Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

alleen

alleen

25-01-2010 om 20:19

Hoe vaak beddengoed verschonen

Hoe vaak verschonen jullie het beddengoed, hoeslaken, kussen en dekbedovertrek. Ik 1 per 14 dagen op zaterdag.
En op hoeveel graden wassen jullie dit dan.


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Lara

Ja, helpen tuurlijk dat doet mijn 6-jarige ook hoor! maar het hem alleen laten doen, nee dat gaat niet lukken/
Dat helpen gaat al moeilijk, huishouden zit hem niet in de vingers

Bastet

Bastet

27-01-2010 om 18:26

Nee sharon

Dat moet je nooit hardop zeggen,hoor,dat het huishouden hem niet in de vingers zit,dat gaat hij nog jaaaaren tegen je gebruiken,dat jij dat ooit zei....
Bastet

Wow

En ik maar denken dat 1x per week 'gewoon' was .
Hier dus braafjes 1x in de week op 60 graden en drogen over de trapleuning. Ik ben dus verwend. Als het er langer op ligt, vind ik het al snel 'stinken'. Zit ook tussen de oren. Wij zijn fervente douchers en zweten nauwelijk

100%mama

100%mama

28-01-2010 om 16:47

Ook 1x per week

Ja hoor, hier ook 1x per week schone lakens. Ik vind het zalig en zo fris! Niet dat ze dan vervuild zijn aangezien wij ook geen zweters zijn, maar gewoon het idee van schone lakens vind ik zalig!

Jetske

Jetske

29-01-2010 om 12:34

Is ook zalig fris!

Ben het er helemaal mee eens; niets zo lekker als een schoon bed, met frisse schone lakens.
Maar dan neem ik toch niet de moeite om elke week de bedden te verschonen. Ik probeer de droger zo min mogelijk te gebruiken, dus dan hangt elke week m'n huis vol dekbedovertrekken. En m'n zoontje heeft een hoogslaper en het is werkelijk een crime om dat bed te verschonen.
1x Per 2 weken dus, maar dan geniet ik er wel enorm van.
Jetske

krin

krin

29-01-2010 om 13:36

Genieten van schoon beddengoed

Daar geniet ik vooral van als iemand anders het er op heeft gelegd. En aangezien dat zelden gebeurt, valt het met dat genieten best tegen. Meestal ben ik vergeten dat ik het bed heb afgehaald, en als ik dan naar bed wil, moet ik nog aan de bak. Komt het genieten ook al niet ten goede.

Minstens elke week op 90

Niets slaapt heerlijker dan schone lakens. Dat is de grote verwennerij in een hotel op vakantie: elke dag een schoon bed!

Ik verschoon elke week, was het op 90 graden en hang het het liefste buiten. Maar soms verschoon ik na 5 dagen al. Na een dag of 3 vind ik het al minder slapen. Op echt langer niet gewassen lakens krijgt ik nachtmerries. (Zo weet ik ook vanzelf bij logeerpartijen of ik wel of niet schone lakens gehad heb).

Buiten hangen? bah

Ik snap dat buitenhangen eigenlijk niet. Ik zie hier zoveel dekbedden over die vieze raamkozijnen en vensterbanken hangen, dat ik me weleens afvraag of het dekbed er niet veel viezer van wordt.
Ik haal mijn beddengoed af (1 keer in de 2 a 3 weken; wij douchen 's ochtends) en laat het dekbed de rest van de dag over de rand van het bed hangen. Raam staat dan op de kiepstand. Dekbed wordt niet vies, maar wel lekker fris. En twee keer per jaar gaat het dekbed de wasmachine in en dan hang ik hem wel buiten over de wasmolen heen om te drogen.
Overigens vind ik dat jullie erg heet wassen. 40 graden is echt genoeg hoor, of maken jullie de bedden zo vies dat ontsmetten nodig is
Juulia

Puck

Puck

02-02-2010 om 21:43

Juulia, 40 graden niet genoeg

Juulia, voor jou is 40 graden misschien genoeg, maar huisstofmijt legt dan toch echt niet het loodje. Wil ik niet niezend en snotterig wakker worden de volgende ochtend dan zal ik toch echt op minimaal 60 graden moeten wassen. En je zegt dat je 's ochtends doucht, dan stap je dus met het vuil en zweet van een hele dag in je bed. Volgens mij kan je langer met een dekbed doen als je 's avonds voor het naar bed gaan doucht.

margje van dijk

margje van dijk

02-02-2010 om 23:21

Niet genoeg

Aangezien ik hooguit eens per maand mijn bed verschoon is 40 graden echt niet genoeg hoor. Dan is het hoofdhuidvet van mijn man echt niet uit de kussensloop (hahahaha, wat klinkt dat vies. Maar echt, hij is kaal en ik zie aan zijn kussensloop dat het weer tijd is. Die slopen doe ik meestal elke week of hooguit elke twee weken, en dan nóg op 60 graden). Ik heb het wel eens op 40 graden gedaan maar dan meurt het na een week gewoon de kast uit.

Hetzelfde geldt trouwens bij mij voor de handdoeken. Die doe ik ook lang niet elke dag in de was. Maar als ze dan in de was gaan, dan wel op 60 graden.

Het klinkt nu erg dramatisch denk ik, maar ik dus dus eens per week een 60-graden-was. Soms tweemaal per week.

Margje

margje van dijk

margje van dijk

02-02-2010 om 23:22

Ps en over buiten hangen

Ik vind een dekbed dat buiten gehangen heeft ontzettend fris ruiken. Ik doe dat dus ook met liefde. Dat de kozijnen wel eens wat vies zouden kunnen zijn kan me niet echt boeien. Daarvoor doe ik er dan weer een hoes omheen, zogezegd. (Ik hang het dekbed zonder hoes buiten als ik het verschoon).

Margje

Juulia en margje

Juulia: ik hang de dekbedden wel uit het raam, maar inderdaad, die vieze vensterbanken. Daarom haal ik ze op zaterdagochtend af, hang ze met hoes en al uit het raam en de hoes gaat dan de was in, de schone komt erop.
Margje: hoofdhuidvet. Ik ken dat ja.

Margreet

Margreet

03-02-2010 om 11:20

Kale man (wie heeft tips?)

Hier ook een kale man (naast mij dan, niet ikzelf en ik krijg zijn slopen dus ECHT niet meer schoon. Niet op 60 graden, niet met wasmiddel voor witte was Iemand tips?

Hilde

Hilde

03-02-2010 om 11:28

Wat ik niet goed snap

als ik alle draadjes hier lees over beddengoed verschonen en 's morgens dan wel 's avonds douchen:
Puck schrijft: "En je zegt dat je 's ochtends doucht, dan stap je dus met het vuil en zweet van een hele dag in je bed." en nog andere schrijven gelijkaardige dingen.
Maar wat doen jullie dan de hele dag dat jullie bezweet en vuil in bed stappen? Zijn jullie allemaal bouwvakkers of tuinlieden? Ik vind mezelf na een dag op kantoor niet vies, vuil of bezweet. Daarom douch ik ook meestal 's morgens, want na een nachtje slapen kan ik wel vaak bezweet zijn (hangt er ook vanaf wat ik nog voor andere activiteiten had in bed ).
Natuurlijk na het sporten zal ik ook wel douchen 's avonds, maar dat doe ik niet elke dag.
Trouwens, ik vind dat nogal vaak gedoucht wordt in het algemeen. Is dat een teken van de tijd? Ik kan me perfect wassen aan de wastafel, hoor, en dan verbruik ik ook nog eens een hoop minder water.

Brianna F

Brianna F

03-02-2010 om 13:12

**** ik hang de dekbedden wel uit het raam, maar inderdaad, die vieze vensterbanken.****

En niemand die op het idee komt daar even snel een doekje overheen te halen?

Jakiro

Jakiro

03-02-2010 om 14:13

Douchen

Iedere dag douchen is naar onze mening grote onzin.
Oké, als je overdag in de modder rondhobbelt en/of de hele dag zweet is het geen overbodige luxe, wil je de volgende dag nog een beetje fris ruikend de dag doorkomen.
Maar inderdaad, na een dag waarin je niet vies geworden bent en niet gezweet hebt, is douchen écht overbodig.
Wij douchen hier om de dag, soms wel om de 2 dagen. Wassen ons iedere ochtend én avond aan de wastafel en we zijn heus hartstikke schoon !
En de vensterbanken krijgen een doekje over zich heen, voordat de dekbedden er overheen komen. Ik heb nog nooit vieze dekbedden van de vensterbanken afgehaald.
En bij 40 graden wassen blijven alle lekkere bacterién gewoon in leven. Dus je wordt wederom blootgesteld aan je snotneus van 2 weken eerder en allerhande andere bacteriën die je het liefst de nek om zou draaien.
Jakiro

Vera*

Vera*

03-02-2010 om 14:27

Eerst

Ik haal eerst het dekbed uit de hoes en leg die in de raamopening. Daar bovenop leg ik het dekbed zodat de frissigheid lekker het dekbed in kan. Als ik er aan denk draai ik hem ook nog eens om.

Rian

Rian

03-02-2010 om 14:31

Vergeten jullie niet iets?

Ik lees hier zo eens dat er gemiddeld om de 2 weken beddegoed wordt gewassen, zelf iemand die er 4 weken mee kan. Maarruhhhh...vrijen jullie dan nooit in bed? Smorgens douchen of savonds...doe ik ook maar mijn bedje moet toch elke week wel ff fris
Ben er niet vies van, vind het eigenlijk wel lekker zo van ons 2 maar na een paar keer in de week vind ik het idee van spermavlekken wel ietstje ranzig worden.
Het gaat toch ook ruiken?

Hier ook kale (woeste) man , schepje vanish mee met de slopen en fris.

Puck

Puck

03-02-2010 om 14:40

Rian

... handdoekje eronder doet wonderen, lig je na afloop ook niet in de natte kledder

Rian

Rian

03-02-2010 om 14:49

Kuch

Denk ik nooit aan, en dan moet dat ding steeds mee verkassen ofzo ..hihi...

Ben ik dan zo vies.....

..... dat ik m'n beddegoed maar 1x in de 3-4 weken was? Ik douche elke ochtend, manlief iets minder vaak maar is ook echt niet zo smerig dat ik elke week m'n beddegoed moet wassen. Ik kan wel wat leukers bedenken
Enne, die "sportvlekken" zitten ook echt niet overal, hoor! hahaha
Zo zie je maar, iedereen doet het op z'n eigen manier. En dat is misschien maar goed ook!
Gr. Renate

Hilde

Hilde

03-02-2010 om 16:05

Jakiro en rian

Jakiro:
Gelukkig ben ik niet de enige die maar om de dag doucht! Ik dacht al...
Rian:
Een handdoekje is handig, inderdaad!
Ik was mijn beddengoed altijd op 60 °, tenzij er een logé was die maar 1 of 2 nachtjes in het bed geslapen heeft.

Kaaskopje

Kaaskopje

03-02-2010 om 20:01

Ook niet zo vaak hoor

Ik verschoon ons beddegoed ook echt niet elke twee weken hoor. Maar ik douche wel elke dag. Ik heb mij flink wat jaren een aantal dagen bij de wastafel gewassen afgewisseld met douchen en ik ben tot de conclusie gekomen dat je a. echt niet zo fris wordt bij de wastafel als onder de douche en b. er bij de wastafel ongemerkt ook best veel water doorheen gaat, waardoor een douchebeurt van een paar minuten eigenlijk net zo of misschien zelfs minder verkwistend is. Ik zou het niet anders meer willen.

Guinevere

Guinevere

03-02-2010 om 21:27

Zelden buiten

Ik hang het beddegoed zelden buiten. Ik ben altijd bang dat er een vogel op schijt.
Douchen doe ik elke avond, omdat ik dat zo lekker ontspannend vind. Om schoon te worden kan je idd best een dagje met een washand toe. Beter voor je huid ook.

Hilde

Hilde

04-02-2010 om 10:02

Kaaskopje

Kaaskopje:
"... en ik ben tot de conclusie gekomen dat je a. echt niet zo fris wordt bij de wastafel als onder de douche en b. er bij de wastafel ongemerkt ook best veel water doorheen gaat, waardoor een douchebeurt van een paar minuten eigenlijk net zo of misschien zelfs minder verkwistend is."
a) aan de wastafel is het inderdaad lastig om mijn rug te wassen, dat klopt;
b) maar dat je meer water zou verbruiken aan de wastafel, dat snap ik toch niet, tenzij je de kraan gewoon laat lopen tijdens het wassen natuurlijk... Ik vul gewoon de wastafel met water (en dat is toch maar een paar liter) en dan ga ik me wassen: eerst boven, dan onder en evt ook voeten. Zo heb ik het als kind geleerd, en het werkt nog steeds goed voor mij. Mijn kinderen doen het ook zo. Ben ik nu een uitzondering?
Bovendien voel ik het wel aan mijn huid als ik elke dag zou douchen. Dan moet ik ook gaan smeren en ben ik toch weer veel langer bezig.

Nee hoor hilde

Ik doe het net zo als jij, ik vul de wastafel met water en was me daarmee, voeten altijd. Ik krijg een hele droge huid van elke dag douchen, dus dat heb ik na mijn adolescentie afgeschaft.

In de laatste aflevering van de Beagle zag ik dat zelfs de middenklasse in Lima in Peru geen stromend water uit de kraan in hun huizen heeft en dat water via tankwagens moet worden aangeleverd. Toen ik dat zag vond ik mijn wastafel al erg decadent

Chris

Kaaskopje

Kaaskopje

04-02-2010 om 12:37

Hilde

Je hanteert dus het lampet systeem Zo deden ze dat vroeger ook: grote aardewerken bak met dito kan op een tafel en lekker soppen met het water waar je dus ook je eigen vuil in wegspoelt.

Kaaskopje

Kaaskopje

04-02-2010 om 12:47

Chris

Je hebt dan waarschijnlijk ook de reactie van die Engelsman gezien, ik kom spontaan niet op zijn naam. Zijn conclusie is dat wij waterapen zijn omdat we water zo heerlijk vinden. Lekker onder de douche staan, bij water willen recreëren, etc.. Ik kan helemaal in zijn redenatie meegaan.

Apen

Kaaskopje, je hebt gelijk ha ha. Maar dan ben ik waarschijnlijk geen afstammeling van de meerderheid der mensheid, want ik heb die behoefte aan water helemaal niet zo sterk. Ik heb dus misschien makkelijk praten met mijn wastafel.

Maar als het klopt dat water in de toekomst zo schaars wordt, staan ons waterapen nog barre tijden te wachten.

Chris

Hilde

Hilde

04-02-2010 om 14:34

Nou, kaaskopje, valt wel mee hoor,

Kaaskopje:
"Je hanteert dus het lampet systeem Zo deden ze dat vroeger ook: grote aardewerken bak met dito kan op een tafel en lekker soppen met het water waar je dus ook je eigen vuil in wegspoelt."
Valt wel mee van dat "eigen vuil" volgens mij. Ik hoef 's morgens geen modder van me af te wassen. En mocht het water wat viezer worden, dan kan je toch vers water nemen? Trouwens, je kan ook je washandje nat maken, de kraan dichtdraaien, je wassen en dan je kraan weer opendraaien... zal toch minder water verbruiken dan douchen, neen?
Ik vind gewoon dat mensen tegenwoordig wel heel erg "schoon" willen zijn en doen, terwijl er net daardoor vaak meer allergieën enzo de ronde doen. We zijn vaak "te" schoon, terwijl we vaak niet meer echt vuil werk doen. Maar goed, ieder zijn idee!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.