Home » Forum » Kassaband etiquette

Kassaband etiquette

Heeft je baby moeite met doorslapen?

Met deze tips heb je gauw weer een fijne dromer in huis!

76 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Aileen
Ex-randstedeling

Ruim 10 jaar geleden ben ik met mijn gezin geemigreerd vanuit de randstad naar een 'totaal ander gebied' in Nederland. Een van de eerste dingen die er tegen mij werd gezegd in de supermarkt toen ik hier mijn boodschappen kar uit-en inlaadde in randstedelijk tempo: 'mevrouw u hoeft de bus hier niet te halen hoor, doe maar rustig aan, ik wacht wel even'.
En zo gaat dat hier: veel rustiger dan in de randstad waar je vaak moet oppassen dat iemand niet voordringt of je opzijduwt of waar een cassiere bv meteen langs je heen kijkt naar de volgende klant als je betaalt hebt.
Echt een groot verschil in mentaliteit vind en vond ik dat nog steeds.
Volgens mij moeten mensen in de randstad meer 'vechten'voor hun ruimte, wat zich ook letterlijk uit in dit soort fenomenen:-).
groet van Aileen (nickname veranderd, moet zelf even wennen)

Salie
Vooruit pinnen

Zodra mijn boodschappen gescand worden, doe ik mijn pinpas erdoor, tik mijn code in en ga inpakken. Zodra alles gescand is hoef ik alleen maar op ja te drukken en dan kan ik verder met inpakken.
Wat ergeren we ons veel in de supermarkt he?:-)) Ik herken alle verhalen wel.
Ik erger me ook aan mensen die niks tegen je zeggen, terwijl je vriendelijk doet. Van die mensen die denken dat ze op je neer moeten kijken. bah.
Gr. Salie

Puck
Salie, kan niet altijd

Salie, dat vooruit alvast beginnen kan nog lang niet overal hoor. En ach, hoeveel tijdswinst levert dat nou op?

Salie
Puck

Nee, ik weet dat dat niet overal kan. Ik vertelde alleen hoe ik het doe.
En inderdaad heel veel tijdswinst voor jezelf levert het niet op, maar wel voor een ander. Want als je eerst je boodschappen inpakt en dan pas betaald, staan de mensen achter je en degene aan de kassa ook te wachten. Als je al klaar bent met pinnen hoef je alleen nog je nog maar verder in te pakken en de rest kan ook verder.
Salie

Puck
Ja oke salie

Ja, als je wacht met afrekenen of pinnen tot je alles hebt ingepakt dan kost dat wel extra tijd. Maar er is ook een tussenoplossing: betalen op geheel pinnen op het moment dat alles is gescand en dan afrekenen en weer verder gaan met inpakken. Dat is wat ik hier het meeste zie.

Jakiro
Slechts 1x mee gemaakt (heb de anderen nog niet gelezen)

Dat iemand zijn spullen al neer begon te leggen nadat hij zelf het beurtbalkje had neergelegd terwijl ik nog niet klaar was.
Met een:"dat vind ik nog eens aardig dat u voor mij de rest van de boodschappen wil betalen" heb ik de rest van mijn boodschappen bij de reeds door hem neergelegde boodschappen gelegd, achter het beurtbalkje met mijn meest vriendelijke en charmantste glimlach ooit.
Op één of andere manier, vraag me niet hoe of waarom, loste het probleem zich vanzelf op: beurtbalkje en meneers boodschappen verdwenen als sneeuw voor de zon....
Jakiro

Vic
Systeem

Ik ben dan toch benieuwd hoe snel jullie inpakken. Het levert mij alleen maar nadelen op als ik zorg dat degene die achter me is sneller door kan. Mijn inpakken gaat systematisch. Eerst de zware dingen (pakken, flessen) gelijkmatig verdelen over drie tassen, vervolgens dozen en potjes, en daarna brood en groenten. Kost me alles bij elkaar toch zeker 8 minuten.

Carmen
Verschilt ook per winkel(publiek)

Het ligt niet perse aan randstad of dorp. Bij de Natuurwinkels (in Amsterdam!) gaat het er veel relaxter en vriendelijker aan toe dan bij de "gewone" supermarkt die ernaast zit.
Nog een goede reden om biologisch te eten dus ;-)

Carmen.

Pluk53
Vic, inpakken

ik heb er ook een pokkehekel aan om dingen twee keer in mijn handen te moeten pakken bij het inpakken; en bij de ALdi gunnen ze je niet echt veel tijd. De mores is, dat je alles snel van de band in je karretje kiepert, en op de inpaktafels de zaak indien nodig herverdeelt; er is daar geen "verzamelbak-voor-gescande-artikelen" zoals bij de AH.
De oplossing is vrij simpel: zorg ervoor dat je de spullen in de juiste volgorde van inpakken op de band zet, dan kun je ze direct goed in de tassen/dozen pakken. Lukt me (bijna) altijd om de cassiere bij te houden. Maar ik gebruik wel een doos voor de zware spullen, en de bekende blauwe IKEA-tassen voor de rest; dat pakt snel in.

Massi Nissa
Precies, pluk

Je moet alles al in de juiste inpakvolgorde op de band zetten, dat scheelt een heleboel tijd. Dat doe je toch al automatisch, de grote en zware dingen eerst en de kwetsbare dingen als laatste?
Het is trouwens inderdaad vast iets randstedelijks. Was pas in Oldemarkt, een schattig dorpje in Noord-Overijssel, en mensen in de winkels waren zo vriendelijk en relaxed dat het me echt opviel.
Groetjes
Massi

Vic
Natuurlijk de zware spullen eerst

Ik zet pakken en flessen achteraan in het karretje (aan de kant van de duwstang). Overige spullen stapel ik vooraan in het karretje op. Bij uitladen op de band gaan natuurlijk de zware dingen eerst. Een goeddoordacht systeem, al zeg ik het zelf, maar niet het meest vlotte. Maar ja, ik maak me dus niet druk om gehaaste mensen achter me. Dan hadden ze maar een andere rij moeten kiezen, of hun boodschappen laten bezorgen ;-)

Pluk53
Vic

als je dan je karretje achterstevoren zet, dan kun je de zware dingen makkelijk als eerste op de band zetten. 8 minuten? Dus als er 4 mensen zoals jij bij de kassa staan, dan duurt dat 32 minuten? Sorry hoor, maar van mij zou je toch wel wat lichtelijk suggestieve opmerkingen krijgen.
Het is even een handigheidje, maar zoals gezegd, met de juiste volgorde, en de juiste tassen/dozen heb ik een volle kar in het tempo van het scannen ingepakt.

Puck
Zelfde systeem als vic

Ik zet net als Vic de zware spullen zo in mijn kar dat ik ze er als eerste uit kan halen en op de band kan zetten. Maar zelfs met een stampvolle kar ben ik toch echt geen 8 minuten bezig met het inpakken van de boodschappen.

dere
Ik ben schuldig

laatst mijn aankoop op de toonbank gelegd om alvast mijn handen vrij te hebben om mijn knip te pakken. Dit terwijl de verkoopster nog met de andere klant bezig was. Ik zag er zelf geen probleem in, maar werd wel getrakteerd op een sneer......

Puck
Dere, vragen

... dan kan je toch even vragen of je je aankoop alvast neer mag leggen. Deed gisteren de mevrouw die achter me stond met haar handen meer dan vol ook. En uiteraard maak ik dan ruim baan en schuif mijn aankopen als die er nog liggen een beetje op.

Pagina's

Onderwerp gesloten

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.