Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

myrna

myrna

16-12-2009 om 11:26

Afsluiting door essent


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Tirza G.

Tirza G.

20-12-2009 om 13:30

Barre tijden

Ook ik heb barre, barre tijden gekend met hoge schulden. Ik ben er uit gekomen "with a little help from my friends". Maar dat waren wel vrienden die mij vervolgens aanspraken op mijn gedrag Net als Genista heb ik een degelijke, financiele, zuinige opvoeding gehad en daar kon ik gelukkig op terugvallen. Ik kan bovendien goed rekenen en doorgrond economische processen, scheelt ook weer. Desalniettemin gaat het soms mis, in barre tijden in het leven.
Ik snáp hoe het werkt, ik wéét hoe snel je afglijdt tot een punt van "nou, nou maakt die 100 eu ook niet meer uit, het is toch al hopeloos". Maar dan he, maar dan.

Tirza

Kaaskopje

Kaaskopje

20-12-2009 om 13:34

Ellen

Dan zijn we andersJuist omdat ik nog heel goed weet hoe moeilijk het was in de tijd toen we écht haast niks hadden (met een gezin van 45 euro p.w. rond moeten komen) (en Chippie... toen werd internet door mijn werkgeefster betaald) leef ik mee en ben ik niet hard geworden. Ik heb dat eerder verteld, maar zo was ik ook erg verbaasd over de houding van iemand die wij kennen. In een tv interview werd gevraagd of hij iets had gedoneerd voor de boodschappenactie die wij elk jaar met kerst hebben in de stad. Nee, was zijn reactie, wij krijgen ook nooit wat, dus waarom zou ik?! Ik kan daar met mijn pet niet bij. Hoe stom het ook kan zijn dat mensen in de problemen zijn geraakt, op bepaalde momenten gun je ze toch wat, of dat nou een kerstpakket is of een warm huis, dat doet er voor mij dan niet toe.

Kaaskopje

Kaaskopje

20-12-2009 om 13:44

Senseo

Dat zijn inderdaad van die dingen waarvoor mensen even wakkergeschud moeten worden.
Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik dat van die pijp niet wist. Dat is toen ook niet tegen ons gezegd.

Kaaskopje

Kaaskopje

20-12-2009 om 13:53

Tirza

Ik had al eerder het gevoel dat jij niet helemaal uit het niets praat
Ik trek het ook naar mij toe om als spreekbuis te dienen, ik voel me alleen niet verantwoordelijk voor de houding van sommige sukkels om het hard te zeggen. Maar mijn ervaring heeft me niet hard gemaakt in de zin van 'ik heb me gered... jij moet het ook maar zelf rooien'. Dus ik geef iets extra's rond kerst (geweten afkopen...) en zou het erg moeilijk vinden om iemand die ik goed ken niet te helpen in extreme situaties.

Chippie

Chippie

20-12-2009 om 17:13

Kaaskopje

"Hoe stom het ook kan zijn dat mensen in de problemen zijn geraakt, op bepaalde momenten gun je ze toch wat, of dat nou een kerstpakket is of een warm huis, dat doet er voor mij dan niet toe."

Jij veracht een man op tv die toegeeft dat hij niets doneert voor een boodschappenactie. Tja, dat moet hij toch echt zelf weten. Bovendien kun je niet min of meer 'eisen' dat hij zijn centen/ kerstpakket/ boodschappen inlevert omdat anderen in de sores zitten terwijl dat in NL niet hoeft.

Bovendien heb ik diverse keren gezien (op dezelfde tv) dat mensen delen van het voedselpakket niet hoefden om hele vreemde redenen. Dat merk pindakaas vinden ze niet lekker en dat merk tandpasta blieven ze niet. Daar valt mijn bekkie van open.

Ik zeg niet dat ik zoiets denk of zeg. Maar van beide kanten vallen de monden vaak open, zal ik maar zeggen.

"Hoe stom het ook kan zijn dat mensen in de problemen zijn geraakt, op bepaalde momenten gun je ze toch wat, of dat nou een kerstpakket is of een warm huis, dat doet er voor mij dan niet toe"

Ik heb zijdelings met een voedselbankachtig initiatief te maken. Ik weet dat het merendeel van de klanten volgens de gemeentelijke informatie boven het bijstandsniveau leeft en dat er feitelijk genoeg geld moet zijn om van rond te komen. Bovendien weet ik dat de boodschappen in dat pakket werden geruild voor cash. Dus ik heb ook wel eens weifelend bij zo'n boodschappenactie gestaan. Ik wilde wel voor 25 euro doneren. Maar... wordt de kinderbijslag dan opgemaakt aan sigaretten en drank? Worden mijn mandarijntjes dan verkocht aan de buurvrouw? Zijn die mandarijntjes en tandpasta te betuttelend? Heb je als je zo diep in de sores zit meer aan een stuk kaas of aan een pak kerstkoekjes?

Kaaskopje

Kaaskopje

20-12-2009 om 17:42

Chippie

Ik heb het woord verachten niet in de mond gehad. Ik veracht niet zomaar iemand. Ik verwijt hem ook niet zonder meer dat hij niets doneert, hij is er ook nog eens erg eerlijk over, maar ik vind wát hij in zijn eerlijkheid zei stuitend. Hij heeft het gewoon goed, gemiddeld zeg maar, en om dan te zeggen 'ik krijg ook nooit wat..'. Ik vind dat beschamend. Maar dat ben ik.
Commentaar op de inhoud van pakketten vind ik ook niet kunnen. Dat komt wel heel erg verwend en ondankbaar over. En als je dat al wilt doen, dan hou je dat lekker achter de voordeur.
Jij probeert nu hard te maken dat mensen misbruik maken, verwend zijn, het allemaal aan zichzelf te wijten hebben en dat we om die reden wel 10 keer moeten nadenken of we willen helpen. Net als bij alle Goede Doelen in het algemeen help ik liever 5 mensen waarvan er 2 de boel flessen, dan géén mensen te helpen.
Ook in Nederland kan je in de sores komen zonder dat je daar direct schuldig aan bent.

Tirza G.

Tirza G.

20-12-2009 om 18:27

Beschamend?

De man zei: ik krijg ook nooit wat. En dat vind jij beschamend? Waarschijnlijk is dat gewoon de waarheid. Er zijn heel veel mensen die nooit iets krijgen, zo zul je ook mensen niet motiveren om iets te géven. Pas als je weet hoe fijn het is om te krijgen, kun je eens nadenken over hoe fijn het voor een ánder moet zijn om iets te krijgen.
Keuzes, keuzes, keuzes. Ik geef ook mijn kerstpakket niet aan de voedselbank, ik ben geen 100% aanhanger van het principe. Toch komen mijn giften ieder jaar in aanmerking voor belastingaftrek.

Tirza

Chippie

Chippie

20-12-2009 om 18:48

Kaaskopje

"Hij heeft het gewoon goed, gemiddeld zeg maar, en om dan te zeggen 'ik krijg ook nooit wat..'. Ik vind dat beschamend."

En toch... de bijstands/schuldsaneringsklanten krijgen in mijn ogen wel heel erg veel. In ons dorp: voedselpakketten, kerstpakketten, slagroomtaart met verjaardag kind, kerstgratificatie van 50 euro, gratis kleding, waardebon van speelgoedzaak pe rkind, jeugdsportfonds, kwijtschelding gemeentelijke lasten, gratis bieb/krant/internet, 5o% korting op theater/sport/cultuur, gratis computer en dan ben ik vast nog tig zaken vergeten. Ik gun het met name de kinderen van deze klanten, maar ik vraag me ook wel eens af of we niet doorslaan. De postbode (ik schat maar even dat die ongeveer op 130% van het minimum zit) krijgt dat allemaal niet! Dus ik kan hel goed vorostellen dat die postbode, die man op tv, dan zegt "ik krijg ook nooit wat..". Nee, en dat vind ik niet beschamend! Solidariteit betekent voor mij iets heel anders.

Bovendien sluit ik mij ook volledig bij Tirza en Pelle aan. Al die schuldsaneringstrajecten zitten in gasprijs van 'brave betalers' verrekend. Jij bent uit de sores gekomen door 1) drie jaar op een absoluut bestaansniveau te leven (met Donald Duck) met hulp van waarschijnlijk velen 2) de gemeenschap die jouw openstaande schulden heeft afbetaald.

En nee, die sores kun je niet 123 wijten aan een inkomensdaling die je is 'overkomen'. Life is a risk. Dus daar houd je rekening mee! Door een buffer en/of de tering naar de nering zetten.

Bastet

Bastet

20-12-2009 om 18:59

Kaaskopje

En juist mensen met een gemiddeld inkomen,die voor geen enkele subsidie,kwijtschelding of toeslag in aanmerking komen,moeten erg oppassen met hun bestedingen!
Groetjes,bastet

Kaaskopje

Kaaskopje

20-12-2009 om 21:02

Pelle

Als je een buffer hebt opgebouwd zoals de meesten hier schijnen te doen, kun je overbruggen. Je hebt ook mensen die zo'n buffer niet hebben en als je dan plotseling in een uitkeringssituatie komt kan het gedoe beginnen. Na 1 maand heb je al ruim duizend euro schuld, na 2 maanden zit je al rond de 3000 euro als het tegenzit. Je kunt niets meer betalen, dus ook eventuele leningen e.d. niet, en zie dat maar weer eens in te lopen met een minimaal inkomen. Verplichtingen waarvan je dacht die nog jaren makkelijk te kunnen nakomen, kunnen niet meer nagekomen worden, zoals een lening, ook creditcards (die hebben wij overigens nooit gehad), kwartaalkrediet, koophuis, e.d.. Niet alleen werkloosheid, maar ook overlijden kan je in de problemen helpen, zoals we hier op het forum helaas ook hebben meegemaakt.
Als mensen in financiële problemen komen kan het inderdaad vaak zo zijn dat ze niet op tijd de tering naar de nering gezet hebben. Ik geef ruiterlijk toe dat wij daar ook té makkelijk mee omgegaan zijn. Of makkelijk... struisvogelpolitiek. Maar áls het dan misgaat is er ook geen redden meer aan. Heb ik, en anderen in zo'n situatie, erom gevraagd om in een uitkering te raken? Heb ik erom gevraagd om mijn WAO uitkering te verliezen? Ik benadruk nu even dat ik dat niet zeg uit zelfbeklag maar om onze situatie te omschrijven. Dat ligt allemaal achter ons gelukkig en ik ben blij dat ik werk heb. En natuurlijk kun je dan iemand op het matje roepen en zeggen dat diegene stom is geweest, maar a. daarmee vertel je niks nieuws en b. bedenk dat je nooit zeker kunt weten dat dit je nooit zal kunnen overkomen (ook al denk je nu van wel).

Ellen Wouters

Ellen Wouters

20-12-2009 om 21:35

Hard 2

Niet springen naar conclusies. Dat ik een vrij uitgesproken mening heb over zuinig leven, staat los van donaties.
Wij doneren aan voedselbank, aan kennissen die het moeilijk hebben en aan het leger des heils voor de kerstviering. Maar ik vind wel dat ik een mening mag hebben over bepaald bestedingsgedrag, over wat minimum is, en over wanneer je zielig bent.
Sommige mensen vinden zichzelf heel zielig als ze bepaalde dingen financieel niet kunnen, en dat vind ik dan niet.

Chippie

Chippie

20-12-2009 om 21:46

Kaaskopje

"Als je een buffer hebt opgebouwd zoals de meesten hier schijnen te doen, kun je overbruggen. Je hebt ook mensen die zo'n buffer niet hebben..."

Nog even, en het feit dat jij geen buffer hebt/had is de schuld van de mensen die dat wel hebben...

"en als je dan plotseling in een uitkeringssituatie komt kan het gedoe beginnen. Na 1 maand heb je al ruim duizend euro schuld, na 2 maanden zit je al rond de 3000 euro als het tegenzit."

Ik houd er altijd rekening mee dat je er 30% in inkomen op achteruit kunt gaan. WAO (komt pas na een jaar ziekte trouwens), WW, etc. De kans is klein dat je allebei tegelijkertijd in een uitkeringssituatie terecht komt, pas dan is het een daling van 30%! Als 30% van je inkomen 1000 euro netto is, dan had je een hoog inkomen. Dan bleef er nog steeds dik 2000 euro netto over.

"Verplichtingen waarvan je dacht die nog jaren makkelijk te kunnen nakomen, kunnen niet meer nagekomen worden, zoals een lening"

Dat is dus precies mijn punt! Je kunt er niet vanuit gaan dat je salaris morgen ook 100% is. Veel mensen gaan daar onterecht van uit. Bovendien calculeren de meesten al een inkomensstijging van 5% in.
Sparen is suf, lenen en kredieten zijn hip. Ik ben suf, dat moge duidelijk zijn. Als je niet kunt sparen, kun je ook niet lenen.

"Niet alleen werkloosheid, maar ook overlijden kan je in de problemen helpen, zoals we hier op het forum helaas ook hebben meegemaakt".

Ik vind het niet fair om direct naar een situatie te verwijzen op he tforum. Juist dit voorval heeft je laten inzien dat het niet verstandig is om je voor bepaalde zaken niet te verzekeren oid. Dood gaan doen we allemaal, dus ook met het feit dat ik of mijn man dood gaat voordat we 88 zijn, kun je rekening houden. Voor de meesten geldt dat ze met een nabestaandenpensioen, de alleenstaande toeslagen, de lagere kosten in levensonderhoud en misschien een kleine levensverzekering een heel eind komen. Zo niet, dan is het verstandig om je iets beter te verzekeren.

"Heb ik, en anderen in zo'n situatie, erom gevraagd om in een uitkering te raken?"

Wat is je punt? Life is a risk. Je weet dat het een keer kan gebeuren. Sterker nog; velen zullen wel een kortere of langere periode in hun leven even of wat langer in een uitkeringssituatie belanden (ik waarschijnlijk over een paar maanden). Je zult er dus voor meten zorgen dat je enige tijd de tering naar de nering kunt zetten en/of een buffer kunnen spreken.

"Heb ik erom gevraagd om mijn WAO uitkering te verliezen?"

Blijkbaar was je gezondheidssituatie aanzienlijk verbeterd. Ik was ontzettend blij dat ik geen WAO uitkering meer kreeg. Na WAO uitkering krijg je WW uitkering waarin je WAO jaren gewoon meetellen. Dat betekent dus geen inkomensachteruitgang. Bovendien als je in de WAO zit, dan is je inkomenssituatie inderdaad onzeker. Dus juist dan zou je tering naar de nering moeten zitten.

"bedenk dat je nooit zeker kunt weten dat dit je nooit zal kunnen overkomen (ook al denk je nu van wel)"

Ik durf te stellen dat ik niet gauw in een financiele afgrond kukel. Je kunt namelijk alle risico's aflopen en kijken wat de consequenties zijn en hoe je ze gaat opvangen. En alle klappen die wij kunnen verzinnen kunnen ons niet diep in de financiele afgrond helpen. Bovendien weet ik dat ik heel goed de tering naar de nering kan zetten.

Kaaskopje

Kaaskopje

20-12-2009 om 22:44

Pelle

Lenen doe je gewoon niet, tenzij hypotheek.===
JIJ vindt dat je niet moet lenen. Ik vind jouw mening verstandig, maar jij bepaalt niet voor een ander wat hij mag doen. Jouw mening is feitelijk braver dan wat de realiteit in Nederland is. Persoonlijk is mijn 'les' geweest dat ik ook nooit meer wil lenen. Ik kon me de afgelopen jaren echt opwinden over die reclames van de leenbanken van DSB, maar ook door de brieven van de bank om toch maar vooral aan een kwartaalkrediet te beginnen omdat het zo handig is om even rood te mogen staan. Handig is het alleen de eerste keer, daarna moet je die achterstand toch weer in zien te halen.
Ik had het overigens niet over lenen als je al een uitkering hebt. Dat kan niet eens. Of ik moet alweer achterlopen.
Ik denk dat je een groot deel van het forum tegen het zere been schopt door ze van domheid te beschuldigen. Ik kan niet oordelen waarom men aan een lening begint. Er kan een goede reden voor zijn. Ik doe het alleen liever niet meer als het niet noodzakelijk is.
Door de soms erg trage toekenning en uitbetaling van een eerste uitkering kun je echt ernstig in de problemen komen. Maar goed dat overkomt ook alleen domme mensen volgens jou.

Chippie

Chippie

20-12-2009 om 23:20

Kaaskopje

"Door de soms erg trage toekenning en uitbetaling van een eerste uitkering kun je echt ernstig in de problemen komen. Maar goed dat overkomt ook alleen domme mensen volgens jou."

Volgens mij kun je altijd wel een voorschot krijgen. Stel dat je geen buffer hebt en stel dat je uitkering 2 maand later komt, dan blijven rekeningen misschien 2 maand liggen maar dan wordt het gas/water/licht nog niet afgesloten toch? Als je dan in één keer voor 3 maanden uitkering krijgt, dan is het probleem toch opgelost? Ik ben een administratieve chaoot, dus ik krijg regelmatig een betaalherinnering, aanmaningen, etc. Onlangs zou de zaak zelfs richting incassobureau gaan (ik ging er vanuit dat ik die rekening al lang en breed had betaald). Al met al was er al ruim een half jaar over heen gegaan voordat het echt ernstig werd.

Kaaskopje

Kaaskopje

20-12-2009 om 23:20

Tirza

Ja ik vind het beschamend als iemand die gewoon een gemiddeld goed leven leidt met de rechten die iedere Nederlander heeft, durft te zeggen dat hij niets wil geven voor een boodschappenpakket voor de échte minima uit onze stad omdat hij ook nooit iets krijgt. Hoezo niet? Hij zal bij zijn baas een kerstpakket, groot of klein, krijgen. Het is gewoon een gezinsman met een schoonmoeder die nooit te beroerd was om op de kinderen te passen. Moet de maatschappij voor zo iemand ook kerstpakketten inzamelen om er wat gevoel in te pompen?
Ik geef mijn kerstpakketten overigens ook niet aan de voedselbank. Wij zijn hier nog kinderlijk nieuwsgierig naar de inhoud en zijn zélf blij met wat we krijgen.
Door toe te voegen dat jouw giften in aanmerking komen voor belastingaftrek moet ik concluderen dat je dus genoeg geeft om dat interessant te maken. Wie weet doe je het zelfs via een notariële akte. Ik vind dat een lastige. Stel dat je 200 euro aan een goed doel doneert. Dat is zonder meer fijn voor dat goede doel, maar als je per omgaande de overheid 60 euro belastingaftrek voor de donatie gaat vragen haal je jouw voordeeltje weg bij de maatschappij en dus de belastingbetaler. Ik zie niet in waarom ik dat minder bezwaarlijk moet vinden dan dat mijn belastinggeld gebruikt wordt om mensen (ook domme mensen) in Nederland te helpen hun leven weer op de rails te krijgen. Als je doneert geef dan het hele bedrag weg zonder er iets voor terug te willen.

Tirza G.

Tirza G.

20-12-2009 om 23:33

Gebruik maken van de mogelijkheden

Mijn giften komen uit boven een bepaald drempelgedrag. De overheid (wij allemaal dus, we hebben stemrecht!) heeft die drempel ingesteld. Als je zo'n fantastisch goed mens bent dat je boven die drempel uitkomt (die overigens gerelateerd is aan je inkomen, mocht je bang zijn dat de Quote500 ook makkelijk geld terug krijgen), krijg je een stukje terug van de overheid.
Dat komt niet ten laste van de belastingbetaler, of althans, niet direct. De overheid krijgt op verschillende manieren geld binnen en geeft het ook aan verschillende dingen uit. Jouw grote vriend het RodeKruis bijvoorbeeld krijgt ettelijke tonnen van de overheid en harkt er wat bij in de maatschappij. Op het moment dat hun inkomsten door het harken stijgen, daalt de subsidie door de overheid. Fijn he?
Ik vind het wel érg grappig om te lezen dat je zelfs criteria aanlegt voor mensen die geld weggeven. Dat moet zus-en-zo, anders is het niet goed. Het geeft ook wel aan, dat je niet weet hoe het werkt. Heus, de NL belastingbetaler hoeft niet te puffen onder het juk van belastingaftrek door giften.

Tirza

Kaaskopje

Kaaskopje

20-12-2009 om 23:42

Chippie

In de ideale situatie komt het wel goed als je een uitkering krijgt, maar vaak is de situatie niet ideaal. Als je verplichtingen hebt van, bijvoorbeeld, bij elkaar 2000 euro (ik noem dus echt maar wat), maar je krijgt voortaan een uitkering van 1200 euro, dan zul je aanvragen moeten doen voor huurtoeslag en moet je dingen afstoten. Dat is niet gelijk rond. Misschien heb je wel een aanvullende verzekering bij je zorgverzekering, een jaarcontract voor een een of ander abonnement. Als je het in de ene maand nog rond kreeg en de maand erna niets meer hebt kan dat echt een ramp zijn. Want ook al zou je willen, die verplichtingen gaan niet mee naar beneden, die gaan gewoon door tot je ervan af kunt.
Je kunt inderdaad vaak wel een voorschot krijgen, maar ook daar moet je een poosje op wachten.

Kaaskopje

Kaaskopje

20-12-2009 om 23:59

Tirza

Ik heb zo mijn criteria, net als jij Net zo min als je een beetje zwanger kunt zijn als je een kind in je buik draagt, staat iets wat niet direct ten laste komt van de belastingbetaler gelijk aan dat je dat toch wel degelijk van gemeenschapsgeld krijgt. Alles wat de overheid verdient, dus ook via export e.d. is gemeenschapsgeld. Ik gun uiteraard jouw aandeel daarin (ondanks dat ik het een wat wonderlijke constructie vind), maar ik gun het ook iemand die een potje van zijn leven heeft gemaakt en daar hulp bij nodig heeft. Ik kan daar geen onderscheid in maken aangezien het in beide situaties om 'gebruik maken van de mogelijkheden' gaat.
De directeur van het Rode Kruis is overigens niet mijn grote vriend. Ik heb alleen geen bezwaar tegen het feit dat hij goed betaald krijgt voor het werk wat hij doet.

Kaaskopje

Kaaskopje

21-12-2009 om 00:31

Ellen

Ik ben met je eens dat mensen realistisch moeten zijn in wat hun mogelijkheden zijn en daar hun tevredenheid zoveel mogelijk op af moeten stemmen. Je kunt wel verlangen naar die mooie auto of verre vakantie, maar zo is het maar net. Als een vakantie in Harderwijk wel haalbaar is moet je daar ook tevreden mee willen zijn. Wat ik wel lastig vind is als ándere mensen gaan bepalen waar je het mee moet doen zonder te klagen. Want dat is heel verschillend per mens.

Kaaskopje

Kaaskopje

21-12-2009 om 00:32

Bastet

Daar heb je helemaal gelijk in. Ik ervaar dat ook zo.

Bastet

Bastet

21-12-2009 om 08:46

Kaaskopje

Weet je wat ik ook nog bedacht?Je ziet misschien maar een deel van het gesprekje wat voor de camera gevoerd is,misschien is er in geknipt,en komt het fragment alleen erg bot over!
groetjes,bastet

Bastet

Bastet

21-12-2009 om 08:50

Rode kruis

Mwah,dat salaris mag van mij best minder hoor,het is toch het bedrijfsleven niet.
Bastet

Kaaskopje

Wederom niet vanaf de wal, maar vanaf mijn toenmalige scheepje (want toen wij die plotselinge inkomensdaling moesten opvangen, hadden we ook geen buffer, omdat we nog bezig waren stevige studieschulden weg te werken).
Kaaskopje: "Wat ik wel lastig vind is als ándere mensen gaan bepalen waar je het mee moet doen zonder te klagen. Want dat is heel verschillend per mens." Wanneer is het nog goede raad, en wanneer is het bepalen? Toen ik zo weinig geld had, had ik weinig te bepalen. We moesten eten van zo min mogelijk geld. Zoals Ellen zegt: dan maar een hele tijd geen nieuwe kleren. De kat aan de allergoedkoopste brokken en dingen die kapot gingen, niet vervangen, zelfs niet als ze niet te repareren waren.
Dit is geen klaagzang, dit was toen gewoon de realiteit. Ik had niets te bepalen, want er was geen geld voor bepalen.

Tirza G.

Tirza G.

21-12-2009 om 11:25

Niet tegenaan te praten

Kaaskopje, sorry, maar je ziet het grote plaatje en de geldprocessen óf niet, óf geheel verkeerd. De overheid is zelf óók een soort van bedrijf, het is in elk geval de grootste werkgever van Nederland. De salarissen moeten ook betaald.......
Ik denk dat je geen idee hebt van de bedragen. Je hoort af en toe wel eens dat er een crimineel 4 miljoen ofzo aan De Staat moet betalen. Je hoort dan vervolgens nooit dat er ergens een belasting wordt verlaagd of dat er een groep iets extra's krijgt ofzo. Je hoort ook nooit nou, hehe, hoera hoera, de staatsschuld is verlaagd, we hebben een boef geplukt!
Nogmaals over de giftenaftrek: het moet boven de 1% van je jaarinkomen vallen, maar mag niet over de 10% heengaan. Of althans, dat mág wel, maar dat krijg je dus niet terug. Je krijgt dat bedrag niet "terug", je trekt het bedrag wat uit dat rekensommetje komt af van je belastbaar inkomen.
In jouw voorbeeld gaf je: 200 eu geven, 60 eu terugkrijgen. Eh, nou nee, zo werkt het niet. Denk eerder in de orde van grootte van 6 eu. Of 60 ct.

Tirza

Tirza G.

Tirza G.

21-12-2009 om 11:28

Kaaskopje

Natuurlijk mag jij je eigen criteria aanleggen voor anderen. Ik vind het alleen wel opvallend, dat mensen die geen geldproblemen hebben en zelfs geld weggeven (waar je toch altijd een groot voorstander van bent) ter verantwoording worden geroepen, tegen het licht worden gehouden en niet aan jouw criteria voldoen - terwijl mensen die gebruik maken van gemeenschapsgeld moeten kunnen rekenen op alle warmte, liefde, begrip, kwijtschelding en geld in deze koude, donkere dagen en op geen enkele manier mogen worden aangesproken op hun gedrag danwel handelswijze, immers, ieder mens is verschillend.

Tirza

Tirza G.

Tirza G.

21-12-2009 om 11:29

Rode kruis

Ik heb niet gezegd dat de directeur van het RK een grote vriend van je is, maar het RK zelf draag je een warm hart toe - als ik het me goed herinner.
Waar denk je dat het geld van de directeur van het Rode Kruis vandaan komt?

Tirza

Tinus_p

Tinus_p

21-12-2009 om 12:10

Herkenbaar

Genista:
"Mensen die veel financiële tegenslag hebben of naar mijn mening lijden onder belachelijke wetgeving of regelveranderingen, die helpen wij. Maar er zijn ook mensen van wie ik echt denk dat het bodemlozeputwerk is. Of ik daar nou 1000 of 10.000 euro in gooi, het verdampt. Dan gooi ik er hooguit een chocoladeletter met Sinterklaas in."
Herkenbaar. Uit mijn studententijd herinner ik me ook zo'n stel. En stufi, en werken (zonder te studeren), en het verdiende geld ging letterlijk in rook op. Als ze meer geld hadden, werd er gewoon meer uitgegeven.
Ik heb overigens een paar aflevering van 'een dubbeltje op zn kant' gezien, en ik verbaasde me soms over de financiële naïviteit en onbenul van sommige mensen. Hoeveel ze eigenlijk verdienen en uitgeven? Geen idee. Meer werken om het gat te dichten, en/of onzinnige uitgaven schrappen? Haast onbespreekbaar. Waar ik dan wel mee te doen had (en waar ik ook enorm boos om kan worden), is dat zulke mensen vaak ook slachtoffer zijn van DSB AFAB of vergelijkbare leningenoplichters. Misbruik van de situatie vind ik dat.

Tante Truus

Tante Truus

21-12-2009 om 13:20

Nou...

Ik ken hier iemand van het forum... WAO-uitkering na jaren geprobeerd te hebben daaruit te blijven. Proberen eruit te krabbelen maar... als ze klussen bijdoet mag ze zo haar toeslag inleveren. Wat ze nog niet zo erg vindt, want ze draagt graag haar steentje bij en is goed en leuk in haar vak. Maar... ze mag haar vak eigenlijk niet uitoefenen want ze heeft een functiebeperking opgelegd gekregen van het UWV terwijl ze eigenlijk een duurbeperking heeft. Ze vindt dus zelf dat ze wel kan werken maar dan korter, ze wil dat ook graag. Maar als ze dat gaat doen, wordt ze geherkeurd en dat zal ws tot 'goedkeuring' leiden en dan is de ramp compleet want geen bijstand aan kunnen vragen door eigen huis (wat evengoed wel behoorlijke woonlasten heeft). Daar is wel wat eigenwaarde op maar als je weet dat je nooit meer wat je 'opeet' zal kunnen inhalen door werk dus het alleen maar leidt tot eerst dure vrije sector huur en daarna afglijden tot...?
Schrijnend geval van tussen wal en schip dus. En ze doet echt haar best! In het verleden WAO geweigerd omdat ze het zelf wilde rooien, toen heeft ze zich de pestpokke gewerkt binnen en buiten haar grenzen tot ze helemaal in elkaar stortte. Nu met een kind is dat weigeren van die WAO dus een te groot risico... Doordat ze een eigen huis heeft en niet in de bijstand zit, vervallen allerlei voordeeltjes en moet ze bijvoorbeeld hele hoge WOZ-waarden betalen (1000,- per jaar).
Nu is haar cv-ketel uitgevallen (drie jaar oud, valt niet meer binnen de garantietermijn). Een monteur kan ze niet betalen.
Wat zouden jullie doen?

TT

Tirza G.

Tirza G.

21-12-2009 om 13:28

Tante truus

De monteur betalen.

Tirza

Tirza G.

Tirza G.

21-12-2009 om 13:30

Serious request - een voorbeeldje

van wat Tinus bedoelt. Je kunt naar Serious Request sms-en tegen een speciaal tarief, 90 ct per smsje. Voor het goede doel. De berichtjes die op die manier binnenkomen, komen in beeld op TV, in zo'n balkje onderaan. Net komt er een berichtje voorbij met: ik moet vanmiddag 1200 eu voor me gasrekening betalen anders word ik afgesloten en die heb ik niet. Fijne kerst allemaal.
Eeeh.......maar wél een smsje sturen van 90 ct? Het bericht kwam een paar keer voorbij, ik neem aan dat dat iedere keer 90 ct kost. Die 1200 eu is niet van vandaag of gisteren en het feit dat je dat moet betalen omdat je anders wordt afgesloten ook niet.
Dat vind nou dommig wanbeleid.

Tirza

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.