Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

ol3

ol3

25-12-2009 om 17:57

Leuk kado gehad onder de boom?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Tirza G.

Tirza G.

29-12-2009 om 15:00

En dát snap ik dan weer niet.

"We hebben het gekregen om plezier van te hebben en niet om nuttig mee te doen".
Dus een TV of vaatwasser kopen is plezier hebben en uit eten gaan niet? Geld voor boodschappen of voor de opleiding van je dochters is nuttig en dus niet fijn om te hebben? Op je spaarrekening zetten is nuttig en dus niet plezierig?
Waarom koppel je emoties als vreugde aan geld?

Tirza

Kaaskopje

Kaaskopje

29-12-2009 om 15:18

Alsjeblieft zeg

Ik heb hier niet zoveel zin in eigenlijk Tirza. Maar iedereen heeft zijn eigen maatstaven. Ik koop liever iets wat blijft dan wat door de wc verdwijnt en het schoolgeld van mijn dochter komt ook zonder deze gift wel goed. Grote kinderen zijn duur heb ik gezegd, maar ik heb nergens gezegd dat het voor ons onbetaalbaar is toch? Geld voor boodschappen heb ik alweer ruim 2 jaar voldoende.
Waarom ik de emotie vreugde aan geld koppel? Ik zeg niet dat ik dat persé doe, maar ben jij dan zo blasé dat extraatjes je niet meer blij maken?
Je zult het wel goed bedoelen, maar ik neem aan dat een ander zich ook niet met jouw meevallers mag bemoeien of wel? Een hele discussie rond onze meevaller geeft me een heel akelig gevoel. Iemand met onze achtergrond moet het blijkbaar altijd met 'goed advies' doen en geld altijd 'verantwoord' uitgeven. Iemand met een ander verleden en een ruimere knip kan zonder commentaar voor honderden euro's uitdelen en inkopen en die krijgen vast niet de vraag waarom ze vreugde aan geld koppelen.
Maar nogmaals, net als Chippie haal je de discussie over geld naar dit draadje en dat is niet de bedoeling.

Chippie

Chippie

29-12-2009 om 15:29

Kaaskopje

Het probleem is - en dat raakt mijn kriebeligheidsgehalte behoorlijk - dat jij vaak een mening hebt over andermans bestedingen. Muziekles, duur restaurant, sinterklaaskadootjes, vakanties, etc. Maar zodra iemand een 'verstandige' suggestie doet dan raakt het blijkbaar ook over jouw kriebeligheidsgrens.

"We hebben het gekregen om plezier van te hebben en niet om nuttig mee te doen"

Daarin verschillen we dus behoorlijk (was me al eerder opgevallen). Ik geniet van het feit dat de nuttige, noodakelijke dingen hier gewoon altijd kunnen. Ik geniet meer van het feit dat er hiervoor een buffer is dan dat ik een tv koop terwijl de oude het nog prima doet (dan zet ik het geld dus op de bank, spaar even door, en als de oude tv het echt heeft begeven koop ik de tv -> dus ik geniet echt wel van luxe dingen).
Prima, dat die verschillen er zijn. Maar ik vind het wel 'moeilijk' dat je de ene keer roept dat het zo moeilijk is om te bufferen en de andere keer roep je dat je geld hebt gekregen en dat je daar vooral niet mee wilt bufferen.

Chippie

Chippie

29-12-2009 om 16:04

Kaaskopje

De bovenste posting en jouw posting kruisten elkaar.

Ik probeer je absoluut niet aan te vallen maar ik ben het wel eens met Tirza. Ik weet niet waarom maar ik heb inderdaad het gevoel dat jij vaker de koppeling 'geld -vreugde' koppelen. Misschien komt het omdat je meer een type bent dat 'geld moet rollen' of misschien komt het door je verleden (wel een heel zwaar woord). Je voelt je zelfs aangevallen als iemand heel voorzichtig oppert dat het misschien een idee is om het apart te zetten.

Niemand zegt dat jij het geld verantwoord geld moet uitgeven. Er zijn alleen mensen die aangeven dat je daar misschien nog blijer mee bent dan met een nieuwe tv. En of het een nieuwe tv wordt of een bedrag op je spaarrekening, dat zal iedereen een worst zijn. Denk ik.

"Ik zeg niet dat ik dat persé doe, maar ben jij dan zo blasé dat extraatjes je niet meer blij maken?"

Tja, wat moet ik hier nu op antwoorden? Gisteren is mijn salaris bijgeschreven. Ik wist dat ik een kleine eindejaarsuitkering (non-profit) kreeg. Ik 'schrok' ervan hoe hoog die was (een heel maandsalaris). Even een glimlach op mijn gezicht. Maar ben ik nu blasé als ik zeg dat ik me vandaag geen biet gelukkiger of blijer voel?
Ik zie het als meevaller maar ren ook niet naar de winkel om mezelf even te vertroetelen, want ik wordt inderdaad niet gelukkiger van 'dingen kopen'(en al helemaal niet van shoppen tussen Kerst en Oud en Nieuw). Dat komt misschien ook omdat er altijd wel ruimte is om mezelf te vertroetelen. En misschien juist omdat die ruimte er is, is de behoefte niet zo groot.

Grappig vind ik ook dat ik niet blij wordt van een nieuwe tv of andere materiele dingen. Hier wordt pas een nieuwe tv gekocht als de oude na 13 jaar een roze beeld vertoont (manlief vond het al eerder nodig dan ik, maar okee). Maar ik kan wel genieten van verre reizen. Ik kan drie weken buikpijn hebben van een tv van 1000,- en zonder enig buikkrampje tickets boeken voor 3000,-. Dat is blijkbaar ook een groot verschil tussen jou en mij. Ik kan ook genieten van een etentje

Bastet

Bastet

29-12-2009 om 16:46

Kaaskopje

Koop wat je wilt,en geniet ervan!Je hoeft je niet te verantwoorden,ik vind het zowiezo not done om iemand te wijzen op uitspraken in een andere draad.
Ik sluit me bij Pandia aan.
Groetjes,bastet

Kaaskopje

Kaaskopje

29-12-2009 om 18:15

Chippie

Ik ben blij voor je dat jij het zo ruim hebt, maar triest dat vertroetelen niet meer speciaal aanvoelt. Ik hoop dat ik die ervaring nooit met je zal delen.
Ik heb afgelopen week ook extra salaris gekregen, mijn man ook. Inderdaad even een vreugdekreetje, maar het leven gaat door.
Het verschil tussen jou en mij is denk ik dat ik een brok dankbaarheid ben. Ik neem maar weinig voor vanzelfsprekend aan en vind een nieuwe aanschaf wél bijzonder. Ik maak daarbij geen onderscheid in de aanschaf van een vliegticket of een tv.

Kaaskopje

Kaaskopje

29-12-2009 om 18:17

En nu

ga ik maar gewoon verder met plaatjes van tv's en dergelijke kijken Wat het ook wordt, ik zal er zeker van genieten!

Tirza G.

Tirza G.

29-12-2009 om 18:50

En toch wil ik nog even filosoferen

Over de koppeling geld uitgeven (of: spullen krijgen/kopen) en emotie. Kaaskopje, het interesseert mij geen biet wat je met je geld doet, al steek je er je vuurwerk mee aan. En af.
Maar wat ik zo frappant vind, is de koppeling tussen "leuk geld voor leuke dingen" en "nuttig geld voor stomme, suffe dingen die nou eenmaal moeten". Ik kan daar zo aan het eind van het jaar filosofisch van worden. Wat zeggen kadootjes onder de boom, waarom is de trend (ik praat de krant na) dat Kerst gepaard gaat met de Wat Luxere Kadoos (geurtjes, lingerie, electronica)? Zomaar een vraag.
Waarom een kerstpakket en waarom zijn we dan blij en dankbaar met een windlicht wat we nevernooit zelf zouden kopen? Omdat daar de waardering van je werkgever uit blijkt? Bullshit natuurlijk. Die pakketten worden door de afd.personeelszaken in augustus al besteld en de kosten gewoon van de belasting afgetrokken. Sommige grote werkgevers besteden het zelfs helemaal uit, je krijgt een boekje met kadoos, een inlogcode en je bestelt je eigen kerstpakket via een website.
Waarom is het zo belangrijk dat waardering en liefde (of wat we dan allemaal maar voor positiefs kunnen verzinnen) wordt uitgedrukt in geld en/of spullen? Zouden we ook blij zijn als het zesjarige dochtertje van de chef voor iedereen een leuke tekening maakt?
Waarom altijd in deze periode/maand? Waarom haalt Serious Request in december 7 miljoen op terwijl ze in april waarschijnlijk amper beluisterd zouden worden?
Waarom zijn echte kerstkaarten leuker dan digitale, terwijl we wéten dat TNT het niet aankan, al die arme postbodetjes uitglijden, rouw- en andere gewone post amper bezorgd wordt, brievenbussen opgeblazen worden - ik bedoel maar, wat doen we de TNT áán zeg. Is een uitgedraaid etiket op een voorgedrukte fotokaart minder warm en kerstig dan een handgeschreven wens? En waarom dan wel? Waarom voelen we ons pas echt en mens en gewaardeerd en gezien en geliefd als andere mensen moeite voor ons doen, terwijl het ons de rest van het jaar niet kan bommen hoe het met hen gaat?

Dat heb ík nou in december. Zal ook wel met de maand te maken hebben.

Tirza

Chippie

Chippie

29-12-2009 om 19:50

Pelle

Er kukelde hier een kind van de trap af (resultaat: 2 hechtingen), toch op 'verzenden'gedrukt en nu staat er een half zinnetje 'ik kan ook genieten van een etentje' op een nogal rare plek. Dit zinnetje hoorde er niet.

Ik heb alleen maar willen aangeven dat ik niet van de materialistische dingen ben, terwijl Kaaskopje een etentje weggegooid geld vindt. Ik wilde nog zoiets zeggen dat 'fijne herinneringen' onbetaalbaar zijn voor mij.

Wat je precies vraagt snap ik niet helemaal. Maar dat komt vast omdat je mij ook niet meer kon volgen ;->

Ik wil nog wel even benadrukken dat ik _nergens_ in deze draad heb gezegd wat Kaaskopje van haar gekregen geld moet of mag doen (moet er ook nog eens bijkomen). Ik heb alleen gezegd dat ik de suggestie van Femke geen gekke suggestie vindt. Voor Kaaskopje is 'nuttig/verantwoord' en 'leuk en luxe' tegengesteld aan elkaar. Sommigen hebben in deze draad aangegeven dat dit niet zo hoeft te zijn.

Chippie

Chippie

29-12-2009 om 20:22

Kaaskopje

"maar triest dat vertroetelen niet meer speciaal aanvoelt."

Dat heb ik nergens geschreven. Maar als ik nú een meevaller krijg, dan betekent het niet dat ik me nú wil laten vertroetelen. Vertroetelen staat voor mij niet gelijk aan 'geld uitgeven'. En ik zie voor mezelf een belangrijke ontwikkeling; hoe hoger mijn inkomen, hoe minder behoefte ik heb aan vertroeteldingen (kan ook komen omdat ik steeds minder tijd heb om te funshoppen).

"Het verschil tussen jou en mij is denk ik dat ik een brok dankbaarheid ben. Ik neem maar weinig voor vanzelfsprekend aan en vind een nieuwe aanschaf wél bijzonder."

Dat is helemaal waar! Ik ben een verwend, ondankbaar nest die alles vanzelfsprekend vindt (NOT). Je hebt gelijk dat ik het vanzelfsprekend vindt dat er volgende maand ook gewoon stroom, water en eten is. Maar ook dat is ons niet komen aanwaaien (en hebben wij ons portie ellende ook wel gehad).

Ben ik blij met en/of dankbaar met een nieuwe aanschaf? Ik zit even hardop te prakkezeren. De meeste aanschaffen vallen onder de categorie 'redelijk noodzakelijk'. Dat is een rekbaar begrip. Bij mij hoort een afwasmachine inderdaad onder een noodzakelijke uitgave. Ik ben blij dat ik die dingen kan aanschaffen zonder problemen. Ik ben ook blij dat ik kan kiezen voor een net iets mooiere, betere uitvoering van iets.
Maar als morgen mijn afwasmachine het begeeft dan ben ik niet dankbaar inderdaad. Wie moet ik dan danken? Ik ben dankbaar dat we allebei (nog) werk hebben. Ik wordt ook niet echt blij van die nieuwe afwasmachine. Misschien is dat iets teveel vanzelfsprekendheid.

Blij wordt ik meestal van dingen die weinig geld kosten. Ik wordt soms wel blij van mooie spulletjes voor de kinderen. Gave eerste schoentjes, lief jurkje, nieuw maillotje, mooie kinderboeken, een snoezig rompertje, etc. Ik geniet van de mooie cadeaus die de kinderen en anderen hebben gekregen voor Sinterklaas. Niet de financiele waarde van die cadeaus doet me wat, maar met name de speelwaarde. Maar ik geniet zeker van mijn zoontje die hemelsgelukkig is met een zelfgemaakte blaaspijp.

Dankbaar ben ik voor mijn gezin, mijn gezonde kinderen, onze gezondheid, blabla. De dingen die je inderdaad niet met geld kunt kopen.

Lebbis gezien over 'spulletjes'? Die begrijpt precies wat ik bedoel!

Asa Torell

Asa Torell

29-12-2009 om 20:26

Kadogeld

Ik ben erg van de buffer, en kan er ook echt blij om zijn dat ik die heb. Maar geld wat ik van iemand anders kado krijg voor kerst? Nee, daar zou ik echt, als het ook maar op zijn allerminst uitkon, iets van kopen wat ik vreselijk graag wilde hebben en waar ik echt van hoop te genieten. Ik snap Kaaskopje dus heel goed. Ik denk dat het twee hele goede opties zijn waar ze uit wil kiezen, opties waarbij ze nog jarenlang elke dag blij kan zijn dat ze het kado gehad heeft. (hint: neem de vaatwasser!!!! Al drie jaar elke dag grote gelukzaligheid hier).

Asa Torell

Asa Torell

29-12-2009 om 20:33

On topic

hier hebben we dit jaar niks onder de boom gehad. Al schijnt de duitse kerstman (oftewel schoonzus) nog wel wat voor ons te hebben liggen als we daar weer eens komen. Maar voor de rest kwamen we er niet aan toe/wisten we niks meer te bedenken na sinterklaas, wat we dit jaar best groot hebben gevierd.

Sluit me aan bij asa

Het kan zelfs ongepast zijn (jaja hier spreekt de etiquette-expert) om een geldbedrag zomaar op de rekening te zetten. Even afgezien van omstandigheden die dit anders zouden kunnen maken moet je van een bedrag iets moois kopen en daarna de gulle gever laten weten wat het geworden is.

Dat zal Kaaskopje heus wel doen!! Daar twijfel ik geen moment aan.

Asa Torell

Asa Torell

29-12-2009 om 20:45

Emoties en geld

Dat blijkt dus voor iedereen te verschillen. Best nuttig om bij stil te staan maar dat betekent niet dat anderen daarmee minder zinnige verbindingen leggen dan jijzelf.
Hier dus bijvoorbeeld: buffer=veiligheid. Maar tegelijkertijd: kadogeld=iets duurzaams kopen of iets heel bijzonders mee doen. Dat voel ik als een soort verplichting naar de gever. Bij werkmeevallers zoals de eindejaarsuitkering heb ik dat gevoel dan weer helemaal niet, en die is hier dan ook linea recta naar de spaarrekening gegaan.
Bij dure spullen kopen vraag ik me ook vaak af of het iets is waar ik elke dag van zal genieten en soms is het antwoord gewoon ja. Een mooie jas bijvoorbeeld of een fototoestel. En een bijzondere auto weer niet - dat zou ik een maand leuk vinden en daarna maakt het me niks meer uit. Maar dat kan voor iemand anders weer heel anders liggen.

Chippie

Chippie

29-12-2009 om 20:49

Pelle

Voorhoofd. Hij gaat de blits maken.

Die tv van 1000 euro. Dat is hier de strijd thuis, haha. Manlief is wel iets meer als Kaaskopjes man, denk ik. Manlief wilde al veel langer een nieuwe, platte, weet-ik-veel-tv. Hij kon de oude tv wel roze-en-groen-beeld kijken. Ik denk dat ik daarom ook buikpijn heb van die tv, die had veel goedkoper gekund, ik wordt er echt niet blij van dat die plat etc. is. Maar okee, van een roze-en-groen-beeld word ik ook niet gelukkig, van shoppen bij elektronicazaken nog minder, dus manlief gaat alleen op pad. Ik ben blij dat we nu een tv hebben, maar ik ben echt niet blijer dan voorheen met deze supersonische tv.

Ik wordt dus niet zo blij van spulletjes. Ik wordt meer blij van andere immateriele dingen, die zeker net zoveel geld (kunnen) kosten. Zie vakanties en uit eten gaan. Dat vindt Kaaskopje weggegooid geld (verdwijnt door de wc).
Kaaskopje geeft dus wel aan wat wel verstandig en niet verstandig is. Maar als iemand anders dat richting haar doet dan wordt dat meteen afgeketst. Nogmaals ik heb _nergens_ in deze draad gezegd dat Kaaskopje moet gaan bufferen (in eerste instantie ging ik voor de afwasmachine, geloof ik).

Daarna probeer ik te ontrafelen of sommige karaktertrekken bij elkaar horen. Ik ben type A: graag een buffer, geld brandt niet in de zak, spulletjes en shoppen maken me niet blij. Type B: minder prioriteit inzake buffer, geld moet rollen, blij met spulletjes.

Let op: ik zie nu dit beeld naar voren komen als ik Kaaskopje en mijzelf vergelijk. Natuurlijk erg zwart-wit.

Ik vraag me daarbij oprecht af, zonder waardeoordeel, of de beheofte aan jezelf vertroetelen kleiner c.q. groter wordt naarmate je meer c.q. minder inkomsten hebt. Of vallen bij een dikkere portemonnee meer luxe uitgaven richting noodzakelijk? (zie mijn afwasmachinevoorbeeld hierboven; voor mij is het noodzakelijk om een kapotte afwasmachine te repareren c.q. vervangen; voor Kaaskopje is het een afwasmachine een luxe). Ook vraag ik me af of Kaaskopje nu écht dankbaarder/blijer is voor/met spullen dan ik dat ben. Ik denk het niet, maar Kaaskopje denkt van wel.

"Stel dat Kaaskopje gekozen had voor uit eten met het hele gezin voor het volledige bedrag. Dan denk jij niet: gut zonde, had daar dan een nieuwe afwasmachine voor gekocht, dat ding is al jaren stuk. Nee ze moet gaan bufferen OF uit eten?"

Nogmaals, ik vind het prima dat ze uit eten gaat in een 3*** restaurant met het hele gezin! Maar het zou inderdaad niet mijn prioriteit zijn. Ik ga Kaaskopje geen prioriteiten opleggen. Maar ik ondersteun de reactie van iemand anders dat het heel 'luxe' kan voelen om een buffertje te hebben en/of een 'noodzakelijke uitgave/tegenvaller' over een jaar ofzo zomaar zonder troubles te kunnen betalen. Tja, ik snap ook wel dat een bufferbedragje minder _leuk_ is dan een nieuwe flatscreen aan je muur. Maar, hiermee geef ik niet aan dat ze niet voor die nieuwe flatscreen moet gaan...

Asa Torell

Asa Torell

29-12-2009 om 20:59

Meer types

want ik houd dus erg van een buffer, en van het niet hoeven piekeren over geld. Maar ik kan ook enorm genieten van mooie/handige spullen en ik ben dol op winkelen. Ik heb het wel met heel bepaalde spullen - zo'n flatscreen zou voor mij ook niet hoeven, en nieuwe meubels ook niet waardoor we hier in de oudste spullen van de hele wijk zitten vermoedelijk. Geef mij maar kleren/sieraden/boeken.
Maar ik kan me wel weer erg goed voorstellen dat iemand anders enorm van uitgaven geniet die mij weinig doen. Ik zou er dan ook niet zo gauw buikpijn van krijgen als mijn man die tv wilde, afhankelijk van hoe goed je het geld kunt missen natuurlijk.

Tirza G.

Tirza G.

29-12-2009 om 22:50

Materieel

Mmmmmm, ik zie materieel toch echt in de zin van dingen die je vast kan houden - niet zijnde mensen. Het staat toch voor "stoffelijke zaken"?
Een reis, een theatervoorstelling, uit eten gaan - dat zijn dingen die wel geld kosten, maar die daarna wég zijn. Eenmalig, zelfs een theatervoorstelling is elke dag anders. Wat blijft is een herinnering.
Voor de nieuwe TV zitten met het hele gezin en een bak chips is voor mij im-materieel, het gaat om het samenzijn (en de chips) en niet om de TV.

Tirza

Chippie

Chippie

29-12-2009 om 23:23

Eens met tirza...

Zo schieten we dus niets op. Voor mij zijn dingen als een etentje, theater, reizen inderdaad immateriele dingen (die wel veel geld kosten, dat gaf ik al aan).
Het één is niet beter dan het andere. Maar de een koopt graag spulletjes en de ander heeft daar niets mee en andersom met theater, etentjes, etc.

Maar - nogmaals - het maakt me niet uit waar Kaaskopje het aan uitgeeft. Het gaat bij mij schuren als ze andermans bestedingen in het negatieve trekt. Ik wil best begrijpen dat je niet wilt bufferen en het niet wilt uitgeven aan zaken die je een dag later door het toilet spoelt, het boeit me ook niets, maar... waarom wel een waardeoordeel over andermans bestedingen én wel een negatieve reactie als iemand oppert om het geld even weg te zetten.

Balletmama76

Balletmama76

30-12-2009 om 00:12

Tirza...over tnt

Waarom zijn echte kerstkaarten leuker dan digitale, terwijl we wéten dat TNT het niet aankan, al die arme postbodetjes uitglijden, rouw- en andere gewone post amper bezorgd wordt, brievenbussen opgeblazen worden - ik bedoel maar, wat doen we de TNT áán zeg. Is een uitgedraaid etiket op een voorgedrukte fotokaart minder warm en kerstig dan een handgeschreven wens? En waarom dan wel?

Bij ons ging het best ok met kerst, hoor - ik had het me erger voorgestelt rond de kerst. Heb oongeloofelijk veel kerstkaartjes bezorgt en dat is juist erg leuk om te bezorgen, ook al is het erg druk, maar gewoon leuk druk.
We hadden ook wat pensioenierde postbodes als invallers erbij, en dat was juist heel erg leuk, hadden een leuke kerstbrunch op werk - ik klaag niet!
Het is maar, hoe je ertegen aan kijkt - ook al ben ik bij elk weer buiten, ik blijf het een droombaan vinden - precies de goede mix uit contact met collegas en zelfstandig werken, nieuwe mensen ontmoeten.

Wat opgeblazene brievenbussen aangaat - ik kan iederen maar aanbevelen dezer dagen brieven direct op het postkantoor te brengen inplaats van naar de brievenbus. Heb er vandaag nog een opgeblazen brievenbus gezien en met een collega vrij sadistische straffen verzonnen voor iemand, die wij bij het brievenbussen opblazen betrappen...

Balletmama76

Balletmama76

30-12-2009 om 00:29

Prioriteiten en dankbaar zijn...

Iederen heeft eigene prioriteiten. Ik ben bv dol op boeken en kleding, voor een restaurantbezoek zal ik ook niet zomaar veel geld uitgeven.
Iemand anders is dol op theater en/of verre reizen. Iederen wat wils - dat maakt deze wereld interessant. Wat zou het toch saai zijn, als we allemaal en altijd alleen maar verantwoorde aankopen zouden doen - en de economie zal nog verder wegzakken.

En ik moet zeggen, dat ik nog steeds erg dankbaar ben voor mijn vaatwasser en met een tevredene glimlach en vol binnenpret naar mijn opgeruimt aanrecht kijk.
Net zo als dat ik nog steeds erg blij/dankbaar ben met mijn Ipod, ik zou niet meer zonder kunnen (half jaar geleden gekocht).

Misschien ook, omdat het dingen zijn, die ik vroeger niet had. Dan zie je dingen toch in een ander perspektief. Minder vanzelfstsprekend, meer als de rozijnen in de koek.
En zeker zijn het materiele dingen, maar aan materiele dingen kan je erg lang plezier beleven, als het goede aankopen waren, waar je vrijwel elke dag gebruik van maakt.

Sancy

Sancy

30-12-2009 om 09:59

Grin

Zullen we dan de juridische definitie maar aanhouden? Een goed is alles wat op geld waardeerbaar is? (of was dat nu een zaak?)

Bastet

Bastet

30-12-2009 om 12:29

Arme postbodes?

Ach,mijn zoon loopt post op zaterdag,en kan deze weken lekker wat extra bijverdienen!En tnt'ers hebben niet zo'n last van zelfmedelijden hoor,ze klaren de klus met elkaar,het is een hele gezellige periode.
Bastet

Tirza G.

Tirza G.

30-12-2009 om 12:48

Bastet (en anderen)

Ik bekijk het als klant. De TNT kan de werkdruk níet aan in deze dagen. Je kerstkaarten komen níet op tijd. Het bedrijf ondervindt hinder en schade van het weer en vernielde bedrijfseigendommen.
Dat er gepensioneerden en jongelui goud geld verdienen in deze dagen, dat maakt het alleen maar erger. Ze verdienen dus nog ook, aan onze ellende.
Zet de wanprestatie van de TNT eens over naar de supermarkt. Daar worden parkeerterreinen niet sneeuwvrij gemaakt, ze worden niet goed bevoorraad, de winkelwagentjes zijn op.......en wat doen wij? Mopperen en klagen. Niks geen warm kerstgevoel krijg ik van lege schappen, ongeacht hoeveel jongelui er aan verdienen.
Idem met het openbaar vervoer. Het sneeuwt en vriest, treinen (en ander OV) rijdt niet of nauwelijks. Daar wordt ook helemaal niemand warm en kerstig van. Dat vinden we allemaal belachelijk en slecht voorbereid.

De TNT kan de werkdruk in december niet aan. Jaar na jaar na jaar niet. En dat hebben wíj in de hand. Gewoon stoppen met kerstkaarten versturen; opgelost.

Tirza

Kaaskopje

Kaaskopje

30-12-2009 om 14:01

Klagen

nou dan doe ik mijn best. Ik heb zat kaarten gekocht, maar er nog maar een paar verstuurd. Ik vergeet het steeds te doen.
Man en ik hebben het er ook wel eens over en we zijn tot de conclusie gekomen dat Nederland een klaagland is. Natuurlijk is het niet fijn als de dingen niet werken zoals het hoort, maar het is ook geen ramp als de kerstkaarten te laat aankomen. Hoeveel échte last ondervind je er dan aan als de post een dag te laat is? Moet je in Spanje of Italië aankomen! Bij mijn ouders wordt de post niet eens in de bus gegooid, maar die moeten het eens in de zoveel dagen op een verzamelpunt ophalen. En dan heb ik het over een moderne sjieke wijk met veel buitenlanders die dus veel post uit het buitenland krijgen. En ik gun jongeren en gepensioneerden hun extraatjes. Als we daar ook al over klagen... Je postzegel wordt geen cent duurder van die extraatjes, of je moet die prijsstijging naar 44 cent na zoveel jaar ook al beklagenswaardig vinden?
De NS moet gewoon terug naar vroeger, toen het nog niet geprivatiseerd was en prorail en ns nog niet opgesplitste bedrijven waren. Ik berust in de vertragingen, ik heb daar iedere week wel een keer mee te maken, maar ik weet dat het anders kan dus ik vraag me af of de overheid niet in kan grijpen.

Balletmama76

Balletmama76

30-12-2009 om 14:27

Bastet, je spreekt uit mijn hart!

Bij ons was het ook druk, maar erg gezellig, iederen doet zoveel meerwerk als ie kan. Als er in de drukte sortierfouten gebeuren, kan je deze als bezorger nog altijd corrigieren.

Natuurlijk kan ik niet voor elke filiaal in heel NL spreken, maar bij ons is het een erg gezellig team.

En ja, ook in deze drukke periode vindt ik klantenservice erg belangrijk - bijvoorbeeld toen het laatste week zo glad was, heb ik van de bewoners van de seniorenflats in mijn wijk de kerstkaartjes meegenomen en op de brievenbus op het postkantoor gedaan, zodat mijn klanten hun benen niet breken. Voor mij is het een kleine moeite, klanten zijn blij ermee.

En de gever dan?

Zelf probeer ik als ik een gevulde envelop krijg er altijd iets bijzonders van te doen of te kopen. Ik laat het de gever ook altijd weten wat ik met het geld heb gedaan.

Maar hoe zal het als gever zijn? Ik zou het denk ik toch niet erg leuk vinden geld kado te geven en dat het dan in de buffer wordt gestopt. Om als het even tegenzit te verdwijnen in de dagelijkse boodschappen. Of de naheffing van de gasleverancier om maar eens wat te noemen. Het is immers een kado!

Wat zouden jullie vinden als gever?

Bastet

Bastet

30-12-2009 om 14:48

Goud geld?

Nee,mijn zoon verdient geen goud geld,hij loopt heel wat uren voor hetzelfde bedrag per uur als altijd.
En nee,ik heb zelf niet de indruk dat post te laat of niet komt.Ze hebben de afgelopen periode hier ondanks alle sneeuw elke dag post gelopen,weer of geen weer!
Bastet

Balletmama76

Balletmama76

30-12-2009 om 14:53

Arme postbodes?

Voor de meeste postbodes zijn barre weersomstandigheiden en werkdrukte geen redenen om zichzelfst zielig te vinden.

Dat soort dingen worden meer als extra-uitdaging gezien (bij ons dan tenminste).

Wij hebben werkkleding voor echt elk weer dat je maar kan bedenken en filosofieren ook over de meest geschikte combo hiervan. Als je bij TNT begint, krijg je een echt luxe-kledingspakket met alles erop en eraan, inklusief handschoenen en oorwarmers.

Skionderbroeken en wolsokken onder de uniform zijn bij dit soort weer ook erg in trek. Ik draag bijvoorbeeld een dunne katoen-trui, een dikke erover heen en dan nog 2 TNT-jassen - ben een koukleum... Hiernaast nog skionderbroek en wolsokken onder mijn broek.

Nee joh, we zijn echt niet zielig!

Katrien

Katrien

30-12-2009 om 16:50

Swaen

"Ik zou het denk ik toch niet erg leuk vinden geld kado te geven en dat het dan in de buffer wordt gestopt. Om als het even tegenzit te verdwijnen in de dagelijkse boodschappen. Of de naheffing van de gasleverancier om maar eens wat te noemen. Het is immers een kado!"

Ja, het is een kado, en dus mag de ontvanger daar toch mee doen wat hij wil. Tenminste, dat mag ik toch hopen. Als gever zou het me werkelijk een worst wezen wat iemand zou doen met geld dat ik geef.

Overigens hebben we voor Kerst van schoonmoeder geld gekregen. En daar ga ik morgen de gewone boodschappen mee doen.

Katrien

Nely

Nely

30-12-2009 om 19:03

Slechte weersomstandigheden en drukte

drukte en veel post vind ik wel een uitdaging maar gladheid maakt me echt niet blij als postbezorgster hoor.

maar nu even over een geldbedrag krijgen. Als ik de gever zou zijn zou het me niks uitmaken waaraan de ontvanger het uit zou geven. Of het dan aan boodschappen is of juist aan iets luxere dingen of om achterstallige rekeningen te betalen, zolang de ontvanger er blij mee zou zijn is het al goed.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.