Home » Forum » En het kerstmenu wordt

En het kerstmenu wordt?

82 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Petr@
Rosa

En het klinkt niet alleen lekker, maar ze zijn ook lekker! Ik heb deze recepten tijdens m'n kookcursus gemaakt.
Ik wil wel wat voor je overtiepen, zeg maar wat je hebben wilt, maar ben wel vanaf morgenmiddag een weekendje weg dus weet niet of alles gaat lukken. En dan krijg je de rest maandagavond.
gr.
Petr@

ishtar
Petr@

O, wat klinkt dat lekker! Allemaal dus! Zou je ze allemaal hier neer willen zetten? Of is dat wel heel veel typewerk? Ben ook dol op de Italiaanse keuken.

sita
Petra, ik wil ook graag....

de recepten vanje hebben. het lijkt me een heerlijk diner zo.
Als je nog tijd hebt....
Alvast bedankt!

Petr@
Recepten!

Wij zijn net terug van een weekendje Hochsauerland en ik heb niet zoveel puf om vanavond te gaan tiepen dus ik scan morgen alle recepten en dan mail ik ze morgenavond aan wie dat wil!
gr.
Petr@

Petr@
Veegt zweetdruppels van voorhoofd...

De recepten staan in een word doc.
Wie ze hebben wil moet mij maar even mailen:
recepten2009@live.nl

ishtar
Petr@

je hebt mail

sus-anne
Hoe de eend smaakte

er was iemand die me vroeg om nog een berichtje te plaatsen over hoe de eend smaakte.
nou,hij smaakte niet naar lever (waar ik bang voor was,en wat sommigen hier zeiden).
Eend : de structuur van het vlees is kipachtig,de kleur van het vlees een beetje bruin/rood(vandaar de assiociatie met lever soms?),het vlees heeft een volle smaak,het lijkt niet op iets anders,het smaakt gewoon naar: EEND:-)Ik vond het wel erg machtig,kreeg nauwelijks 1 poot op..
Overigens: zoon ( onze alles-eter) vond het niet bijzonder.Dochter( die van te voren al aangaf dat ze toch zeker geen eend hoefde te eten?)vond het heerlijk.
Andere dochter vond het in eerste instantie:niet vies en niet lekker,maar zei naar afloop dat ze lekker gegeten had.De rest vond het smakelijk.
en ik? ik ben blij dat ik het heb aangedurft om eens iets totaal anders op tafel te zetten dan het ge-eikte gourmet of fonduestel.

liora
Wat leuk

Hoi Sus-anne,

Wat leuk dat het goed in de smaak viel! Ik ben echt een groot liefhebber van eend en het is inderdaad zo moeilijk te vergelijken. Ik at van de week een stukje eendenborstfilet en toen dacht ik nog: smaakt dit naar lever? En ik begreep toen wel dat iemand die associatie kan hebben maar het is toch echt totaal anders.

Een hele poot lijkt me ook heel machtig want een eend is heel erg vet, anders zou hij altijd bibberend zwemmen!

Liora

Bastet
Kalkoen

Mijn man heeft gisteren zichzelf overtroffen,met het bijzonder goed klaarmaken van een kalkoen van 4 kilo,het was goddelijk!
Bastet

Temet
Gans

Hier gisteren de gans waar ik onlangs een draadje over startte. Hij was 4 kg ipv de 5kg van het recept, en dat was maar goed ook want nu paste hij nog zonder kunstgrepen in de oven. En wat was-ie lekker! Niet alleen het vlees zelf, maar ook de vulling (goudrenet, pruim, ui), die doortrokken was van het ganzensmaakje en echt overheerlijk was geworden. En dan ziet het er ook nog een spectaculair uit. Kortom: een succes en voor herhaling vatbaar.
Miriam, bedankt voor de coaching en met name de tip van de twee metalen onderzettertjes (waardoor ik toch nog mijn eigen braadslee kon gebruiken ipv de geleende-met-rekje die niet goed in de oven paste).

Groeten,

Temet

Nasha 1st
Gewokt

in het wokrestaurant....erg lekker....

liora
Temet

Hoi Temet,

Ik wil ook! Wat heb je erbij gemaakt? Wat is lekker bij gans?

En had je hem inderdaad op de Albert Cuyp gekocht?

Liora

Yta Chalne
Hmm

Wij hadden beenham uit de oven gisteren, gewoon van AH, en hij was boven verwachting sappig en lekker. Broccoli erbij, sla, kersterren en kerstboompjes aardappels en appelmoes. Als nagerecht ijs met chocoladecakejes en mandarijn. Uit Duitsland had ik een knijpfles met chocoladeglazuur voor over het ijs, drie seconden werk, daar heb ik echt mee gescoord. Het hele kerstmenu heeft me twintig minuten gekost. Kleuter blij, schoonmoeder blij, ik blij.
Vandaag eten we boerenkool met een heleboel mensen. Mijn oudste gaat zingen, als het lukt, want ze heeft per ongeluk noten gegeten (in het kerstbrood), wat helaas bij haar de uitwerking heeft dat ze straks geen geluid meer kan uitbrengen...

Temet
Liora

Liora, een hele gans heeft denk ik alleen zin als je gasten krijgt. Wij zaten met zes volwassenen (al zijn twee ervan kleine eters) en hadden nog zat over van die gans van 4 kg.
De vulling bestond uit goudrenet, gedroogde pruimen en ui. En erbij had ik rode kool, salade, en in ganzenvet gebakken aardappels. In wezen was het allemaal reuze simpel. Beest dus kort op 220, daarna urenlang op 80 graden.

Ik had m trouwens niet bij de Cuyp gehaald, maar gewoon besteld bij de slager hier in de buurt die op zijn schoolbord meldde dat hij wild en gevogelte leverde. En gelukkig maar, want met die sneeuwellende was een omweg langs de Albert Cuyp nou niet echt een leuk uitje.

Groeten,

Temet

Jaymza
Misverstand

Ik moest donderdag werken en zou na mijn werk boodschappen doen. Mijn man was vrij en belde dat hij al boodschappen had gedaan. Bleek 1e kerstdag dus dat hij alleen voor die donderdag had gekocht! Zo zaten wij 1e kerstdag aan een blik worteltjes met doperwten. 2e kerstdag waren de supermarkten gelukkig open en konden we nog van alles inslaan. Die dag kregen we ook eters, dus het liep nog goed af.

Jaymza

tonny
Kerst hier

is het kersteten in harmonie door deze en gene bereid.

Vooraf carpaccio of garnalencocktail.
Daarna rollade met snijbonen en stoofpeertjes.
Toe allerlei soorten ijs naar keuze.

Het was dit jaar een superleuke kerst, ik kan het me zo in jaren niet herinneren.

's Morgens zaten zoon en schoonzoon al heel vroeg in onze kerk waar ze nooit komen, dat was heel grappig. Daarna kwam naarmate de dag vorderde iedereen aan en tegen de avond begon het koken. En eten. Na afloop had ik voor iedereen een boek, met wat persoonlijks erin. Tot slot heeft een van de zoons een of ander kerstverhaal voorgelezen, aangevuld met telkens wat minder zoetsappige details van enkele tafelgenoten (dat durfden wij vroeger nooit tijdens voorlezen).

Ons hele gezin is blijven logeren, dat lukte met wat kunst en vliegwerk; de 'day after' kon iedereen lekker wat rondhangen, wandelen, en veeel MarioKart.

Oh ja, we hoefden oma niet op te halen, zij vond het veel te smerig weer, al die gladdigheid. En we zouden haar tweede kerstdag al ophalen voor een familieverjaardag elders, zij bleef deze eerste dag thuis door te brengen. Apart, maar ook wel prettig, want dat halen/brengen kost steeds ruim een uur.

Affijn, het was fantastisch, deze kerst. En nu een rustige kalme derde kerstdag.

Chippie
Jaymza

Wat een giller!
Een week geleden was ik aan het dagdromen hoe het zou zijn als heel NL door het weer plat zou liggen. Dat de winkels niet bevoorraad zouden worden, dat het te glibberig zou zijn om boodschappen te halen, etc. Dat het dan een heel sobere kerst zou worden maar met wel heel veel gezelligheid!
In de studententijd hield ik op tweede kerstdag altijd een kerstpakkettendag. De lekkerste dingen waren natuurlijk al op. Maar dan gingen we gezamenlijk aan ragoutbakjes, crackers met allerlei smeerseltjes, olijven, bijzondere worstjes, etc. Altijd heel erg gezellig!
Het kerstmenu was heerlijk maar wel wat gewoontjes: carpaccio, tomatensoep (wens kinderen), varkenshaas en zalm (van AH; niet zo geweldig), doppertjes met wortelballetjes, rauwkostsalade en veldsla met pijnboompitjes etc, gebakken aardappeltjes. Toe appelcrumble met ijs en een sneeuwmannetje voor de kidneren.
Ook geopperd om ipv een diner uitgebreid te brunchen in buffetstijl. Wel zo makkelijk met kleine kinderen. Maar bij kerst hoort eigenlijk ook een diner, toch?

Nasha 1st
Jaymza :-)

Een verhaal om later aan je kleinkinderen te vertellen....woehahaha, de Kerst van 2009 LOL

tonny
Jaymza!

Wat een prachtig verhaal :)

En tweede kerstdag, wat aten jullie toen? En derde kerstdag?

Oeioei, regeren is vooruitzien... Dit gaat je man vast nog vaak horen.

Bastet
Chippie

Och,dat is toch lekker eten,niks gewoontjes toch.En er hoort niks,als je een keer uitgebreid wilt brunchen doe je dat toch gewoon?
Groetjes,bastet

Annet
De successen hier waren....

Lunch thuis op 1e kerstdag. We zouden mini quiches maken. Ik had een aantal ingredienten klaar gezet en iedereen kon zijn eigen quiche samenstellen. De kinderen vonden dit geweldig, wij vooral lekker omdat er ook ingredienten in konden die de kinderen niet lekker vinden. Oja, het was een quiche zonder bodem, dus niet te zwaar.
Het diner was ook heel geslaagd. We hebben met z'n vieren staan koken (inclusief 7 en 12-jarige). We hadden gekozen voor allerlei lekkere gerechten, van alles een beetje, dus dat werd een heerlijk buffet.
Voorgerechten en hoofdgerechten stonden door elkaar want de kinderen waren het niet eens met ons idee van een verdeling daartussen.....;-)

Pagina's

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.