Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

alleen

alleen

25-01-2010 om 20:19

Hoe vaak beddengoed verschonen

Hoe vaak verschonen jullie het beddengoed, hoeslaken, kussen en dekbedovertrek. Ik 1 per 14 dagen op zaterdag.
En op hoeveel graden wassen jullie dit dan.


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Polly Shearman

Polly Shearman

04-02-2010 om 15:57

Hoe kan je nou niet zweten

Ik begrijp niet dat iemand na een werkdag op kantoor kan beweren nog net zo fris en schoon te zijn als smorgens.
Ik heb moeite met zweten, als ik sport duurt het heel lang voordat de zweetdruppels zich vormen.
maar echt... van een gewone normale dag word je echt wel vies hoor, gewoon een beetje odeur onder je oksel.
en je gezicht word ook echt vreselijk vies, gewoon alle huid die niet beschermt is word ook gewoon vies, van uitlaatgassen enz..
als ik smorgens mijn gezicht reinig ( je weet wel met watje) en savonds weer komt er gewoon weer viezigheid van af hoor. Waarschijnlijk zit die viezigheid dus ook op mijn armen enz....
En weet je hoevel liter je snachts ongemerkt wegzweet!! en sex ! hoevaak vergeet je die handdoek wel niet!?? of gaat er toch van alles naast!! enz enz...
na 2 weken is je bed gewoon goor!!
Mijn bed is natuurlijk wel veel viezer als dat van jullie want ik woon samen met 4 mannen en krijg regelmatig ontbijt op bed. )

groet, polly

Goorheidstolerantie

Polly, kan best zo zijn dat jij vindt dat je bed na 2 weken goor is, maar voor sommigen is dat na max. 3 dagen al zo (dirksmamma). Goorheidstolerantie is dus persoonlijk. Bij mij gaat -ie dus echt wel over die 2 weken heen.

Chris

Petr@

Petr@

04-02-2010 om 16:37

Hier

is het de bedoeling dat een keer in de veertien dagen de bedden verschoond worden. Maar de eerlijkheid gebiedt mij te schrijven dat het ook wel eens een weekje langer op bed ligt.
Ik was niet alles in een keer, de ene week het beddengoed van de jongens en de andere week ons beddengoed. Ik moet het nl. allemaal in het trapgat hangen en dan wordt het zo lastig de trap op komen met al die lappen. Ik zit dus met smart te wachten tot alles weer lekker naar buiten kan!

Hilde

Hilde

04-02-2010 om 16:50

Vies en goor...

Polly:
"Ik begrijp niet dat iemand na een werkdag op kantoor kan beweren nog net zo fris en schoon te zijn als smorgens."
Ik beweer niet dat ik na een werkdag nog net zo fris ben als 's morgens, maar om nou te zeggen dat ik zo erg vies ben dat ik echt moet douchen, neen. Van werken in de tuin vb daarentegen, ja.

Polly:"maar echt... van een gewone normale dag word je echt wel vies hoor, gewoon een beetje odeur onder je oksel."
Ja, maar als je je gewoon wast aan de wastafel, met een schoon washandje, dan ben je toch niet meer vies? Daarvoor hoef je toch niet de douche in?

Polly: "en je gezicht word ook echt vreselijk vies, gewoon alle huid die niet beschermt is word ook gewoon vies, van uitlaatgassen enz.. "
Ojee, dan word ik echt wel vies, want ik ga ook op de fiets naar het werk, tussen al die auto's .... Grapje! Nu scheelt het toch, vind ik, sinds er niet meer gerookt wordt op het werk. Zo'n tien jaren geleden wel, en dat was pas vies!

Polly:"als ik smorgens mijn gezicht reinig ( je weet wel met watje) en savonds weer komt er gewoon weer viezigheid van af hoor. Waarschijnlijk zit die viezigheid dus ook op mijn armen enz.... "
En weet je hoevel liter je snachts ongemerkt wegzweet!! en sex ! hoevaak vergeet je die handdoek wel niet!?? of gaat er toch van alles naast!! enz enz... "
Sorry, maar als ik dit lees, begin ik aan smetvrees te denken. Ik ben niet vies van mezelf, ik douch om de dag, en verwissel het beddengoed om de twee weken.
Polly: "Mijn bed is natuurlijk wel veel viezer als dat van jullie want ik woon samen met 4 mannen en krijg regelmatig ontbijt op bed. ) "
Nou, dát vind ik vies, al die kruimels in bed. Brrr!!

O tempora, o mores....

Kaaskopje

Kaaskopje

04-02-2010 om 20:26

Smetvrees

Ik denk echt niet dat je smetvrees hebt als je iedere dag doucht. Je spoelt gewoon sneller het eventuele vuil van je af dan bij de wastafel en ik heb gemerkt dat 'het kruis' er toch heus frisser van wordt als er een flinke plas water langsgaat in plaats van te viezelen met een washandje.

Polly Shearman

Polly Shearman

04-02-2010 om 20:33

Dames

Ik heb alles behalve smetvrees hoor! ahahha vraag maar eens rond, LOL
Maar ik weet tenminste dat mij bed vies is, ik zeg niet dat ik het daardoor vaker ga verschonen. Maar ik weet wel dat het vies is....

oooh de mol begint! daag

margje van dijk

margje van dijk

04-02-2010 om 22:12

Daar wordt dus verschillend over gedacht

Ik heb de omgekeerde weg bewandeld als die van Kaaskopje: ik heb jarenlang elke dag gedouched, en nu dus niet meer. Ik vind niet dat douchen me een schoner gevoel geeft dan niet douchen. Ik gebruik dan ook liever de term 'poezelen' dan 'viezelen' qua washandjes en kruis, en ik voel me er reuzeschoon bij

Ook is mijn bed écht niet vies na twee weken. Echt. Niet. Misschien zweet ik minder, wat trouwens best zou kunnen want ik zweet niet veel, maar ik denk meer dat het gewoon de tolerantiegraad is. Ik vind een bed niet vies als het lichtelijk naar mij ruikt. En ik vind het nog lekkerder als het naar mijn man ruikt.

Iemand (Pelle?) merkte op dat je 'toch ook niet twee weken in je kleren loopt'. Nee, maar in mijn kleren verricht ik heel wat meer geur-risicovolle bezigheden dan in mijn bed, zoals koken en de vuilnisbakken verschonen, ik noem maar wat. En eten en drinken, wat in mijn geval ook nog wel eens wat wil opleveren. Maar van gewoon in mijn bed slapen overkomt me niet zo veel, echt, dat gaat best.

(Had jij trouwens ook niet van die spataderbehandelingen gehad, Kaaskopje? Ik moet met m'n linkerbeen nog 4 dagen en met m'n rechterbeen nog 4,5 week in zo'n kous lopen, en dan mag ik alleen maar zittend met lauw water douchen. Dus daar word je ook niet blij van. Ik weet nu al dat ik over 5 weken ongegeneerd lang en uitgebreid zal douchen. En dan eerst m'n bed verschonen.)

Margje

Hilde

Hilde

05-02-2010 om 12:09

Haha, margje

"Poezelen", dat vind ik nu eens een mooi woord! Dit mag wel voorgedragen worden als het woord van 2010

margje van dijk

margje van dijk

05-02-2010 om 12:39

...

Kalehoofdenvet

Daar is een prima oplossing voor: een slaapmuts!

Pluk53

Pluk53

05-02-2010 om 13:52

Washandje

mijn opa en oma hadden tot eind jaren zestig een (koude) kraan in de keuken. Ik ruik nog combinatie eens-in-de-week ververste handdoek/washand en zeep en andere lichaamsgeuren als opa zich daar in zijn onderhemd stond te "poezelen" (de broek ging niet uit trouwens ). Gecombineerd met een keer per week in de teil. Hij is wel 93 geworden. Hij was de typische (sigaren) rokende opa + cognac.
Met een washandje krijg je jezelf ook schoon, maar als je dat goed wilt doen kost het meer tijd dan een snelle douche. En als je alleen voor de plooien pH-neutrale wasgel gebruikt, dan is dagelijks lauw douchen helemaal niet slecht, maar wel zo fris.

Ayanna

Ayanna

05-02-2010 om 13:52

Dank margje!

Ipv een viezerik ben ik gewoon een poezelaar.

Ha, ha, kalehoofdenvet!

Wat een eye-opener! Ik was altijd al zo verbaasd dat de sloop van mijn man zo snel smerig wordt. Ook kaal hoofd dus. Bij de harigen blijft dat hoofdenvet (talg) blijkbaar in het haar hangen en was je dat tijdens het haarwassen wel weg. De kaalhoofdigen smeren dat aan hun sloop...

Monique D*

Monique D*

06-02-2010 om 20:50

Douchen en mijn kale vader...

..wast zijn kale hoofd elke dag..
Ik vind zelf douchen effectiever dan het wassen aan een wastafel. Ik vind het zelf meer moeite om aan een wastafel eerst met een washandje water/zeep op het lichaam te smeren, dan dat met het washandje af te spoelen, dan moet dat washandje weer gewrongen en afgespoeld worden.. gebeurt dat afspoelen in het stilstaande water in de wasbak of laten jullie de kraan lopen?
Ik vind persoonlijk het douchen sneller gaan: even het lichaam natmaken, washandje met zeep en inzepen maar en dan afspoelen onder de douche..
Waarom vinden jullie het wassen aan de wasbak makkelijker dan onder de douche? Ik denk dat het voordeel van het wassen aan de wasbak is dat je niet zo rilt na een douchebeurt..
Ik hou het nooit precies bij wanneer we de bedden verschonen, maar het zal ongeveer 1 à 2 x in de week zijn.

Je hebt een soort interne normen

Over van alles en nog wat.
Mijn norm v.w.b. beddegoed is 1 x per week verschonen, volgens mij was dat vroeger bij ons thuis de norm. Regelmatig lukt mij dat dus niet en dan wordt het 1 x per 14 dagen. Eigenlijk ook prima, de sloop verwissel ik dan vaak wel wekelijks. Ik voelde me t.o.v. mijn dochtertje wel schuldig over die 14 dagen, maar dat valt ook reuze mee omdat zij in pyjama slaapt.
Dan eh... wassen.
De wassen/douche-discussie: ergens op de middelbare school begon ik dagelijks te douchen omdat ik mijn zus dit zag doen en ik het ook heel lekker vond. Toen kreeg ik ook al zo snel vet haar dat ik het om de dag moest wassen, heel vervelend. Al die jaren douchen hebben me uiteindelijk wel opgebroken want ik kreeg erg last van mijn huid (handen). Toen ben ik dus minder gaan douchen, alleen nog als mijn haar gewassen moest worden, dus om de dag. Bij niet douchen dus wel dagelijks wassen aan de wasbak (geen gevulde bak!). Na mijn zwangerschap werd mijn haar minder snel vet (super!) en kon ik nog iets minder gaan douchen. Ik douche dus nu zo'n 2 a 3 keer per week.
Wij waren dus ook niet zo'n voorstander van het dagelijks in badje doen van dochterlief en hebben dat van begin af aan ook beperkt tot zo'n 2 x per week. Ze wordt gewoon niet snel vies en ik vind het onzin om haar vaker (voor een idee) in bad te zetten.
Dan over riekende kleren: ik vind het echt vies om in bepaalde kleding te koken en dan 's avonds in diezelfde kleren ergens heen te gaan. Wat ik dus bijna altijd doe: als ik van het werk kom de kleding ophangen en een gemakkelijk setje aan doen om te koken. De gedragen kleding kan ik dan tenminste nog een dagje dragen (soms drie dagen). Ik weet echter dat veel mensen dit maar raar vinden...
PS mijn vriend vind dat ik smetvrezig ben, ik ben veel handenwasseriger dan hij.... maar dat is weer voer voor een heel nieuw draadje...!

Vonda

Kaaskopje

Kaaskopje

07-02-2010 om 02:08

4 1/2 in een kous?

Margje, moet jij 4 1/2 week in een kous lopen en mag die al die tijd niet uit? Mijn hemel. Dat is wel erg lang. Ik heb permanent kousen aan en die gaan elke avond uit voor ik naar bed ga.

margje van dijk

margje van dijk

07-02-2010 om 10:50

Nee

Nee, ik mag ze ook 's nachts uit. Maar ik mag al die tijd niet normaal douchen. Alleen maar zittend en met lauw water.

Maar mijn ene been mag morgen kousvrij. Dat heb ik stiekum vandaag al gedaan. Zodat ik eindelijk alvast eens één kous kan wassen, en dan morgen eindelijk eens een schone kan aantrekken rond mijn andere been wat nog 3 weken moet.

Maar ik hoef niet permanent kousen aan zoals jij. Wat een crime! Ik ben zo blij dat ik er bijna vanaf ben.

Margje

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.