Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

cobi

cobi

21-01-2010 om 13:13

Kassaband etiquette


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

'scheidingsding'

LOL! Nu we sinds een tijdje het prachtige woord 'beurtbalkje' tot onze beschikking hebben vind ik dat 'het scheidingsding (?? hoezo ralatieproblemen) ook wel een echte naam verdient. was er ergens niet een draadje waar gefilosofeerd werd wat het nieuwe woord van 2010 moest worden? Hmmmm.....

Ingrid (mijn jumbo cassiere roept altijd 'oh pak eerst de rest maar evenin hoor!' als ik nadat zij de laatste boodschap gescsand heeft mijn portemonnee grijp. Maar ook hier...korte rijen, heb nog nooit iets van irritatie meegemaakt. (en nu volgende week eens checken of ze eigenlijk een 'scheidingsding' hebben...)

Ingrid

Massi Nissa

Massi Nissa

21-01-2010 om 21:10

Over dat inpakken

Ik heb altijd begrepen dat je de boodschappen weer zelf in je kar moet kieperen, om ze vervolgens aan zo'n tafeltje wat verderop richting uitgang om te pakken naar je boodschappentas(sen). Nu lees ik tot mijn stomme verbazing dat velen in dit draadje gewoon rechtstreeks vanaf de band inpakken (soms zelfs voor ze hebben afgerekend, mijn wenkbrauwen wandelen bijna mijn voorhoofd af). Ik bedoel, misschien ben ik wel al die jaren lichtelijk mesjokke geweest, maar ik heb altijd begrepen dat je na afgerekend te hebben vooral heel snel moet ophoepelen. Misschien niet op dinsdagochtend om half negen, maar wel op zaterdagmiddag om half vier.
Groetjes
massi

Asa Torell

Asa Torell

21-01-2010 om 21:14

Massi

Ik denk dat dat allemaal ah gangers zijn, daar heb je zo'n groot vak na de kassa, met scheidsbalk voor 2 klanten en zo'n plankje voor je tas (ook daar is het overigens natuurlijk de bedoeling dat je afrekent als de caissiere klaar is met scannen). Bij ons gaat het ook zoals jij beschrijft, al doe ik altijd wel een poging om bij de kassa in recordtempo alvast wat van de boodschappen in een tas te kieperen die in de kar klaarstaat.

Dinsdagochtend 1/2 9....

...aaahhh...dat zal het zijn. Laat dat nou zo ongeveer mijn vaste wekelijkse Jumbo-moment zijn, de dinsdagochtend....Ja, dat maakt het winkelen vast een stuk relaxter...

Ingrid

Henriette123

Henriette123

21-01-2010 om 21:25

Ideaal de zelfscanner

Hier ook sinds een paar maanden een zelfscanner. Je boodschappen gelijk per kast gesorteerd in de goede tas stoppen, en geen gestres bij de kassa meer, werkelijk ideaal. Alles maar een keer tillen. Bijkomend voordeel je ziet gelijk op de zelfscanner of iets wel of niet onder de bonuskorting valt. Overigens staat er hier wel bijna altijd iemand bij de zelfscanner om zegels ed te geven.

Massi Nissa

Massi Nissa

21-01-2010 om 21:34

Ingridt

Ik zit hier toch zo te grinniken om jouw reactie. Geef nou gewoon toe, 'dinsdagochtend' KLINKT toch al duf? Je ziet jezelf toch bij die kassa staan met welgeteld een verdwaalde bejaarde, helemaal gehypnotiseerd door het langzame kauwgomkauwen van de caissiere?
Het was trouwens een gok, ik werk op dinsdag. Het is meer dat ik me op die zaterdagmiddag elke keer weer afvraag hoe het zou zijn om op een doordeweekse ochtend lekker vroeg boodschappen te kunnen doen, snappu.
Groetjes
Massi

Tijgeroog

Tijgeroog

21-01-2010 om 21:39

Massi en asa

De Jumbo hier staat zo ongelofelijk volgestouwd dat er geen ruimte is voor een inpaktafel. Ook de meeste andere supermarkten in de omgeving hebben geen inpaktafel. De enige winkel die er wel een heeft, is die met de zelfscanners, en dan heb ik 'm niet nodig.
Asa, de kassa zoals je die omschrijft (scheidignsding, plankje voor de tas) heeft de Jumbo ook, maar de "andere kant" ligt vol met folders, reclamemateriaal, en ik heb, met heel veel boodschappen daar gedaan, nog nooit gezien dat die dingen ook gebruikt werden. Jammer, want hij kan het een stuk sneller maken.
Overigens hebben ze bij de Jumbo wel altijd een ruim aantal cassieres, zodat, behalve op de piekmomenten, de rijen nooit erg lang zijn.

Asa Torell

Asa Torell

21-01-2010 om 21:40

Mwah

Hier is het niet zo rustig hoor, die dinsdagochtend (en andere doordeweekse ochtenden). Kinderrijke wijk, supermarkt vlakbij school: om 9 uur is het helemaal vol met parttimewerkende ouders en peuters.
Ikzelf ga overigens altijd op zaterdagmiddag (want dan kan het zonder peuter) en dan gaat het hier dus ook gewoon goed, terwijl het superdruk is.

Kaaskopje

Kaaskopje

21-01-2010 om 21:42

Tempo maken

Ik ben gewend om tempo te maken bij de kassa. Zeker als je een tijdje boodschappen bij de Aldi of Lidl hebt gedaan leer je dat wel. Dus snel de boodschappen op de band, kar doorschuiven en wachten tot ik aan de beurt ben, om vervolgens de boodschappen zo snel mogelijk weer in de kar te leggen cq gooien. Het gaat mis met mijn systeem als mijn voorganger er anders over denkt. Als mijn voorganger gewoon rustig afwacht tot alles langs de kassa is gegaan, afrekent en dan de boodschappen in het karretje doet. Als de kassière het scheidingsbalkje zo geschoven heeft dat ik bij de achterste ruimte mijn spullen moet inladen kan ik niet anders dan wachten tot mijn voorganger klaar is. Vervolgens zorg ik ook voor oponthoud omdat ík mijn boodschappen pas na het betalen kan inladen. Ik ben dan twee keer zoveel tijd kwijt naar mijn gevoel.
Het is mij overigens ook wel eens gebeurd dat ik voor mijn beurt spullen op de band legde. Mijn man was niet de beroerdste om mij terug te fluiten en toen ik alleen was zei ik snel sorry en schraapte het weer naar achteren. Ik heb het dan echt niet doorgehad. Ik vind het gênant in ieder geval, dus onbegrijpelijk als iemand gewoon doorgaat als er nadrukkelijk kenbaar is gemaakt dat dat nog niet kan.

Chippie

Chippie

21-01-2010 om 22:12

Puck en pelle

Ik begrijp er geen bal meer van...

Als iemand voor me zijn/haar boodschappen op de band legt en ik zie 1) nog een bijna lege band en 2) een paar spullen in het mandje, dan pak ik een beurtbalkje, legt dat op ruime afstand van voorgangers boodschappen en begin mijn karretje uit te pakken. Waarom? Omdat ik zo al een deel van de boodschappen op de band heb liggen wat weer scheelt in tijd. Want de kassiere scant en 'gooit' de boodschappen achter haar waar ik weer als de wiederweerga moet inpakken. Ik ben nog maar halverwege als ik tussendoor pin. Daarna komt er altijd iemand na mij, die bijna niets heeft. Die zit dus half half tussen mijn boodschappen te graaien. Grumbel.
Even terug naar het begin. Als ik wacht totdat alle boodschappen van mijn voorganger zijn gescand (of totdat er een beurtbalkje ligt) dan zitten de mensen achter mij, nog langer op mij te wachten...

Massi,

Massi...hahaha...je moet het gewoon eens proberen. Neem een snipper-ochtend, en ontdek het relaxte boodschappen-doen...en weet je..Het is niet eens uitgestorven in de Jumbo op dinsdagochtend. En bejaarden zie ik er al helemaal niet zo tussen 9 en 10. Voornamelijk vrouwen van mijn eigen leeftijd, al dan niet met wat grut in de voor-schoolse leeftijd. En genoeg om minstens 2 of 3 van de 6 kassa's open te hebben. Met zulke korte rijtjes dat niemand zich opwindt of je snel genoeg inpakt of het beurtbalkje te vroeg neerlegt...

Ingrid

Nasha 1st

Nasha 1st

21-01-2010 om 22:21

Bij jumbo

is het zo dat de 4e wachtende de boodschappen gratis krijgt, dus zodra het dreigt op te lopen komt er meteen een kassa bij....

Nashaman doet overigens uitstekend schapjes hoor

Tink

Tink

21-01-2010 om 23:57

Oh wow

Ben ik opeens zomaar verantwoordelijk voor het verzinnen van een nieuw woord op OO! Hahaha! Ik ben nu wel benieuwd hoe die scheidingsbalk dan echt heet.

Overigens, om misverstanden te voorkomen: ik ga nooit eerst op mijn gemak alle boodschappen in staan pakken voor ik betaal (heb het een beetje stom opgeschreven in de vorige posting). Ik zie dat anderen wel eens doen en sta me dan ook te ergeren.
Ik zet alles op de band, rij mijn kar voorbij de kassa, en begin met inpakken tot de caissière klaar is. Vaak haal ik ook al vantevoren mijn pinpas door het apparaat (dat staat ook aangegeven: "U kunt meteen beginnen met pinnen!") zodat ik alleen nog maar even op OK hoef te drukken als ze klaar is. Pas daarna goochel ik met zegeltjes etc. en pak dan de rest in. Alleen dat lukt me dus nooit snel genoeg. Komt misschien ook omdat ik niet zo groot ben, ik kan er vaak gewoon niet goed bij.

Wat een stressgedoe eigenlijk, dat boodschappen doen

Holiday

Holiday

22-01-2010 om 09:06

Chippie

Wat je nu beschrijft vind ik helemaal oke hoor. Als ik voor jou ben en ik hoef alleen nog maar een pak melk en en een kuipje boter op de band te zetten, dan mag jij gerust al je beurtbalkje zetten. Wel dan met een beetje ruimte.

Maar volgens mij gaat het hier bij cobi om een man die zijn boodschappen al op de band gaat zetten, als zij nog een halve kar heeft te gaan.

Kijk dat is een ander verhaal. Je staat al te sloven en te zwoegen om dat allemaal in rap tempo op die band te zetten. Bukken pakken rechtop bukken pakken rechtop, je haar verwildert, een dreinend kind in het zitje. En dan zo'n kerel die gewoon ook al begint achter je.

Als AH zijn bezorgservice bij mij in de woonplaats gaat opstarten ben ik de eerste nieuwe klant! Oh heerlijk moet dat zijn.

liora

liora

22-01-2010 om 09:12

Truc

Hoi,

Bedenk me net nog een truc die ik toepas: ga zelf voor je karretje staan. Dan is er altijd heel veel ruimte tussen jou en de volgende klant. Ik heb dat ook gedaan omdat ik gek werd van zachtjes duwende mensen, of nog erger: mensen die gaan 'helpen' dingen op de band te zetten maar mij daarmee vooral enorm opjagen.

Liora

Liora

Ik heb me ook wel geërgerd aan mensen die niet alleen tijdens het op de band stapelen voor hun kar gaan staan (dat moet ik zelf ook, anders kan ik er gewoon niet bij...), maar die daarna ook nog voor hun kar blijven staan. En maar vooral niet gaan inpakken, maar wachten tot alles afgetikt is, betalen en intussen is die band leeg en kan ik er niets op zetten.
Dus als al mijn spullen op de band staan, ga ik zelf altijd weer achter mijn kar staan. Goed voor de doorstroming

Toevallig

Heb ik het vorige week meegemaakt: ik was mijn boodschappen op de band aan het leggen en meteen werd er een hele lading blikjes bier tegen aan gepleurd. Elegant-demonstratief heb ik het beurtbalkje gepakt en daarmee de blikjes naar achter geschoven. Vervolgens staat mijn voorganger te pinnen en ik blijf op gepaste afstand wachten. Krijg een por in mijn rug. En ik hoor de blikjesman snauwen "doorlopen". Ik kijk verdwaasd om en nogmaals wordt mij toegebeten "beetje DOORLOPEN". Nu sprak hij nauwelijks nederlands, maar alsjeblieft en dankjewel zijn toch wel de woorden die je meestal het eerste leert in een nieuwe taal? Vriendelijk vragend keek hij ook niet echt. Ik heb echt mijn kin van de grond moeten rapen. Ik kon er niet eens iets op terugzeggen, ik was flabbergasted.

ehv

ehv

22-01-2010 om 11:11

Peuter

Ik laat mijn peuter altijd pas spullen op de band leggen als degene voor ons klaar is.

We gaan midden op de dag, iedere dag en hebben dus nooit veel spullen. De meeste andere mensen komen door de week ook voor weinig boodschappen en hebben wat betreft band volladen geen haast.

Nou kunnen ze toch al niet snel beginnen als ze achter ons staan, want peuter heeft een minikarretje en ik heb een kinderwagen.... (Peuter is overigens volleerd bandlegger, dus is best snel.)

Sassie

Sassie

22-01-2010 om 12:24

Hier iets heel anders...

maar minstens zo irritant....Als je afgerekend hebt en je spullen nog moet inpakken. Het komt regelmatig voor dat degene voor mij nog zijn boodschappen staat in te pakken en mijn boodschappen nog op de andere kant achter de kassa op de band liggen en dat de kassiere dan al de volgende klant begint te helpen en haar spullen door mijn spullen naar achteren schuift.

Ik moet me echt altijd verschrikkelijk haasten om als de wiedeweer mijn spullen bij elkaar te grissen omdat ze anders verdwijnen tussen de boodschappen van de klant na mij! Even wachten totdat ik mijn spullen allemaal ingepakt heb is er niet! Ik heb 1 keer de kassiere toegebeten of ze niet even wilde wachten omdat ik nog niet klaar was met inpakken (de spullen van de klant na mij lagen al door mijn boodschappen heen). Minstens zo onbeschoft en zeer irritant!

Jaha, ook meegemaakt. ook met een man

Zou 't daar aan liggen?
Jemig, wat irritant was dat. En maar blijven stapelen terwijl ik bezig was.

Nou is het al niet mijn favoriete bezigheid, dus ik ben licht onvlambaar in winkels. Behoorlijk pissig uitgevallen, en hem toegebeten dat hij ofwel zelf zijn boodschappen terug deed in zijn kar, of dat ik hem daar wel bij wilde helpen. Hij hield daarmee ook de rij nogal op, dus mensen om hem heen gingen zich er ook mee bemoeien. Dat hielp denk ik ook wel.

Kreeg daarna nog een paar scheldwoorden naar m'n hoofd. Rare vent. Maar nu lees ik dat het wel vaker gebeurt... Heel gek gedrag.

Overigens; ik ben altijd drukdruk dus vlieg na 't werk nog snel door de super. Ik snap dan vaak niet hoe het kan dat iemand al z'n boodschappen heeft uitgestald, deze gaat inpakken, en dan door de caissiere geroepen moet worden om te betalen. Dan moet de tas gepakt, de portemonnee open, de bonuskaart gezocht, de pinpas gepakt... Ik sta met pinpas en bonuskaart klaar. Rits de pinpas door het apparaat zodra boodschap 1 gescand is, en hoef dan bij het sein 'klaar' alleen nog maar op ok te drukken.
Het lijkt wel of mensen iedere keer verrast zijn 'oh! betalen??? Nou, even zoeken hoor... '.
Maar dat is wellicht mijn persoonlijke allergie-zone. Kindjes die mama helpen met boodschapjes neerleggen; daar kan ik wel alle geduld van de wereld voor hebben.

Mare

Meer geduld

Voor het aanleren van wat meer geduld, moeten we misschien allemaal eens een paar maandjes naar de Franse supermarkt.

Megagroot met duuzend kassa's, maar er zijn er altijd maar een paar open dus de rijen zijn ook mega. Want bijna iedereen die moet betalen trekt zijn chequeboekje, moet een cheque uitschrijven, die vervolgens driedubbel door de kassa gaat en tot slot nog door de klant moet worden getekend. Iedereen vindt dat volstrekt normaal en wacht rustig zijn beurt af. Na afloop van de vakantie ben ik altijd weer korte tijd heel gelukkig met ons chequeloze betalingssysteem in de supermarkt en korte rijen.

Chris

Vic

Vic

22-01-2010 om 14:06

Haast en stress

Boodschappen doen is niet leuk (ik 'mag' straks weer), dus waarom zou je het gehaast doen en zo nog meer stress oproepen. Als iemand voor je eerst inpakt en daarna pas betaalt, heb jij tenminste ruimte om zelf je boodschappen in te pakken. En wat maken die 5 minuten (hooguit) nu helemaal uit?

jeje

jeje

22-01-2010 om 14:28

Kan anders

Als ik dit lees ben ik blij dat we even niet meer in NL wonen. Ik vind heel veel dingen leuk in NL maar dit is inderdaad een punt van ergernis. Vandaag hier in Singapore nog boodschappen gedaan. Ze hebben mijn spullen netjes in mijn tassen ingepakt en daarna heb ik pas betaald. Heerlijk.Waarom kan dat in NL eigenlijk niet? Ik weet nog toen we na een aantal jaren buitenland weer in NL kwamen wonen. De eerste keer weer boodschappen doen was erg stressvol. Ten eerste: betalen voor het parkeren en geen kleingeld bij me...., een muntje voor een winkelwagentje.....op zaterdag heel druk en smalle gangen waar iedereen niet echt blij kijkt (op zich niet zo gek haha), Als een gek je spullen inpakken want voordat je het weet wordt de plank voor de volgende klant opzij geschoven en worden je boodschappen geplet...Ik mis best dingen uit NL maar het boodschappen doen zeker niet...

Engelandvaarder

Engelandvaarder

22-01-2010 om 22:28

Hyperventilatie in de supermarkt

Hou op, schei uit! Ik ga bijkans hyperventileren van de stress in NLse supermarkten. Mijn boodschappen belanden niet in Olympisch recordtempo van mijn kar op de band en ik krijg mijn spullen niet in de tas voor de volgende lading aan komt schuiven. Hoe kan het toch dat bij onze super de rijen korter zijn, en iedereen stuk relaxter en vriendelijk met elkaar omgaat. Oh, zou het zo zijn dat ze gewoon een paar extra kassa's opengooien??
Ik kom een paar keer per jaar in een NLse supermarkt om onze hagelslag en speculaasvoorraad aan te vullen en tegenwoordig doe ik er gewoon niet meer aan mee. Ik pak mijn boodschappen op een normaal tempo in, en vraag zonodig de cassiere of ze even kan wachten voordat ze met het scannen van de artikelen van de volgende klant begint. Wordt me niet in dank afgenomen, maar ik vertik het om aan die gekkigheid mee te doen. En aan iedereen die zich ergert als het allemaal even langer duurt: adem in, adem uit....
Jose

Tirza G.

Tirza G.

22-01-2010 om 22:47

Cobi cobi cobi

Mijn voorhoofd bonkt licht en zachtjes tegen mijn beeldscherm. Eftelingvla. Efteling-vla. Efte-lingvla.
Het moet niet gekker worden.

Tirza (immer aan de beurt)

Tink

Tink

23-01-2010 om 00:11

Tirza

Jaja... en er zijn nog 3 of 4 soorten ook

Oh en cheques... wie zei er cheques. Wat bén ik blij dat die dingen zijn afgeschaft zeg . Ik ben echt geen stresskip in de supermarkt, maar dat is wel weer het andere uiterste.

Oplossing...

Ik ga altijd voor mijn kar staan met uitpakken. De volgende MOET dan wachten totdat ik alles op de band heb liggen en met de kar doorloop naar de kassa. Ze kunnen er dan simpelweg niet bij, omdat ik de kar altijd aan het einde van de band heb staan.

Gr Londie

Carmen

Carmen

23-01-2010 om 17:32

Oplossing 2

De (grote) supermarkt met de zelfscanners. Moet je wel net in de buurt hebben natuurlijk, maar oh wat ben ik er blij mee! Al jullie ergernissen en problemen komen daar niet voor. Vandaag nog, bij Albert Heijn, waren bijna alle scanners (en dat zijn er veel!) in gebruik. Alle kassa's waren open en hadden lange rijen. Ik verwachtte dus best wel wat drukte bij de betaalautomaten. Maar er was niemand. Logisch ook, want het betalen gaat veel sneller, het inpakken is meestal al gedaan (in tas of krat) of de kar gaat mee naar de parkeergarage. Ideaal!

Carmen.

Tirza, slechts een woord....

....(ont)buffer...

Irritant

Volgens mij ben ik ZEER irritant in de supermarkt. Ik heb meestal wel haast, maar ook een kleuter op sleeptouw. En mensen kunnen bij mij niet eens bij de band om me op te jagen op die manier, ik blokkeer het pad met mijn winkelwagen. Eerst mijn kleuter met klein karretje, dan ik, dan volle winkelwagen, en ik blijf bij het begin van de band staan totdat mijn kar leeg is, daarna maak ik pas ruimte. Verder begin ik inderdaad in te pakken als de kassiere nog aan het scannen is, en moet ik teruggeroepen worden om te betalen, wel heb ik mijn pas/bonuskaart/airmiles dan voor het grijpen liggen. Na het afrekenen ben ik meestal wel heel snel weg.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.