 'Koken met Rik"gezien? Daar moest ik aan denken bij die boterham met pindakaas van jou.

Terzijde: Vic, wat doe jij een hoop moeite! Twee soorten vlees, en vis! Dan ben ik maar een lui kreng: éen beest, en wie dat niet lust heeft pech. Twee soorten groenten en geb. aardappelen erbij en dat is het dan. Nou ja, meer kan ook niet, dan is mijn vaatwerk wel zo'n beetje op

Groeten,

Temet

Kaaskopje

Kaaskopje

15-12-2009 om 13:16

Pind@

Ik heb de site eens bekeken en zie dat ze 7 stuks vlees doen. Zouden ze daar dan een normaal formaat mee bedoelen dus een héle kipfilet, biefstuk en varkenslapje, of gourmetformaat?

Kumquat

Kumquat

15-12-2009 om 13:36

Kerstmenu?

1e kerstdag bij schoonfamilie, schoonmama zal wel weer een 3 gangenmenu met ingewikkelde recepten voorschotelen, vorig jaar was de peperdure haas (echt heel duur was het kreng) niet lekker en kondigde ze gefrustreerd aan dat ze volgend jaar het aan ons over ging laten laat maar ik heb nog geen hint gekregen dus ik wacht af. Afwachten is sowieso een goede strategie rondom kerst+eten heb ik net ontdekt.

2e kerst bij mijn familie, gourmet met wat vlees en dingen van de aziatische traiteur. Ook daar wacht ik wel af, ik rij simpel gewoon een keertje langs de traiteur en koop nog een kado voor pa&ma want we hadden afgesproken dat we niet aan kado's doen en dan wordt er toch altijd wat gegeven. Ken je klassiekers.

3e kerst uitgebreide lunch in een semi-hip Amsterdams restaurant met uitgebreide familie-aanhang van zus, geloof dat we massaal aan de schalen met koud zeebanket moeten, heb daar geen trek in. De vorige keer heb ik een week naar vis geroken dus ik hoop dat ik ook een simpele entrecote mag kiezen. En dan eten we s'avonds hopelijk een boterham met hagelslag of iets anders schudbaars (is dit een bestaand woord ?) uit een pak wat ik dan wel wil 'klaar maken'.

Ik denk kk

Gourmetformaat. Want als iedereen een hele kipfilet, buifstuk etc. moet opeten.........
Maar als we er gebruik van maken dan laat ik na de Kerst wel even weten of het wat is/was. Niet dat je daar nu veel aan hebt.......

Kumquat

Kumquat

15-12-2009 om 13:49

Lol

buifstuk ?

Goh ik zie daar hele rare dingen bij.

Temet

Sesamstraat kijk ik al jaren niet meer,de jongste is hier 12,dus die tijd ben ik ontgroeid

Mirjam lavell help!

Mirjam ,ik hoop dat je dit leest.
door jouw enthousiaste reactie,s hier heb ik confit de canard besteld in blik.
ik krijg nu spontaan de bibbers omdat er *geruchten*gaan dat dit naar lever smaakt( wat wij absoluut niet lusten)
ik kreeg het idee dat jij het vaker had gegeten dus hier mijn vragen:
1 is confit de canard wilde of tamme eend?
2 Hoe smaakt het?
3 kan ik met een gerust hart aan het kerstdiner of moet ik wat anders verzinnen?.

Pfffffffffffffffffffffffffffff

heb ik me voorgenomen om dit jaar eens niet in de stress te zitten voor het kerstdiner,( ik heb een hekel aan koken en ik kan het niet)dus gewoon simpel alles uit blik bestellen,zit ik alsnog in de stress

Polly Shearman

Polly Shearman

15-12-2009 om 14:45

Er zit maar 1 ding op sus-anne

en dat is proeven!! whahahha
Er zijn maar 2 mensen die hier hebben gezegt dat ze bij eend eten aan lever denken, maar 2 er zijn er veeeeeeeeeeel meer die hebben gezegt van niet!!

doe nou niet moeilijk, eet nou gewoon op! hoe vies kan het zijn?? het is geen broodje poep hoor whahahah ( dat zeg ik altijd tegen mijn kinderen LOL)

greot, pol

liora

liora

15-12-2009 om 15:10

Totaal niet

Hoi Sus-anne,

Eend smaakt totaal niet naar lever. Als ik het dan per se ergens mee moet vergelijken zou ik zeggen: een kruising tussen een malse biefstuk en zeer smaakvolle kip.

En wat maakt het nou uit wat Miriam zegt, al zoveel mensen hebben gezegd dat het niet naar lever smaakt.

Liora

Niet!

Confit de Canard smaakt echt totaal NIET naar lever. Het is hier een van onze lievelingskostjes en we nemen dan ook altijd stapels blikken mee uit Frankrijk. Het is zo ontzettend lekker, mals enz. Qua smaak inderdaad tussen kip en varkenshaasachtig??
Eet smakelijk straks!

Ach ja

jullie hebben gelijk ,wat zit ik me hier druk te maken om een stukkie vlees,er zijn erger dingen in de wereld ,we eten het gewoon( of niet)

Sus-anne (ot)

Over Koken met Rik: dat kwam af en toe in Sesamstraat. Rik (doet nu niet meer mee) ging dan iets koken, en Tommy maakte altijd een boterham met pindakaas. Aan het eind kwam het er altijd op neer dat Riks smaakvolle creatie volkomen mislukt was of anderszins niet in de smaak viel, en dat men verheugd aanviel op Tommy's boterham met pindakaas.

Laat je trouwens nog even weten of die confit gesmaakt heeft?

Groeten,

Temet

Temet ot

mijn naam zou dus Rik kunnen zijn,leuk verhaal!
en ik laat zeker weten hoe het kerstdiner mij en het hele gezin gesmaakt heeft,ik ben intussen erg nieuwsgierig geworden( lever?biefstuk?overheerlijke kip?varkenshaas?of gewoon (tamme? of wilde?)eendesmaak?
de meningen zijn verdeeld

Ezel (compleet ot)

Had laatst een gesprek met een vriendin over dieren en welke je kunt eten. Waarom eten we geen ezel? Iemand?

Groet Swaen

Yta Chalne

Yta Chalne

15-12-2009 om 20:10

Ezel

Ezel wordt wel gegeten hoor, in worst. En veel in China. We zitten hier nogal vast aan onze gewoontes, we eten ook geen rat, en hond, en zelfs geen sprinkhaan en larven. Da's ook eetbaar. Tja

Ezel (massi?)

Maar Massi eet toch ezel met de Kerst? Of moet ik dat niet letterlijk nemen? Krijg het idee dat ik me onsterfelijk belachelijk maak nu...., maar ik heb dat letterlijk genomen (paar dagen geleden postte Massi dat ze "ezeltje" bij haar moeder ging eten, verrukkelijk draadjesvlees...)

Margriet*

Margriet*

15-12-2009 om 23:07

1ste dag

werd het bijna konijn, bij mijn schoonouders maar dat vind ik echt niet lekker. Dus nu wordt het een verrassing.
Tweede kerstdag zitten we in de Ardennen net in een vakantiehuis voor een week met vrienden. Ik schat in dat het blikken Erwtensoep wordt.... Ik vind het prima.

Polly Shearman

Polly Shearman

16-12-2009 om 10:38

Haha margriet

dus toch konijn, ( eet maar lekker deze verassing margriet, en dan later... het was toch flappie!!!)

hihih
wij komen op kerstavond thuis uit de ardennen...
het word er zo koud, waar gaan jullie naar toe?

Massi Nissa

Massi Nissa

16-12-2009 om 14:04

Anneque

Zo gek is je associatie niet, hoor . Als je wilt weten wat ezeltje precies is, kun je het beste even deze link lezen:
http://www.deweekkrant.nl/files/pdfarchief/DWK/20090408/DWK_DWK-1-25_090408_1.pdf
Groetjes
Massi

Rosa van der Zanden

Rosa van der Zanden

17-12-2009 om 09:27

Petr@

Het klinkt heerlijk wat je gaat maken! Heb je misschien links van de recepten? Mijn inspiratie is momenteel nul komma niks, dus ik wil graag jouw ideeën inpikken .

Rosa

Aha!

Thanx Massi, weer wat geleerd!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.