Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

alleen

alleen

25-01-2010 om 20:19

Hoe vaak beddengoed verschonen

Hoe vaak verschonen jullie het beddengoed, hoeslaken, kussen en dekbedovertrek. Ik 1 per 14 dagen op zaterdag.
En op hoeveel graden wassen jullie dit dan.


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Hier

Elke week. Inderdaad meestal op zaterdag maar soms als ik op vrijdag vrij ben op vrijdag dus of als ik op zaterdag moet werken op zondag. In ieder geval elk weekend. Heerlijk, er slaapt niets zo lekker als een schoon bed. Liefst het beddegoed buiten gedroogd maar dat gaat nogal lastig met dit weer.
En altijd een raam open in de slaapkamer en geen verwarming. Ik krijg er slaap van zeg.

Roos Vicee

Roos Vicee

25-01-2010 om 21:33

Mijn streven is

Mijn streven is elke week alle (=6) bedden te verschonen maar het blijft meestal (in de wintermaanden in elk geval) bij 2 á 3 bedden per week. Dat houdt dus in dat we hier over het algemeen 1x in de 2 á 3 weken een schoon bed hebben
Ik trek dan alles tegelijk van het bed, dus hoeslaken, kussensloop en dekbedovertrek, maar ook de moltonhoes. Die laatste klop ik buiten flink uit en gaat hooguit 1x in de maand in de was. De rest komt er wel altijd weer schoon op.
Als ik elke week verschoon was ik op 40 graden. Als er langer dan een week overheen gaat was ik het op 60 graden.

Guinevere

Guinevere

25-01-2010 om 21:43

14 dagen

Elke 2 weken op woensdag. De slopen was/verschoon ik wel vaker, zéker als er iemand verkouden is. Meestal was ik deze zaken op 40 graden, soms op 60.
Hoe vaak je je beddengoed verschoont ligt natuurlijk ook aan hoeveel je zweet 's nachts en wat voor een pyjama je draagt. En of je 's morgens of 's avonds doucht.

ijsvogeltje

ijsvogeltje

25-01-2010 om 22:16

1 en 2 weken

Iedere week de onderlakens. Iedere twee weken de dekbedhoezen. En iedere week even lekker de dekbedden uit het raam hangen.

Christientje

Christientje

25-01-2010 om 22:46

1 x per 14 dgn

Ik was het beddengoed eens in de 14 dagen,
op de 40 graden.

Rembrand

Rembrand

25-01-2010 om 23:44

1 keer per 14 dagen.

Alles op zestig graden.
M.

Hier meestal ook

1 keer per 2 weken, soms 2,5 week. Ik was het altijd op 60 graden.
Sanneke*

Vraagje

Vraagje

26-01-2010 om 09:20

Vraag voor alleen

Alleen, in verschillende rubrieken post je draadje over "hoe gaat bij jullie" (wat doe je 's avonds/wat doe je met de kids/sexleven/hoe vaak schone kleren aan/etc), maar je reageert daarna nooit meer. Dat is jammer. Heb je wat aan de tips? Waarom de specifieke vragen? Een paar maanden terug postte je ook al zonder reactie.

Marjoleine64

Marjoleine64

26-01-2010 om 10:54

2 weken

Ik was alle lakens en dekbedhoezen minimaal ieder 2 weken. De kinderbedden soms wat vaker (liggen er langer in), en ook kussenslopen soms eerder. Ik was lakens altijd op 60 graden, en witte onderlakens en slopen gebruik ik om eens per maand een 90 graden was te doen. Ook goed voor de machine. Moltons gaan maar een paar keer per jaar in de was, net als de hoofdkussens en synthetische dekbedden. Het dons hang ik bij lekker koud winterweer liefst buiten (maar dan wel in het weekend).
Marjoleine

jacci

jacci

26-01-2010 om 12:39

Om en om

Ene week beddegoed van de kids en andere week mijn beddegoed.

freline

freline

26-01-2010 om 12:54

Heel erge viezerik

Dit staat gemiddeld elk jaar wel een keer op het forum. Laat ik het gemiddelde eens opschroeven.
Om eerlijk te zijn, ik weet het niet precies, maar ik denk een maand of 2.
Tenzij er een plasongelukje is of een zieke of zo.
Elke 2 weken 5 bedden verschonen, ik word al moe van de gedachte.
freline

Mamvantwee

Mamvantwee

26-01-2010 om 12:59

Tjonge wat een werk

Ik ga toch echt niet elke week mijn bed verschonen...

Eens per maand denk ik. En voor de kinderen is het afhankelijk van de hoeveelheid snot/plasongelukjes.

groet, Mamvantwee

Sera

Sera

26-01-2010 om 14:38

Elke week

Ik verschoon de bedden minstens 1x per week. Soms zelfs vaker. Ik vind een schoon bed met fris gewassen lakens echt heel fijn. Ik was meestal op 60 graden maar sommige dekbed overtrekken die kwalitatief wat minder zijn was ik op 40 graden omdat anders de plaatjes al vlug minder mooi worden. En dan met een geurige wasverzachter erbij. Het liefst lavendel of jasmijn of iets dergelijks.

Het liefst hang ik het beddengoed buiten te drogen. De laatste weken was dat wat lastig dus heb ik het wel in de droger gedaan maar als het straks stopt met vriezen gaat de was weer naar buiten.

Ellen Wouters

Ellen Wouters

26-01-2010 om 15:50

14 dagen

Liefst zou ik elke week, wat zeg ik, elke dag doen. Niks slaapt zo fijn als schoon beddegoed. Maar wegens lui en teveel werk wordt het zo ongeveer eens in de 2 of 2,5 week. Wassen doe ik op 60 gr.

Roos Vicee

Roos Vicee

26-01-2010 om 16:28

Sera, en droger

"Het liefst hang ik het beddengoed buiten te drogen. De laatste weken was dat wat lastig dus heb ik het wel in de droger gedaan maar als het straks stopt met vriezen gaat de was weer naar buiten."
Ik denk dat je het beter met vorst buiten kunt hangen dan straks als het stopt met vriezen en mogelijk weer regent hoor :p
Hier geen droger, dus de was gaat ook zo gauw als maar weer mogelijk is (en dan bedoel ik dus dat het ook buiten droogt en niet na een dag buitenhangen weer nat naar binnen moet) naar buiten. Nu hangt beddengoed bij gebrek aan een zolder, over de deuren te drogen :s Vandaar dat de frequentie in de winter wat lager ligt.

alleen

alleen

26-01-2010 om 16:31

Antwoord op de vraag van vraag voor alleen

Hallo vraagje,

Ik zie dat je goed meekijkt wat ik allemaal schrijf.
Ik ben gewoon benieuwd naar dingen hoe jullie met je jullie kinderen omgaan, wat jullie 's avonds met zijn allen of met zn 2 doen.
Ik heb het gevoel vanuit mezelf, dat ik altijd maar aan het werk ben, zowiezo overdag maar ook 's avonds. We hebben thuis een eigen bedrijf, dus 's avonds is dat ook nog administratie doen etc. Ik ga dus op woensdagavond weg en heb mijn vriend ook wel eens gevraagd of hij nooit iets leuks wil doen, maar geeft daar geen antwoord op.

mopperkont

mopperkont

26-01-2010 om 19:33

Ook allergisch

Dus iedere week 60 graden enzenz, maar ik strijk dus niet!! En dan kost het maar 10 minuten voor ons bed. Bij de kinderen snuffel ik even, en als het niet meer fris genoeg is doe ik die, en dat is voor de kleinste 1x per maand en voor de grootste om de week.

Jakiro

Jakiro

26-01-2010 om 20:04

1x per week

Iedere week op zaterdag of zondag verschoon ik alle 5 de bedden en 1x per 2 weken het logeerbed, waar mijn moeder 1 à 2x per week in slaapt.
Verder was ik 1x per 3 maanden de dekbedden en de kussens.
Ongeveer 2x per week hangt de hele boel uit m'n raam te luchten.
Tjee, ik lijk wel een fobie te hebben als ik jullie lees
jakiro

Ook 2 weken

De ene week verschoon ik de bedden van de kinderen, de week erna ons bed. En 1 à 2 keer per week hang ik alles uit het raam om te luchten.

Ik was de onderlakens op 60 graden, dekbedovertrek en kussenslopen op 40.

Chippie

Chippie

26-01-2010 om 21:57

Jakiro

Dan doe ik met je fobie mee!

Hier 1 x per week al het beddengoed. Onderlakens en kussenslopen van de kinderen soms vaker als ze snotterig zijn. Hier slaapt niemand in een snottebellenbed.
Hier hangt ook vaak de boel uit het raam. En in ieder geval iedere dag - ook met dit weer - de ramen even flink open.

Hier gaan ook de kussens, dekbedden eens in de 3-4 maanden in de was.

Ik was alles op 60 graden en hang het over de balustrade van de vide van de trap (volgen jullie het nog).

Jakiro

Jakiro

26-01-2010 om 23:25

En oh ja

Alles wordt op 60 graden gewassen.
Jakiro
En het liefst drogen aan de droogmolen, maar die luxe heb ik eigenlijk alleen afgelopen zomer gehad.

margje van dijk

margje van dijk

26-01-2010 om 23:46

Lekker vies

Ik ben ook van de niet-te-vaak-verschonen-clan. Ik hou van beddegoed wat naar ons ruikt. Ik duik daar met liefde in.

Overigens hou ik ook enorm van een schoon bed. Maar dat moet je niet te vaak doen, anders wordt het te gewoon. Als je het niet te vaak doet geniet je er extra van

Bovendien vind ik het echt véél te veel werk om zo vaak al die bedden te verschonen. In elk geval fors meer werk dan het genot van een schoon bed (wat me dat oplevert).

Ik denk dat ik nooit eerder dan om de 4 weken de bedden verschoon. (Overigens doe ik wel vrij regelmatig de kussenslopen, die gaan wel maximaal elke 2 weken). Maar de rest van het bed blijft gewoon zoals het was. Alleen als buiten de mussen van het dak vallen doen we het vaker.

Ik was het wel altijd op 60 graden. Maar dat moet in ons geval natuurlijk ook wel.

Margje

Vraag

Vraag

27-01-2010 om 09:09

Voor alleen (ot)

Alleen, het is niet beschuldigend bedoeld, ik bedoel, ik volg je niet of zo, ik vraag me alleen af of je wat hebt aan de reactie, want na het vraagstellen laat je je nog maar nauwelijks zien. Vandaar mijn vraag...
Heb je een huishoudelijke hulp, als jullie zoveel werken samen, lijkt me dat geen overbodige luxe.

Jakiro en chippie

Hier nog een mevrouw Helderder: ook ik verschoon iedere week. Nu is zoontje verkouden en vanochtend leek het wel alsof er een slak door zijn bed had gekropen, dus de lakens worden dan gewoon zolang nodig iedere dag verschoond. Ook heb ik iets met pyjama's: de dag dat de bedden verschoond worden liggen er ook voor iedereen schone pyjama's klaar. Midden op de week verschoon ik alle pyjama's nog een tweede keer (tenzij vaker nodig). Enne, altijd even douchen voordat je in je bed kruipt, geen poezen op of in bed, een schoon bed.... niks heerlijker! Iedere dag even open leggen met het raam open, in het weekend hang ik alles uit het raam. Dekbedden en kussens was ik iets minder vaak omdat ik bang ben dat de vulling er dan aan gaat, het zal neer komen op 1 keer per 6 maanden.

merene

merene

27-01-2010 om 10:57

1x in de 2 weken

En in de zomer wil ik wel elke week een schoon bed. De was kan dan heerlijk buiten drogen. En net als Berber houd ik het sanitair bij en dat was het dan. De rest doe ik wanneer ik denk dat het nodig is (eigenlijk nog net iets later).

Astrid

Astrid

27-01-2010 om 12:19

Elke 5 week (5 bedden)

Mijn man haalt zaterdag ochtend alle bedden af, wast het beddengoed en maakt ze daarna weer op. Ik doe meestal de rest van de was. Wij hebben zelf 4 setjes beddengoed (overtrekken met bijpassende hoeslakens) en elke week dus een ander setje. Kinderen hebben 3 setjes per kind (3 kinderen).

Ik houd zelf erg van net gewassen beddengoed. Na een paar dagen vind ik het toch minder slapen, bovendien vind ik het er per dag rommeliger uit zien.

Vic

Vic

27-01-2010 om 12:27

1 setje

Ik gebruik meestal maar 1 setje beddengoed, al jarenlang. Dat haal ik 's morgens af, gaat het in de was en de droger, en 's avonds er weer op. Alleen bij ongeplande, meestal midden in de nacht, verschoningen van het kleuterbed gaat er een ander setje op. Elke week verschonen vind ik veel te bewerkelijk. Ik denk dat ik om de 2 a 3 weken ons bed doe, en dat van de kinderen om de anderhalve maand (maar die slapen maar de helft van de week thuis).

Massi Nissa

Massi Nissa

27-01-2010 om 13:10

Elke maand

Ik ben me daar betoeterd zeg, elke week!? Dochter krijgt wel vaker een schoon hoeslaken en kussensloopje, ze kwijlt nogal in haar slaap. En ik leg de hoezen ook binnenstebuiten in de kast, maakt lekker snel op. Strijken heb ik maanden geleden voorgoed afgeschaft, dat scheelt een hoop chagrijn op zondagmorgen.
Groetjes
Massi

Geen idee

Ik weet niet hoe vaak ik de bedden verschoon. Ik houd het echt niet bij zeg! Als ik er aan denk, als er vlekken op zitten, als het muf ruikt, of als de wasmand te leeg raakt (dat laatste gebeurt zelden ) Kan na 1 week zijn of na 3 weken en ik heb er ook al geen vaste dag voor.
Mijn oudste zoon heeft pech, zijn bed wordt het minst vaak verschoond. Simpelweg omdat hij op zolder slaapt en ik daar het minst vaak kom overdag. Ben ik te lui voor, al die trappen...

Lara

Hoe oud zijn jouw zoons? Die van mij: 6 en 4 jaar en 2 weken oud.
Ik zie mijn oudste van 6 het echt nog niet zelf doen hoor!
Het lukt hem al niet om zijn dekbed recht te leggen als het van zijn bed valt!
Maar ik vind het ook geen probleem hoor, dat zijn bed wat minder vaak verschoont wordt, en hij ook niet

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.